Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رویداد24»
2024-05-05@11:53:35 GMT

پیام مهم ریاست ویلیام برنز بر سازمان سیا چیست؟

تاریخ انتشار: ۲۹ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۷۲۲۷۸۱

پیام مهم ریاست ویلیام برنز بر سازمان سیا چیست؟

رویداد۲۴فارین پالیسی در یادداشتی به قلم آرون دیوید میلر و دنیل کورتزر نوشت: اخیرا، جو بایدن، رئیس جمهور منتخب آمریکا، ویلیام برنز، دیپلمات کهنه کار وزارت امور خارجه را به عنوان مدیر سیا معرفی کرد. برنز آخرین نامزد برای پر کردن تیم سیاست خارجی و امنیت ملی بایدن بود، اما شاید وی مهمترین جلوه از سیاست خارجی پیش رو بایدن باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


هر دو ما ده‌ها سال با برنز کار کرده‌ایم، او اولین دیپلمات حرفه‌ای است که در تاریخ ۷۳ ساله آژانس اطلاعاتی آمریکا برای اداره آن نامزد شده است. مدیران قبلی از ارتش، کنگره، رده‌های پایین سیا و احزاب سیاسی بودند.بیشتر بخوانید: تجمع هواداران مسلح ترامپ با نزدیک شدن مراسم تحلیف بایدن +فیلمانتخاب بایدن از میان بهترین دیپلمات‌های هم نسل خودش منعکس کننده تعهد جدی رئیس جمهور منتخب به دیپلماسی است. برنز در طی یک دوره ۳۳ ساله در حوزه سیاست خارجی سمت‌های مختلفی داشته و انتخاب او می‌تواند برای دیپلمات‌ها روحیه بخش باشد. دیپلمات‌های آمریکایی در دولت ترامپ مورد بدرفتاری و بی توجهی قرار گرفتند و حالا انتخاب برنز می‌تواند تسکینی بر این موضوع باشد.

برنز یک مکمل مفید برای دیگر انتخاب‌های در سمت‌هایی، چون وزارت امور خارجه و مشاور امنیت ملی خواهد بود، زیرا آن‌ها به دیپلماسی به عنوان ابزاری مهم برای قدرت ملی نیرو می‌بخشند. تحت نظر برنز، می‌توان انتظار داشت که جامعه اطلاعاتی بیشتر به مأموریت خود تحت عنوان کار اطلاعاتی در خدمت دیپلماسی بپردازد. این سیاست به دیپلمات‌های آمریکایی کمک می‌کند قبل از بحران با مشکلات کنار بیایند و بتوانند بحران‌های پیش آمده را مدیریت کنند.

در دوره‌ی کاری ما، شاهد بودیم که چطور اطلاعات مهم به کمک حل مشکلات دیپلماتیک آمد. در مذاکرات هسته‌ای ۱۹۹۴ با کره شمالی کمک‌های یک تحلیلگر برجسته اطلاعاتی آمریکا به تیم مذاکره کننده اهمیت و ارزش بالایی داشت. دستیابی به موفقیت در روند صلح بالکان در سال ۱۹۹۵ به همان اندازه از جادوی دیپلماتیک مذاکره کنندگان آمریکا از درک راه‌های آسیب رساندن به همه طرف‌ها ناشی شد. در این بین درک اینکه رهبرانی مانند ولادیمیر پوتین در روسیه و در ایران در مورد آن‌ها چه فکر می‌کنند و در عین حال آن‌ها با چه محدودیت‌های سیاسی روبرو هستند یک مساله حائز اهمیت است.

گاهی حتی اندکی از تلاش‌های اطلاعاتی منجر به پاسخگویی به سوالات دیپلماتیک می‌شود، مثلا یافتن پاسخی برای این پرسش که بهترین راه‌های نفوذ کدامند یا چه امکاناتی برای مقابله با یک درگیری طولانی مدت برای دیپلماسی وجود دارد همه جزو سوالاتی است که کارشناسان اطلاعاتی و دیپلماسی بایستی در کنار هم در مقام پاسخگویی به آن برآیند. برنز از تجربه گسترده خود می‌فهمد که سیاست گذاران برای کمک به آن‌ها در تصمیم گیری‌های هوشمندانه در زمینه سیاست خارجی، باید چیز‌های بیشتری بدانند.

همچنین انتخاب برنز و به طور کلی تیم امنیت ملی بایدن نشان می‌دهد که رئیس جمهور منتخب برای خدمات عمومی، تجربه و تخصص ارزش و احترام قائل است. انتخاب‌های او بازگشت کادری متعهد از کارمندان دولتی با استعداد و ازخودگذشته است که به جای منافع شخصی و حزبی به منافع ملی معتقدند. یکی از ویژگی‌های مثبت برنز این است که در هر دو دولت جمهوری خواه و دموکرات کار کرده است. جیمز بیکر به همان اندازه که هیلاری کلینتون از آن استقبال کرده مورد تحسین قرار گرفته است. این سوابق دو حزب در دی‌ان‌ای سیاسی بایدن و برنز تزریق شده است.

