Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-27@06:01:37 GMT

افزایش تعداد دوره جوجه‌ریزی با تولید مرغ سایز

تاریخ انتشار: ۳۰ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۷۳۳۰۲۰

افزایش تعداد دوره جوجه‌ریزی با تولید مرغ سایز

«مسعود مستشاری محصص» روز سه شنبه در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا درباره مزایای مرغ سایز افزود: این بدان معناست که تولیدکننده‌ای که در یک سال، چهار دوره جوجه‌ریزی انجام داده و می‌تواند با عرضه مرغ سایز با وزن و سن پایین، تعداد دوره های پرورش را به پنج یا ۶ دوره افزایش دهد.

وی با بیان اینکه افزایش تعداد جوجه‌ریزی موجب افزایش بهره وری از تاسیسات وامکانات می شود اظهارداشت: تولید مرغ سایز می تواند در کاهش مصرف دان، دارو، واکسن و سایر هزینه های تولید اثرگذار باشد به طوری که اگر به طور معمول برای تولید هر مرغ گوشتی بین ۴ تا ۴.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۵ کیلوگرم دان نیاز است با کاهش طول دوره پرورش حتی اگر نیم کیلوگرم مصرف دان کاهش یابد، از واردات نهاده‌های دان بطور معنی داری کاسته می شود.

به گفته وی، طبق آمارها حدود ۸۰ تا ۸۵ درصد ذرت و سویای مورد نیاز صنعت دام و طیور از محل واردات تامین می شود که بررسی ها نشان می دهد اگر تولید مرغ سایز انجام شود بیش از پنج هزار میلیارد تومان می توانیم صرفه جویی دان داشته باشیم که رقم قابل توجهی است.

وی با اشاره به اینکه بیشترین مصرف دارو در آخر دوره پرورش نیمچه های گوشتی است، اضافه کرد: بخشی از دارو و واکسن مورد نیاز صنعت طیور از محل واردات تامین می شود که در صورت کاهش سن پرورش می تواند در کاهش واردات این کالاها موثر واقع شود.

رییس بخش علوم دامی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی قزوین با بیان اینکه میزان تلفات مرغ گوشتی به دلیل سن بالا در کشور ما بیشتر از استاندارد است، تصریح کرد: تولید مرغ سایز در کاهش تلفات نیز اثرگذار است، زیرا اکنون بیشترین میزان تلفات مرغ گوشتی مربوط به پایان دوره است.

به گفته وی، میزان تلفات ناشی از سکته قلبی، مسمویت ها و بیماری های متابولیکی در مرغ با سن و وزن بالا بیشتر است. این گونه تلفات در سویه‌های خارجی بیشتر دیده شده ولی در مرغ سویه آرین بدلیل کمتر بودن شیب منحنی رشد کمتر دیده می شود.

وی گفت: به طور حتم تولید مرغ سایز استاندارد و با کیفیت می تواند در رشد صادرات مرغ گوشتی مازاد کشور اثرگذار باشد، زیرا کشورهای دیگر برای واردات مرغ گوشتی بهداشتی دارای استانداردهای خاص هستند، بنابراین توجه به تولید مرغ استاندارد باید مورد توجه قرار گیرد.
مستشاری محصص اظهارداشت: با تولید بیش از ۲.۷ میلیون تن مرغ گوشتی در کشور به دلیل اینکه این تولیدات بیشتر با وزن و سن بالاست امکان صادرات مازاد تولید برای کشور نیست.

وی درباره ارتباط سویه آرین با مرغ سایز گفت: مرغ آرین ایرانی با طول دوره پرورش ۴۵ روزگی همان خصوصیات مرغ سایز (وزن و سن پایین) را داراست، به طوری که مرغ آرین پس از کشتار وزنی برابر وزن استاندارد را دارد.

استادیار پژوهشی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی قزوین براین باوراست که استفاده از مرغ آرین و تولید مرغ سایز در کاهش واردات مواد اولیه دان نیز تاثیرگذار است و می تواند صرفه جویی اقتصادی برای کشور به همراه داشته باشد.

