Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-27@18:56:10 GMT

ارتباط ترک سیگار و افزایش وزن

تاریخ انتشار: ۳۰ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۷۲۵۴۳۲

ارتباط ترک سیگار و افزایش وزن

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از عصر ایران، بیشتر افرادی که سیگار را ترک می کنند درباره افزایش وزن خود نگران هستند. در شرایطی که افزایش وزن اندک عادی است، اما افزایش بیش از حد وزن پس از ترک سیگار می تواند مشکلات سلامت جدیدی را شکل داده و عزم فرد برای پرهیز از سیگار را متزلزل کند.

به گزارش وری ول مایند، در ادامه با دلایل افزایش وزن پس از ترک سیگار و چگونگی کنترل وزن خود طی روند بهبودی از اعتیاد به نیکوتین بیشتر آشنا می شویم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چرا افراد پس از ترک سیگار افزایش وزن خود را تجربه می کنند؟

سیگار کشیدن به میزان کم موجب افزایش متابولیسم بدن می شود:

- افرادی که به میزان زیاد سیگار می کشند، در طول روز می توانند تا 200 کالری بسوزانند.

- از آنجایی که سیگار کشیدن موجب کالری سوزی می شود، متابولیسم بدن اندکی تقویت می شود.

- نیکوتین یک سرکوب کننده اشتها است.

زمانی که سیگار را ترک می کنید، افزایش وزن بین 5 تا 10 پوند (2.2 تا 4.5 کیلوگرم) طی چند ماه نخست پس از ترک این عادت طبیعی است. اگر در عادات غذا خوردن شما نسبت به زمانی که سیگار می کشدید، تغییری ایجاد نشده باشد، وزنتان باید طی چند ماه به سطح پیشین باز گردد. با اختصاص زمان برای انجام ورزش در روز مانند 30 دقیقه پیاده‌روی می توانید آهنگ کاهش وزن خود را تسریع کرده یا شاید از افزایش وزن پیشگیری کنید.

چرا میل بیشتری به غذا خوردن دارید

ترک سیگار در ابتدا بدن را با شوک مواجه می کند. افزایش اشتها یکی از عوارض جانبی ترک تنباکو برای بیشتر افراد است.

سیگار به عنوان یک سرکوب کننده اشتها عمل می کند:  افراد سیگاری اغلب از مصرف میان وعده پرهیز کرده و سیگار کشیدن را ترجیح می دهند. نیکوتین یک محرک است و همچنین ممکن است در ترشح هورمون انسولین تداخل ایجاد کند. انسولین سطوح گلوکز در خون را کنترل می کند. زمانی که این عملکرد مسدود شود، فرد شرایط هایپرگلیسمیک جزئی را تجربه کرده و در نتیجه، بدن و مغز ممکن است ترشح هورمون ها و دیگر سیگنال هایی که محرک احساس گرسنگی هستند را کاهش دهند.

غذا جایگزینی برای سیگار کشیدن در نظر گرفته می شود:  در اوایل ترک سیگار، نیاز به سیگار کشیدن به طور مکرر و آزاردهنده ای در فرد شکل می گیرد. بیشتر افراد فقدان فعالیت دست به دهان ناشی از سیگار کشیدن را تجربه می کنند و خوردن غذا اغلب جایگزین مناسبی به نظر می رسد. این می تواند به پرخوری و افزایش وزن منجر شود، از این رو بهتر است جایگزین سالم‌تری برای سیگار کشیدن انتخاب شود.

