Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-04-26@16:56:30 GMT

وضعیت مطلوب کنترل بیماری کرونا در اصفهان

تاریخ انتشار: ۲۹ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۷۲۱۷۵۴

وضعیت مطلوب کنترل بیماری کرونا در اصفهان

به گزارش خبرآنلاین از اصفهان، حجت الله غلامی اظهار داشت: جلسه اخیر ستاد استانی مقابله با کرونا با حضور معاون امور علمی، فرهنگی و اجتماعی سازمان برنامه و بودجه کشور برگزار شد و سه طرح توسعه بهداشت و درمان در اصفهان کلید خورد.

وی افزود: وضعیت استان اصفهان در زمینه کرونا مشابه هفته گذشته است و نشان از وضعیت مطلوب کنترل بیماری در اصفهان دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تداوم محدودیت های تردد شبانه و یکسره شدن طرح زوج و فرد

سخنگوی ستاد استانی مقابله با کرونا وضعیت ۲۴ شهرستان استان اصفهان را در رنگ بندی آبی و زرد توصیف کرد و گفت: محدودیت تردد شبانه در ۱۰ شهر با هماهنگی پلیس راهور تداوم دارد و تا پایان دی ماه طرح زوج و فرد در هسته مرکزی کلانشهر اصفهان برقرار است که تا پایان هفته به صورت یکسره از ۹صبح تا ۹شب در راستای کنترل آلودگی هوا اجرایی می شود.

پیشنهاد ۳ طرح توسعه مسائل مربوط به بهداشت و درمان 

وی اضافه کرد: در جلسه اخیر ستاد استانی مقابله با کرونا فرمانداران شهرستانهای استان اصفهان به همراه روسای دانشگاه های علوم پزشکی اصفهان و کاشان مسائل و دغدغه های خود را با حضور معاون امور علمی، فرهنگی و اجتماعی سازمان برنامه و بودجه کشور مطرح کردند.

غلامی با اشاره به بخش بندی طرح توسعه و رفع مسائل بهداشت و درمان در سه بخش بیان داشت: در بخش نخست قرار شد اعتباری برای ساخت و تکمیل پروژه های نیمه تمام ساخت مراکز درمانی و بیمارستانها در نظر گرفته شود و تا خردادماه تکمیل شود.

وی افزود: در بخش دوم درخواست تامین اعتبار برای تجهیزات بیمارستاها مطرح شد و در فاز سوم به کمبود نیروی انسانی متخصص و پرستار اشاره شد که مقررشد سهمیه استان اصفهان با جذب ۲۳ هزار نیروی انسانی و ۳۰ هزار نیروی جدید تا شش ماهه ابتدای سال ۱۴۰۰ تامین شود.

سخنگوی ستاد استانی مقابله با کرونا اظهار داشت: قرار شد خیرانی که نسبت به تکمیل بیمارستانها مبادرت کنند از سهمیه مشارکت ۴۰ به ۶۰ بودجه دولتی بهره مند شوند.

بازگشایی در گروه بندی ۱۰ نفره از ابتدای بهمن ماه

غلامی درباره  وضعیت بازگشایی مدارس به ویژه پایه های اول و دوم ابتدایی از ابتدای بهمن ماه، تاکید کرد: شورای آموزش و پرورش به همراه شورای مدرسه در این باره تصمیم خواهند گرفت که دانش آموزان متناسب با ستاد ملی کرونا و وزارت آموزش و پرورش در گروه بندی ۱۰ نفره سر کلاس حاضر شوند و دانش آموزان فنی و حرفه ای هم با برنامه ریزی برای آموزش های عملی به صورت حضوری برگزار می شود.

تداوم طرح هوشمند محدودیت برای کنترل هشدارهای شیوع کرونا در بهمن و اسفند

وی درباره برنامه ریزی ستاد استانی مقابله با کرونا در ماه های بهمن و اسفندماه هشدار داده شده است، گفت: پیش بینی ها حاکی از شروع موج بعدی کرونا در ماه های پایانی سال می دهد که تغییر وضعیت استانهای گلستان و مازندران به قرمز نشان می دهد که کوچکترین سهل انگاری و عادی انگاری استان را از وضعیت کنترل شده خارج می کند و لازم است شهروندان با رعایت محدودیت های هوشمند این وضعیت به دست آمده را حفظ کنند.

