Web Analytics Made Easy - Statcounter

استاد اقتصاد گفت: بودجه سال ۱۴۰۰ به شدت تورمی است و درآمدهای آن اصلا قابل تحقق نیست قطعا اگر بودجه با همین شکل و شمایلی که درکمیسیون تلفیق تصویب شده در صحن هم تصویب شود قطعا نمی توان به اقتصاد کشور در سال آینده هم امیدوار بود.

بیژن عبدی اقتصاددان و استاد دانشگاه در گفت و گو با قدس آنلاین درخصوص چگونگی تصویب کلیات بودجه در کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی گفت: جالب است که قبل از تصویب کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۰ مرکز پژوهش های مجلس و نمایندگان مجلس همگی به صورت دسته جمعی بودجه تقدیم شده از سوی دولت را در بوته نقد قرار دادند وجمیعا از نکات تورم زا بودن و حجم عظیم درآمدهای غیر قابل تحقق بودجه سخن گفتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی دراین باره افزود: استفاده غیر معقول از صندوق ذخیره ارزی که توسط مقام معظم رهبری برگردانده شد امید ما را به این موضوع بیشتر کرد که دولت مجددا بودجه را بازنویسی کند این موضوع بیانگر آن بود که اصل بودجه با مشکلات متعددی رو به رو است از درآمد نفتی تا فروش اوراق مشارکت که بیش از ظرفیت اقتصادی و سررسید اوراق مشارکت در سال آینده که برعهده دولت بعدی می افتد از نکات منفی بودجه بود که به نظر نمی رسید با این همه نکات منفی کلیات بودجه تصویب شود.

عبدی درباره بودجه ۱۴۰۰ اینچنین توضیح داد: بودجه  سال ۱۴۰۰ به شدت تورمی است و درآمدهای آن اصلا قابل تحقق نیست قطعا اگر بودجه با همین شکل و شمایلی که درکمیسیون تلفیق تصویب شده در صحن هم تصویب شود قطعا نمی توان به اقتصاد کشور در سال آینده هم امیدوار بود.

بیژن عبدی اقتصاددان در پاسخ به اینکه مجلس تا چه اندازه به خسارت بار بودن بودجه واقف است گفت: برای بنده تصویب کلیات بودجه از سوی کمیسیون تلفیق بسیار عجیب بود چرا که اولین نقد و تحلیل ها از درون مجلس درز کرد. بنده معتقد هستم اعضای کمیسیون تلفیق اقلیتی به شدت هماهنگ با دولت هستند و احتمال زیاد دولت برای ورود این افراد به کمیسیون تلفیق با آنها هماهنگ بوده که اینگونه به تصویب کلیات بودجه ختم شد. آن زمانی که نمایندگان رئیس و نایب رئیس و سخنگوی مجلس برای کمیسیون ها انتخاب می شدند حتما باید به این موارد دقت بیشتری می شد که خروجی این موضوع تمام ثمرات را به باد می دهد.

کارشناس مسائل اقتصادی پیامدهای تصویب بودجه بدون اصلاحات لازم را اینگونه عنوان کرد: نسبت به پیامدهای بودجه برای اقتصاد کشور بسیار نگران هستم چرا که با این بودجه دست دولت آینده به شدت بسته می شود چرا که این درآمدها قابل تحقق نیست بخصوص فروش نفت و ثانیا با تاکید صریح مقام معظم رهبری وبا توجه به برداشت عظیمی که از صندوق ذخایر ارزی شده که مجددا باید اصلاح شود اصلاح و درآمدهای غیر قابل تحقق اصلاح نشده انچه که در کمیسیون تلفیق اتفاق افتاد با آنچه که تا کنون نقل می شد بسیار متفاوت است.

وی در پایان خاطر نشان شد: به هر حال دولت آقای روحانی در سال آینده بیش از چند ماه میهمان کشور نیست اما آثار سوء بودجه و مدیریتی که دولت فعلی از خود به جا می گذارد قطعا دولت بعدی با التهاب های اقتصادی متعددی مواجه می شود لذا آن زمان شاهد فرافکنی و شانتاژهای این دولت خواهیم بود که مدیریت اقتصادی ما مطلوب بود و دولت جدید قادر به اداره اقتصاد نیست در حالی که دولت جدید مجبور است تاوان سیاست های غلط دولت آقای روحانی را پس بدهد از این منظر تنظیم و اصلاحات اساسی برای نجات اقتصاد در سال آینده بسیار حائز اهمیت است.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: بودجه 1400 پیامدهای بودجه1400 تورم بودجه 1400 درامدهای بودجه 1400 کمیسیون تلفیق سال آینده تصویب کلیات کلیات بودجه اقتصاد کشور قابل تحقق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۲۶۷۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتقاد یک نماینده مجلس از ناکارآمدی وزرای رئیسی /جا داشت وزرای بیشتری استیضاح می شدند / در مجلس با دولت رودربایستی‌هایی داشتیم

