Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش تابناک اقتصادی، تاریخ اقتصاد ایران و جهان آینه ای است تمام نما از رویدادهای اقتصادی که در گذشته رخ داده است و بیانگر ریشه های تاریخی بسیاری از واقعیت های امروز ایران و جهان است. موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی سی امین روز دی ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

30 دی 1330، كليه كنسولگريها و دفاتر تجاري انگليس در ايران بسته شد.

30 دی 1343، کمیسیون تثبیت نرخ ها وابسته به شهرداری تهران بهای هرکیلوگرم گوشت گوسفند را 89 ریال و بهای گوشت گاو را هر کیلوگرم شش تومان تعیین و اعلام کرد که در صفحه اول روزنامه ها چاپ شد. این نرخ ها با اندکی تغییر فصلی، تا سال انقلاب ـ به مدت 13 سال ـ به همان صورت و تقریبا ثابت بود. این کمیسیون چندی بعد کورس تاکسی دربَست ـ از هر نقطه به نقطه دیگر شهر را 2 تومان (20 ریال) تعیین کرد.

30 دی 1357، دکتر منوچهر رزم آرا وزیر بهداری ضمن تشریح موارد متعدد سوء استفاده های مالی در کشور گفت شرکت آمریکایی «ای.دی.اس» صد میلیون دلار از بودجه وزارت بهداری را به یغما برده است. وی افزود وضعیت بهداشت و درمان کشور اسفبار است.

30 دی 1384، سخنگوي وزارت امور خارجه آمريكا اعلام كرد اين وزارتخانه در بودجه سال مالي 2006 ميلادي خود مبلغ 5 ميليون دلار كمك به افراد و مؤسسه هاي غيردولتي ايران پيش بيني كرده تا بتوانند زمينه هاي تغيير رفتار ايران را فراهم كنند.

30 دی 1389، محمد نهاوندیان، رییس اتاق ایران به عنوان رییس اتاق «اکو» انتخاب شد.

30 دی 1391، یک مقام ارشد صندوق بین ‌المللی پول اعلام کرد در نیمه نخست سال ۲۰۱۳ میلادی، هیاتی به ایران اعزام خواهد کرد تا وضعیت اقتصادی این کشور و تاثیر تحریم ‌های غرب بر آن را ارزیابی کند.

30 دی 1393، در یک نظرسنجی از ۲۸۸ تشکل اقتصادی، عناصر مخل کسب ‌و کار شناسایی شد. ارزیابی ‌ها نشان می ‌دهد که مشکلات مربوط به تامین منابع مالی، دغدغه اصلی فعالان اقتصادی در سال گذشته بوده است؛ به‌ طوری‌که «مشکل دریافت تسهیلات از بانک ‌ها»، «ضعف بازار سرمایه در تامین مالی تولید و نرخ بالای تامین سرمایه از بازار غیررسمی» و «بی ‌تعهدی شرکت‌ها و موسسات دولتی به پرداخت بدهی خود به پیمانکاران» به‌ عنوان مهم‌ ترین عناصر مخل کسب‌ و‌کار که در یک چرخه قرار دارند، معرفی شده ‌اند.

30 دی 1394، طی خبری اعلام شد اثر فوری برجام بر تجارت خارجی ایران نمایان شد. در این خبر آمده بود: شواهد جدید نشان می ‌دهد برای گشایش ۱۰ میلیون یورو اعتبار اسنادی (ال‌سی)، فعالان اقتصادی پیش از اجرای برجام مجبور بودند به ‌دلیل کار با واسطه ‌ها، ۷۵ هزار یورو هزینه کنند که این میزان با لغو تحریم‌ ها به ۵۰ یورو کاهش یافته است.

30 دی 1395، در جریان ریزش ساختمان قدیمی پلاسکو در تهران 16 آتش نشان و 6 شهروند جان خود را از دست دادند.

30 دی 1396، امیر سرتیپ حاتمی وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح از پیگیری واگذاری بنگاه‌های اقتصادی در ارتش و سپاه خبر داد. وی در پاسخ به اینکه آیا دولت برای پیگیری واگذاری ‌ها در ارتش و سپاه به وزارت دفاع مسوولیتی داده است، اظهار کرد: مسوولیت این کار از طرف مقام معظم رهبری و فرمانده کل قوا به ستاد کل نیروهای مسلح واگذار شده و ستاد کل در کل نیروهای مسلح این موضوع را دنبال می‌کند تا این نیروها از کارهای اقتصادی غیرمرتبط به هر دلیل، خارج شوند.

30 دی 1397، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی لایحه الحاق ایران به کنوانسیون بین‌المللی مقابله با تامین مالی تروریسم (CFT)، بر مصوبه قبلی خود اصرار کرده و لایحه CFT جهت حل اختلاف بین مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارجاع شد.

