Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-29@07:45:32 GMT

یک دنیا تردید درباره فایزر

تاریخ انتشار: ۳۰ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۷۲۸۹۲۰

یک دنیا تردید درباره فایزر

به گزارش خبرگزاری مهر، وطن امروز نوشت: موج توقف واکسیناسیون کرونا به علت ابهامات فراوان درباره عوارض واکسن‌های ساخت کشورهای غربی و مرگ‌های مشکوک پس از تزریق این نوع واکسن‌ها به کشورهای شرق آسیا و اقیانوسیه رسید.

به گزارش «وطن امروز»، حدود ۱۰۰ نفر پس از تزریق واکسن‌های کرونای فایزر، مدرنا و آکسفورد به طرز مشکوکی مردند تا تردیدها نسبت به عوارض واکسن‌های آمریکایی و انگلیسی بیشتر شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هنوز تولیدکنندگان این واکسن‌ها و مدیران بهداشت آمریکا و انگلیس در این باره موضع‌گیری نکرده‌اند اما واکنش کشورها به این واکسن‌ها نشان می‌دهد حتی سازمان جهانی بهداشت هم در تأیید واکسن فایزر عجله کرده است.

شرکت فایزر توانست زودتر از دیگر شرکت‌ها واکسن کرونا را تولید و در دسترس متقاضیان آن قرار دهد اما سوالی که اذهان و افکار عمومی را درگیر خود کرده این است که تا چه اندازه می‌توان به واکسن فایزر اطمینان و اعتماد کرد.

انتشار وسیع اخبار مرگ‌ومیر افرادی که واکسن شرکت آمریکایی فایزر را دریافت کرده‌اند، منجر به استیصال برخی کشورها برای آغاز واکسیناسیون شده است و آنها تصمیم گرفته‌اند تا حصول اطمینان کامل از ایمنی و مؤثر بودن واکسن کرونا، نسبت به تزریق آن اقدام نکنند. به گزارش گاردین، کشورهای استرالیا، نیوزیلند، تایوان و ژاپن واکسیناسیون را تا ماه‌ها آغاز نمی‌کنند و در حال حاضر مشغول بررسی دقیق واکنش مردم سایر نقاط دنیا به واکسن‌های فایزر، آکسفورد و مدرنا هستند. آنها می‌گویند عجله‌ای نیست، منتظر نتایج تزریق فایزر در دیگر کشورها می‌مانیم!

استرالیا، نیوزیلند و تایوان موفق‌ترین کشورها در کنترل ابتلاء به کرونا بوده‌اند و از ابتدای شیوع پاندمی، اقدامات به‌موقع آنها و همراهی گسترده مردم با پروتکل‌ها باعث کنترل شیوع بیماری شده است. ژاپن نیز یکی از کشورهایی است که در مرحله سوم تست انسانی واکسن فایزر شرکت کرده و در ازای آن میزان زیادی از این واکسن را دریافت کرده است اما حاضر نیست قبل از بررسی نتایج تزریق آن در سایر کشورها و نیز بررسی مجدد کارایی آن توسط خود، نسبت به واکسیناسیون اقدام کند.

گرگ هانت، وزیر بهداشت استرالیا هم می‌گوید: استرالیا مفتخر است در گروه «موفق‌ترین کشورهای جهان در مبارزه با «کووید -۱۹» قرار دارد اما برای آغاز واکسیناسیون تحت فشار نخواهد بود.

استرالیا، نیوزیلند، ژاپن و تایوان تا پایان فوریه (اسفند) یا بعد از آن واکسیناسیون را شروع نمی‌کنند؛ قرار است با تأخیر عمدی در روند واکسیناسیون، این کشورها داده‌هایی از اثربخشی و عوارض جانبی واکسن قبل از واکسینه کردن جمعیت آسیب‌پذیر و عموم مردم کسب کنند. کره‌جنوبی نیز تصمیم مشابهی گرفته است.

جنیفر مارتین، پزشک استرالیایی و عضو کمیته مشاوره داروسازی و درمانی فارماک، تنها خریدار واکسن در نیوزیلند می‌گوید: دلیل طولانی بودن روند تأیید واکسن‌ها در استرالیا و نیوزیلند بررسی‌های پی‌درپی نتایج است، زیرا اگر یک خطا مرتکب شویم- زمانی که دارو در میان جمعیتی وسیع توزیع شود- با خطایی در مقیاس بزرگ مواجه خواهیم شد.

مارتین ادامه می‌دهد: ما بسیار نگران تأثیر واکسن بر افراد بومی هستیم و به نظر می‌رسد واکنش جمعیت آسیا نیز متفاوت باشد. استرالیا و نیوزیلند می‌گویند چرا مردم به خطر بیفتند زمانی که می‌توان کمی بیشتر برای به دست آوردن اطلاعات کامل‌تر صبر کرد؟

رابرت بوی، متخصص بیماری‌های عفونی و واکسن از دانشگاه سیدنی نیز می‌گوید: نگرانی اساسی این است که ما قبلاً هرگز از این نوع واکسن استفاده نکرده‌ایم، بنابراین مجبوریم با تمام تلاش خود نظارت را انجام دهیم تا اثربخشی و عوارض واکسن را بررسی کنیم.

تأخیر واکسیناسیون در ژاپن

در همین حال رسانه‌های ژاپنی هم گزارش دادند واکسیناسیون در این کشور تا اواخر فوریه (اسفند) آغاز نخواهد شد و زمانی هم که آغاز شود حدود ۱۰ هزار نفر از کارکنان خط مقدم نبرد با کرونا در اولویت هستند. واکسیناسیون افراد بالای ۶۵ سال، مراقبان سلامت و افرادی با وضعیت سلامتی خاص، ماه مارس پیگیری می‌شود. این در حالی است که فشارها در ژاپن برای تزریق واکسن کرونا افزایش یافته، زیرا این کشور با آغاز موج سوم شیوع این ویروس مسری مواجه است و نگرانی از افزایش تلفات در این کشور وجود دارد. تعداد موارد جدید ابتلاء به کرونا در ژاپن به روزی حدود ۷۰۰۰ نفر رسیده و نخست‌وزیر این کشور از اعلام وضعیت اضطراری به مدت یک ماه در توکیو و ۳ استان همسایه با آن خبر داده است.

خودداری ژاپن از تزریق واکسن کرونای فایزر و اصرار به بررسی نتایج تزریق آن در سایر کشورها در شرایطی است که این شرکت آمریکایی بخشی از آزمایش مرحله سوم تست انسانی واکسن خود را روی مردم این کشور انجام داده است.

سازمان غذا و داروی آمریکا هم می‌تواند خطا کند

آیا امکان دارد سازمان غذا و داروی آمریکا در تأیید واکسن فایزر اشتباه کرده باشد؟ سیدعلی فاطمی، نایب‌رئیس انجمن داروسازان ایران در این باره گفت: سازمان غذا و داروی آمریکا هم می‌تواند خطا کند. قطعاً در استفاده از محصولات دارویی و واکسن‌های جدید، هر کشوری برای خودش نهاد نظارتی دارد.

نایب‌رئیس انجمن داروسازان ایران ادامه داد: روش‌های کنترل کیفیت و ایمنی و همچنین کارآزمایی بالینی باید توسط نهادهای نظارتی در هر کشوری دنبال شود و در کشور ما هم، سازمان غذا و دارو و اداره کل آزمایشگاه‌های مرجع سلامت، چنین وظیفه‌ای را بر عهده دارند.

فاطمی در واکنش به اظهاراتی که پیرامون واکسن فایزر مطرح است، گفت: سازمان غذا و داروی آمریکا به عنوان یک مرجع مورد تأیید در جهان شناخته می‌شود و از اعتبار بالایی برخوردار است.

وی در پایان با اشاره به این نکته که FDA هم می‌تواند خطا کند، در عین حال افزود: تأیید سازمان غذا و داروی آمریکا، صد درصد و مطلق نیست.

توسل دوبی به واکسن چینی به جای فایزر

در ادامه روند روزافزون بی‌اعتمادی کشورها به واکسن آمریکایی فایزر، رویترز خبر داد: امارات عربی متحده نیز شهروندان و ساکنان بزرگسال خود را با واکسن کرونای ساخت شرکت سینوفارم چین واکسینه می‌کند. واکسن فایزر تاکنون حدود یکصد نفر را به کام مرگ فرستاده است. آغاز واکسیناسیون کرونایی به صورت عمده در کشورهای غربی با واکسن‌های کرونای «فایزر» و «مدرنا»، ضمن رقم زدن مرگ افراد زیادی، عوارض خطرناکی را هم به دنبال داشته است. «بیزنس اینسایدر» خبر داد: تزریق واکسن کرونای فایزر و مدرنا سبب مرگ نزدیک به ۹۰ نفر در کشورهای مختلف شده است. شمار افرادی که به دلیل عوارض این واکسن‌ها به بیمارستان مراجعه کردند، هزار و ۳۸۸ مورد اعلام شده و ۹۶ نفر نیز در پی تزریق این واکسن‌ها شاهد عوارض خطرناکی بودند.

کالیفرنیا تزریق واکسن مدرنا را متوقف می‌کند

راشاتودی نوشت: پس از ثبت موارد زیاد و غیرعادی ناشی از واکنش‌های منفی به واکسن کرونای شرکت مدرنا، مقام‌های بهداشت و درمان ایالت کالیفرنیای آمریکا دستور توقف تزریق این واکسن را صادر کردند. اداره بهداشت عمومی کالیفرنیا روز یکشنبه اعلام کرد: تعداد موارد مربوط به واکنش‌های منفی ناشی از تزریق واکسن کرونای شرکت مدرنا به طور غیرعادی رو به افزایش بوده و تزریق این واکسن متوقف می‌شود. به گفته مقام‌های بهداشت و درمان ایالت کالیفرنیا، تعداد کسانی که پس از تزریق واکسن کرونای شرکت مدرنا، واکنش آلرژیک نشان داده‌اند به سرعت رو به افزایش است.

هنوز هیچ واکسن خارجی‌ای وارد ایران نشده است

سخنگوی سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت و درمان با اشاره به مرگ شماری از تزریق‌کنندگان واکسن فایزر آمریکایی به «وطن امروز» گفت: سازمان جهانی بهداشت با جمع‌آوری مدارک، شواهد و مستندات متقن نسبت به تاثیرپذیری منفی واکسن فایزر یا هر گونه دارو و فرآورده‌های دارویی دیگر مانع تولید و مصرف آن در دنیا خواهد شد. کیانوش جهانپور با بیان اینکه تاکنون هیچ واکسن کرونای خارجی به کشور وارد نشده است، گفت: چنانچه واکسنی از طریق واردات به ایران بیاید ابتدا باید فرآیند بررسی آن از طریق سازمان غذا و دارو انجام شود و مورد تأیید قرار گیرد تا مشکلی سلامت جامعه را تهدید نکند. وی با بیان اینکه هر گونه واکسنی چه خارجی و چه داخلی باید از فیلتر نهایی بررسی‌های تکمیلی سازمان غذا و دارو رد شود، افزود: هنوز مجوزی برای واردات واکسن‌های خارجی مقابله با کرونا صادر نشده و این سازمان به عنوان معیار و مرجع تشخیص کیفیت دارو موظف به بررسی محموله‌های وارداتی دارو به کشور است. جهانپور خاطرنشان کرد: هر چند دنیا نسبت به تزریق واکسن فایزر آمریکایی حساس شده است و خیلی‌ها راغب به تزریق این نوع واکسن نیستند اما در ایران با تکیه بر توان داخلی در حال تولید واکسن کرونا هستیم و سیاست وزارت بهداشت همچنان به نتیجه رسیدن توان داخلی برای تولید واکسن است. این نوع واکسن توانسته است مراحل ابتدایی تست‌های خود را بخوبی پشت سر بگذارد. وی ادامه داد: توانمندی دانشمندان ایرانی در ساخت واکسن کرونا دنیا را شگفت‌زده کرد. واکسن کرونای ایرانی توسط ۲ شرکت داخلی و یک شرکت ایرانی- کوبایی در حال ساخت است. این واکسن‌ها با پشت سر گذاشتن تست‌های اولیه انسانی در ۲ مرحله اکنون در فازهای مطالعات بالینی قرار دارند و تاکنون افراد داوطلب تزریق این نوع واکسن عارضه حاد یا جدی نداشته‌اند.

چرا واکسن ایرانی کرونا قابل اعتمادتر است؟

مسؤول ICU اورژانس بیمارستان دکتر مسیح دانشوری در پاسخ به این سوال که چرا از برخی کشورها مانند آمریکا و انگلیس نباید واکسن کرونا وارد کنیم، متذکر شد: روزهایی که در اوج شیوع کرونا در ایران قرار داشتیم و مرگ‌ومیرهای زیادی تجربه می‌کردیم، نیاز به یکسری داروها برای درمان بیماران کرونایی داشتیم؛ در آن زمان کشورهایی مانند آمریکا که الان سازنده واکسن کرونا هستند با تحریم‌هایی که اعمال کرده بودند، دسترسی ما به این داروها را از بین برده بودند و اگر همت دانشمندان ایران نبود، چه کسی پاسخ نداشتن داروهای مورد استفاده در درمان کرونا را می‌داد؟وی ادامه داد: وقتی یک کشور در اوج شیوع کرونا به ما دارو نداد، چرا باید انتظار داشته باشیم که واکسن کرونا به ما بدهد؟ به همین دلیل مقام معظم رهبری نگرانی خود را راجع به واردات واکسن از این کشورها بیان کردند و این نگرانی ایشان کاملاً بجاست و نشان می‌دهد که نگران مردم هستند؛ از سوی دیگر واکسنی باید برای مردم مورد استفاده قرار گیرد که عارضه کمتر و فایده بیشتری داشته باشد، زیرا ما واکسن کرونا را به افراد سالم جامعه‌مان تزریق خواهیم کرد و در نتیجه باید عوارض واکسن‌های کرونا به دقت مورد بررسی قرار بگیرد. وی ادامه داد: نگرانی‌هایی درباره عوارض ناشی از واکسن کرونا از نوع mRNA وجود دارد؛ برای مثال این واکسن‌ها ممکن است سرطان‌زا باشند یا کدینگ‌های مختلف پروتئینی ایجاد کنند یا باعث ایجاد موتاسیون (جهش) ژنی شوند. وی تأکید کرد: تفاوتی که بین واکسن ایرانی و خارجی وجود دارد این است که این واکسن mRNA در ایران تولید می‌شود، بنابراین خود دانشمندان ایرانی روی آن کار می‌کنند و این امر یکی از نگرانی‌های ما را برطرف می‌کند، زیرا وقتی این واکسن در کشور خود ما ساخته می‌شود، دیگر نگران کدینگ ژنتیکی خاصی نیستیم.

کد خبر 5125279

منبع: مهر

کلیدواژه: مقام معظم رهبری سازمان غذا و دارو آکسفورد کیانوش جهانپور ایالت کالیفرنیا آسیا تایوان کووید 19 مقام معظم رهبری انجمن داروسازان ایران سازمان جهانی بهداشت ویروس کرونا ایالات متحده امریکا صفحه اول روزنامه ها دکه روزنامه مطبوعات ایران گرافیک توییتر ایالات متحده امریکا اینفوگرافیک عباس گودرزی دونالد ترامپ نقاشی کاریکاتور نوزاد سازمان غذا و داروی آمریکا تزریق واکسن کرونای تزریق واکسن کرونا سازمان غذا و دارو تزریق واکسن نوع واکسن واکسن ها عوارض واکسن واکسن فایزر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۲۸۹۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حجاج ابهری و خدابنده‌ای برای تزریق واکسن مننژیت اقدام کنند

ایسنا/زنجان نماینده مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال‌احمر در استان زنجان گفت: هلال‌احمر واکسیناسیون زائران حجاج شهرستان‌های خدابنده و ابهر را از امروز آغاز می‌کند.

به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی جمعیت هلال‌احمر استان زنجان، جواد خرم افزود: امسال یک هزار و ۲۶۰ نفر از استان زنجان به زیارت خانه خدا مشرف خواهند شد.

وی یادآوری کرد: واکسیناسیون مننژیت برای حجاج سایر شهرستان‌های استان انجام شده است.

وی تاکید کرد: زائران پس از تزریق واکسن، کارت زرد رنگ دریافت کرده و باید آن را به مسئول کاروان تحویل دهند. 

نماینده مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال‌احمر در استان زنجان گفت: معاینه یک‌هزار و ۲۶۰ زائر خانه خدا در این استان انجام و به پایان رسیده است.

خرم خاطرنشان کرد: امسال ۱۰ کاروان از زنجان به خانه خدا مشرف خواهند شد که از این تعداد یک کاروان در ابهر با ۱۲۰ نفر، از خدابنده نیز یک کاروان ۱۶۵ نفری و مابقی نیز در مرکز استان خواهد بود.

وی ادامه داد: امروز (جمعه ۷ اردیبهشت ماه) واکسیناسیون این حجاج در شهرستان‌های خدابنده و ابهر انجام می‌شد.

نماینده مرکز پزشکی حج و پزشکی جمعیت هلال‌احمر در استان زنجان گفت: حجاج برای تزریق واکسن به هلال‌احمر شهرستان‌های ابهر و خدابنده در صبح و بعدازظهر مراجعه کنند.

خرم افزود: یک‌هزار و ۲۶۰ زائر عازم خانه خواهند شد که برای این تعداد و سایر عوامل یک‌هزار و ۳۰۰ واکسن مننژیت وارد زنجان شده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ورود واکسن خوراکی روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور
  • یک واکسن دیگر در لیست واکسیناسیون کودکان ایرانی
  • واکسن روتاویروس به جدول واکسیناسیون کشوری اضافه می‌شود
  • واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور وارد شد
  • ورود واکسن خوراکی روتاویروس برای برنامه ایمن‌سازی کشور
  • ورود واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور
  • شکایت بازیکن فرانسوی از فایزر و بیونتک به دلیل عوارض واکسن کرونا
  • واکسن کرونا باعث پایان فوتبال من شد!
  • حجاج ابهری و خدابنده‌ای برای تزریق واکسن مننژیت اقدام کنند
  • حجاج ابهر و خدابنده برای تزریق واکسن مننژیت اقدام کنند