Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-26@22:19:24 GMT

نقش پروژه رینگ چهارم در کاهش آلودگی هوای اصفهان

تاریخ انتشار: ۳۰ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۷۲۷۶۵۸

نقش پروژه رینگ چهارم در کاهش آلودگی هوای اصفهان

رئیس کمیسیون معماری، عمران و شهرسازی شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: یک از وظایف رینگ‌های حفاظتی مدیریت ترافیک و کاهش تردد غیرضروری خودروها از خارج به داخل شهرهاست یعنی به جای اینکه ترافیک سنگین از وسط شهر عبور کند، می‌تواند از کناره‌های آن و بدون آنکه امنیت مردم را تحت تأثیر قرار دهد، بگذرد.

به گزارش خبرنگار ایمنا، شیرین طغیانی در یک گفت و گوی زنده تلویزیونی اظهار کرد: از زمان آغاز به کار دوره پنجم مدیریت شهری، نوع سیاست گذاری بر این مبنا بود که توزیع پروژه‌های عمرانی با توجه به تأثیراتی که در مناطق و رشد و توسعه آنها دارند، به گونه‌ای باشد که مناطق کم‌تر برخوردار نیز بتوانند با اجرای پروژه‌های ویژه توسعه یابند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تاکید کرد: سعی بر این بوده که تمرکز بر مناطق مرکزی و مناطق توسعه یافته باعث نشود که تراکم بیش از حد جمعیت را در این مناطق شاهد باشیم که این موضوع باعث می‌شود توازن جمعیتی شهر به هم خورده و تحقق عدالت اجتماعی را دورتر کند.

طغیانی خرده پروژه‌های مناطق ۱۵، ۱۴ و ۱۰ و همچنین قطار شهری را از شاخص‌ترین این پروژه‌ها دانست و افزود: پروژه حلقه چهارم (رینگ حفاظتی) نیز یکی دیگر از ابرپروژه‌های شهر است که اجرای آن سال‌ها پیش مصوب شده بود، اما به دلایل مختلف به انجام نرسید تا اینکه در این دوره از مدیریت شهری با وجود تمام چالش‌ها و مسائل اقتصادی و درآمد شهرداری این پروژه آغازی دوباره داشت.

رئیس کمیسیون معماری، عمران و شهرسازی شورای اسلامی شهر اصفهان توسعه افقی را یکی از اتفاقات نامطلوب در کلانشهرها دانست و اظهار کرد: حلقه چهارم رینگ حفاظتی می‌تواند رشد و توسعه افقی اصفهان را محدود کند.

وی افزود: آلودگی هوا یکی از مهم‌ترین مشکلاتی است که کلان شهر اصفهان با آن روبه‌رو است و یکی از طیف‌هایی که باعث آلودگی هوا می‌شود قطعاً ترافیک و تردد خودروها به ویژه خودروهای سنگین است.

رئیس کمیسیون معماری، عمران و شهرسازی شورای اسلامی شهر اصفهان افزود: یک از وظایف رینگ‌های حفاظتی مدیریت ترافیک و کاهش تردد غیرضروری خودروها از خارج به داخل شهرهاست یعنی به جای اینکه ترافیک سنگین از وسط شهر عبور کند می‌تواند از کناره‌های آن و بدون آنکه امنیت مردم را تحت تأثیر قرار دهد، بگذرد.

طغیانی با بیان اینکه ۴۸ کیلومتر از رینگ چهارم در شهر اصفهان قرار دارد، اضافه کرد: پروژه رینگ حفاظتی یکی از استراتژیک‌ترین پروژه‌های استان اصفهان است و علاوه بر اصفهان از درون شهرهای دیگر نیز عبور می‌کند.

رئیس کمیسیون معماری، عمران و شهرسازی شورای اسلامی شهر اصفهان تصریح کرد: نقطه صفر این پروژه مربوط به مجموعه پل‌های شهید سلیمانی است که یکی از مهم‌ترین نقاط رینگ به حساب می‌آید چون دروازه شرقی اصفهان است و می‌تواند ترافیک منطقه ۱۵ را به شدت مدیریت کند، از طرف دیگر از نظر عملیات عمرانی نیز در نوع خود بی نظیر است.