30 دی 1398، مرکز پژوهش‌ها طلبکاران عمده دولت را معرفی کرد. بزرگ‌ترین طلبکاران دولت بانک‌ها هستند با سهم ۲۷ درصدی. پس از بانک‌ها، در حدود یک چهارم از بدهی مجموعه دولت به بانک مرکزی است. در نتیجه بیش از نیمی از بدهی‌ها، به نظام بانکی است. سومین طلبکار بزرگ دولت، بخش عمومی غیردولتی است که صندوق تامین اجتماعی و صندوق‌های بازنشستگی را شامل می‌شود. همچنین سهم دارندگان اوراق از کل بدهی‌ها، در حدود ۹ درصد است که نشان از عمق کم بازار بدهی دارد.

 

منابع: موسسه مطالعات و پژوهش های سیاسی و روزنامه دنیای اقتصاد

منبع: تابناک

کلیدواژه: آلودگی هوا مازوت استیضاح ترامپ الکسی ناوالنی غربالگری جنین تاریخ اقتصاد اقتصاد ایران آلودگی هوا مازوت استیضاح ترامپ الکسی ناوالنی غربالگری جنین ایران و جهان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۲۷۴۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کامرون: اوکراین حق دارد به قلمرو روسیه حمله کند!

وزیر امور خارجه انگلیس ضمن وعده کمک های تسلیحاتی بیشتر به اوکراین استفاده از تسلیحات انگلیس برای حمله به اهدافی در روسیه را حق کی یف و آن را مجاز دانست. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از "ان تی وی" آلمان، دیوید کامرون، وزیر خارجه بریتانیا به اوکراین وعده کمک نظامی سالانه سه میلیارد پوندی را داده است. وی در جریان سفرش به ی یف گفت: ما هر سال سه میلیارد پوند تا زمانی که لازم باشد به این کشور ارائه خواهیم کرد. ما واقعاً تمام آنچه را که می توانیم از نظر تجهیزات بدهیم، انجام داده ایم. این بسته کمکی بزرگترین بسته کمکی بریتانیا تا به امروز است.

به گزارش خبرگزاری بریتانیایی پی ای، کامرون در جریان این سفر تاکید کرد که تصمیم گیری درباره نحوه استفاده از تسلیحات عرضه شده بر عهده کی یف است. وی تاکید کرد: روسیه به اوکراین حمله کرد و اوکراین حق دارد پاسخ دهد. وی در پاسخ به این سوال که آیا این شامل اهدافی در خود روسیه نیز می شود، گفت: این تصمیم بر عهده اوکراین است و اوکراین این حق را دارد.

در پایان ماه آوریل، دولت انگلیس به کی یف وعده کمک نظامی جدید به ارزش 500 میلیون پوند را داد. گفته می شود این بسته شامل 400 خودرو، 60 قایق، 1600 موشک و چهار میلیون گلوله مهمات است. طبق اطلاعات رسمی، این شامل موشک های کروز طوفان سایه بریتانیا با برد حدود 240 کیلومتر نیز می شود. کی‌یف تا کنون برای حمله به اهدافی در روسیه به سلاح‌های تولیدی خود متکی بوده است.

این اظهارات کامرون باعث انتقاد شدید در روسیه شد. دمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین از یک "بیانیه خطرناک" صحبت کرد و هشدار داد: "این تشدید مستقیم تنش ها پیرامون درگیری اوکراین است که به طور بالقوه می تواند تهدیدی برای امنیت اروپا و کل ساختار امنیت این منطقه باشد." وی اعلام کرد که روسیه به "عملیات نظامی ویژه" خود تا پایان پیروزمندانه ادامه خواهد داد.

امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه نیز روز گذشته بار دیگر تاکید کرد که احتمال استقرار نیروهای زمینی غربی در اوکراین را بررسی می کند. ماکرون در مصاحبه ای با مجله انگلیسی اکونومیست گفت: اگر روس ها از خطوط مقدم عبور کنند و اگر اوکراین آن را ( اعزام نیرو) بخواهد - که تاکنون اتفاق نیفتاده است - به درستی باید این سوال را از خود بپرسیم. وی با اشاره به ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، افزود: من هیچ چیز را رد نمی کنم زیرا ما یک نفر را در مقابل داریم که چیزی را منتفی نمی داند.

تجاوز هوایی آمریکا و انگلیس به شمال غرب یمناذغان نماینده انگلیس به شکست تحریم‌ها علیه روسیه

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • چرا بورس درجا می‌زند؟!
  • اوج گیری انتقادات از اسرائیل در واکنش به بسته شدن دفتر الجزیره
  • ابرتورم در ترکیه چگونه مردم را بدهکار می‌کند؟
  • تجلیل از تصمیم ترکیه در قطع روابط اقتصادی و تجاری با رژیم صهیونیستی
  • تقدیر از تصمیم ترکیه در قطع روابط اقتصادی و تجاری با اسرائیل
  • صندوق سرمایه‌گذاری مشترک ایران و امارات تشکیل شود
  • کامرون: اوکراین حق دارد به قلمرو روسیه حمله کند!
  • بدهی میلیاردی تامین اجتماعی به مراکز درمانی قزوین
  • مشارکت مردمی و تامین امنیت خاطر در سرمایه‌گذاری‌ها در دستور کار دولت
  • توافق ایران و امارات برای تقویت همکاری‌های تجاری