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، محمدعلی محسنی‌ بندپی، نماینده نوشهر و چالوس در مجلس، در خصوص اینکه چرا اقتصاد و معیشت مردم روزهای خوبی را سپری نمی‌کند به «منیبان» گفت: مولفه‌های زیادی باعث شده تا حال و روز اقتصاد ایران و به تبع آن معیشت مردم نامساعد شود. اگر از نقش تحریم که خیلی هم مهم است بگذریم مولفه روی کار آوردن افراد متعهد که تخصص‌شان نیاز کشور است آن‌طور که باید و شاید عملی نشده است.

او در گفتگو با منیبان، افزود: باید سیاسی‌ کاری را در کشور کنار گذاشت. معنی ندارد فردی که متخصص است و دلش برای ایران می‌سوزد را به خاطر اینکه افکارش با افکار دولت در زاویه است کاملاً از خدمتگزاری محروم کنیم.

عضو مجمع نمایندگان استان مازندران تصریح کرد: ما باید در گزینش مدیران یک اصل را رعایت کنیم و آن هم اعتقاد فرد به نظام جمهوری اسلامی ایران است. اگر در برخی مباحث فکری، فرد با مدیران ارشد و تصمیم‌ گیر دولت اختلافاتی داشت نباید کنار گذاشته شود چون همه ایرانی هستیم و رشد و شکوفایی کشور و بهبود سطح زندگی مردم را می‌خواهیم. در دست داشتن قدرت نباید ابزاری برای خودی و غیرخودی کردن افراد در پست‌های مدیریتی شود.

محسنی‌بندپی اظهار کرد: ایران کشور پر منابعی است اما مدیریت بر منابع یکی از مولفه‌های هنرنمایی مدیر است. مدیریت منابع کار ساده ای نیست اتفاقاً حالا که اقتصاد ما مشکل دارد باید مدیران هنرمند، توانا و با افکار مختلف بر سر کار بیایند.

نماینده نوشهر در مجلس گفت: من در شکل‌گیری وضع موجود مجلس یازدهم را مقصر می‌دانم و یکی از انتقادات من به این مجموعه که خودم یکی از آن افراد هستم تمرکز زیادی بر تصویب قوانین و غفلت از نظارت است. ما در مجلس با دولت رودربایسی‌هایی داشتیم که حقیقتاً قابل قبول نبود.

او افزود: در مجلس یازدهم جا داشت وزرای بیشتری استیضاح می‌شدند و هنوز هم این ضرورت حس می‌شود. در دولت وزرایی روی کار هستند که واقعاً کارآمدی آن‌چنانی برای کشور و مردم ندارند.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس تصریح کرد: مجلس یازدهم از ابتدای کارش موضوعات اقتصادی را در دستور کار خود قرار داد و واقعاً رفتیم به سمتی که بی‌عدالتی‌ها را شناسایی و برای رفع آن تلاش کنیم ولی اولویت‌بندی‌های دولت توام با اشکال بود.

۲۷۲۱۸

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902952

دیگر خبرها

  • انتقاد یک نماینده مجلس از ناکارآمدی وزرای رئیسی /جا داشت وزرای بیشتری استیضاح می شدند / در مجلس با دولت رودربایستی‌هایی داشتیم
  • لایحه حفاظت از داده‌های شخصی تصویب شد
  • تصویب «لایحه حفاظت از داده‌های شخصی» در کمیسیون حقوقی دولت
  • تصویب لایحه «حفاظت از داده‌های شخصی» در کمیسیون حقوقی دولت
  • لایحه حفاظت از داده‌های شخصی در کمیسیون حقوقی دولت تصویب شد
  • تصویب لایحه حفاظت از داده‌های شخصی در کمیسیون حقوقی دولت
  • لایحه حفاظت از داده‌های شخصی در کمیسیون حقوقی دولت، تصویب شد
  • برنامه هفتم پیش از پایان مجلس یازدهم به دولت ابلاغ می‌شود
  • ایرادات شورای نگهبان به جداول بودجه چه زمانی بررسی می‌شود؟
  • دولت برای تصویب لایحه حمایت مادی و معنوی پرستاران اقدام کند