وی افزود: بررسی های تحقیقاتی ما نشان می دهد که مقاومت و سازگاری مرغ آرین نسبت به سویه های مختلف خارجی در طول دوره پرورش در شرایط نامناسب بودن کیفیت آب بیشتر است. به طور مثال استان های مجاور دریای خزر و خلیج فارس و دریای عمان، حوالی اصفهان و قم، مناطق مرکزی، کرمان و یزد که کیفیت آب شرب جوجه‌ها در آن ها نسبتا پایین است و TDS آب بالای ۱۰۰۰ میلی گرم در لیتر است، تولید این سویه صرفه اقتصادی بیشتری دارد.

مستشاری محصص ادامه داد: مرغ آرین در ۵ و ۶ هفتگی از لحاظ کیفیت لاشه و بهره وری تولید قابل رقابت با سویه های خارجی است و نه تنها شرایط تولیدش برای مرغدار سخت نیست بلکه نسبت به برخی بیماری های دارای همه گیری زیاد، مقاوم است.

جایگاه مهم ذخیره ژنتیکی مرغ آرین

وی با تاکید براینکه مرغ آرین ایرانی بعنوان یک ذخیره ژنتیکی مناسب، به دلیل کامل بودن چرخه تولید نقطه قوتی برای کاهش واردات به شمار می رود، افزود: مرغ آرین به دلیل شیب کمتر منحنی رشدش نسبت به سویه های خارجی راس، آربراکرز. کاب و دیگر سویه ها،  متابولیسم کمتری دارد. بنابراین کمتر مستعد بیماری هاست و از مقبولیت و مزیت بهتری برخوردار است.

به گفته وی، کشور ما در خصوص مرغ آرین ایرانی چرخه کامل تولید لاین، اجداد، مادر و جوجه یکروزه را داراست که در بین کل کشورهای جهان تنها ۸ کشور این مزیت را دارند.

رییس بخش علوم دامی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی قزوین از دیگر مزیت های مرغ آرین را قیمت مناسب جوجه یکروزه دانست و اظهارداشت: جوجه آرین در داخل کشور تولید می شود بنابراین به دلیل کامل بودن چرخه تولید نسبت به جوجههای وارداتی قیمت کمتری را خواهد داشت.

وی با اشاره به نگاه عمومی مردم از قدیم به مرغ با وزن پایین که مریض است و مرغ چاق مناسبتر است،  اضافه کرد: به طور حتم باید این فرهنگ مصرف مرغ گوشتی در جامعه تغییر پیدا کند زیرا مصرف مرغ چاق برای سلامت جامعه مضر است.

برچسب‌ها وزارت جهاد کشاورزی دفتر امور طیور دام و طيور گوشت مرغ کاظم خاوازی تخم مرغ مرغ سایز مرغداری

منبع: ایرنا

کلیدواژه: وزارت جهاد کشاورزی دام و طيور وزارت جهاد کشاورزی دام و طيور گوشت مرغ کاظم خاوازی تخم مرغ مرغ سایز مرغداری اخبار کنکور تولید مرغ سایز دوره پرورش مرغ گوشتی مرغ آرین سویه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۳۳۰۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تمرکز بر افزایش جذابیت تولید با کاهش مالیات در لایحه اصلاح قانون مالیات های مستقیم

تولید در هر کشوری از جمله مهم ترین ارکان اقتصاد محسوب می شود. در کشور ما نیز این بخش از اهمیت بنیادین برخوردار است. به همین دلیل شاهد هستیم که طی سال های اخیر همواره مقام معظم رهبری در نام سال ها بر لزوم تقویت تولید، حمایت از این بخش و رونق تولید تأکید کرده اند.

سال جاری نیز عنوان جهش تولید با مشارکت مردم را گرفته است. در نامگذاری این سال، مقام معظم رهبری بر یکی از شاخص های مهم اقتصادی و سیاسی کشور یعنی مشارکت مردم تأکید کرده اند.

دولت در راستای حمایت از تولید و بسترسازی برای مشارکت مردم در اقتصاد، به ارائه لایحه اصلاح قانون مالیات های مستقیم به مجلس مبادرت کرده است. این لایحه مهم در انتظار بررسی و تصویب در مجلس است. به زعم کارشناسان، تصویب به موقع این لایحه می تواند بسترساز رونق تولید و از جذابیت افتادن سوداگری در کشور باشد.