وی تاکید کرد: پروژه پل‌های شهید سلیمانی حدود ۸۰ درصد پیشرفت داشته که امیدواریم بتوانیم تا پایان سال جاری بهره برداری شود.

نقش ساماندهی جداره‌های چهارباغ در تکمیل این پیاده‌راه

وی افزود: اگر قرار است پروژه چهارباغ به نتیجه کامل و مورد قبول برسد چاره‌ای جز این نداریم که جداره‌های آن نیز به سامان برسد برای مثال اگر شما در چهارباغ حرکت کرده باشید نماهای غربی و شرقی آن بیش از حد دچار اغتشاشات بصری بوده که چندان شایسته چهار باغ نیست.

طغیانی با بیان اینکه این موضوع به معنای یکسان سازی چهارباغ نیست، گفت: در ناحیه چهارباغ، گاهی سه یا چهار تابلو بر روی هم و بی نظم نصب شده، تاسیساتی که در نمای بدنه غربی و شرقی وجود دارد بسیار جنبه زیبایی چهارباغ را می‌کاهد و حتی گاهی اتصالات ناایمنی هم دارد.

وی تصریح کرد: اگر اصفهان می‌خواهد به عنوان یک شهر جهانی ابراز وجود کند، چاره‌ای جز این ندارد که بتواند به پیاده‌محوری بپردازد. پیاده راه شدن فضای شهری علاوه بر اینکه حوزه تعاملات اجتماعی شهروندان را ارتقا می‌دهد در کنترل ترافیک و کاهش آلودگی‌ها نیز بسیار تأثیر گذار است.

رئیس کمیسیون معماری، عمران و شهرسازی شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: برای پیاده راه سازی باید با یک شبکه پیاده روبه‌رو شویم چون ایجاد محوری مثل چهار باغ صرفاً به عنوان یک پیاده راه نیست و می‌تواند یک جاذبه گردشگری باشد که با تحقق این جاذبه گردشگری اهداف شهر سالم برای انسان‌ها و شهر زیست پذیر نیز قابل دستیابی است.

کد خبر 469353

منبع: ایمنا

کلیدواژه: آلودگی هوا رینگ حفاظتی اصفهان پروژه هاي عمراني چهارباغ شهرهاي پياده محور شورای شهر اصفهان شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق عمران و شهرسازی شورای اسلامی شهر اصفهان رئیس کمیسیون معماری پیاده راه پروژه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۲۷۶۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سهم مشهدی‌ها از هوای پاک فقط ۲۶ روز در سال

آفتاب‌‌نیوز :

فرخ‌لقا امینی با اعلام این خبر عنوان کرد: تعداد روزهای پاک شهر مشهد در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ ، ۱۰ روز کمتر بوده است.

وی در رابطه با آمار مربوط به کیفیت هوای شهر مشهد در سال گذشته اظهار کرد: در سال ۱۴۰۲ شهر مشهد ۲۶ روز هوای پاک داشت، همچنین هوای شهر مشهد در سال گذشته ۲۳۶ روز قابل قبول، ۹۰ روز ناسالم برای گروه‌های حساس، ۹ روز ناسالم برای تمامی گروه‌ها و ۳ روز بسیار ناسالم بوده است.

امینی با بیان اینکه تعداد روزهای هوای پاک شهر مشهد در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱، ۱۰ روز کمتر بوده است، گفت: در سال ۱۴۰۱، تعداد روزهای هوای پاک شهر مشهد ۳۶ روز گزارش شده است، کیفیت هوای سایر روزهای سال نیز، ۲۳۳ روز هوای قابل قبول، ۹۰ روز ناسالم برای گروه‌های حساس و ۶ روز ناسالم برای تمامی گروه‌ها بوده است.