48

کد خبر 1476387

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: ویروس کرونا سازمان برنامه و بودجه استان اصفهان داروی کرونا ستاد استانی مقابله با کرونا استان اصفهان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۲۱۷۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زنگ خطر مالاریای وارداتی/ مالاریای بومی نداریم

احمد رئیسی با بیان اینکه ۲۵ آوریل مطابق با ۵ اردیبهشت به عنوان روز جهانی مالاریا معرفی شده، اظهار کرد: این روز، فرصت مغتنمی برای ارائه دستاورد کشورها در مهار مالاریا، مشکلات ناشی از این بیماری در سطح جهان و بیان چالش‌هایی است که ممکن است کشورها به ویژه در قالب استراتژی‌ها و برنامه‌های سازمان جهانی بهداشت با آن ها مواجه باشند.

موفقیت ایران در کنترل مالاریا و مبارزه با این بیماری

وی درباره وضعیت مالاریا در کشور گفت: خوشبختانه وزارت بهداشت جمهوری اسلامی ایران هم راستا با نهضت مبارزه جهانی با مالاریا موفق شده طی چهار سال یعنی از سال ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۰ هیچ مورد بومی مالاریا را در کشور نداشته باشد که نشان‌دهنده پیشرفت قابل توجه برنامه کنترل مالاریا پس از شش دهه مبارزه با بیماری در کشور است.

رئیس اداره کنترل بیماری‌های منتقله توسط ناقلین وزارت بهداشت با بیان اینکه پیشرفت‌ها در زمینه کنترل بیماری مالاریا در شرایط سخت سال‌های اخیر به دست آمده، افزود: پیشرفت‌ها با وجود تحریم‌های ظالمانه علیه کشورمان، محدودیت‌های دسترسی به اقلام مورد نیاز بهداشتی بین‌المللی و بار سنگین پاندمی کووید۱۹ میسر شده و بدون حمایت سازمان بهداشت جهانی و کمک‌های تکنیکال و فنی این سازمان و بویژه اقدامات دانشگاه‌های علوم پزشکی جنوب و جنوب شرقی، دستیابی به این موفقیت میسر نبوده است.

رئیسی با اشاره به کمک‌های سازمان بهداشت جهانی علیه بیماری مالاریا اظهار کرد: در کنار کمک‌های سازمان بهداشت جهانی، تلاش همکاران ما به ویژه در دانشگاه‌های علوم‌پزشکی جنوب و جنوب شرقی کشور در استان‌های سیستان‌وبلوچستان، هرمزگان و بخش جنوبی استان کرمان یعنی محدوده تحت پوشش دانشگاه علوم‌پزشکی جیرفت، سبب تحقق دستاورد کنترل بیماری مالاریا شده است. این دستاورد بزرگ در شرایطی محقق شده که ایران در همسایگی کشوری مانند پاکستان با تخمین بیش از ۲ میلیون مورد سالیانه مالاریا قرار دارد. 

وی ادامه داد: با وجود ثبت مواردی از بیماری مالاریا طی سال گذشته که با بررسی‌های کارشناسان وزارت بهداشت همه غیربومی بوده‌اند، اما کشور ایران در بین ۲۲ کشور منطقه مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت همچنان یک کشور موفق در کنترل این بیماری شناخته می‌شود.

موارد مالاریا در همسایگان شرقی؛ زنگ خطر برای کشور

رئیس اداره کنترل بیماری‌های منتقله توسط ناقلین وزارت بهداشت با بیان اینکه ثبت نشدن موارد بومی مالاریا طی چهار سال از ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۰ در کشور،  پیشتازی ایران در منطقه در زمینه مبارزه با مالاریا را نشان می‌دهد، افزود: متاسفانه به دلیل افزایش بار بیماری در سال ۱۴۰۱ در کشورهای همسایه شرقی، افزایش بیش از حد تصور موارد وارد شده مالاریا از پاکستان و افغانستان و به دنبال آن افزایش ریسک برقراری مجدد چرخه انتقال مالاریا در شهرستان‌های مرزی این منطقه را به شکل قابل توجهی افزایش داده است.