دوپامین و نیاز به مصرف میان وعده:  نیکوتین و غذا واکنش شیمیایی مشترکی را در مغز انسان موجب می شوند که ترشح دوپامین است. دوپامین به نام هورمون «احساس خوب» نیز شناخته می شود زیرا موجب شادی و خوشی در انسان می شود. زمانی که دیگر از نیکوتین استفاده نمی شود، افراد بسیاری برای تقویت ترشح این هورمون به مصرف غذا روی می آورند. راحتی عاطفی ناشی از مصرف غذا از این واکنش شیمیایی در مغز سرچشمه می گیرد. ورزش نیز می تواند موجب ترشح دوپامین شود، از این رو می توان آن را به عنوان روشی سالم‌تر برای بهبود خلق و خو و کاهش هوس های غذایی مد نظر قرار داد. ورزش می تواند به بهبود شرایط متابولیسم بدن کمک کرده و از افزایش وزن نیز جلوگیری کند.

مطالعات نشان داده اند که زنان نسبت به مردان در معرض خطر بیشتری برای آغاز دوباره سیگار کشیدن به عنوان روشی برای جلوگیری از افزایش وزن خود قرار دارند.

درک این که به واسطه ترک سیگار چه اتفاقی در بدن ما رخ می دهد و این که چه کاری می توانیم برای تسکین ناراحتی خود به روش هایی سازنده انجام دهیم می تواند در به حداقل رساندن افزایش وزن بدن کمک کند.

از جمله گزینه هایی که می توانید برای به حداقل رساندن افزایش وزن پس از ترک سیگار مد نظر قرار دهید می توان به موارد زیر اشاره کرد:

ورزش

ورزش موجب ترشح دوپامین می شود که روشی عالی برای جلوگیری از هوس سیگار کشیدن است. همچنین، ورزش می تواند به حفظ وزن انسان کمک کند. حداقل نیم ساعت ورزش روزانه در پنج روز از هفته را هدف قرار دهید. نیازی نیست تا تمرینات ایروبیک با شدت زیاد انجام دهید و یک پیاده‌روی نسبتا سریع برای 30 دقیقه در روز نیز می تواند فواید جالب توجه ای را برای بدن، روان و روح شما به همراه داشته باشد.

میان وعده های سالم

میان وعده ها را از قبل آماده کنید تا گزینه های سالم در دسترس شما قرار داشته باشند. از جمله گزینه های خوب می توان به موارد زیر اشاره کرد:

- سبزیجات ترد مانند کرفس و هویج

- گوشت بدون چربی و مقدار کمی پنیر

مغزدانه ها: گزینه هایی را انتخاب کنید که به باز کردن پوسته آنها نیاز باشد. دست های خود را مشغول کنید تا به خوردن غذای کمتر کمک شود.

- پاپ کورن بدون چربی

- نوشیدن آب فراوان

- مکیدن آبنبات

- میوه های تازه

- ماست کم چربی

- چای های گیاهان دارویی 

- شکلات داغ که با شیر بدون چربی آماده شده است

- میوه های منجمد مانند انگور

اگر نگران افزایش وزن هستید، در حق خود لطفی کرده و غذاهای سرشار از کالری و چربی وسوسه کننده را در دسترس خود قرار نداده یا خریداری نکنید. اگر با هوس های غذایی قوی برای مصرف یک دسر مواجه شده اید، بهتر است از خانه خارج شده و یک برش کیک از مغازه خریداری کنید تا این که کل یک کیک را در خانه داشته و هر بار که وارد آشپزخانه می شوید در معرض دید شما قرار می گیرد.

پرهیز از الکل

الکل نه تنها سرشار از کالری است، بلکه اغلب محرکی برای سیگار کشیدن نیز محسوب می شود. افزون بر این، الکل می تواند مهارکننده های ما را تضعیف کرده و این برای فردی که قبلا سیگاری بوده است می تواند به معنای بروز مشکل باشد. از کالری خالی موجود در الکل پرهیز کرده و مهم‌تر این که خود را در معرض خطر بازگشت به عادت سیگار کشیدن قرار ندهید.

یک چالش در هر بار

افرادی که سیگار را ترک می کنند، اغلب فکر می کنند که زمان پاکسازی زندگیشان در بخش های دیگر نیز فرا رسیده است. این فوق العاده است، اما باید مراقب بود. اگر برای پروژه های خودسازی بیش از حد به خود فشار وارد کنید، خطر شکست در تمامی آنها را افزایش می دهید.

