Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از همشهری،  وزارتخانه‌های دفاع در آمریکا و عراق در بیانیه مشترکی از کاهش مجدد نیروهای نظامی آمریکایی مستقر در عراق خبر داده‌اند. براساس این بیانیه، تعداد نیروهای آمریکایی حاضر در خاک عراق به‌زودی از 2500نفر هم کمتر خواهد شد. اگرچه این بیانیه در نگاه اول، پاسخی مطلوب به درخواست‌های مکرر دولت و پارلمان عراق برای خروج نیروهای نظامی خارجی از این کشور است، اما به‌نظر می‌رسد نکات مبهم و تردیدبرانگیز متعددی در آن وجود دارد؛ نکاتی که طی روزهای گذشته در رسانه‌های عراقی و محافل سیاسی این کشور مورد بررسی قرار گرفته و البته حواشی زیادی هم به‌دنبال داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بخش عمده این تردیدها به میزان اطلاعات دولت عراق از حجم نیروهای آمریکایی در خاک این کشور برمی‌گردد. بسیاری از این رسانه‌ها مدعی هستند دولت مصطفی الکاظمی، طی یک سال گذشته بدون اعتبارسنجی ادعاهای پنتاگون صرفا بر آنها صحه گذاشته است؛ درحالی‌که روشن نیست تا‌کنون چه تعداد نیروی نظامی آمریکایی خاک عراق را ترک کرده‌اند. علاوه بر این، اصولا هیچ اطلاعات دقیقی درباره تعداد نیروهای آمریکایی حاضر در خاک عراق نیز وجود ندارد. هم‌اکنون و پس از ترور سردار سلیمانی، نیروهای آمریکایی در 3پایگاه عین‌الاسد (الانبار)، حریر (اربیل) و ویکتوریا در نزدیکی فرودگاه بغداد مستقر هستند. به روایت روزنامه العربی‌الجدید، حتی امکان نزدیک شدن به این 3پایگاه وجود ندارد و هیچ‌کس نمی‌تواند ادعا کند از وضعیت نیروهای آمریکایی در داخل این پایگاه‌ها مطلع است. شبکه الاتجاه که ازجمله رسانه‌های منتقد دولت الکاظمی به شمار می‌رود نیز در گزارش خود با اشاره به این موضوع می‌گوید: کریستوفر میلر، سرپرست وزارت دفاع آمریکا برای چندمین بار طی هفته‌های گذشته از برنامه جامع پنتاگون برای کاهش نیروهای نظامی در عراق و افغانستان خبر داده است. به‌گفته او، کاهش نیروهای آمریکا در بغداد، بیانگر افزایش قدرت ارتش عراق است، اما ناظران معتقدند هیچ دلالتی مبنی بر اجرای این برنامه‌ها از سوی آمریکا وجود ندارد و چنین بیانیه‌هایی صرفا با هدف تقویت موضع مصطفی الکاظمی، مقابل مخالفان وی در داخل عراق منتشر می‌شود؛ مخالفانی که دولت را به اخراج نظامیان آمریکایی مکلف کرده‌اند.

عدی عواد، عضو ائتلاف عصائب اهل حق در پارلمان عراق نیز به روزنامه العربی‌الجدید می‌گوید: ادعاهای پنتاگون از سوی ملت عراق پذیرفته نمی‌شود؛ چراکه اعتمادی به واشنگتن وجود ندارد. آمریکا تلاش می‌کند با استفاده از شرایط بحرانی عراق، برای خود زمان خریده و ضمن پیگیری سیاست‌های پیشین در این کشور، خروجی امن و آبرومندانه را برای نیروهایش تضمین کند. متأسفانه در طرف مقابل نیز هیچ اقدام مؤثری برای مقابله با این رفتارها از سوی دولت عراق دیده نمی‌شود.