وی با اشاره به وسعت جغرافیایی کشور خاطرنشان کرد: باید به این نکته مهم توجه کرد که ایران یک کشور پهناور و بزرگ است و قابل قیاس با کشورهایی مانند امارات و مراکش نیست که طی سال‌های گذشته موفق به دریافت گواهی حذف مالاریا شده‌اند. کشور بیش از ۸۰ میلیون نفر جمعیت دارد و در جوار کشورهایی مانند پاکستان و افغانستان قرار دارد که آمار بیماری مالاریا در این کشورها نسبت به کشورهای منطقه بسیار بیشتر است.

پیشتازی ایران در منطقه در تشخیص مالاریا

وی با بیان اینکه تشخیص مالاریا از دستاوردهای خوب کشور محسوب می‌شود، اظهار کرد: باوجود سختی‌های همه‌گیری کووید، گسترش نظام تشخیص آزمایشگاهی مالاریا به ویژه سطح تشخیص میکروسکوپی محقق شده؛ به نحوی که بنابر نظر کارشناسان بین‌المللی، ایران در منطقه مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت در زمینه تشخیص مالاریا پیشتاز است.

رئیسی خاطرنشان کرد: طی دو سال گذشته، متاسفانه پس از حدود یک دهه که کاهش بیماری مالاریا را تجربه کردیم، شاهد افزایش موارد ابتلا بودیم. البته تاکید می‌شود که تمام موارد ابتلا به مالاریا، وارداتی بوده که از مرزهای جنوب و جنوب‌شرقی کشور به ویژه از پاکستان وارد شده‌اند. اگرچه موارد ابتلا وارداتی بوده اما برنامه‌های انجام شده را متاثر می‌کند. نگرانی ما و همکاران این است که موارد وارد شده از افغانستان و پاکستان پیامدهایی برای برنامه ایران در مهار و حذف مالاریا به همراه داشته باشد.

وضعیت بروز این بیماری در مناطق مختلف کشور

وی با بیان اینکه با وجود گزارش نشدن موارد مالاریا طی سال‌های متمادی، برخی از موارد برای نخستین بار ثبت شده، افزود: برای نخستین بار مواردی از مالاریا در استان‌های همدان، خراسان‌شمالی، چهارمحال و بختیاری، محدوده دانشگاه علوم پزشکی سبزوار و برخی دیگر از مناطق پاک کشور ثبت شده است که همگی مالاریای وارده و غیربومی بوده‌اند و همگی مسافرت‌های مرزی به مناطق جنوب شرقی داشته‌اند.

رئیس اداره کنترل بیماری‌های منتقله توسط ناقلین وزارت بهداشت درباره میزان ابتلا به مالاریا در سال ۱۴۰۲ گفت: پرونده موارد مالاریای کشور با ۱۰ هزار و ۲۶۴ مورد در سال گذشته بسته شد. معتقدیم تمام این موارد اعم از داشتن ملیت ایرانی، افغان یا پاکستانی، جزو موارد وارد شده به کشور هستند.

وی در پایان گفت: امیدواریم بتوانیم با مشارکت نیروهای نظامی و انتظامی، حمایت مسئولان سیاسی و تلاش پزشکان و کارکنان بخش سلامت، با حساسیت هر چه بیشتر در راستای شناسایی به موقع و درمان فوری و کامل بیماران هوشیارانه عمل کرده و افقی روشن برای برنامه مبارزه با مالاریا ترسیم کنیم.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • اختلال در ریشه کنی مالاریا در ایران
  • «مه مغزی» عارضه جدید کرونا
  • کنترل استرس و روش‌های خاص طب سنتی برای آن
  • وضعیت استخدام پرستاران دوران کرونا
  • جبلی: در آینده نزدیک تکلیف حق پخش ورزش مشخص خواهد شد +فیلم
  • یک همه‌گیری دیگر در راه است!
  • این دو بیماری را به‌خاطر کلیه‌ها کنترل کنید
  • شایع‌ترین اختلالات روانی کرونا و آمار آن
  • دستاوردهای ایران در کنترل مالاریا باوجود تحریم‌ها
  • زنگ خطر مالاریای وارداتی/ مالاریای بومی نداریم