Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-28@13:12:17 GMT

میمون‌ها متوجه ارزش اشیاء می‌شوند!

تاریخ انتشار: ۳۰ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۷۳۴۶۴۸

میمون‌ها متوجه ارزش اشیاء می‌شوند!

یک مطالعه جدید روی میمون‌هایی که در اندونزی از گردشگران دزدی می‌کنند و اشیاء دزدیده شده را در ازای غذا پس می‌دهند، نشان داده است که گویا این میمون‌ها ارزش اشیاء مختلف را حدس می‌زنند، چرا که به تازگی اشیاء باارزش‌تر را برای دریافت غذای بهتر می‌دزدند.

به گزارش ایسنا و به نقل از آی‌ای، معبد اولوواتو در جزیره بالی اندونزی محل زندگی میمون‌های ماکاک دم‌دراز موسوم به "Macaca fascicularis" است که به ذکاوت ذاتی و چیره‌دستی در دزدی از جیب گردشگران معروف هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این دسته از میمون‌های خلافکار از سالها پیش مشهور شده‌اند. آنها از گردشگران دزدی می‌کنند و شیء دزدیده شده را نزد خود نگه می‌دارند تا در ازای آن غذا بگیرند. این در حالی است که یک مطالعه جدید نشان داده است که برخی از این میمون‌ها عمدا وسایل گرانقیمت را می‌دزدند تا از صاحبان آنها غذای بهتری طلب کنند.

تیمی از محققان دانشگاه "لتبریج" کانادا و دانشگاه "اودایانا" در اندونزی ۲۷۳ روز را در معبد مذکور در جزیره بالی گذراندند و بیش از ۲۰۰۰ تعامل بین میمون‌ها و گردشگران را ثبت کردند که نشان می‌دهد برخی از میمون‌ها فرآیندهای تصمیم‌گیری اقتصادی بی‌سابقه‌ای دارند.

پیش از این دیده شده بود که میمون‌ها به اقلام غیرغذایی مانند ظروف پلاستیکی اهمیت زیادی می‌دهند و برای آنها ارزش قائل هستند و می‌توانند یاد بگیرند که چنین مواردی را می‌توان با غذا مبادله کرد. به همین دلیل در این مطالعه میمون‌های آزاد در اطراف معبد هندوها مورد کاوش قرار گرفتند.

در این مطالعه بررسی شد که آیا میمون‌ها از اشیای مسروقه به عنوان وسیله‌ای برای مبادله و تهیه غذا استفاده می‌کنند یا خیر. محققان همچنین بررسی کردند که آیا آنها در سرقت از گردشگران میان اشیاء مختلف تبعیض قائل می‌شوند یا خیر.

در حالی که چنین رفتاری تاکنون هرگز در حیوانات دیده نشده است، محققان گمان کردند که شاید زندگی میمون‌ها با انسان و مشاهده نحوه برخورد انسان‌ها با متعلقات‌شان ممکن است چنین رفتاری را به میمون‌ها القا کرده باشد.

محققان، دزدی‌های این میمون‌ها را با توجه به سن، درجه موفقیت و اینکه آیا میمون‌ها از وسایل مسروقه به عنوان یک ابزار برای مبادله استفاده می‌کنند یا نه، بررسی کردند.

این مشاهدات و تجزیه و تحلیل آنها نشان داد که میمون‌ها رفتار مبادله و معامله پایاپای را احتمالا در سنین جوانی می‌آموزند و احتمال موفقیت آنها با افزایش سن و تجارب آنها افزایش می‌یابد.

محققان همچنین اقدام به صحنه‌سازی و فراهم کردن امکان سرقت برای میمون‌ها کردند تا توانایی و انتخاب آنها در دزدیدن اشیاء باارزش و گرانقیمت را مشاهده کنند.

نتایج نشان داد که میمون‌های پیر در شناسایی و سرقت موارد با ارزش بهتر عمل می‌کنند. جالب اینکه آنها همچنین پیشنهادات ناچیز و غذاهای کم و ساده را رد کرده و معاملات بزرگتری را طلب می‌کنند.

میمون‌های مسن پس از سرقت کالایی مانند موبایل که بیشترین ارزش را برای بازدید کننده داشت، آن را نگه می‌دارند تا زمانی که غذایی را که فکر می‌کنند با ارزش کالای مسروقه متناسب است، دریافت کنند.

محققان می‌گویند تحقیقات تجربی بیشتر روی ماکاک‌های معبد اولوواتو می‌تواند مقایسه بین تصمیم‌گیری اقتصادی و استفاده از ابزار نمادین را از منظر فرگشت(تکامل) بیشتر مرتبط کند و در نهایت ممکن است به درک بهتری از ریشه سیستم‌های پولی در انسان منجر شود.

این مطالعه در مجله Royal Society منتشر شده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: میمون میمون های ماکاک دزدی میمون ها میمون ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۳۴۶۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مغز انسان در حال بزرگ‌تر شدن است

ایتنا - محققان ام‌آر‌ای مغز شرکت‌کنندگان با میانگین سنی ۵۷ سال را که بین سال‌های ۱۹۲۵ تا ۱۹۶۸ متولد شده بودند، در بازه زمانی بین مارس ۱۹۹۹ تا نوامبر ۲۰۱۹ بررسی کردند و با ارزیابی اسکن مغز سه هزار و ۲۲۶ شرکت‌کننده (۵۳ درصد زن و ۴۷ درصد مرد) به یک الگوی قابل‌توجه رسیدند: حجم مغز (حجم داخل جمجمه) به‌آرامی اما پیوسته افزایش می‌یابد.
«مغز بزرگ برَد را ببینید!» چقدر آگاه و باهوش است

شاید بسیاری از شما این جمله معروف فیلم «داستان عامه‌پسند» (Pulp Fiction) به کارگردانی کوئنتین تارانتیونو را به خاطر داشته باشید. امروز محققان بر این باورند که احتمال دارد این ادعای فیلم واقعیت داشته باشد، چرا که نتایج یک پژوهش اخیرا نشان داده مغز انسان ممکن است به مرور زمان بزرگ‌تر شود.