حامیان نخست‌وزیر هم ناراضی هستند

اما ماجرا زمانی جالب‌تر می‌شود که بدانیم بیانیه‌های پنتاگون تنها از سوی رقبای نخست‌وزیر عراق با مخالفت روبه‌رو نشده و نارضایتی حامیان الکاظمی را هم به‌دنبال داشته است. این جریان سیاسی که طیف مختلفی از احزاب شیعی تا اهل سنت را در بر می‌گیرد، معتقد است خروج یکباره نیروهای آمریکایی از عراق، ارتش و سایر نیروهای امنیتی این کشور را در مقابله با خطر تروریسم، دچار مشکلات متعدد می‌کند. همچنین مسئله حفظ امنیت مناطق آزاد شده از دست داعش نیز یکی دیگر از چالش‌هایی است که به باور حامیان الکاظمی، در نبود نیروهای آمریکایی می‌تواند به مشکلی بزرگ برای دولت عراق تبدیل شود.

بهاء الاعرجی، معاون اسبق نخست‌وزیر عراق در این‌باره به شبکه العربیه می‌گوید: برای تصمیم‌گیری درباره خروج نیروهای آمریکایی از خاک عراق باید تمام منافع ملی را درنظر گرفت. اجرای این تصمیم بدون فراهم کردن پیش‌زمینه‌های لازم می‌تواند پیامدهای امنیتی و اقتصادی نامطلوبی برای عراق داشته باشد.

اگرچه در این پرونده، هر دو طیف سیاسی عراقی از مواضع دولت به تندی انتقاد می‌کنند، اما به‌نظر می‌رسد درنهایت، هر دو جریان مذکور فاقد ابزاری کارآمد برای ارزیابی بیانیه‌های پنتاگون بوده و بنابراین، فرصتی هم برای اقدام قانونی علیه دولت در پارلمان ندارند. عباس الزاملی، رئیس کمیسیون دفاع و امنیت پارلمان عراق در این‌باره به روزنامه العربی‌الجدید می‌گوید: نه دولت، نه پارلمان و نه ستاد مشترک عملیات ارتش، هیچ ابزاری برای اشراف دقیق بر داخل پایگاه‌های نظامی آمریکا و اطلاع از کم و کیف نیروهای این کشور در اختیار ندارند؛ بنابراین تأیید یا تکذیب ادعاهای پنتاگون و وزارت دفاع عراق برای ما ممکن نیست.

برای درک بهتر ابعاد شک و تردیدها نسبت به بیانیه‌های پنتاگون کافی است بدانیم پایگاه‌های عین‌الاسد و حریر به‌تنهایی ظرفیت کافی برای استقبال از بیش از 7هزار نیروی نظامی را در خود دارند. این درحالی است که فرایند انتقال نیروهای نظامی آمریکا از سایر پایگاه‌های عراقی طی یک سال گذشته ساختار شفافی نداشته و روشن نیست چه تعداد از این نیروها، به جای خروج از عراق، به این دو پایگاه منتقل شده‌اند.

موضع دولت چیست؟

اگرچه شخصیت‌های منتسب به مصطفی الکاظمی تلاش می‌کنند همزمان با تشدید موج انتقادات، به ابهامات و نکات مطرح شده از سوی مخالفان نخست‌وزیر پاسخ دهند، اما بدون شک صدای آنها مشابه رقبایشان در سطح رسانه‌ها شنیده نمی‌شود. ازجمله این تلاش‌ها، مصاحبه‌های متعدد رائد جوحی، رئیس دفتر الکاظمی طی روزهای اخیر در پاسخ به حواشی مطرح شده نسبت به خروج نظامیان آمریکایی از عراق بوده است. او در گفت‌وگو با شبکه الحدث می‌گوید: ما براساس عرف بین‌الملل و ساختار دوجانبه روابط خود با آمریکا در قبال بیانیه‌های پنتاگون یا هر نهاد رسمی دیگری در این کشور برخورد می‌کنیم. نمی‌توان از دولت عراق انتظار داشت به پایگاه‌های آمریکا سرکشی کرده و تعداد نظامیان آنها را مورد شمارش قرار دهد؛ چنین رفتاری نه واقعی است و نه منطقی. دولت‌های عراق و آمریکا در جریان سفر مصطفی الکاظمی به واشنگتن در مرداد‌ماه رسما بر سر تنظیم جدول زمانی برای خروج نیروهای آمریکایی از عراق به توافق رسیدند. با وجود این، اما برخی احزاب و رسانه‌های عراقی، نظیر ائتلاف فتح (شاخه سیاسی حشد شعبی)، دولت را به انفعال در اجرای این توافق متهم می‌کنند.

