Web Analytics Made Easy - Statcounter

چرا مصرف‌کننده باید ادعاهای تولیدکننده روغن خوراکی را باور کند؟!

از سال 1390 که تبلیغ روغن جامد به‌طور کامل ممنوع شد، تولیدکنندگان روغن نباتی به دنبال راه‌حلی بودند تا هم از قانون تخطی نکنند و هم مشتری خود را راضی نگاه دارند. مصرف‌کننده طعم روغن جامد را دوست داشت و به همین راحتی‌ها هم حاضر نبود از مصرف آن دست بکشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما چرا؟ این همه مقاله و توصیه پزشکان، برای عدم مصرف این محصول کافی نبود که باز هم مشتری روغن جامد می‌خرید؟ مشکل از کجاست که سلامت خود را به خطر می‌انداختند و حاضر نبودند روغن مایع مصرف کنند؟

مسئله سر طعم غذاهایی بود که با روغن جامد سرشار از اسیدهای چرب ترانس تهیه می‌شد. مردم به دنبال تجربه همان طعم بودند اما آن را در روغن‌های مایع گیاهی نمی‌یافتند. شاید عمده‌ترین دلیل تولید روغن‌های نیمه جامد همین موضوع باشد! اما آیا روغن نیمه جامد یا حتی روغن مایع گیاهی کاملاً سالم است؟ چرا مصرف‌کننده باید ادعای تولیدکننده مبنی بر بی‌ضرر بودن روغن‌های مایع را باور کند؟!

بیایید از این منظر به این موضوع نگاه کنیم؛ درست است که برخی از تولیدکنندگان روغن به دنبال سودجویی هستند اما در این بین برندهایی وجود دارند که سال‌ها است مشغول تولید محصول بوده و طی سالیان گذشته بخش تحقیق و توسعه خود را آنچنان پیشرفت داده‌اند که قابل قیاس با R&D شرکت‌های خارجی است. پس باید به برند اعتماد کرد، درست است؟

آگاهی و شناخت بیشتر نسبت به برندهای موجود

در حال حاضر تولیدکنندگان بسیاری مشغول تولید و عرضه انواع روغن‌های گیاهی مانند روغن ذرت، روغن آفتابگردان و روغن کانولا هستند، اما همه این برند‌ها، تمامی این محصولات را در سبد برند خود ندارند، به این ترتیب حق انتخاب مشتری کاهش پیدا می‌کند. پس به دنبال برندی باشید که همواره به نیازهای مصرف‌کننده توجه کرده و برای ارتقاء سلامت او تلاش می‌کند و در عین حال به شما حق انتخاب می‌دهد.

معرفی بهترین روغن مایع خوراکی طبق آخرین تحقیقات

یکی از بهترین گیاهان برای تهیه روغن گیاهی، جوانه ذرت است که حاوی حدود 4.5% روغن بوده و به دلیل نقطه دود بالا مضرات برخی از روغن‌های گیاهی مانند تولید ترکیبات سرطان‌زا در اثر حرارت بالا را نخواهد داشت.

دلیل دیگر پایداری خیلی خوب روغن ذرت مقدار زیاد مواد ضد اکسیداسیون طبیعی موجود در آن نظیر اسید فرولیک و توکوفرول‌ها است. از نظر کل توکوفرول ها روغن ذرت پس از روغن جوانه گندم در مقام دوم قرار دارد.

روغن‌ ذرت علاوه بر ویتامین E، K، حاوی اسیدهای چرب ضروری امگا6 بوده و جالب است بدانید که مصرف روغن ذرت می‌تواند به جذب بیشتر ویتامین D کمک کرده و کمبود این ویتامین را در بدن جبران کند. گویی با یک تیر چند نشان می‌زنید، نه؟

روغنی که از آن صحبت می‌کنیم، روغن ذرت غنچه است که به عنوان محصول جدید سبد تولیدات این برند معرفی شده و اکنون در فروشگاه‌های بزرگ سطح شهر در دسترس است. پیش‌تر اشاره کردیم که روغن ذرت چه خواصی دارد، اما چه ویژگی‌هایی از این محصول باعث شده تا ما در این مقاله به معرفی برند خاصی بپردازیم؟ خاطرتان هست در مورد آگاهی، شناخت، اعتماد به برخی از تولیدکنندگان گفتیم؟ زمانی که با خواص و فواید یک محصول آشنا شوید و از سلامت آن اطمینان حاصل کنید، بی‌درنگ آن را جایگزین تمامی محصولاتی خواهید کرد که تاکنون مصرف می‌کردید.

