Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، سالار قاسمی ظهر سه‌شنبه در نشست تخصصی «مدرسه خوانا، گفتمان تحول ساز» که از طریق ویدئو کنفرانس با حضور معاون آموزش ابتدایی وزیر آموزش و پرورش برگزار شد، اظهار کرد: در زمینه بحث سند تحول، مدرسه خوانا و طرح تحول قبل از اینکه بحث‌های تحولی آغاز شود با رویکردی که در آموزش ابتدایی به ویژه با نگاه علمی و تجارب آموزشی خانم حکیم‌زاده در وزارت آموزش و پرورش وجود دارد، اقدامات لازم صورت گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش پیشتاز طرح‌های تحولی بوده است، تصریح کرد: در سال جاری که آموزش دروس به دانش‌آموزان در بستر فضای مجازی آغاز شد، آموزش ابتدایی با دشواری صورت گرفت و تمام معلمان ما جلوه‌های ایثار را به تصویر کشاندند و به طریق اولی متعهدانه در این مسیر تلاش کردند.

مدیرکل آموزش و پرورش استان البرز در خصوص طرح خوانا خاطرنشان کرد: اگر قرار است در آموزش و پرورش تحولی صورت بگیرد مبدأ تمام اقدامات تحولی آموزش ابتدایی است.

وی ادامه داد: وقتی که از سند تحول بنیادین صحبت می‌کنیم بدیهی است باید اجرایی شود، چراکه مبدأ تحول آن در آموزش ابتدایی است که باید به آن توجه داشته باشیم.

قاسمی با اشاره به اینکه طرح‌های تحولی آموزش ابتدایی نسبت به سایر طرح‌ها اولویت دارد، گفت: در این ۲۵ طرح تحولی، طرحی مهم‌تر از طرح خوانا وجود ندارد و باید به طور جدی به این امر پرداخته شود.

دانش‌آموزان در طرح خوانا مهارت گفت‌وگو کردن را یاد می‌گیرند

وی با بیان اینکه دغدغه معلمان همواره این است که چرا یادگیری‌ها عمیق نیستند و خلاقیت وجود ندارد، اظهار کرد: بر این اساس دانش‌آموزان در طرح تحول خوانا مهارت‌های خوب شنیدن، گفت‌وگو کردن، مشورت، انتقادپذیری و … را فرا می‌گیرند.

مدیرکل آموزش و پرورش استان البرز بیان کرد: وقتی مهارت خوب شنیدن و خوب گفت‌وگو کردن در دانش‌آموزان شکل بگیرد، این مهم با مهارت‌های زندگی مانند جرأت، شهامت، ادب و … پیوند می‌خورد.

وی تصریح کرد: مبدأ تمام مهارت‌هایی که می‌تواند نظام تعلیم و تربیت موفق و آموزش و پرورش توسعه‌محور داشته باشد، از طرح تحول خوانا آغاز می‌شود و این ایده و ابتکار ارزشمند محصول تلاش مسئولان در وزارت‌خانه است.

قاسمی با بیان اینکه آموزش و پرورش البرز با وجود معلمان صاحب‌نظر و خلاق بسیار موفق است، متذکر شد: این رنگین‌کمان جمعیتی که در البرز وجود دارد، چکیده و عصاره‌ای از توانمندی‌های کشور را در این استان جمع کرده است و مدیران باید به نحو احسن از این مهم استفاده کنند.

کد خبر 5125807

منبع: مهر

کلیدواژه: آموزش و پرورش البرز شهرستان کرج سالار قاسمی ویروس کرونا کرمانشاه شیراز خطبه های نماز جمعه آمار کرونا ایام فاطمیه عکس استانها شهرکرد عزاداری شهادت حضرت فاطمه الزهرا س شهرستان کرج شهادت حضرت زهرا س شیوع کرونا گرگان بوشهر آموزش ابتدایی آموزش و پرورش دانش آموزان طرح خوانا طرح تحول

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۳۳۵۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصویب نخستین آیین‌نامه سند تحول بنیادین آموزش‌وپرورش پس از ۱۲ سال

وزیر آموزش‌وپرورش امروز پس از ماه‌ها غیبت در حیاط دولت به جمع خبرنگاران آمد تا از تصویب نخستین آیین‌نامه سند تحول بنیادین آموزش‌وپرورش پس از ۱۲ سال انتظار از زمان تصویب این سند در هیئت دولت خبر دهد.

رضا مراد صحرایی با تأکید بر اینکه این سند ائتلاف برای اعتلای تعلیم و تربیت را نشانه‌گیری کرده تصویب این آیین‌نامه نشان داد که در دولت موضوع مهارت‌آموزی به‌عنوان زیرساخت اصلی جهش تولید با مشارکت مردم از طریق دبیرستان‌ها و هنرستان‌ها باید دنبال شود.

وی بابیان اینکه در همین راستا آیین‌نامه تربیت کودکی در دستور کار دولت قرارگرفته اظهار داشت: به‌زودی نیز دو آیین‌نامه دیگر انسداد مبادی بی‌سوادی و توسعه سواد خواندن در کشور و دیگری برنامه ملی اوقات فراغت به دولت خواهد آمد تا به تصویب برسد.

