Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش سرویس اقتصادی جام نیـوز،  در سال‌های اخیر با افزایش میزان تقاضای حمل و نقل هوایی و نیز اهمیت یافتن ارزش زمان سفر برای افراد، دسترسی به حمل و نقل هوایی سریع و قابل تنظیم برای برخی متقاضیان آن به گونه‌یی که فرد بتواند در کمترین زمان ممکن اما با پرداخت هزینه‌ بیشتر به مقصد مورد نظر خود برسد امری ضروری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

در همین خصوص بررسی و مطالعات صورت گرفته در برخی کشورها نشان می‌دهد که تقاضای سفر و استفاده از تاکسی هوایی در برخی از مسیرهای هوایی وجود دارد و اکنون در مرحله اجرا است.در کشور ما اما امروزه بحث خرید هواپیما و تجهیز ناوگان هوایی از یک طرف و استفاده بهینه از ظرفیت‌های آسمان کشور از سوی دیگر ذهن مدیران هوایی را به خود جلب کرده است، در این میان موضوع تاکسی‌های هوایی (air taxi) به دلیل جدید بودن و کارایی بالا مورد توجه قرار گرفته است.

 

تاکسی هوایی یک هواپیمای سبک یا حتی فوق‌سبک است که می‌تواند با حداقل ظرفیت ممکن، در حدود ظرفیت یک تاکسی یا اتوبوس معمولی، در مسیرهای کوتاه جابجا شود. هواپیماهای معمولی موجود در ناوگان هوایی کشور، به دلیل وجود برخی محدودیت‌ها در هر فرودگاهی امکان نشست و برخاست ندارند. این در حالی است که تاکسی هوایی، با ابعاد و وزن کم و قابلیت کنترل بالا این ویژگی را دارد.

 

نخستین مجوز تاکسی هوایی تیرماه ۹۶ در بجنورد صادر شد، این در حالی است که منوچهر منطقی دبیر ستاد توسعه فناوری های فضایی و حمل و نقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در سال ۹۸ گفته بود که طبق توافقات انجام شده با مجموعه سازمان هواپیمایی کشور ۱۲ تاکسی هوایی تا پایان سال ۹۸ در کشور راه‌اندازی می شود.

 

علی عابدزاده رئیس سازمان هواپیمایی کشوری نیز گفت: درباره هواپیماهای فوق سبک تصمیماتی گرفته‌ایم و ۱۰۰ فروند هواپیمای سبک داریم و قرار است با اجرای این طرح این هواپیماها در فرودگاه‌ها فعال شوند.صرفه‌جویی در زمان به‌ عنوان یکی از مهم‌ترین مزایای تاکسی هوایی در مسیرهای طولانی است، همچنین با توجه ‌به ویژگی‌های ایرتاکسی، مصرف سوخت آن در مقایسه با یک هواپیمای معمولی، بسیار پایین است.

 

براساس تعاریف سازمان بین المللی هوانوردی (ایکائو) تاکسی هوایی به استفاده از هواپیماهای ۹ تا ۱۹ نفره در مسیرهای بدون برنامه گفته می‌شود که صرفه‌جویی در زمان و هزینه را در پی دارد.این نوع هواپیماهای کوچک می‌توانند در شهرهایی که فرودگاه‌های بزرگ ندارند، رفت ‌و آمد و امکان حمل ‌و نقل هوایی را برای این شهرها فراهم کنند.به‌ دلیل تعداد اندک مسافر و انعطاف‌پذیری در برنامه‌ریزی پرواز، ایرتاکسی می‌تواند درست مانند یک تاکسی معمولی در مسیرهای متفاوت و متعدد جابجا شود.

 

با در اختیار داشتن تاکسی هوایی می توان از پرواز هواپیما در مسیرهای کوتاه یا پرواز هواپیماها با ظرفیت بالا و مسافر کم جلوگیری کرد و در نتیجه از برخی زیان های هوایی هم جلوگیری کرد،یکی دیگر از مزیت‌های راه‌اندازی ایرتاکسی در کشور، سوق دادن صنعت هوانوردی به سمت مناطق محروم است در حالی که وضعیت باند پرواز در بسیاری از فرودگاه‌های این مناطق مناسب نیست؛ اما ایرتاکسی‌ها برخلاف هواپیماهای بزرگ می تواند به این شهرها رفت و آمد کند.