ویژگی‌های روغن ذرت غنچه

این روغن محصولی 100% خالص تهیه شده از جوانه ذرت است و میزان اسید چرب اشباع آن پایین بوده و دارای مقادیر بالایی از اسیدهای چرب غیراشباع مفید است. امگا6 و امگا3 همان اسیدهای چرب ضروری هستند که بدن قادر به سنتز آن‌ها نیست و در نتیجه باید از طریق مواد غذایی جذب شوند.

این روغن بدون کلسترول و ترانس بوده و کلسترول بد خون را کاهش می‌دهد. روغن ذرت حاوی آنتی اکسیدان طبیعی اسید فرولیک و سرشار از ویتامین E است که علاوه بر کاهش خطر ابتلا به سرطان، سیستم ایمنی بدن را نیز تقویت کرده و برای سلامت پوست و مو نیز مفید است.

فیتو‌استرول موجود در روغن ذرت غنچه نوعی ضدالتهاب قوی بوده که خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی-عروقی، دیابت و برخی سرطان‌ها را کاهش می‌دهد. فیتواسترول با ممانعت از جذب کلسترول توسط بدن، نقش مهمی در کاهش کلسترول خون دارد. همانطور که اشاره کردیم روغن ذرت مقاومت بالای در مقابل اکسیداسیون داشته و علاوه‌بر ماندگاری بالاتر به دلیل نقطه دود بالا در اثر حرارت زیاد، مواد سمی و سرطان‌زا تولید نمی‌کند.دارای پایداری زیادی بوده و برای مصارف از جمله سرخ کردن خانگی مناسب است.

 

گاهی شنیدن خبر تولید محصولی جدید که هدف آن، ارتقاء سلامت جامعه و کاهش میزان ابتلای به بیماری‌های ناشی از چاقی و سکته قلبی است، نوید وجود تیمی با دانش کافی و دلسوز مردم را می‌دهد. امیدواریم روغن غنچه در مسیر سالم‌سازی سبد محصولات مصرفی خانوارهای ایرانی قدم‌های بیشتر و بزرگتری نیز بردارد و الگویی برای دیگر تولیدکنندگان باشد.

منبع: فارس

کلیدواژه: روغن سلامت ذرت تحقیق اسیدهای چرب مصرف کننده روغن جامد روغن ذرت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۴۱۱۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا منجمد کردن نان آن را سالم‌تر می‌کند؟

آیا منجمد کردن نان آن را سالم‌تر می‌کند و به همان خوبی است که در رسانه‌های اجتماعی پیشنهاد می‌شود؟

به گزارش همشهری آنلاین، دوین میلر (Duane Mellor) سرپرست بخش پزشکی و تغذیه دانشکده پزشکی استون در دانشگاه استون (Aston) به این پرسش پاسخ داده است.

به گفته وی، دلیل علمی پشت این موضوع در واقع صحیح است، هرچند کمی گیج کننده به نظر می‌رسد. اما اثرات واقعی سلامتی این کار به اندازه‌ای که گفته می‌شود قابل توجه نیست.

میلر می‌گوید: هنگامی که نان پخته می‌شود، خمیر مرطوب و پر از حباب را به یک نان نرم تبدیل می‌کند. حرارت فر به همراه آب خمیر باعث می‌شود نشاسته موجود در آرد منبسط شده و ژلاتینه شود. وقتی آرد را به سس اضافه می‌کنیم و آنقدر می‌پزیم تا غلیظ شود نیز همین اتفاق می‌افتد.