این نکته ها را به خاطر داشته باشید:

با خود خوب باشید.  ترک تنباکو موفقیت بزرگی است و باید برای پیشرفت خود در این مسیر پاداش هایی را تعیین کنید. اندازه کاری را که انجام می دهید دست کم نگیرید.

صبور باشید.  ترک سیگار فرآیندی زمان‌بر است. این کار طی یک شب رخ نمی دهد، اما در مقایسه با تعداد سال هایی که سیگار کشیده اید، بهبودی از اعتیاد به نیکوتین کوتاه‌تر است. به خود برای بهبودی زمان بدهید.

خود را همانگونه که هستید پذیرا باشید.  شما فردی فوق العاده هستید. اگر طی روند ترک سیگار مقداری به وزن شما اضافه شده است خود را سرزنش نکنید و این شرایط را بپذیرید. فواید ترک سیگار زندگی شما را روش هایی مثبت‌تر از آنچه تصویر می کنید، تحت تاثیر قرار خواهد داد.

شما می توانید سیگار را بدون افزایش وزن چشمگیر ترک کنید. اجازه ندهید ترس از افزایش وزن شما را از ترک این عادت مضر باز دارد.

امکان کاهش وزن وجود دارد، اما بازگشت سلامت ریه ها شاید غیرممکن باشد.

پربیننده ترین علامت ایمنی بالای بدن مقابل کرونا چیست؟ با مصرف این نوشیدنی به جنگ سرطان بروید رابطه کمبود ویتامین B۱۲ وبیماری وزوز گوش چگونه بفهمیم دوباره کرونا گرفته‌ایم؟ خرید ۲.۶میلیون دوز واکسن چینی و روسی

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: ترک سیگار ترک سیگار پس از ترک سیگار افزایش وزن سیگار کشیدن میان وعده وزن خود

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۲۵۴۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گزارش وزارت بهداشت درباره سرطان‌زایی سیگار‌های الکترونیک؛ زیر بار صدور مجوز نمی‌رویم

رئیس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت با بیان اینکه سیگار‌های الکترونیک جزء موارد قاچاق به حساب می‌آیند، اظهار کرد: تقاضا‌هایی برای اجازه فعالیت در زمینه عرضه و رسمیت بخشیدن به این سیگار‌ها صورت گرفته، اما وزارت بهداشت زیر بار صدور مجوز برای تولید، فروش و عرضه این سیگار‌ها نمی‌رود.

به گزارش ایسنا، بهزاد، ولی زاده، با بیان اینکه در ارتباط با مضرات مصرف سیگار‌های الکترونیک اطلاع‌رسانی کرده‌ایم، اظهار کرد: درباره مضرات سیگار‌های الکترونیک در رسانه‌های مختلف اطلاع‌رسانی کرده‌ایم. سیگار‌های الکترونیک جزو کالا‌های قاچاق محسوب می‌شوند و تمام این سیگار‌ها از مسیر‌های غیررسمی وارد کشور می‌شوند.

وی با بیان اینکه جلسه‌ای با ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز برگزار کرده‌ایم، افزود: موضوع خطرات سیگار‌های الکترونیک، قوانین ممنوعیت فروش و وجود این محصولات در بازار غیررسمی کشور در این جلسه مطرح شد و مقرر گردید ستاد برنامه ریزی لازم را برای برخورد با این کالای قاچاق با همکاری ارگان‌های ذیربط انجام دهد.

ولی زاده درباره برخورد با متخلفان عرضه محصولات دخانی نوپدید گفت: دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات از طریق مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، به منظور نظارت و بازرسی اماکن فروش دخانیات و برخورد با متخلفانی که سیگار‌های الکترونیک را عرضه می‌کنند، بخشنامه‌های لازم را به دانشگاه‌های علوم‌پزشکی سراسر کشور ابلاغ کرده است.