 

لرستان آماده راه اندازی تاکسی هوایی 

حال که در برخی نقاط کشور مجوز راه اندازی تاکسی هوایی داده شده است، استان لرستان نیز بخاطر داشتن شرایط خاص و مناطق گردشگری فراوان مستعد راه اندازی تاکسی هوایی است به گونه ای که "علی کاملی" مدیر فرودگاه شهدای خرم‌آباد در این باره می گوید که لرستان برای اجرای طرح تاکسی هوایی آمادگی کامل دارد و ایرتاکسی فرصت مناسبی برای سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در این استان است.

 

کاملی اظهار داشت: اکنون هوانوردی عمومی فرودگاه شهدای خرم‌آباد فعالیت خود را از پایش جنگل‌ها، منابع طبیعی و آموزش آغاز کرده است و راه‌اندازی ایرتاکسی از زیرشاخه‌های هوانوردی عمومی است.به گفته وی به همین منظور نخستین پایگاه هوانوردی عمومی غرب کشور خردادماه امسال در فرودگاه خرم‌آباد افتتاح شد.

 

کاملی تصریح کرد: ایرتاکسی شامل هواپیماهای زیر ۱۹ صندلی یا کمتر از ۹ تن وزن است و می تواند در مسیرهای مختلف و متنوع پروازی فعالیت کند، همشهریان و سرمایه گذاران می توانند با سرمایه‌گذاری در این صنعت علاوه بر سودآوری حرکتی ماندگار در زمینه توسعه استان لرستان انجام داده و نام نیک از خود بر جای گذارند.

 

وی با بیان اینکه فقط به فکر فرودگاه شهدای خرم‌آباد نیستیم، ادامه داد: بلکه همه شهرهای استان را مدنظر داریم با ساخت فقط یک باند کوچک ایزوله و بدون امکانات آنچنانی فرودگاهی این خدمات در تمام استان ارائه شود چون استقبال از پرواز در استان وضعیت مطلوبی دارد به عنوان نمونه از ابتدای سال تا پایان آذرماه در کل کشور ۴۶ درصد در پروازهای داخلی کاهش داشته ایم، اما در فرودگاه شهدای خرم‌آباد چهار درصد کاهش را شاهد بودیم.

 

وی اظهار داشت: آمادگی داریم با کمک بخش خصوصی این مهم را راه اندازی کنیم همان طوری که محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی نیز در مجلس شورای اسلامی از آمادگی فرودگاه این شهر خبر داده بود و اکنون رییس سازمان جهاد کشاورزی لرستان سه باند پروازی متعلق به آن سازمان را معرفی و اعلام آمادگی کرده است.

 

به گفته وی سه باند پروازی هم متعلق به آب منطقه‌ای، فرمانداری و شرکت فرودگاه‌ها وجود دارد که در صورت آمادگی بخش خصوصی یا فرمانداری های شهرستان ها یا شهرداری های مربوطه آمادگی فعال کردن آنها را داریم.

 

وی ادامه داد: با کمتر از ۲۰ میلیارد تومان به راحتی می توان ایرتاکسی را در این استان راه اندازی کرد و همه شهرها را از نعمت پرواز برخوردار کرد این عدد برای بسیاری از صنایع، سرمایه‌گذاران و مقامات محلی عدد زیادی نیست.

 

مدیر فرودگاه خرم‌آباد یادآور شد: نخستین ناوگان هوانوردی عمومی ۳۰ اردیبهشت امسال وارد این فرودگاه و پروازهای آزمایشی عملیاتی آن با موفقیت انجام شد و شرکت مربوطه این هواپیما بدو ورود به خرم آباد و انجام یک چک پروازی به منظور شناسایی منطقه موافقت اولیه خود را برای فعالیت در این فرودگاه اعلام کرد.

 

وی ادامه داد: رایزنی های اولیه انجام شده و پس از عقد قرارداد و توافق نامه ها این هواپیما در فرودگاه خرم آباد مستقر خواهد شد تا نخستین پایگاه هوانوردی عمومی غرب کشور جهت پایش جنگل ها، منابع طبیعی و دوره های آموزشی در لرستان به طور مستمر فعال شود و علاوه بر همکاری با منابع طبیعی و آبخیزداری استان، افرادی که برای پر کردن ساعات پروازی باید اجباری پرواز کنند یا آموزش خلبانی دارند می توانند از خدمات این پایگاه بهره مند شوند.