این نشاسته‌های ژلاتینه شده راحت‌تر هضم می‌شوند و پردازش گلوکز (قند) موجود در این نشاسته‌ها را برای سلول‌های ما آسان‌تر می‌کند. این امر در مورد بسیاری از غذا‌های نشاسته‌ای تازه پخته شده صادق است، به ویژه آن‌هایی که فیبر کمی دارند مانند سیب زمینی یا مانند نان سفید که از آرد‌های ریز آسیاب شده تهیه می‌شوند.

برخی شواهد نشان می‌دهد که این نوع گلوکزِ به سرعت در دسترس ممکن است سطح انسولین را درست بعد از خوردن غذا افزایش دهد. اگرچه انسولین مهم است، زیرا به سلول‌های ما کمک می‌کند از گلوکز برای انرژی استفاده کنند یا آن را برای انرژی بعدی ذخیره کنند، اما انسولین بیش از حد می‌تواند باعث احساس گرسنگی و احتمالاً افزایش وزن شود.

نکته اینجاست که هنگامی که غذا‌های حاوی این نشاسته‌های ژلاتینه شده خنک می‌شوند، نشاسته‌های منبسط شده دوباره جمع می‌شوند و به چیزی تبدیل می‌شوند که به عنوان نشاسته مقاوم شناخته می‌شود. شکستن این نشاسته‌های جمع شده برای آنزیم‌های دستگاه گوارش ما سخت‌تر است، به این معنی که سلول‌های ما به سختی می‌توانند قند موجود در این نشاسته‌ها را کنترل کنند. این بدان معناست که نشاسته‌های مقاوم پس از خوردن کمتر باعث افزایش قند خون و انسولین می‌شوند.

میزان توانایی تشکیل نشاسته مقاوم به دمای پخت نان و نگهداری آن در یخچال یا فریز کردن آن بستگی دارد. سرعت انقباض در فریزر تقریبا دو برابر یخچال است، به این معنی که نشاسته مقاوم‌تری تشکیل می‌شود.

افزون بر این، انجماد نان، آب را به دام می‌اندازد و آن را تازه‌تر و نرم‌تر از زمانی که آن را در یخچال نگهداری می‌کنیم، نگه می‌دارد، چرا که در یخچال یا محیط خانه، آب موجود در نان از دست می‌رود و باعث سفت و خشک شدن نان می‌شود.

آیا باید نان خود را منجمد کنید؟

یک مطالعه بر روی ۱۰ فرد سالم به تأثیر منجمد کردن نان سفید پرداخت. آن‌ها نان‌های خریداری شده در فروشگاه را با نان خانگی مقایسه کردند.

برای نمونه‌های نان خانگی، انجماد و دوباره گرم کردن نان میزان افزایش قند خون را طی ۲ ساعت تا ۳۱ درصد کاهش داد. جالب اینجاست که حتی برشته کردن نان تازه نیز افزایش گلوکز را تا ۲۵ درصد کاهش داد.

این تأثیر زمانی که نان خانگی و سنتی منجمد، یخ‌زدایی و سپس برشته شد حتی بیشتر بود و قند خون را تا ۳۹ درصد کاهش داد. این اثر به طور بالقوه می‌تواند به کاهش احساس گرسنگی کمک کند، زیرا سطح گلوکز و انسولین پس از خوردن نان یخ‌زده افزایش نمی‌یابد.

اما هنگامی که از نان سفید تجاری و فروشگاهی استفاده شد، انجماد قبل از برشته کردن، واکنش قند خون بدن را بهبود نبخشید. این می‌تواند منعکس کننده روش‌های مختلف تولید نان تجاری در مقایسه با نان خانگی و سنتی باشد. مواد مورد استفاده یا روش پخت و سرد شدن نان ممکن است اثر انجماد را بر تشکیل نشاسته مقاوم کاهش دهد. در هر حال دلایل آن کاملاً روشن نیست.