پربیننده ترین فوری/ دبیر کل حزب الله لبنان ترور شد؟ برنامه‌های بایدن در صد روز نخست ریاست جمهوری اشک‌های بایدن قبل از مراسم تحلیف! +فیلم پیش شرط مذاکره احتمالی با آمریکا در قالب برجام/ با تیم کاخ سفید هیچ ارتباطی نداشتیم حمله هوایی به مقرهای ارتش عراق در جرف النصر

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: سربازان آمریکایی بیانیه های پنتاگون نیروهای آمریکایی نیروهای آمریکا نیروهای نظامی مصطفی الکاظمی نظامی آمریکا وجود ندارد دولت عراق پایگاه ها نخست وزیر رسانه ها خاک عراق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۳۹۷۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

 آماده‌ شدن آمریکا برای حمله گسترده به یمن/ حمله یمن به ۲ ناوشکن آمریکایی و ۲ کشتی اسرائیلی/ برگزاری رزمایش دریایی 9 روزه ارتش چین/  اعلام نقض حقوق بشر توسط پنج واحد ارتش اسرائیل از سوی آمریکا

بین الملل تابناک: آماده‌ شدن آمریکا برای حمله گسترده به یمن، حمله یمن به ۲ ناوشکن آمریکایی و ۲ کشتی اسرائیلی، برگزاری رزمایش دریایی 9 روزه ارتش چین،  اعلام نقض حقوق بشر توسط پنج واحد ارتش اسرائیل از سوی آمریکا و اعزام نیروهای ارتش ترکیه به سوریه از مهم ترین خبرها و رویدادهای منطقه ای و بین المللی در 24 ساعت گذشته بوده اند.

 آماده‌ شدن آمریکا برای حمله گسترده به یمن

منابع نظامی در صنعا گزارش دادند که آمریکا در حال آماده شدن برای تجاوز هوایی گسترده به یمن به منظور پشتیبانی از حمله زمینی گروه‌های وابسته به امارات متحده عربی در چند جبهه است.

بر اساس این گزارش، تحرکات در جبهه‌های میدانی در استان‌هایی مانند تعز و لحج و تحرکات رصد شده آمریکایی‌ها در منطقه در ۴۸ ساعت گذشته، همگی نشان از آمادگی آمریکا برای تجاوز گسترده نظامی به خاک یمن با مشارکت کشورهای عربی دارد.

در همین رابطه جنبش انصارالله یمن هشدار داده است که در صورت وقوع این حمله، بزرگترین حمله نظامی را به اهداف و منافع آمریکا در منطقه انجام خواهد داد چرا که صنعا آمریکا را مسئول کامل هرگونه تشدید تنش هوایی و زمینی به خاک خود می داند.

حمله یمن به ۲ ناوشکن آمریکایی و ۲ کشتی اسرائیلی

 سخنگوی نیروهای مسلح یمن بامداد سه‌شنبه در بیانیه‌ای اعلام کرد که نیروهای نظامی این کشور ۲ ناوشکن آمریکایی و ۲ کشتی اسرائیلی را در دریای سرخ و آب‌های اقیانوس هند هدف قرار دادند.

 سرتیپ یحیی سریع گفت: علیه کشتی‌های جنگی دشمن در دریای سرخ از جمله ۲ ناوشکن آمریکایی، با تعدادی پهپاد عملیات نظامی انجام دادیم.

وی با بیان اینکه این عملیات موفقیت آمیز بود، افزود: نیروی دریایی، موشکی و نیروی هوایی ما عملیات مشترکی را علیه ناو سیکلادیس (CYCLADES) در دریای سرخ انجام دادند و ضربه دقیق بود.

سخنگوی نیروهای مسلح یمن، اضافه کرد: هدف قرار دادن کشتی سیکلادیس پس از آن صورت گرفت که این کشتی در ۲۱ آوریل (۲ اردیبهشت) عازم بندر ام‌الرشراش (ایلات اشغالی) با استفاده از روشی فریبنده و استتار با ادعای اعزام به بندری دیگر، شده بود.

