Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-03@15:26:43 GMT

در روز هوای پاک، خوزستان نفس نکشید

تاریخ انتشار: ۲۹ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۷۲۲۹۲۸

در روز هوای پاک، خوزستان نفس نکشید

ایسنا/خوزستان امروز مه خاکستری رنگی آسمان اهواز را فرا گرفته است؛ در روز هوای پاک، نه تنها اهواز بلکه سراسر خوزستان هیچ شهری با شاخص هوای پاک ندارد.

به گزارش ایسنا، ۲۹  دی‌ماه، به عنوان روز هوای پاک نام‌گذاری شده است اما امسال در این روز هیچ کدام از شهرهای خوزستان در وضعیت پاک قرار ندارند و دو شهر استان نیز در وضعیت ناسالم هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این روزها و همزمان با شیوع کرونا، دیدن آسمان آبی و نفس کشیدن هوای پاک تقریبا برای مردم خوزستان محال شده است.

مدتی است که اهوازی‌ها روزهای کمتری با ریزگردها مواجه هستند اما وجود صنایع آلاینده، ایستایی هوا و مازوت‌سوزی، این روزهای اهواز و دیگر شهرهای صنعتی خوزستان را پر از دود سیاه کرده است.

بنا بر گفته دکتر مختاری کارشناس محیط زیست، با توجه به اینکه خوزستان سال‌ها با پدیده ریزگردها مواجه بود، بسیاری از آلاینده‌ها زیر سایه آلودگی ریزگردها نادیده گرفته شدند و صنایع از به کار بردن فیلترها و فرآیندهای استاندارد شانه خالی کردند.

علیرضا آذریان کارشناس اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به وضعیت آلودگی هوای شهرهای خوزستان اظهار کرد: طبق آخرین اندازه‌گیری‌ها در ۲۴ ساعت منتهی به ساعت ۱۱ صبح امروز (۲۹ دی‌ماه)، اهواز و مسجدسلیمان در وضعیت ناسالم و دشت‌آزادگان نیز در وضعیت ناسالم برای گروه‌های حساس است. وضعیت سایر شهرهای خوزستان نیز قابل قبول بوده است و هیچ شهر پاکی نداشته‌ایم.

وی در خصوص وضعیت آلودگی کلانشهر اهواز اظهار کرد: شاخص استاندارد آلاینده با ذرات ۲.۵ میکرون، ۳۵ میکروگرم در مترمکعب است که در حال حاضر میزان این آلاینده در اهواز ۶۰ میکروگرم در مترمکعب است.

کارشناس اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان گفت: آلاینده اصلی که اهواز را درگیر کرده ذرات ۲.۵ میکرون است. البته در ساعت‌های گذشته میزان این ذرات سیر کاهشی داشته اما حدود ساعت ۱۱ صبح امروز (۲۹ دی‌ماه) مجددا افزایش یافته است.

آذریان ادامه داد: ایستایی هوا و آلاینده‌هایی که به صورت تجمعی در اهواز محصور و متمرکز شده‌اند، موجب افزاش آلاینده‌های با اندازه ۲.۵ میکرون شده است.

وی با بیان اینکه استفاده از سوخت‌های سنگین بر تجمع  آلاینده‌ها تاثیرگذار است، گفت: صنایع اطراف اهواز، صنایع فولاد، نفت، گاز، کربن و مازوت‌سوزی در نیروگاه‌ها معضل ما در زمستان هستند.

کارشناس اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان افزود: نمی‌توانیم تنها یک عامل اصلی برای آلودگی کلانشهر اهواز در نظر بگیریم؛ عوامل مختلفی در آلودگی اهواز تاثیرگذار هستند. آلاینده‌های با اندازه ۲.۵ میکرون به عنوان آلاینده اصلی، مسئول است ولی نمی‌توان یک یک نوع آلاینده را به عنوان متهم اول در نظر گرفت.

وی بیان کرد: فاصله صنایع از ایستگاه‌های سنجش، فعالیت و تولید کارخانه در روز، آتش‌سوزی سایت دفن زباله صفیره و آتش‌سوزی کاه و کلش عواملی هستند که می‌توانند به آلودگی اهواز دامن بزنند.

آذریان گفت: در حال حاضر مساله "مازوت‌سوزی" صنایع و استفاده از مازوت که سوخت سنگین و آلاینده‌ای است به جای گاز مطرح شده است که به دلیل مدیریت و کاهش مصرف گاز در صنایع در زمستان استفاده می‌شود. این در حالی است که هر چه به سمت استفاده از سوخت‌های ساده، سبک و پاک برویم، راندمان کاهش آلودگی نیز بهتر خواهد شد.

وی افزود: در سال‌های گذشته نیز در زمستان مساله مازوت‌سوزی در صنایع را داشته‌ایم. با توجه به اینکه در تمام سال به ویژه در فصل زمستان شاهد افت فشار گاز هستیم، باید پیش‌بینی استفاده از سوخت‌های سنگین برای آینده انجام و زیرساخت‌های لازم برای آن فراهم شود تا هر زمانی که کارخانه‌ای از گازسوزی به سمت مازوت‌سوزی رفت، زیرساخت برای کاهش آلودگی مهیا باشد.