وزیر آموزش‌وپرورش خاطرنشان کرد: این آیین‌نامه در ۱۰ ماده به تصویب هیئت دولت رسید. بر این اساس تا ۵ سال آینده، ۱۰۰۰ هنرستان جدید در کشور ساخته می‌شود و تعداد دانش آموزان در رشته‌های مهارتی در هنرستان به نیمی از دانش آموزان کل کشور می‌رسد. این عدد الآن ۳۹ درصد است. ضمن اینکه  ۸۰۰ هنرستان نیز از طریق تغییر فضای آموزشی موجود ایجاد می‌شود.

وی اضافه کرد: بر اساس این آیین‌نامه ۲ هزار و ۵۰۰ هنرستان به واحدهای تولیدی و کارآفرین تبدیل خواهد شد و معادل ۲ درصد اعتبارات حساب‌های ملی و استانی پیشرفت و عدالت به‌عنوان مشوق در اختیار شرکت‌ها و صنایعی قرار می‌گیرد که هنرستان تأسیس کنند و  تأسیس هنرستان‌های  وابسته به دستگاه‌ها و مراکز غیردولتی و تیزهوشان نیز در این آیین‌نامه دیده‌شده است.

وی خاطرنشان کرد: وزارت صمت هم مکلف به ایجاد هنرستان در جوار شهرک‌های صنعتی شده است. وزارت تعاون، نفت،  صمت، کشاورزی، فرهنگ، گردشگری، راه، بهداشت، وزارت کشور و ورزش حداقل ۵ هنرستان وابسته مبتنی بر ظرفیت‌های خود برای تقویت مهارت‌آموزی ایجاد کنند.

وزیر آموزش‌وپرورش همچنین گفت که ۲۰درصد ظرفیت آموزشی مراکز فنی و حرفه‌ای به آموزش مهارت به سایر دانش آموزان غیر فنی و حرفه‌ای اختصاص می‌یابد و وزارت آموزش‌وپرورش مکلف شده به دانش آموزان دوره دوم متوسطه غیر فنی و حرفه‌ای، ۳۰۰ ساعت آموزش مهارتی دهد.

صحرایی افزود: تغییر کاربری هنرستان‌ها و تصاحب زمین‌های ممنوع است. اگر هنرستانی قابل‌استفاده نباشد، با اجازه وزارت آموزش‌وپرورش امکان تغییر بهره‌برداری از آن‌ها ممکن است.

به گفته صحرایی موضوع تغییر تقویم آموزشی هم در قالب یک طرح در دولت تصویب‌شده و در حال بررسی است اما هنوز قطعی نشده است و مطابق راهکاری از تحول هستند، ۱۰ تا ۲۰ درصد برنامه‌های آموزشی باید متناسب با زیست‌بوم هر استان امکان تغییر داشته باشد. امکان‌سنجی این موضوع در دستور کار شورای عالی آموزش‌وپرورش قرارگرفته و امیدواریم این موضوع به‌زودی به ثمر برسد.

صحرائی با تأکید بر اینکه سند تحول بنیادین اجرایی نخواهد شد مگر با ائتلاف همه دستگاه‌های وابسته به دولت و وزارتخانه‌ها، تصریح کرد: این یک اتفاق مبارک و یک ریل جدید برای تقویت تعلیم و تربیت کشور است.

وی در پاسخ به پرسشی در خصوص درباره پرداخت هزینه کلاس‌های فوق‌العاده قبول‌شدگان آزمون آموزش‌وپرورش در سال گذشته هم با تأکید بر اینکه اگر قانونی در مجلس است که گفته این موضوع غیرقانونی است، همان قانون مبنا است، تصریح کرد:  ما چنین قانونی را نداریم که گرفتن هزینه مهارت‌آموزی غیرقانونی است، این مصوبه هیئت‌امنای دانشگاه است و مصوبات هیئت‌امنا در چارچوب ضوابط هیئت امناها لازم‌الاجرا هستند اینکه سال‌های گذشته این هزینه را نمی‌گرفتند به این معنا نیست که امسال که گرفته‌اند غیرقانونی است.

آرش خلیل خانه

دیگر خبرها

  • سند تحول آموزش و پرورش به طور کامل اجرا شود
  • آمادگی مجموعه مدارس صدرا در اجرای کامل سند تحول آموزش و پرورش
  • ۱۰۹ کلاس درس جدید نیاز مهرماه شهرستان بیرجند
  • تجلیل از ۲۴ معلم نمونه بیرجند
  • آموزش شنا به ۴ هزار دانش‌آموز ابتدایی کهگیلویه و بویراحمد
  • ریل جذب در آموزش و پرورش توسط فرهنگیان جوان انقلابی تغییر کرد
  • تصویب نخستین آیین‌نامه سند تحول بنیادین آموزش‌وپرورش پس از ۱۲ سال
  • تصویب نخستین آیین نامه سند تحول بنیادین آموزش و پرورش
  • نخستین آیین نامه سند تحول بنیادین آموزش و پرورش تصویب شد
  • آئین نامه مدرسه تراز سند تحول نهایی شد