Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، پیش از ظهر سه شنبه حجت‌الاسلام قاسم جعفرزاده در نشست با مدیر کل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری اردبیل در خصوص طرح اقدام فرهنگی طواف، ارتقا و تعمیق مباحث فرهنگی را مستلزم حرکت هماهنگ ادارات با یکدیگر و حضور فعالانه فرهیختگان در راستای افزایش سطح علمی و فرهنگی جامعه دانست.

وی نگاه سطح پایین به فرهنگ را آسیب بزرگ در جامعه عنوان کرد و گفت: نخبگان و فرهیختگان جامعه اگر با مسئله فرهنگ به صورت معمولی برخورد کنند و سطح برنامه را حد نازل نگهدارند، آن جامعه دچار افت فرهنگی شده و نمی‌تواند به سمت آرمان‌های والای خود حرکت کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیر کل تبلیغات اسلامی استان اردبیل به دیدگاه مقام معظم رهبری در خصوص مسائل فرهنگی اشاره کرد و گفت: حرکت با افق عالی و متعالی از توصیه‌های رهبر است چنانکه در هر مقطع زمانی که جامعه سرگرم برخی مسائل ریز و حاشیه است، در این میان مقام معظم رهبری همچنان تاکید بر ارتقای سطح فرهنگی جامعه داشته و با افق بالا به جامعه نگاه می‌کنند که این امر نشان از اهمیت بر کرامت و شخصیت والای انسان‌ها دارد.

حجت‌الاسلام جعفرزاده تلاش برای کاهش آسیب‌های اجتماعی را اساس مشارکت تبلیغات اسلامی و امور اجتماعی و فرهنگی استانداری برشمرد و افزود: شبکه عظیم فرهنگی زیر نظر تبلیغات اسلامی اعم از علما، مداحان، هیئات مذهبی، کانون‌های فرهنگی تبلیغی، مساجد و جامعه قرآنی ظرفیت بالایی در همکاری با سازمان‌های مردم نهاد زیر نظر امور اجتماعی استانداری هستند که می‌توانند با هدف گذاری برنامه‌ها و استقرار در مکان‌های آسیب خیر با مرکزیت مساجد و با مدیریت و نظارت همه جانبه و اثر بخش به ارائه فعالیت‌های فرهنگی فاخر بپردازند.

وی به آغاز فراخوان طرح ملی «طواف» در استان اردبیل اشاره کرد و گفت: با هدف پایش، رصد و ارزیابی تخصصی طرح‌های پیشنهادی و اقدام‌های فرهنگی مجموعه سازمان و دیگر دستگاه‌ها، سازمان‌ها، تشکل‌ها و فعالین فرهنگی در حوزه آسیب‌های اجتماعی، ارتقای انگیزشی، فکری و حمایتی فعالین برتر فرهنگی مرتبط با سازمان تبلیغات اسلامی، اجرای طرح ملی طواف در استان اردبیل آغاز شد.

مدیر کل تبلیغات اسلامی اردبیل افزود: در این طرح از نخبگان و فعالان فرهنگی دعوت به همکاری در راستای ارائه طرح با موضوع کاهش آسیب‌های اجتماعی شده است.

حجت‌الاسلام جعفرزاده به فعالیت اداره کل تبلیغات اسلامی استان در تحول اجتماعی مسجد محور با عنوان امام محله اشاره و خاطر نشان کرد: این اداره بیش از این نیز بنا به زیست بوم منطقه در طرح طواف در قالب راه اندازی پایگاه‌های اجتماعی با مدیریت روحانیون فعال بوده و اکنون گسترده‌تر از قبل و با مشارکت بیش از پیش نخبگان، به ادامه این طرح می‌پردازد.

وی دانش بنیان کردن فعالیت‌ها را از اولویت اصلی در فعالیت‌های تعاملی با دیگر ادارات بیان کرد و گفت: در توافقنامه‌ای که با اخیراً با پارک علم و فناوری استان منعقد کردیم طرح‌های «استارت آپی» توسط فعالان فرهنگی به این مجموعه ارائه خواهد شد تا طبق دانش روز و فناورانه به اجرای آنها بپردازیم چرا که اندیشه والا و طراحی نوین باید هم راستا با یکدیگر پیش روند تا نتیجه مد نظر احصاء شود.

مدیر کل تبلیغات اسلامی استان، در ادامه امور اجتماعی استانداری را مرکز مستقل صاحب اندیشه، ایده و گروه تخصصی مسلط به مسائل اجتماعی معرفی کرد و افزود: در همکاری با امور اجتماعی استانداری در صدد استفاده از ظرفیت‌های موجود در طرفین خواهیم بود و پس از اجرای طرح به صورت عملی بازخورد گرفته و میزان تأثیرگذاری در جامعه را رصد و پایش کرده و نقاط قوت را تقویت و نقاط ضعف را رفع می‌کنیم.

