Web Analytics Made Easy - Statcounter

محققان دانشگاه رایس هر دو یا سه سال، استحکام الیاف حاوی نانولوله‌های کربنی را دو برابر افزایش می‌دهند تا دامنه کاربرد این الیاف نانویی گسترش بیشتری پیدا کند. به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو، الیاف حاوی نانولوله‌های کربنی که در دانشگاه رایس تولید شده در حال بهبود از منظر استحکام و هدایت الکتریکی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محققان این دانشگاه هر دو سه سال، استحکام این الیاف را دو برابر افزایش می‌دهند که با این کار دامنه کاربرد این الیاف نانویی گسترش بیشتری پیدا می‌کند.

سطح مقطع الیاف تولیدشده در دانشگاه رایس حاوی ده‌ها میلیون نانولوله کربنی است. آزمایش‌ها نشان می‌دهد که این الیاف از چلوار قوی‌تر هستند و در عین حال رسانایی بالایی در حد مس دارند.

محققان این دانشگاه به‌تازگی مقاله‌ای در نشریه Carbon به چاپ رساندند که در آن جزئیات مربوط به الیافی درج شده که قوی‌ترین و رسانایی‌ترین الیافی است که از نانولوله‌های کربنی طی فرآیند چرخش مرطوب ساخته شده‌است.

در مطالعه جدید که توسط دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه رایس به رهبری لورن تیلور و الیور دیویی انجام شده، محققان خاطرنشان کردند که الیاف نانولوله کربنی آن‌ها که می‌تواند به پیشرفت در تعداد زیادی از کاربردهای پزشکی و مواد منجر شود، در هر سه سال استحکام و رسانایی‌شان دو برابر افزایش یافته است. اگرچه این روند هرگز از قانون مور تقلید نمی‌کند، که معیار پیشرفت و کوچک‌ شدن تراشه‌ها در طول چند دهه گذشته بوده است، اما پاسکوالی و تیم او در تلاشند تا روش خود را برای ساخت الیاف نانولوله‌های کربنی با همین روند پیش ببرند.

الیاف نخ مانندی که در این آزمایشگاه توسعه یافته، با ده‌ها میلیون نانولوله در سطح مقطع، در حال مطالعه برای استفاده برای ترمیم آسیب‌های قلب، به‌عنوان رابط‌های کامپیوتر با مغز، برای استفاده در کاشت حلزون، به‌عنوان آنتن‌های انعطاف‌پذیر و برای کاربردهای خودرو و هوا و فضا است.

آن‌ها همچنین بخشی از هاب کربن هستند، یک پیشگامی تحقیقاتی چند دانشگاهی که در سال ۲۰۱۹ توسط دانشگاه رایس با حمایت شرکت‌های Shell ،Prysmian و Mitsubishi برای ایجاد آینده‌ای با میزان آلایندگی صفر راه‌اندازی شد.

پاسکوالی می‌گوید: «الیاف نانولوله کربنی مدت‌هاست که به دلیل ویژگی‌های برتر بالقوه خود مورد توجه قرار دارند. دو دهه تحقیق در دانشگاه رایس و جاهای دیگر، این پتانسیل را به واقعیت تبدیل کرده است. اکنون ما به تلاش جهانی برای افزایش بهره‌وری تولید نیاز داریم تا این مواد با کاهش انتشار دی‌اکسید کربن و تولید هیدروژن تمیز بتواند در تحقق این رویا موثر باشند.»

تیلور می‌گوید: «این پیشرفت‌ها بدان معنی است که ما اکنون از نظر استحکام از چلوار پیشی گرفته‌ایم، که برای ما یک دستاورد بزرگ است. با دو برابر شدن دیگری، ما از قوی‌ترین الیاف موجود در بازار پیشی خواهیم گرفت.»

الیاف انعطاف‌پذیر دانشگاه رایس دارای مقاومت کششی ۴٫۲ گیگاپاسکال (GPa) در مقایسه با ۳٫۶ GPa برای الیاف چلوار هستند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: فناوری نانو الیاف نانویی نانولوله های کربنی نانولوله های کربنی دانشگاه رایس دو برابر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۲۹۶۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشدید نگرانی صهیونیست‌ها از بایکوت علمی اسرائیل در جهان

بعد از اقداماتی که دانشگاهیان کشورهای مختلف به ویژه اروپا برای بایکوت علمی و آکادمیک محققان صهیونیست به دلیل جنگ وحشیانه این رژیم علیه نوار غزه انجام داده‌اند، هشدارهای زیادی در محافل عبری درباره عواقب این تحریم‌ها مطرح شده است. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، در بحبوحه خیزش عظیم دانشجویی در آمریکا علیه رژیم صهیونیستی که به دانشگاه‌های سراسر جهان گسترش یافته است رسانه‌های عبری درباره تشدید بایکوت علمی و آکادمیک محققان و پژوهشگران اسرائیلی در دانشگاه‌های خارجی هشدار دادند.