 

وی اضافه کرد: قبل از تشکیل هواپیمایی آسمان در سال ۵۸ چهار شرکت در این زمینه فعالیت داشته است و خدمات خوبی به مناطق محروم بخصوص لرستان داشته اند و هم اکنون با شکل گیری مجدد تفکر استفاده از این صنعت، فرودگاه شهدای خرم آباد پیشقدم شده است و با ایجاد زیرساخت های لازم آمادگی اجرا کردن این ظرفیت را دارد.

 

برگزاری جشنواره هوانوردی در خرم آباد

مدیر فرودگاه شهدای خرم آباد همچنین گفت: جشنواره هوانوردی عمومی و گردشگری لرستان و معرفی فرصت های سرمایه‌گذاری آن در سال ۱۴۰۰ برگزار می شود.کاملی افزود: با توجه به ظرفیت ها و پتانسیل های موجود لرستان توجه به این مهم  احساس شد و در اولین اقدام عملی برای معرفی و جذب سرمایه گذاران در حوزه هوانوردی عمومی برنامه ریزی، جشنواره هوانوردی عمومی و گردشگری لرستان در سال آینده برگزار می شود.

 

وی ادامه داد: با توجه به واقع شدن خرم‌آباد در مرکزیت جمعیتی این استان و استان های همجوار، فاصله مناسب از مرز ، وجود صنایع بزرگ، منابع طبیعی، جاذبه های گردشگری و تاریخی همچون قلعه فلک‌الافلاک و پل های تاریخی، قرارگیری بیش از ۷۰ درصد آبشارهای کشور، همه از وجود ظرفیت ها از توجه و توسعه فرودگاه و هوانوردی عمومی و ایرتاکسی خبر می‌دهد.

 

کاملی اضافه کرد: افزایش تعداد صندلی های ثابت مسافری هوایی بخصوص ایرتاکسی اشتغالزایی مستقیم در حوزه هوانوردی، گردشگری و هتلداری خواهد داشت. سرمایه‌گذار، موتور محرک این مجموعه از صنعت است و با توجه به اینکه در بحث سرمایه‌گذاری موارد و مشکلاتی وجود دارد بخش دولتی وظیفه تسهیل گری و حل مشکلات و موانع را بر عهده خواهد داشت.

 

کاملی گفت: طبق اصلاحیه جدید ماده ۶۳ قانون بخشی از درآمدهای دولت بین ۷۵ تا ۹۰ درصد معافیت در حوزه فرودگاهی به بخش هوانوردی عمومی تعلق می گیرد و در سند جامع توسعه استان، برنامه هوانوردی عمومی گنجانده شده و در برنامه هفتم توسعه جایگاه مناسبی برای این صنعت در نظر گرفته شده است  و سخنان وزیر راه و شهرسازی در خصوص اقدامات فرودگاه شهدای خرم آباد و لامرد مربوط به هوانوردی عمومی را موید این تلاش ها دانستند.

 

کاملی با بیان اینکه استفاده بهینه از ظرفیت ها برای جذب گردشگران، تجار، بازرگانان و اندیشمندان نیازمند استفاده از هواپیماهای زیر ۱۹ صندلی است، افزود:جهت توسعه هوانوردی عمومی در استان نیاز به خرید هواپیماهای هوانوردی عمومی به تعداد حداقل ۳ فروند در تایپ های مختلف است.

 

ایرنا

2025

منبع: جام نیوز

کلیدواژه: تاکسی هوایی حمل ونقل خرم آباد اقتصاد جام نیوز هوانوردی عمومی سرمایه گذاران سرمایه گذاری منابع طبیعی تاکسی هوایی فرودگاه خرم راه اندازی فرودگاه ها ظرفیت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۲۸۲۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بنیاد ایمنی هوایی لورا تابر باربور