به گزارش نیویورک‌پست این نتایج می‌تواند به پیشگیری یا کاهش خطر ابتلا به زوال عقل ناشی از افزایش سن کمک کند.

دانشمندان دانشگاه یوسی دیویس هلت (UC Davis Health) دریافته‌اند حجم مغز افرادی که در دهه ۱۹۷۰ متولد شده‌اند، از مغز افرادی که در دهه ۱۹۳۰ متولد شدند، ۶.۶ درصد و مساحت آن هم ۱۵ درصد بیشتر است. این پژوهش در ماه مارس در مجله مغز و اعصاب جاما (JAMA Neurology) منتشر شد.

چارلز دی کارلی، نویسنده این مطالعه و استاد برجسته مغز و اعصاب در دانشگاه کالیفرنیا، گفت: «در تعیین اندازه مغز، ژنتیک نقش مهمی ایفا می‌کند، اما نتایج ما نشان داد که عوامل خارجی مانند عوامل بهداشتی، اجتماعی، فرهنگی و آموزشی هم ممکن است تاثیر داشته باشند.»

 
محققان به این منظور شواهد به‌دست‌آمده از «تحقیق قلب فرامینگهام» (Framingham Heart Study) را بررسی کردند؛ مطالعه‌ای بلندمدت درباره عوامل خطر برای بیماری‌های قلبی و عروقی که از سال ۱۹۴۸ در شهر فرامینگهام ایالت ماساچوست در ایالات متحده آغاز شد و حدود ۷۵ سال ادامه یافت و در حال حاضر شرکت‌کنندگان نسل دوم و سوم را بررسی می‌کند.

محققان ام‌آر‌ای مغز شرکت‌کنندگان با میانگین سنی ۵۷ سال را که بین سال‌های ۱۹۲۵ تا ۱۹۶۸ متولد شده بودند، در بازه زمانی بین مارس ۱۹۹۹ تا نوامبر ۲۰۱۹ بررسی کردند و با ارزیابی اسکن مغز سه هزار و ۲۲۶ شرکت‌کننده (۵۳ درصد زن و ۴۷ درصد مرد) به یک الگوی قابل‌توجه رسیدند: حجم مغز (حجم داخل جمجمه) به‌آرامی اما پیوسته افزایش می‌یابد.

بر این اساس، در طول دهه ۱۹۳۰، متوسط حجم مغز یک هزار و ۲۳۴ میلی‌مترمکعب بود اما در دهه ۱۹۷۰ میانگین حجم مغز به یک هزار و ۳۲۱ میلی‌مترمکعب رسید که افزایشی ۶.۶ درصدی را نشان می‌دهد. سطح قشر مغز (سطح مغز) هم افزایش یافت و از دو هزار و ۵۶ سانتی‌مترمربع در متولدهای دهه ۱۹۳۰، به دو هزار و ۱۰۴ سانتی‌متر مربع در متولدان دهه ۱۹۷۰ افزایش یافت.

محققان این افزایش اندازه را در ماده خاکستری، ماده سفید و هیپوکامپ مغز (بخشی از مغز که با یادگیری و حافظه مرتبط است) نیز مشاهده کردند.

دانشمندان خاطرنشان می‌کنند که این نتایج دلگرم‌کننده‌اند، زیرا می‌توانند به معنای کاهش زوال عقل ناشی از افزایش سن، مانند آلزایمر باشند. به این معنی که داشتن مغز بزرگ‌تر می‌تواند نشان‌دهنده بهبود رشد و سلامتی مغز باشد، همچنین از ذخیره مغزی بزرگ‌تری خبر می‌دهد و ممکن است آثار دیرهنگام بیماری‌های مغزی مانند آلزایمر و زوال عقل را که به افزایش سن مربوط می‌شوند،‌ کاهش دهد.

دیگر خبرها

  • گنج‌یاب‌ها در ساوه به گنج نرسیدند
  • محققان ایتالیایی پی بردند؛ نقش آسپرین در پیشگیری از سرطان روده بزرگ
  • پاندمی تأثیر ناچیزی بر رشد کودکان داشت
  • محققان : مغز انسان در حال بزرگ‌تر شدن است
  • مغز انسان در حال بزرگ‌تر شدن است
  • چرا هیچ وقت یادمان نمی ماند درِ خانه را قفل کرده ایم یا نه؟
  • ۱۰ فیلم جنگی پادآرمانشهری جذاب و پرتنش که باید ببینید
  • چرا هیچ وقت یادمان نمی‌ماند درِ خانه را قفل کرده ایم یا نه؟
  • بادامکی: باید برابر آلومینیوم باتجربه‌تر بازی می‌کردیم/ پرتاب اشیاء از سمت هواداران حریف بود
  • بانک‌ها اعتبارات را به سمت تولید سوق دهند