سریع همچنین گفت: ما با تعدادی پهپاد کشتی اسرائیلی اِم‌اس‌سی اوریون (MSC ORION) را در اقیانوس هند هدف قرار دادیم.

وی افزود: ما با حمایت مردم بزرگمان و مردم آزاده امت اسلامی به عملیات نظامی خود در حمایت از مردم مظلوم فلسطین و دفاع از یمن عزیز ادامه می‌دهیم.

سخنگوی نیروهای مسلح یمن در پایان تاکید کرد که عملیات این کشور تنها با برداشتن محاصره غزه و توقف تجاوز نظامی به مردم فلسطین در این باریکه، متوقف خواهد شد.

برگزاری رزمایش دریایی 9 روزه ارتش چین

اداره ایمنی دریانوردی شانگهای در بیانیه‌ای از برگزاری رزمایش ۹ روزه نیروی دریایی چین در آب‌های شرقی این کشور خبر داد.

به گزارش خبرگزاری شینهوا، در بیانیه اداره ایمنی دریانوردی شانگهای آمده است: نیروی دریایی چین از روز چهارشنبه اول ماه می (۱۲ اردیبهشت) به مدت ۹ روز متوالی در آب‌های شرقی رزمایش برگزار خواهد کرد.

بر اساس این بیانیه، ورود کشتی‌های غیر مرتبط از ساعت ۷ صبح روز اول ماه می (۱۲ اردیبهشت) تا ساعت ۹ صبح روز ۹ می (۲۰ اردیبهشت) به محل برگزاری این رزمایش در آب‌های شرقی چین ممنوع است.

 اعلام نقض حقوق بشر توسط پنج واحد ارتش اسرائیل از سوی آمریکا

وزارت خارجه آمریکا روز دوشنبه اعلام کرد که واشنگتن به این نتیجه رسیده که پنج واحد ارتش رژیم صهیونیستی قبل از حمله حماس در ماه اکتبر، علیه فلسطینیان در کرانه باختری مرتکب نقض‌هایی شده بودند.

وزارت خارجه آمریکا مدعی شد که چهار واحد از پنج واحد با این تخلفات به شیوه‌ای که آن را «موثر» خواند، برخورد کردند. این وزارتخانه افزود که «اسرائیل اطلاعات بیشتری درباره (فعالیت‌های) واحد پنجم ارائه کرده است». وگو با دولت اسرائیل» در این زمینه، .

در سایه وجود گزارش‌هایی مبنی بر عقب‌نشینی کاخ سفید از اعمال تحریم‌ها علیه تیپ «نتسح یهودا» ودانت پاتل، معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت: رایزنی‌ها با دولت اسرائیل در مورد واحد پنجم مورد بحث در ارتش اسرائیل ادامه دارد.

گزارش‌های مطبوعاتی از اتهاماتی به طور خاص علیه تیپ «نتسح یهودا» که عمدتاً متشکل از سربازان افراطی است، صحبت می‌کنند.

این تیپ شامل ۱۰۰۰ سرباز تا سال ۲۰۲۲ در کرانه باختری مستقر بوده؛ منطقه‌ای که رژیم صهیونیستی از سال ۱۹۶۷ این منطقه را اشغال کرده است.

پاتل گفت: «پس از یک عملیات دقیق، پنج واحد اسرائیلی را مسؤول حوادث فردی که نقض جدی حقوق بشر است، یافتیم.»

وی افزود: همه این حوادث خیلی قبل از هفت اکتبر رخ داده و هیچ یک از آنها در غزه رخ نداده است.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا با ادعای اینکه «چهار واحد از این واحدها به طور موثر با این تخلفات برخورد کردند که این همان چیزی است که ما از شرکای خود انتظار داریم»، خاطرنشان کرد: در مورد واحد پنجم، دولت اسرائیل اطلاعات تکمیلی را در اختیار وزارت خارجه آمریکا قرار داده است.