آسیب‌های اجتماعی زیبنده اردبیل نیست

مدیر کل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری اردبیل در این نشست گفت: وجود آسیب‌های اجتماعی از جمله طلاق، بزه و خودکشی زیبنده شهر دارالارشاد و حسینی اردبیل نیست و باید با تمام توان در کاهش این معضلات تلاش کرد.

محمد سیمزاری کمرنگ شدن اصول اعتقادی در برخی خانواده‌ها را عامل اصلی آسیب‌های اجتماعی عنوان کرد و گفت: متأسفانه در جامعه امروز کمتر مشاهده می‌شود که در امر ازدواج از میزان اعتقاد و التزام به اصول دینی و مقید بودن به اقامه نماز از طرفین سوال شود، که این امر خود سرچشمه بسیاری از مشکات رفتاری و عدم تعهد در ارتباط زناشویی و در ادامه متزلزل بودن بنیان خانواده و به تبع آن بروز آسیب‌های دیگر در جامعه است.

ادارات از نبود اتاق فکر رنج می‌برند

وی درد اصلی ادارات فرهنگی جامعه را نبود اتاق فکر عنوان کرد و گفت: جامعه به لحاظ جامعه شناسی نیاز به فعالیت‌های منسجم دارد نه به صورت جزیره‌ای. یک طرح مشترک را اکثر ادارات با بودجه گزاف اجرا می‌کنند که بدون اتاق فکر مشترک، باعث موازی کاری و عدم پیشرفت شده است.

سیمزاری بحث مسجد محوری و به فرمان مقام معظم رهبری راه اندازی مسجد تراز جامعه را اولویت اصلی در طرح‌های فرهنگی عنوان کرد و گفت: مسجد با مدیریت اداره کل تبلیغات اسلامی می‌تواند راهبری خوبی داشته و در تجمیع جوانان فعال و مذهبی به صورت اصولی و راهبردی و با مسئولیت روحانیون بصیر و آگاه به فضای مجازی، از مسیر مساجد در کاهش آسیب‌های اجتماعی به موفقیت برسد.

وی با ابراز تأسف از نادیده گرفته شدن حقوق شهروندی و حجاب و عفاف در جامعه، فعالیت اداره کل تبلیغات اسلامی اردبیل در این خصوص را قابل تقدیر عنوان کرد و گفت: تبیین محتواهای ارائه شده توسط تبلیغات اسلامی در قالب هنر با همکاری حوزه هنری و هنرمندان می‌تواند به شبهات ایجاد شده در خصوص حجاب و عفاف پاسخ داده و فعالیت‌های مناسب فرهنگی ارائه دهد.

کد خبر 5125630

منبع: مهر

کلیدواژه: مقام معظم رهبری مقام معظم رهبری مقام معظم رهبری اردبیل آسیبهای اجتماعی ویروس کرونا کرمانشاه خطبه های نماز جمعه شیراز آمار کرونا شهرکرد ایام فاطمیه عکس استانها شیوع کرونا عزاداری شهادت حضرت فاطمه الزهرا س شهادت حضرت زهرا س گرگان شهرستان کرج بوشهر کل تبلیغات اسلامی آسیب های اجتماعی عنوان کرد و گفت امور اجتماعی فعالیت ها مدیر کل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۳۲۲۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علم همراه با خلاقیت مسائل جامعه را حل می‌کند

ایسنا/مازندران رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه مدل‌های قدیمی مسائل جامعه را حل نمی‌کند، گفت: علم به خودی خود نمی‌تواند مسائل جامعه را حل کند بلکه با خلاقیت در مواجه با مسائل پیچیده راهکار ارائه می‌دهد.

محمدمهدی طهرانچی ۱۰ اردیبهشت در اجلاسیه افق تحول دانشگاه ۲ در جمع اساتید گروه کشوری علوم اجتماعی در چالوس در ابتدای سخنان خود با اشاره به جنایت‌های رژیم صهیونیستی در غزه اظهار کرد: در دورانی زندگی می‌کنیم که انسانیت به مسلخ رفته است و نظام علمی در خدمت حاکمیت نظام سلطه قرار دارد.

وی با اشاره به اینکه این نظام سلطه یک چهره‌ای داشت که بسیار بزک شده بود اما درون این چهره و پشت آن چهره کریهی است که جز قدرت و پول چیزی نمی‌شناسد، افزود: امام راحل مکتبی را بنیان نهادند که طوفانی را به پا کرد که امروز بیش از هر زمانی چهره کریه این نظام سلطه را آشکار می‌کند.