سایر تحقیقات جدیدتر نیز نتایج مشابهی را نشان داده‌اند؛ بنابراین اگرچه برخی از مطالعات کوچک هستند، اما تأثیری که انجماد بر نان دارد، ثابت به نظر می‌رسد و به طور کامل در آزمایشگاه بررسی شده است.

اما شایان ذکر است که این اثرات تنها تا چند ساعت پس از خوردن نان وجود دارد؛ بنابراین در حالی که منجمد کردن نان قبل از خوردن ممکن است به کاهش سطح قند خون در یک وعده غذایی کمک کند و تأثیر کمی در وعده غذایی بعدی داشته باشد، اثرات طولانی مدت آن بر اشتها، افزایش وزن یا خطر ابتلا به برخی بیماری‌ها مانند دیابت نوع ۲ شناخته شده نیست و احتمالاً بسیار اندک است.

نشاسته مقاوم را می‌توان در بسیاری دیگر از غذا‌های نشاسته‌ای پخته شده و سرد مانند سیب زمینی، ماکارونی و برخی (نه همه) انواع برنج یافت. به نظر می‌رسد که برنج باسماتی نسبت به انواع برنج‌های دیگر نشاسته مقاوم‌تری دارد.

نشاسته مقاوم علاوه بر اینکه تجزیه سخت‌تری نسبت به نشاسته تازه پخته شده دارد، مواد مغذی را برای میکروب‌های ساکن در روده بزرگ ما فراهم می‌کند. این به حفظ تعادل سالم باکتری‌ها در روده ما کمک می‌کند. سپس این باکتری‌ها مواد شیمیایی را بر روی سلول‌های پوشش روده بزرگ آزاد می‌کنند که به ما در حفظ متابولیسم سالم کمک می‌کند.

همچنین نشان داده شده است که نشاسته مقاوم با افزایش حساسیت به انسولین به عملکرد بهتر انسولین کمک می‌کند. این می‌تواند به بدن ما کمک کند تا قند خون را به طور موثرتری استفاده کند که با سلامتی بیشتر مرتبط است، زیرا می‌تواند به طور موثرتری به عنوان سوخت توسط عضلات ما استفاده شود.

مزایای نشاسته مقاوم حتی ممکن است به سایر جنبه‌های متابولیسم ما نیز گسترش یابد، زیرا ممکن است به کاهش کلسترول نیز کمک کند. تصور می‌شود که این اثر ناشی از اسید‌های چرب با زنجیره کوتاه است که باکتری‌های روده هنگام تخمیر نشاسته‌های مقاوم تولید می‌کنند. سطوح پایین کلسترول می‌تواند به معنای کاهش خطر بیماری قلبی باشد.

در مجموع، در حالی که این تغییرات ممکن است کاملاً چشمگیر به نظر برسند، اما کوتاه مدت هستند؛ بنابراین تأثیر آن‌ها بر سلامت بلندمدت ما کمتر است. اما این بدان معنا نیست که نان مصرفی خود را منجمد نکنید.

قرار دادن یک قرص نان در فریزر می‌تواند مضرات مواد غذایی را با مزایای اضافی برای سلامتی حتی اگر اندک باشد، کاهش دهد.

دیگر خبرها

  • ۵ دمنوشی که برای درمان سرماخوردگی معجزه می‌کند
  • آب می‌تواند بدون حرارت و فقط با نور تبخیر شود
  • کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات با مصرف این مواد غذایی
  • این سبزی سه برابر پرتقال ویتامین ث دارد
  • ابتلا به سرطان پروستات با مصرف این مواد غذایی
  • جلوگیری از حمله قلبی با خوردن عرق این گیاه
  • جمع‌آوری روغن غیر قابل مصرف انسانی در چهارمحال و بختیاری
  • گیاهی مفید برای مشکلات معده
  • آیا منجمد کردن نان آن را سالم‌تر می‌کند؟
  • مصرف زیاد غذا‌های ناسالم باعث آسیب دائمی مغز می‌شود!