به این ترتیب، انتصاب برنز و آرویل هاینز به عنوان مدیر اطلاعات ملی نشان دهنده عزم راسخ بایدن برای سم زدایی و غیر سیاسی سازی جامعه اطلاعاتی است، جامعه‌ای که در دوران دولت ترامپ به شدت فاسد شده و حالا بایستی در اختیار متخصصان امر قرار گیرد. این مضمون به طور برجسته در اطلاعیه معرفی رئیس جمهور منتخب مشخص شده است: در حقیقت، در حالی که ناظران برای اظهارنظر در مورد معنی انتصاب برنز در ریاست سنا تلاش می‌کنند، آنچه مسلم است این نکته است که برنز شخصی نیست که اطلاعاتی را برای حمایت از یک سیاست یا سیاست دیگر فدا کند.

به طور خلاصه، تیم امنیت ملی بایدن در حال حاضر تمام بازیگران اصلی مورد نیاز خود را که شامل متخصصان باتجربه، معتدل و منطقی مانند برنز می‌شود در اختیار دارد. این اشخاص می‌توانند اطلاعاتی صادقانه و تجزیه و تحلیلی مطلوب در اختیار رئیس جمهور منتخب بگذارند. منبع: انتخاب لینک کوتاه: کپی در کلیپ بورد کپی لینک خبر های مرتبط

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 جو بایدن سازمان سیا انتخابات 1400 رئیس جمهور منتخب سیاست خارجی دیپلمات ها امنیت ملی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۲۲۷۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پژوهشگر فلسطینی: اعتراضات دانشجویی، نتانیاهو، بایدن و حتی ترامپ را سردرگم کرده است

«محمد جرادات» نویسنده و پژوهشگر سیاسی فلسطینی درباره تظاهرات اخیر دانشجویان دانشگاه‌های آمریکایی که در حمایت از ملت فلسطین به ویژه غزه در برابر جنایات رژیم صهیونیستی و در اعتراض به سیاست‌های آمریکا در حمایت از این رژیم برگزار شد، گفت: این اعتراضات که دانشگاه‌های آمریکا شاهد آن است به دانشگاه‌های اروپایی، استرالیایی و دانشگاه‌هایی در آسیا، جهان عرب و اسلام از جمله ایران و لبنان و حتی دانشگاه بیرزیت در کرانه باختری فلسطین گسترش یافت

وی اظهار داشت، این دانشگاه‌ها در خیزش جهانی خود حامل پیامی بسیار قوی برای آمریکا و سیاست‌های استعماری و استکباری آن در مقابله با مظلومان جهان به ویژه مردم فلسطین و غزه هستند که از زمان حمله هفتم اکتبر مقاومت فلسطین در معرض کشتار جمعی از سوی اسرائیل قرار گرفتند؛ حمله‌ای که هدف آن دفاع و پیروزی ملت فلسطین در برابر هفتاد و پنج سال مظلومیت و مقابله با اشغالگری رژیمی بود که موجودیت خود را بر فراز تپه های فلسطین اشغالی بنا کرد.

جرادات عنوان داشت، این اعتراضات و این جنبش‌ها در دانشگاه‌های آمریکا از سوی دانشجویان متعلق به نسل دهه بیست هستند؛ نسلی که به نظر می‌رسد به نخبگان و گروه سیاسی حاکم آمریکا در سنا و کنگره و احزاب دموکرات و جمهوری‌خواه و این نخبگان سیاسی که اسیر لابی صهیونیستی شده‌اند اعتقادی ندارند.

وی ادامه داد: یکی از این سیاستمداران فاقد اراده آمریکایی را دیدیم که به «نعمت شفیق»، رئیس دانشگاه کلمبیا می‌گوید «آیا می‌دانید اسرائیل موهبتی از جانب خداست و وقتی در مقابل اسرائیل می‌ایستید نفرین می‌شوید». این سیاستمدار آمریکایی به این طرز عجیب و وحشتناک درباره پرستش اسرائیل صحبت می‌کند.

اعتراضات دانشجویی در آمریکا

پژوهشگر فلسطینی تصریح کرد: بنابراین، این جنبش دانشجویی آمریکایی که علیه سیاست‌های آمریکا شورش کرده، انتظار ندارد که این نخبگان سیاسی موضع خود را تغییر دهند، زیرا آن‌ها با اسرائیل به عنوان یک معبود برخورد می‌کنند و آن را فراتر از منافع آمریکا می‌دانند. این افراد به اسرائیل به عنوان مروارید تاج تمدن غرب می‌نگرند. بنابراین، این بیگانگی فرهنگی و بیگانگی سیاسی که نخبگان سیاسی در آمریکا، بخش‌هایی از اروپا، در آلمان و در انگلیس از آن رنج می‌برند، در بینش و فرهنگ غرب علیه ملت عربی و اسلامی ریشه دوانده است. بنابراین آنها به عنوان مثال با ایران به عنوان یک اشتباه موجودیتی برخورد می‌کنند. چرا؟ چون تسلیم سیاست اسرائیل در منطقه نمی‌شود و در مقابل سیاست آمریکا ایستاده است که می‌خواهد اسرائیل مقصد و قبله همه سازشکاران و عادی‌سازان روابط و کسانی باشد که منافع آن‌ها و منافع اسرائیل را تامین می‌کنند.