تین نیوز

بنیاد ایمنی هوایی لورا تابر باربور پذیرش نامزدهای جایزه ایمنی هوایی لورا تابر باربور 2024 را آغاز کرد. این جایزه که سالانه ارائه می شود، دستاوردهای قابل توجه در زمینه ایمنی هوانوردی در روش، طراحی، اختراع، مطالعه یا پیشرفت های دیگر را معرفی می کند. برندگان این جایزه در طول هفتاد و هفتمین اجلاس سالانه ایمنی که از 5 تا 7 نوامبر 2024 در ریودوژانیرو، برزیل برگزار می شود، ارائه خواهد شد.
به گزارش تین نیوز به نقل از انجمن شرکت های هواپیمایی، دریافت کننده جایزه برای تلاش فردی یا گروهی قابل توجه برای کمک به بهبود ایمنی هوانوردی، انتخاب می شود.در میان بسیاری از دریافت کنندگان این جایزه معتبر، سه نفر از کارکنان سابق ایکائو هستند:
در سال 2015 نانسی گراهام به خاطر مدیریتش در دفتر ناوبری هوایی ایکائو کاندید شناخته شد. او مدیریت طرح ایمنی هوانوردی جهانی، برنامه جهانی ناوبری هوایی و پیشرفت های ارتقاء بلوک سیستم هوانوردی را بر عهده داشت. او همچنین به دلیل تعهد برای متحد کردن صنعت و سازمان های بین المللی برای ارتقای ایمنی هوایی مورد ستایش قرار گرفت.
در سال 2021 هنری گورجی به دلیل کمک های قابل توجهش که ایمنی هوانوردی را در سطح جهانی بهبود بخشید، کاندید شناخته شد. چشم انداز و مدیریت خارق العاده او منجر به تصادفات بسیار کمتری شد و جان های بی شماری در سراسر جهان نجات یافت.
در سال 2000، کاپیتان ریچارد تی اسلاتر به دلیل مشارکت برجسته در شناسایی عوامل دخیل در پرواز کنترل شده به زمین و تصادفات نزدیک به فرود و توسعه و اجرای روش هایی برای جلوگیری از CFIT و ALA کاندید شناخته شد.
در 14 آوریل 1945، لورا تابر باربور پس از دیدار با خانواده در پیتسبورگ، سوار بر هواپیمای داکوتای خطوط هوایی مرکزی پنسیلوانیا بود که به کوه چیت در نزدیکی مورگان تاون برخورد و سقوط کرد. همه مسافران و خدمه کشته شدند. در سال 1956، همسرش، دکتر کلیفورد ای. باربور و پسرش، کلیفورد ای. باربور، جونیور، با همکاری نزدیک با بنیاد ایمنی پرواز، جایزه ایمنی هوایی لورا تابر باربور را به افتخار او تأسیس کردند. در 65 سال گذشته، این جایزه که دستاوردهای ایمنی هوانوردی در سراسر جهان را به رسمیت می شناسد، در اجلاس بین المللی ایمنی هوانوردی بنیاد ایمنی پرواز ارائه شده است.
در سال 2013، بنیاد ایمنی هوایی لورا تابر باربور به عنوان یک سازمان خیریه غیرانتفاعی مستقل متشکل از اعضای هیئت جایزه، جامعه هوانوردی و خانواده باربور تشکیل شد. علاوه بر ارائه سالانه این جایزه، در سال 2019 این بنیاد یک برنامه بورس تحصیلی را آغاز کرد که از دانشجویان شایسته ای که مطالعات حرفه ای هوانوردی را دنبال می کنند، حمایت می کند. همانطور که بنیاد دامنه خود را گسترش می دهد، جایزه ایمنی هوایی لورا تابر باربور از کسانی که سهم قابل توجهی در ایمنی هوانوردی داشته اند، قدردانی می کند.
نامزدها تا 2 ژوئن 2024 پذیرفته خواهند شد. برای اطلاعات بیشتر، از جمله تاریخچه کامل دریافت کنندگان جایزه، اینجا را کلیک کنید.

 

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • تالار افلاک خرم آباد به علت تیراندازی‌ در مجالس عروسی پلمب شد
  • پلمپ تالاری که باعث لغو پروازهای یک فرودگاه در ایران شد!
  • شلیک‌های هوایی پرواز‌های خرم آباد را لغو کرد
  • پلمپ تالاری که باعث لغو پروازهای یک فرودگاه در ایران شد! + جزئیات
  • بنیاد ایمنی هوایی لورا تابر باربور
  • تیراندازی در عروسی، پرواز‌های فرودگاه خرم‌آباد را لغو کرد
  • تیراندازی در عروسی پروازهای فرودگاه خرم‌آباد را لغو کرد
  • غیرمترقبه‌ترین اتفاق سال ؛ تیراندازی در عروسی پروازهای فرودگاه خرم‌آباد را لغو کرد
  • وقتی تیراندازی در عروسی پروازهای فرودگاه خرم‌آباد را لغو کرد
  • بازگشت پرواز تهران ـ خرم‌آباد ‌به مبدأ در پی شرایط بد جوی