پاتل در اظهاراتی که بیشتر سعی داشت وجهه صهیونیست‌ها را بهبود ببخشد، افزود: ما به رایزنی‌ها و تعهدات خود با دولت اسرائیل ادامه می‌دهیم. اسرائیل اطلاعات تکمیلی در مورد این واحد ارائه کرده است و ما همچنان به این گفت‌وگوها ادامه می‌دهیم.

این مقام از شناسایی این واحدها یا مشخص کردن تحریم‌های اسرائیل علیه آنها خودداری کرد.

قوانین ایالات متحده، دولت را از اعطای کمک مالی یا ارسال سلاح به واحدهای نیروهای امنیتی خارجی در صورت وجود اطلاعات معتبر مبنی بر دخالت آنها در نقض حقوق بشر، منع می‌کند.

اعزام نیروهای ارتش ترکیه به سوریه

درگیری‌ها و حملات بین گروه‌های مخالف و نیروهای نظام سوریه ادامه دارد و فضای پرتنشی در شمال غرب سوریه حاکم است. ارتش ترکیه پس از اینکه هیات «تحریر الشام» از پاسخگویی به درخواست این کشور برای ایجاد نقاط مرزی خودداری کرد، نیروهای کمکی به منطقه اعزام کرد.

منابع سوری گفتند: ارتش ترکیه نیروهای کمکی را به گذرگاه «الغزاویه» اعزام کرد که این گذرگاه، مناطق تحت کنترل هیات «تحریر الشام» در ادلب را از حومه غربی آن جدا می‌کند. همزمان یک کاروان نظامی متعلق به هیات تحریرالشام شامل ده‌ها نیروی مسلح با سلاح‌های سنگین از حومه ادلب به سمت گذرگاه مذکور حرکت کرد.

این منابع سوری توضیح دادند که تقویت‌های متقابل پس از آن صورت گرفت که تحریر الشام درخواست طرف ترکیه را رد کرد؛ این درخواست به ایجاد نقاط مرزی تحت نظارت نیروهای «گارد مرزی» ارتش ملی تحت حمایت ترکیه در کنار نیروهای خود ترکیه با هدف محدود کردن عملیات قاچاق انسان به خاک این کشور ارتباط می یافت.

پیش از این نشستی بین افسران ارتش ترکیه و رهبران تحریر الشام برگزار شد تا راه‌های کنترل مرز سوریه و ترکیه و محدود کردن عملیات قاچاق را بررسی کنند.

هیات تحریرالشام معتقد است که به مسوولیت خود در کنترل امنیتی این مناطق پایبند است و در این مسیر خواهان مشارکت نیروهای «ارتش ملی» تحت حمایت ترکیه نیست.

مناطق تحت کنترل «ارتش ملی» تحت حمایت ترکیه در حومه حلب از طریق دو گذرگاه «دیربلوط» و «الغزاویه» به مناطق تحت کنترل «تحریر الشام» در ادلب مرتبط است که از طریق آن کالا، سوخت و تمامی اشکال مبادلات تجاری بین منطقه و همچنین عملیات قاچاق انجام می‌شود.

دیگر خبرها

  • فرمانده حشد الشعبی: تهدیدهای آمریکا ما را نمی‌ترساند
  • حمایت نمایندگان از دانشگاهیان آمریکایی و اروپایی حامی غزه
  •  آماده‌ شدن آمریکا برای حمله گسترده به یمن/ حمله یمن به ۲ ناوشکن آمریکایی و ۲ کشتی اسرائیلی/ برگزاری رزمایش دریایی 9 روزه ارتش چین/  اعلام نقض حقوق بشر توسط پنج واحد ارتش اسرائیل از سوی آمریکا
  • طوفان الاقصی| حمله ارتش یمن به دو ناوشکن آمریکایی و یک کشتی اسرائیلی 
  • جنگ فرهنگی آمریکا علیه عراق و منطقه
  • «سندرم ویتنام» در غزه تکرار می‌شود؟
  • تحرکات آمریکا در سوریه از بیم تشدید عملیات‌های مقاومت
  • درخواست آمریکا پس از کمک به اوکراین چیست؟
  • شکست تلاش‌ آمریکا برای گسترش نفوذ در آفریقا
  • ثبت نام مشوق‌های سربازان ماهر از ۱۵ اردیبهشت‌ماه