واقعیت این است که در شرایط فعلی تولید حاشیه سود بالایی ندارد. در طرف مقابل، سوداگری و بخش های غیرمولد اقتصاد سودآوری بالایی دارند. در همین ارتباط، دولت پیشنهاد کاهش مالیات عملکرد تولید و اخذ مالیات از سرمایه و دارایی افراد را مطرح کرده است.

بسیاری از کارشناسان اذعان دارند که تصویب و اجرای لایحه اصلاح قانون مالیات های مستقیم در نهایت به نفع تولید و به ضرر بخش های غیرمولد اقتصاد کشور است.

 حسین محمودی اصل، کارشناس اقتصادی در خصوص پیشنهاد دولت مبنی بر کاهش مالیات بخش تولید در لایحه اصلاح قانون مالیات های مستقیم تصریح کرد: دولت در یک اقدام صحیح به دنبال کاهش مالیات بخش تولید است. این اتفاق حتماً باید در راستای حمایت از تولید رخ دهد. در شرایطی که تحت تحریم قرار داریم و تولید با مشکلات عدیده ای روبروست، باید از طریق کاهش مالیات ها به کمک تولید بیاییم و برای این بخش جذابیت ایجاد کنیم.

این کارشناس اقتصادی گفت: از شواهد کاملاً مشخص است که فعالیت های سوداگرانه و مخرب در حال حاضر سودآوری بیشتری دارند و به همین دلیل افراد ترجیح می دهند سرمایه هایشان را در این بخش ها به کار بیندازند. حمایت هایی مانند کاهش مالیات تولید که در لایحه اصلاح قانون مالیات های مستقیم مطرح شده است، می تواند وضعیت تولید را بهبود ببخشد.

وی ادامه داد: هر چقدر دولت به سمت کاهش مالیات بخش تولید و بخش های مولد گام بردارد و در مقابل به افزایش مالیات بخش های غیرمولد اقتصاد و حوزه های مخرب و سوداگری بپردازد، به نفع کشور است. از همین رو لایحه اصلاح قانون مالیات های مستقیم را مثبت می دانم. این لایحه می تواند مهم ترین لایحه دولت در جهت تحقق شعار سال مبنی بر جهش تولید با مشارکت مردم باشد.

این کارشناس اقتصادی توضیح داد: پیشنهاد در نظر گرفتن مشوق های مالیاتی هوشمند و هدفمند در لایحه اصلاح قانون مالیات های مستقیم نیز برای سرمایه های خرد مردمی را هم مثبت ارزیابی می کنم. این طور مشوق ها می تواند زمینه ساز حضور بیشتر مردم در اقتصاد کشور باشد.

محمودی اصل گفت: نیاز است مجلس هر چه سریع تر به بررسی لایحه اصلاح قانون مالیات های مستقیم بپردازد. به نحوی که کشور از مزیت های این لایحه همچون معافیت های مالیاتی هدفمند بخش تولید، صادرات و مناطق آزاد بهره مند شود.

دیگر خبرها

  • روی هر مرغ بالای ۱۰ هزار تومان ضرر می‌کنیم
  • افزایش تعداد داوطلبان پنجاه و یکمین دوره آزمون دستیاری پزشکی
  • تمرکز بر افزایش جذابیت تولید با کاهش مالیات در لایحه اصلاح قانون مالیات های مستقیم
  • صادرات ماهانه ۱۵ تا ۲۰ هزار تن مرغ به بازار‌های هدف
  • جوجه ریزی در مرغداری سیستان و بلوچستان ۱۷ درصد افزایش یافت
  • رشد ۱۷ درصدی جوجه ریزی در واحدهای مرغداری سیستان وبلوچستان
  • ثبت رکورد ۱۷ میلیون قطعه جوجه ریزی در مازندران برای اولین بار در کشور
  • صادرات مرغ با هدف تعادل بازار و ایجاد درآمد ارزی
  • ماهانه ۴۰ هزار تن مرغ مازاد باید از سطح بازار جمع آوری شود
  • خراسان شمالی خود کفا در تولید گوشت سفید/افزایش ۲۶ درصدی جوجه ریزی در استان