کارشناس اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان بیان کرد: ممکن است فیلتراسیونی که استفاده می‌شود صرفا برای گاز معمولی جواب دهد اما برای سوخت سنگین اینگونه نباشد.

وی تصریح کرد: اگر فیلتراسیون استانداردی در کارخانجات تهیه شود و محیط زیست مطمئن شود که آلودگی هوا ایجاد نمی‌شود، امکان استفاده از مازوت وجود دارد.

آذریان افزود: در حال حاضر در برخی صنایع به دلیل موقعیت جغرافیایی و نبود فیلتراسیون مناسب، حتی در بحث استفاده و فیلتراسیون گاز طبیعی نیز دچار اما و اگر هستند بنابراین توجه به وضعیت فیلتراسیون صنایع به ویژه صنایع اطراف و محدوده اهواز بسیار مهم است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی اخبار اجتماعی خوزستان محیط زیست آلودگی هوا آلاینده ها مازوت سوزی ۲ ۵ میکرون هوای پاک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۲۲۹۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وضعیت آلودگی هوای تهران امروز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق

کیفیت هوا در کلان‌شهر تهران امروز با قرار گرفتن روی شاخص ۷۱ در وضعیت هوای سالم (زرد) ثبت شده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، سنجش کیفیت هوا امروز _چهارشنبه دوازدهم اردیبهشت_ در دستگاه سنجش کیفیت هوای ایستگاه اسلام‌شهر با شاخص ۱۱۲، پاسداران با شاخص ۱۲۸، سلامت با شاخص ۱۰۸، میدان فتح منطقه ۹ با شاخص ۱۰۵ در وضعیت هوای ناسالم برای گروه‌های حساس (نارنجی) قرار دارد.

بر این اساس سنجش کیفیت هوا امروز در ایستگاه‌های امام خمینی با شاخص ۶۳، باغستان شهریار با شاخص ۸۷، پارک رازی با شاخص ۵۴، پاکدشت با شاخص ۵۵، پردیس با شاخص ۵۹، پیروزی منطقه ۱۳ با شاخص ۷۲، پیشوا با شاخص ۵۴، تهران پارک شکوفه با شاخص ۷۸، چشمه با شاخص ۵۱، دانشگاه تهران با شاخص ۷۸، دانشگاه شهید بهشتی با شاخص ۶۰، رباط‌کریم با شاخص ۷۹، ژئوفیزیک با شاخص ۸۳، ستاد بحران منطقه هفت با شاخص ۷۳،، در وضعیت هوای سالم (زرد) قرار دارد.

همچنین ایستگاه‌های شادآباد منطقه ۱۸ با شاخص ۹۹، شریف منطقه دو با شاخص ۷۵، شهرری منطقه ۲۰ با شاخص ۸۵، شهرداری منطقه دو با شاخص ۵۷، شهرداری منطقه چهار با شاخص ۸۲، شهرداری منطقه ۱۱ با شاخص ۸۷، شهرداری منطقه ۱۹ با شاخص ۸۲، شهرداری منطقه ۲۱ با شاخص ۷۴، شهرداری منطقه ۲۲ با شاخص ۵۴، شهریار با شاخص ۷۹، فرمانداری شهرری با شاخص ۸۹، قرچک با شاخص ۸۹، ملارد با شاخص ۷۷، منطقه ۱۵ با شاخص ۷۵، و ورامین با شاخص ۵۲ و وردآورد منطقه ۲۲ با شاخص ۷۳ در موقعیت هوای سالم (زرد) ثبت شدند.

به این ترتیب ایستگاه آتی‌ساز با شاخص ۳۹، اتوبان محلاتی منطقه ۱۴ با شاخص ۴۴، پونک با شاخص ۵۰، دماوند با شاخص ۳۷، سرخه‌حصار با شاخص ۲۹، قدس با شاخص ۴۱، لواسانات با شاخص ۴۷، مسعودیه منطقه ۱۵ با شاخص ۳۹، در موقعیت هوای پاک (سبز) قرار دارد.

شاخص کیفی هوا از صفر تا ۵۰ هوای پاک (سبز)، ۵۱ تا ۱۰۰ هوای سالم (زرد)، ۱۰۱ تا ۱۵۰ ناسالم برای گروه‌های حساس (نارنجی)، ۱۵۱ تا ۲۰۰ ناسالم برای عموم (قرمز)، ۲۰۱ تا ۳۰۰ بسیار ناسالم (بنفش) و ۳۰۱ تا ۵۰۰ بسیار خطرناک (قهوه‌ای) است.

کد خبر 749572

دیگر خبرها

  • شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز جمعه ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت
  • کیفیت هوای تهران در صبح روز ۱۴ اردیبهشت
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز جمعه ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳+ شاخص به تفکیک مناطق
  • اصفهان رکورددار آلودگی هوا/ هوای ۲۰ کلان‌شهر سالم و پاک ثبت شد
  • شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق
  • وضعیت آلودگی هوای تهران در روز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • هوای برخی شهرهای خوزستان ، ناسالم برای گروههای حساس
  • جزئیات آلودگی‌ هوا در شهرهای خوزستان
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق