Web Analytics Made Easy - Statcounter

در سایه غفلت مسئولان جویندگان گنج با تخریب آثار بکر بهشت باستان‌شناسی ایران همچون جوندگان موذی به جان این میراث کهن مردمان سیستان افتاده‌اند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از عصرهامون؛ سیستان و بلوچستان را باید سرزمین طبیعت بکر و آثار تاریخی بی‌نظیر دانست که در طول هزاران سال همچنان دست نخورده باقی مانده و از گزند روزگار در امان است در این میان شمال این استان پهناور به دلیل وجود آثار باستانی متعدد همواره مورد توجه بازدید کنندگان و همچنین باستان شناسان بوده است، از مهمترین این آثار تاریخی این منطقه می توان به شهر سوخته با قدمت پنج هزار سال کوه خواجه و بسیاری دیگر از ساخته های دست بشری اشاره کرد که در نگاه اول هر بیننده‌ای را بر جا میخکوب می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



اما با وجود غنای فرهنگی و تعدد آثار باستانی در این منطقه عدم توجه مسئولان به آثار باستانی موجود در این منطقه یکی از مهمترین دلایلی است که زخم تاریخی مردمان دردکشیده منطقه سیستان را بیش از پیش آزار می‌دهد.

به عقیده بسیاری از گردشگران، منطقه سیستان بهشت باستان شناسان است که همین نام نیز موجب شده تا در سال های اخیر بسیاری از افراد سودجو برای دستیابی به گنج های خیالی در این منطقه دست به حفاری زده و  آثار باستانی بی نظیر سیستان را تخریب کنند که حمله به آتشکده کرکویه در شهرستان هیرمند یکی از این موارد است.

سیستان ظرفیت عظیمی در بخش گردشگری دارد

احسان قنبر دادی، مدیر انجمن مردم نهاد دوستداران شهر باد و آفتاب که در سال های اخیر اقدام به جذب گردشگر برای منطقه سیستان کرده است در این خصوص به خبرنگار ما گفت: منطقه سیستان دارای تاریخ چند هزار ساله است و اکنون برخی از افراد سودجو به دور از چشم مسئولان این تاریخ را هدف قرار داده اند.

وی افزود: افسوس می خوریم برای تاریخ زنده ای که امروز وجود دارد و فردا در کار نخواهد بود، اگر آثار باستانی به این شکل رها بماند بسیاری از آنها به دست افراد سودجو از بین خواهد رفت.

قنبر دادی به مشکلات بخش گردشگری اشاره کرد و گفت: باید توجه بیشتری به صنعت گردشگری در سیستان شود مثلا سهمیه ای سوخت خودرو برای انجمن هایی همانند ما در نظر گرفته شود تا بتوانیم بخشی از هزینه های شخصی را کاهش دهیم.

به دنبال جذب خیرین میراث فرهنگی هستیم

حبیب الله دهمرده نماینده مردم سیستان در مجلس شورای اسلامی نیز در این خصوص به خبرنگار ما گفت: در سال های اخیر ما همانند خیرینی که در سیستان مدرسه می سازند و یا در سلامت همراه مردم هستند برای میراث فرهنگی هم در نظر گرفته ایم تا در این راه کمک حال سیستان باشند.

وی افزود: هم اکنون نیز در منطقه سیستان حساب بانکی برای خیرین میراث فرهنگی در نظر گرفته شده است تا بتوانم بخشی از تاریخ چند هزار ساله خود را در این منطقه حفظ کنیم.

دهمرده ادامه داد: برای ما اهمیت دارد که زیر ساخت های گردشگری در سیستان را ایجاد کنیم تا استعداد هایی که در این زمینه وجود دارد شکوفا شود.

نماینده مردم سیستان در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: سهم میراث فرهنگی در مجلس و بودجه کشور بسیار کم است لذا ما همانند آن چیزی که در آموزش و پرورش وجود دارد که خیرین در مناطق محروم اقدام به ساخت مدرسه می کنند در نظر داریم تا از ظرفیت بخش خصوصی برای میراث فرهنگی نیز استفاده کنیم.

وی همچنین خاطرنشان کرد: منطقه سیستان از نظر فرهنگی و گردشگری سرآمد است تنها شهر سوخته قدمتی ۵ هزار ساله دارد که شهر اولین های جهان به شمار می رود.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: منطقه سیستان میراث فرهنگی آثار باستانی هزار سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۲۹۴۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اهدای ۵۹ شیء تاریخی به اداره میراث‌ فرهنگی شهرستان ملایر

مدیرکل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان همدان گفت: در راستای حفظ آثار تاریخی به جای مانده از نیاکان، یک خانواده ملایری ۵۹ شیء تاریخی را به اداره میراث‌فرهنگی،گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان ملایر اهدا کرد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از همدان، محسن معصوم علیزاده امروز _دوشنبه دهم اردیبهشت_ در جمع خبرنگاران اظهار کرد: آثار باستانی، دفینه‌ها و گنجینه‌های مادی و معنوی هر ملت و میراث‌فرهنگی آن‌ها محسوب می‌شود.

وی افزود: اشیا و آثار باستانی بیان کننده پیشینه تاریخی و تمدن هر کشور و سرزمین است. قدمت تاریخی این اشیا سبب ارزشمند بودن آن‌ها و اعتبار تاریخی ملت‌ها می‌شود، به نحوی که برای نگهداری و مراقبت از این هویت‌های تاریخی هر ملت باید همه احساس مسئولیت کند و هزینه‌های هنگفتی در سال از سوی دولت‌ها برای این موضوع پرداخت می‌شود.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان همدان خاطرنشان کرد: در هر خانه‌ای کتابی، نوشته‌ای، فرشی، گلدانی، تابلو و میراثی از پدران و مادران و گذشتگان وجود دارد که با حساسیت خاصی نگهداری می‌شود و برای اعضای آن خانه از ارزش و اعتبار ویژه‌ای برخوردار است، چراکه نشان‌دهنده هویت فرهنگی، میراث خانوادگی و ارزش‌های یک خاندان است.

معصوم‌علیزاده اضافه کرد: حفظ آثار تاریخی و فرهنگی در یک منطقه نیز همین جایگاه را میان اعضای یک جامعه دارد و نشان‌دهنده هویت و تمدن یک ملت است، به ویژه ملتی همچون ایران که تمدنی بسیار قدیمی و درخشان دارد و زمانی که بسیاری از جوامع غربی و شرقی هنوز به وجود نیامده بود، ایران از تمدن غنی و پیشرفته برخوردار بود.

وی اضافه کرد: این اشیا و آثار تاریخی و فرهنگی همچون اجداد ما هستند و به دلیل اینکه حاصل هنر و نبوغ پیشینیان ما است، باید در حفاظت و حراست از این میراث نهایت دقت و کوشش را به عمل آوریم و چه خوب است که برای ماندگاری بهتر آثار تاریخی در اختیار موزه‌ها و مخازن امن قرار گیرد.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان همدان تاکید کرد: اهدای آثار تاریخی یکی از راه‌های حفظ اشیا، اموال فرهنگی و غنی‌سازی موزه‌ها به لحاظ داشته‌های فرهنگی و آثار است که در راستای حفظ آثار تاریخی به جای مانده از نیاکان، یک خانواده ملایری ۵۹ شیء تاریخی را به اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان ملایر اهدا کرد که امیدواریم این کار پسندیده در جامعه ما ادامه‌دار باشد.

معصوم‌علیزاده اضافه کرد: با توجه به رویه موجود در قوانین و ضوابط موزه‌های دنیا مبنی بر اینکه اگر فرد یا سازمانی آثار تاریخی خود را به مرجع و منبع اصلی بازگردانند، آثار اهدایی به نام آن‌ها در تاریخ کشور ثبت و بر همین اساس اشیا به نام خانواده محبی ثبت خواهد شد.

وی گفت: این اشیا توسط مسعود محبی از ایرانیان ساکن آمریکا و بعد از فوت پدرشان به موزه لطفعلیان ملایر اهدا شد که شامل ۵۹ شیء تاریخی با قدمت‌های مختلف است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان همدان گفت: این اشیا برای دوران مختلف پیش از تاریخ، دوران تاریخی اسلامی و معاصر از جمله پیه‌سوز، پیکرک‌های کوچک، انگشتر، باروت‌دان، ابریق و ظروف مختلف کاربردی است که پس از کارشناسی به منظور طی فرآیندهای قانونی تحویل امین اموال استان شد.

معصوم‌علیزاده با اشاره به اینکه اصالت و هویت بیش از نیمی از این مجموعه به صورت قطعی تأیید شده است، افزود: تعیین اصالت تعدادی دیگر از این آثار به پژوهش و مطالعات دقیق‌تری نیاز دارد.

کد خبر 749012

دیگر خبرها

  • ماجرای ویدیوی منتشرشده در خصوص تابوت‌های جوبجی چیست؟
  • ویدیوی منتشرشده در خصوص تابوت‌های جوبجی مربوط به سال ۱۳۹۸است
  • از باستان‌شناسی خلیج‌فارس غافل مانده‌ایم
  • تخریب آثار تاریخی در باران شدید کرمان؛ قسمت اسلامی قلعه نرماشیر ریخت
  • ۱۰ حفار غیرمجاز در منطقه تاریخی ارومیه دستگیر شدند
  • تحویل ۹ شی تاریخی به میراث‌فرهنگی هرمزگان
  • ظهور و سقوط شهر باستانی هرم‌ها
  • «گردشگری دریایی» فقط یک وعده در روز خلیج فارس بود!
  • اهدای ۵۹ شیء تاریخی به اداره میراث‌ فرهنگی شهرستان ملایر
  • ساخت یک شهرک جدید؛ تهدیدی برای شهر باستانی جیرفت!