رسانه‌های عبری به نقل از «یوآو کیش» وزیر آموزش و پرورش رژیم اشغالگر اعلام کردند که او قصد دارد در اسرع وقت یک طرح عملی برای مقابله با بایکوت آکادمیک اسرائیل در دانشگاه‌های خارجی ارائه کند اما چنین طرحی نیاز به بودجه زیادی دارد.

بعد از آغاز تظاهرات‌های گسترده علیه رژیم اشغالگر به خاطر جنایت‌های وحشیانه آن علیه مردم غزه در دانشگاه‌های بزرگ آمریکا هشدارهای زیادی درباره اینکه رژیم صهیونیستی با یک بایکوت دانشگاهی بی‌سابقه مواجه شود مطرح شده است.

رسانه‌های عبری در این زمینه اعلام کردند که چنین تحریمی علیه اسرائیل می‌تواند دانشگاه‌های آن را به خطر بیندازد و آسیب شدیدی به اقتصاد اسرائیل وارد خواهد کرد.

پروفسور «مانوئل تراخنبرگ» مدیر موسسه مطالعات امنیت داخلی رژیم صهیونیستی و رئیس سابق کمیته برنامه‌ریزی و بودجه شورای عالی آموزش این رژیم اعلام کرد که روابط بین‌المللی مجرای اکسیژن دانشگاه‌ها و دانشگاه‌ها لوله اکسیژن صنایع و امنیت هستند و اگر بخش آکادمیک آسیب ببیند صنایع اقتصادی و امنیتی نیز به شدت متضرر خواهد شد.

بیداری جهانی و باتلاقی که اسرائیل برای آمریکا ساختبیداری نسل جدید آمریکا و تأثیر آن بر آینده روابط با اسرائیلخیزش دانشجویان بحران سیاست خارجی آمریکا را فاش کرد

وب سایت تایمز اسرائیل نیز اعلام کرد که گزارش اخیر منتشر شده توسط وزارت نوآوری، علم و فناوری اسرائیل نشان می‌دهد که تمایل پژوهشگران دانشگاهی برخی کشورهای اروپایی برای همکاری با همتایان اسرائیلی خود بعد از 7 اکتبر یعنی جنگ غزه تاکنون به شدت کاهش یافته است.

این رسانه عبری تصریح کرد که بعد از گذشت نزدیک به 7 ماه از جنگ، وزارت نوآوری، علم و فناوری در حالی که هیچ برنامه‌ای ندارد می‌گوید که کمیته‌ای را برای مقابله با بایکوت آکادمیک که به رهبری دانشگاهیان کشورهای اروپایی علیه محققان اسرائیلی اعمال شده، تشکیل خواهد داد.

این وب سایت صهیونیستی اعلام کرد که نروژ، دانمارک، فنلاند، سوئد، ایسلند و ایرلند از جمله کشورهای پیشرو در تحریم آکادمیک محققان اسرائیلی هستند و به این لیست باید ایتالیا را هم اضافه کنیم که پیشتر سابقه طولانی و مهم در همکاری دانشگاهی با اسرائیل داشت. همچنین بلژیک نیز در زمره همین کشورها قرار دارد که در جامعه تحقیقاتی اروپا سرآمد است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نسل بشر زودتر از تصور منقرض خواهد شد!
  • بهترین دفاع فصل لیگ برتر انگلیس از نگاه ویلیام گالاس
  • باور دانشمندان درباره میزان هوش «تی‌رکس‌ها» دگرگون شد
  • عرضه دو لاستیک نانویی ویژه مسابقات دوچرخه‌سواری
  • مطالعه استفاده از نانوذرات در درمان سرطان ریه در مرکز لیزر و پلاسمای اهواز
  • تشدید نگرانی صهیونیست‌ها از بایکوت علمی اسرائیل در جهان
  • لزوم هدایت درست انتخاب رشته دانش آموزان در دانشگاه‌
  • اجرای طرح تدریس با جهت‌گیری الهی برای هدایت دانشجویان
  • ۱۰ عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی به مرتبه استادی ارتقا یافتند
  • ۱۰ عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی به مرتبه استادی ارتقا یافتند