 کارشناس مسئول کاهش آلودگی هوا و تغییر اقلیم اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی بروز پدیده گرد و غبار را یکی از مهمترین دلایل افزایش آلودگی هوا در سال گذشته ذکر کرد و گفت: مشهد در سال گذشته به دلیل بروز پدیده گردوغبار یکی از کلانشهرهای آلوده کشور بود و کارگروه‌های مختلفی در این زمینه برگزار شد.

 وی ادامه داد: به طور کلی در فصل سرد سال انتظار پدیده آلودگی بیشتر است، اما در سال ۱۴۰۲ به دلیل خشکسالی‌های متوالی که اثرات آن را در مشهد دیدیم، شهر مشهد بسیار بیشتر از قبل تحت تاثیر پدیده گرد و غبار بود و علاوه بر آلودگی هوا در فصل سرد سال، بیشتر با پدیده گرد وغبار در فصل گرم سال، مواجه بودیم.

امینی افزود: در سال ۱۴۰۲ روزهای بسیار ناسالم در ماه‌های تیر، مرداد و دی بود و کیفیت هوا در این روزها با شاخص بیشتر از ۲۰۰ گزارش شده بود، همچنین، در سال ۱۴۰۱، ۶ روز هوای ناسالم داشتیم، اما در سال ۱۴۰۲ شهر مشهد ۹ روز درگیر هوای ناسالم بود.

وی با بیان اینکه شهر مشهد چه از کانون‌های داخلی و چه خارجی تحت تاثیر پدیده گرد و غبار است و نتیجه و تاثیر آن در کیفیت هوا را در سال گذشته شاهد بودیم، خاطرنشان کرد: مبارزه با عوامل آلودگی طبیعی هوا از جمله گرد و غبار زمانبر است و لازم است که پیگیری‌ها و اقدامات مستمری انجام شود که در حال انجام است و امیدواریم با همکاری دستگاه‌های متولی کیفیت هوای بهتری برای شهر مشهد در سال ۱۴۰۳ داشته باشیم.

کارشناس مسئول کاهش آلودگی هوا و تغییر اقلیم اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی در رابطه با تعداد ایستگاه‌های سنجش کیفیت هوا در شهر مشهد گفت: در حال حاضر در مشهد ۲۳ ایستگاه سنجش کیفیت هوای داریم که ۱۲ ایستگاه متعلق به محیط زیست و ۱۱ ایستگاه مربوط به شهرداری مشهد است.

امینی در پاسخ به این سوال که هوای کدام منطقه از شهر آلودگی بیشتری دارد، توضیح داد: به طور کلی و در مجموع، عموماً مناطق شرقی و مرکزی مشهد نسبت به مناطق غربی کیفیت هوای نامناسب‌تری دارد و این الگویی است که در سال‌های قبل نیز وجود داشته است.

وی در رابطه با آمار مربوط به کیفیت هوای شهر مشهد از ابتدای سال جاری تاکنون نیز گفت: بنا بر گزارش مرکز پایش آلاینده‌های زیست محیطی شهر مشهد، در سال جاری نیز از ابتدای سال تاکنون کیفیت هوای شهر مشهد، ۷ روز هوای پاک، ۲۰ روز قابل قبول، و ۷ روز ناسالم برای گروه‌های حساس گزارش شده است.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • افتتاح فاز اول آزادراه شوشتری تا پایان سال
  • شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز جمعه هفتم اردیبهشت ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت
  • افتتاح بخشی از رینگ چهارم ترافیکی اصفهان تا پایان سال
  • لزوم تغییر مسیر رینگ چهارم و آزادسازی اراضی در محدوده سیتی‌سنتر و راه‌آهن
  • رینگ چهارم با منابع استانی تکمیل نمی‌شود/ آلودگی هوا دغدغه اصلی برای اصفهان است
  • شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت
  • هوای اصفهان و ۵ شهر مجاور سالم است/کاشان بر مدار نارنجی آلودگی
  • هوای اصفهان و ۶ شهر مجاور سالم است/کاشان بر مدار نارنجی آلودگی
  • شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت
  • سهم مشهدی‌ها از هوای پاک فقط ۲۶ روز در سال