مبارزه با سیگار‌های الکترونیک در دستور کار ۲ وزارتخانه

رئیس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت ادامه داد: سیگار‌های الکترونیک جزو موارد قاچاق به حساب می‌آیند و به همین دلیل می‌توان از ظرفیت قانونی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز استفاده کرد. موضوع مبارزه با سیگار‌های الکترونیک در دستور کار دو وزارتخانه «بهداشت، درمان و آموزش پزشکی» و «صنعت، معدن و تجارت» قرار گرفته است.

زیر بار صدور مجوز به سیگار‌های الکترونیک نمی‌رویم

وی درباره برخی از تقاضا‌ها برای رسمیت بخشیدن عرضه سیگار‌های الکترونیک به صورت قانونی گفت: اگرچه تلاش‌ها و اقداماتی برای مبارزه با سیگار‌های الکترونیک صورت گرفته، اما تقاضا‌هایی برای اجازه فعالیت در زمینه تولید، عرضه و رسمیت بخشیدن این سیگار‌ها انجام می‌شود. وزارت بهداشت زیر بار صدور مجوز برای تولید، فروش و عرضه سیگار‌های الکترونیک نمی‌رود؛ چرا که مضرات این سیگار‌ها شناخته شده است.

گزارش وزارت بهداشت درباره سرطان‌زا بودن سیگار‌های الکترونیک

ولی زاده گفت: وزارت بهداشت نسبت سمی بودن و سرطان‌زا بودن مواد سیگار‌های الکترونیک گزارش داده است؛ همچنین مواردی در ارتباط با انفجار در صورت مصرف‌کننده‌ها گزارش شده است. افرادی که با وجود تمام اطلاع‌رسانی‌ها صورت گرفته و هشدار‌های داده شده، نسبت به مصرف این سیگار‌ها اقدام می‌کنند، با اراده خود از مواجهه با خطرات این محصولات آسیب‌رسان استقبال می‌کنند.

اعتیاد جوانان؛ هدف صنایع دخانی

رئیس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت با بیان اینکه این یک باور غلط است که سیگار‌های الکترونیک دارای آسیب کمتری هستند، افزود: نگاه مردم باید نسبت به محصولاتی که آسیب‌رسان سلامت هستند تغییر کند و در ارتباط با مصرف این کالا‌ها باید تجدید نظر کنند. هدف صنایع دخانی از تولید و ترویج این محصولات به اعتیاد کشاندن نوجوانان و جوانان به نیکوتین و حفظ بازار سمی و مرگبار خود است. این صنایع باید بهای اقدامات خود را بپردازند.

گزارش تخلف فروش سیگار‌های الکترونیک به ۱۹۰

وی با بیان اینکه سیگار‌های الکتروینک جزو موارد قاچاق هستند، ادامه داد: مردم از طریق سامانه ۱۹۰ می‌توانند هرگونه تخلف درباره فروش سیگار‌های الکترونیک را گزارش کنند.

دیگر خبرها

  • سیگار چه بلایی بر سر پوست می‌آورد؟
  • کشف محموله سیگار قاچاق در میامی
  • زخم کاری سیگارهای الکترونیک
  • محکومیت بیش از ۳ میلیارد ریالی یک واحد صنفی در رشت
  • رشد قیمت دلار در بازار غیررسمی، ارتباط چندانی با بانک مرکزی ندارد
  • گزارش وزارت بهداشت درباره سرطان‌زایی سیگار‌های الکترونیک؛ زیر بار صدور مجوز نمی‌رویم
  • محکومیت ۴ میلیاردریالی قاچاقچی سیگار در زنجان
  • کشف ۷۲ هزار نخ سیگار قاچاق توسط مرزبانان هنگ مرزی تایباد 
  • ویپ؛ وسیله‌ای برای ترک اعتیاد! و یا وسیله‌ای اعتیاد آور + فیلم
  • کشف ۳۱ هزار و ۹۲۰ نخ سیگار قاچاق در کرمان