وی تصریح کرد: دموکراسی، حقوق بشر و کودک، محیط زیست و یونسکو از واژه‌های زیبایی هستند که با کشتن ۱۵ هزار کودک و حمله به معترضان در متن دانشگاه به مسلخ رفته است.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به اقدامات بی رحمانه نظام ظلم و صهیونیست در مقابل علم و زنان، بیان کرد: نظام سلطه دانشگاه و زن و کودک نمی‌شناسد و باید گفت طوفان، دستکش مخملی را برده است و مشت آهنین هویدا شده است.

طهرانچی با تاکید براینکه این‌روزها غرب بدون نقاب و واکنش در مقابل مقام دانشجویان و اساتید دانشگاه را می‌توان دید، افزود: امسال روز معلم کلید واژه «من‌هم یک پروفسورم» در فضاهای رسانه‌ای و مجازی منتشر خواهد شد.

وی در ادامه به کاهش ورودی‌های علوم انسانی و علوم پایه در دانشگاه آزاد اسلامی  پرداخت و گفت: در حوزه علوم اجتماعی این گرایش کمتر بوده است که باید علت‌یابی و سپس برای آن راه حل ارائه شود.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی تعداد دانشجویان در حوزه علوم اجتماعی را چهار هزار و ۳۶ نفر اعلام کرد و گفت: از این تعداد ۵۰ درصد در تهران مشغول به تحصیل هستند و اگر این روند ادامه یابد تعداد دانشجویان در سال‌های آینده در این رشته کاهش بیشتری خواهد یافت.

طهرانچی با بیان اینکه انتخاب رشته، سرمایه گذاری فرد برای آینده خود است، خاطر نشان کرد: در دو دهه قبل اقبال رشته‌های جامعه شناسی در دانشگاه آزاد اسلامی بالا بود و گرایش به علوم سیاسی نیز بدین گونه بود اما در حال حاضر رشته مدیریت و اذناب آن گرایش بیشتری یافته است.

وی با بیان اینکه انتخاب رشته یک برایند فردی است اما فرایند جمعی آینده کشور را رقم می‌زند، افزود: نسل جوان دیگر برایش مدرک تحصیلی و اعتبار دانشگاه ملاک نیست.

این مسئول اشباع کاذب اطلاعات را موجب عوض شدن نگاه بچه‌ها به آموزش عالی دانست و گفت: فرزندان ما تصویر را از دریچه دیجیتال می‌گیرند.

طهرانچی با اشاره به اینکه تعداد دانشجویان با اعضای هیئت علمی و اساتید به نوعی همخوانی ندارد، تاکید کرد: ناترازی در دانشگاه یک مسئله است که باید اصلاح شود و مسئله شناسی ما باید دقیق باشد.

وی با بیان اینکه چهارگانه کنش تنها علم نیست بلکه بینش، توانش، دانش و گرایش هست، گفت: یکی از اشکالات این است که همت بچه‌ها را کوچک کردیم و توانش را پایین آوردیم.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به اینکه فضای مجازی توانش بچه‌ها را به سمت توانایی‌های عاریتی سوق داده است، گفت: غضب و وحشت تقویت شده است و فکر می‌کنند خیلی توانمند شده‌اند.

طهرانچی با اشاره به نقش مهم ایمان در تقویت فرزندان و با تاکید بر اینکه مدل‌های قدیمی مسائل جامعه را حل نمی‌کند، اظهار کرد: علم به خودی خود نمی‌تواند مسائل جامعه را حل کند بلکه با خلاقیت در مواجه با مسائل پیچیده راهکار ارائه می‌دهد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با تاکید بر اینکه دانشگاه باید جامعه پرداز باشد، افزود: بچه‌های ما به جای دانایی به دنبال توانایی هستند و سودمندی را در توانایی می‌بینند.

طهرانچی با بیان اینکه باید از دریچه توانایی با بچه‌ها سخن گفت، یادآور شد: باید از دریچه توانایی مهارت، خلاقیت و نوآوری را به سمت آن‌ها سوق داد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • مسائل معیشتی، محور اصلی مطالبات مردم است
  • ویپ و خطراتی فراتر از آسیب به ریه و مغز
  • علم همراه با خلاقیت مسائل جامعه را حل می‌کند
  • پایان همایش «حکمت مطهر» با موضوع استان مطهری و مسائل جوانان
  • عفاف و حیا حافظ حریم انسانی و شخصیت وجودی زن و مرد است
  • دهه کرامت فرصت معرفی الگوهای برتر جهان اسلام به دختران است
  • شهید «مطهری» طراح اندیشه تمدن نوین اسلامی است
  • راه حل مسائل فرهنگی بازگشت به سیاست و سیاستگذاری
  • مشکلات فرهنگی با ارائه آمار و ارقام رفع نمی‌شود
  • نگاهی به مسائل اجتماعی و فرهنگی در مجموعه «خط روی خط»