نویسنده فلسطینی درباره آثار و نتایج این انتفاضه دانشجویی آمریکایی عنوان داشت، جنبش آمریکایی امروز در چندین سطوح فوایدی داشته و اگر تشدید شود، ممکن است نتایج بیشتری محقق کند. این جنبش، نتانیاهو و تیمش در تل‌آویو، بایدن و حتی ترامپِ کاندیدای انتخابات را سردرگم کرده و همه را در مظان اتهام قرار می‌دهد.  اکثریت این نسل جدی می‌خواهند سیاست آمریکا را از خدمت کردن مطلق به منافع رژیم اسرائیل دور نگه دارند و جلوی جنایات را در غزه بگیرند.

جرادات تصریح کرد: این دانشجویان در ابتدای جنبش خود مطالبات ساده‌ای را مطرح کردند، به طور مثال، از دانشگاه کلمبیا خواستند تمام تحقیقاتی را که برخی از دانشجویان به نفع وزارت جنگ رژیم اسرائیل انجام می‌دهند  و در زمینه هواپیماهای بدون سرنشین و توسعه برخی موشک‌ها است متوقف کند. آن‌ها می‌خواستند دانشگاهشان از شرکت‌هایی که با ارتش اشغالگر سر و کار دارند فاصله بگیرد، اما رئیس دانشگاه با وجود اینکه اصالتا عرب است، به پلیس مجوز ورود به حریم دانشگاه را داد  و از ارتش آمریکا خواست به دانشگاه‌ها حمله‌ور شود.

محمد جرادات، تحلیلگر فلسطینی

وی افزود: ۴۰ دانشگاه آمریکایی درگیر چیزی شبیه انقلاب و جنبش هستند. این امر نمی‌تواند سیاست آمریکا را تغییر دهد، مگر اینکه وارد حوزه قضایی شود و دستگاه قضایی آمریکا نسبت به این خیزش دانشجویی جانبدارانه وارد عمل شود و یا اینکه تبدیل به یک جریان سیاسی انتخاباتی شود که وضعیت سیاسی انتخاباتی را علیه حزب دموکرات و حزب جمهوری‌خواه تغییر دهد.

نویسنده فلسطینی در پاسخ به میزان اثرگذاری جنبش‌هایی از این دست بر سیاست‌های آمریکا گفت: بله این جنبش‌ها می‌تواند تاثیرگذار باشند. اما کسانی که دنیا را فقط با عینک اسرائیل می‌بینند، خواه بایدن و یا ترامپ و احزابشان، این افراد قطعا به این نسل جدید اهمیت نمی‌دهند و بایدن دانشجویان دانشگاه خود را اینگونه خطاب قرار می‌دهد که شما متوجه نیستید و این مربوط به مرحله ناپختگی سیاسی است. بنابراین یک انفصال و جدایی ذهنی و شکاف بزرگ در این نسل وجود دارد؛ نسل پیر در آمریکا و این نسل جوان. اما اگر این نسل جوان بتواند ابتکار عمل را در دست بگیرد و واقعیت را تحمیل کند، اوضاع می‌تواند تغییر کند، اما این امر نیازمند زمان، افزایش تحرکات و تحولات بسیاری است که چه بسا فراتر از جنبش سیاسی دانشجویی می‌رود.

انتهای پیام

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • منافع غرب در باقی ماندن اسرائیل است
  • رویکرد بایدن در قبال تظاهرات ضد صهیونیستی دانشجویان در آمریکا
  • پژوهشگر فلسطینی: اعتراضات دانشجویی، نتانیاهو، بایدن و حتی ترامپ را سردرگم کرده است
  • انتقاد تند برنی سندرز از سیاست‌های بایدن درباره فلسطین
  • محمود احمدی‌نژاد استعفا می‌دهد؟ جنجال بزرگ آقای سیاست‌مدار
  • انتقاد تند «برنی سندرز» از سیاست‌های بایدن درباره فلسطین
  • رابرت کندی به بایدن: کنار بکش تا ترامپ را شکست بدهم
  • اعتراضات دانشجویی سیاست ما در منطقه را تغییر نمی‌دهد
  • اعتراضات دانشجویی سیاست ما در منطقه تغییر نمی‌دهد
  • درخواست عجیب نامزد مستقل انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا از جو بایدن