Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-07@17:04:02 GMT

آب دریای عمان به کدام استان‌ها منتقل می‌شود؟

تاریخ انتشار: ۱ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۷۴۱۹۲۶

آب دریای عمان به کدام استان‌ها منتقل می‌شود؟

خبرگزاری تسنیم: صدیقه ترابی، مدیرکل دفتر برنامه ریزی کلان آب و آبفا وزارت نیرو  اظهار داشت: وزارت نیرو به منظور نظام‌مند کردن و تسهیل فرآیند صدور مجوز برداشت و بهره‌برداری از آب دریا توسط متقاضیان بخش خصوصی، دستورالعمل تخصیص و برداشت از آب دریا را در سال ۱۳۹۵ به شرکت‌های آب منطقه‌ای ابلاغ کرد.

وی افزود: مطابق با مفاد این دستورالعمل، طرح‌های دسته اول و دوم تقاضا‌های آب دریا مربوط به استان‌های ساحلی بدون نمک زدایی و با نمک‌زدایی آب دریا و دسته سوم نیز شامل طرح‌های برداشت آب از دریا و نمک‌زدایی آن برای انتقال به استان غیرساحلی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرکل دفتر برنامه ریزی کلان آب و آبفا وزارت نیرو تصریح کرد: در دسته سوم تقاضا‌های برداشت از آب دریا، با توجه به حصول نتایج مطالعات تعیین نیاز و کمبود آبی بخش‌های شرب و صنعت در کل کشور تا افق سال ۱۴۵۰ در وزارت نیرو (طرح انتقال آب از خلیج‌فارس و دریای عمان به مرکز فلات ایران)، مقرر شده است با در نظر گرفتن کمبود آب برآوردشده، مجوز تخصیص آب دریا برای شرکت آب منطقه‌ای محل مصرف جهت اجرای طرح انتقال آب دریا توسط سرمایه‌گذار بخش خصوصی بدون استفاده از منابع مالی دولتی (طبق دستور صریح ریاست محترم جمهوری، ابلاغی طی نامه شماره ۵۲۵۰۸ مورخ ۲۶/۴/۹۷، مبنی بر تشویق بخش خصوصی جهت تولید آب و برق موردنیاز کشور و فروش در بازار بدون دخالت دولت) صادر شود.

وی ادامه داد: در خصوص تخصیص آب دریا به استان سیستان و بلوچستان، وزارت نیرو در چارچوب مقررات نظام تخصیص آب و دستورالعمل تخصیص و برداشت از آب دریا، به منظور تأمین آب مورد نیاز صنایع و گلخانه‌های این استان، مجوز سقف تخصیص کلان آب دریا به میزان ۱۹۳۹.۴ میلیون مترمکعب در سال را به شرکت آب منطقه‌ای سیستان و بلوچستان ابلاغ کرده که متقاضیان و سرمایه‌گذاران بخش خصوصی مجری طرح‌های آب دریا می‌توانند با مراجعه به شرکت آب منطقه‌ای نسبت به تأمین آب مورد نیاز خود مطابق با قوانین موجود اقدام نمایند.

ترابی خاطرنشان کرد: ذکر این نکته ضروری است که شرکت آب منطقه‌ای سیستان و بلوچستان در سال ۱۳۹۸ حجمی معادل ۳۰۰ میلیون مترمکعب آب دریا را جهت انتقال به کل پهنه استان جهت تأمین نیاز‌های صنعت به سرمایه‌گذار بخش خصوصی واگذار نموده است.

وی افزود: در استان‌های خراسان جنوبی و خراسان رضوی نیز تکمیل مطالعات و اجرای طرح انتقال آب دریای عمان به این استان‌ها با رعایت الزامات و شرایط لازم در سال ۱۳۹۸ به شرکت‌های آب منطقه‌ای استان خراسان جنوبی و خراسان رضوی ابلاغ شده تا اجرای طرح با استفاده از منابع مالی و سرمایه‌گذاری بخش خصوصی فراهم شود.

مدیرکل دفتر برنامه ریزی کلان آب و آبفا وزارت نیرو تصریح کرد: باتوجه به تأثیرگذاری اجرای پروژه‌های یاد شده در رونق منطقه، استان‌های خراسان رضوی، خراسان جنوبی و سیستان و بلوچستان شرکت مجری پروژه را تشکیل داده و سهامداران را جهت اجرا مشخص نموده‌اند تا در چارچوب مجوز‌های تخصیص آب صادره دریا نسبت به عملیاتی نمودن طرح اقدام نمایند.

وی ادامه داد: علاوه براین وزارت نیرو در صورت احصاء کمبود نیاز آبی شرب با لحاظ پایداری کمی و کیفی منابع آب محلی، از طریق فرایند مناقصه و کشف قیمت عادله آب، خرید تضمینی آب شرب از طریق دریا در را دستورکار خود قرار خواهد داد.

منبع: فردا

کلیدواژه: انتقال آب دریا انتقال آب دریای عمان بخش خصوصی سیستان و بلوچستان شرکت آب منطقه ای وزارت نیرو آب دریا بخش خصوصی تخصیص آب کلان آب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۴۱۹۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تمرین دفع حملات خارجی در رزمایش مشترک آمریکا و فیلیپین

آمریکا و فیلیپین با شلیک موشک و توپخانه، به دفع حملات شبیه سازی شده مهاجمان خارجی در رزمایش نظامی سالانه خود پرداختند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، ارتش های آمریکا و فیلیپین با شلیک موشک و توپخانه به خنثی کردن و دفع حملات شبیه سازی شده در آب های شمالی فیلیپین درمواجهه احتمالی با تایوان در رزمایش نظامی سالانه خود پرداختند.

هدف از این رزمایش با نام بالیکاتان 2024 یا شانه به شانه، نشان دادن قدرت نظامی دو کشور در منطقه و تقویت روابط نظامی فی مابین دربحبوحه تنش های فزاینده در منطقه، عنوان شده است.

براساس این گزارش، در این رزمایش حدود 200 سرباز به دفاع از سواحل شهر ساحلی لائوگ پرداخته و موشک های جاولین و توپ های جنگی هاویتزر را پرتاب و اقدام به شلیک مسلسل کردند تا تلاش دشمن برای حمله به سواحل را دفع کنند.   

همچنین نظامیان دو کشور در بخشی از این رزمایش، پنج فروند پانتون شناور بر روی آب را غرق کردند.

حدود 17 هزار نفر از نظامیان ارتش های آمریکا و فیلیپین رزمایش های نظامی سالانه خود را با نام «بالیکاتان 2024 یا شانه به شانه»، را از حدود 15 روز پیش در بحبوحه تنش ها در دریای چین جنوبی آغاز کردند.

این رزمایش از 22 آوریل تا 10 ماه مه در حالی در دریای چین جنوبی برگزار می شود که اخیرا مانیل و پکن منازعات و تنش هایی در این دریا داشته و حتی توپ های آبی نیز به سوی یکدیگر شلیک کردند.

در همین حال نظامیان فرانسه و استرالیا نیز که در مواجهه با رفتارهای تهاجمی چین در دریای چین جنوبی، روابط دفاعی خود را تقویت کرده اند، به دلیل آنکه این رزمایش در خارج از آب های منطقه ای فیلیپین، برگزار می شود، برای نخستین بار به این تمرین دریایی ملحق خواهند شد.نمایندگان 14 کشور آسیایی و اروپایی نیز به عنوان ناظر در این رزمایش حضور دارند. فیلیپین قصد دارد از ژاپن برای شرکت در این رزمایش در سال آینده میلادی دعوت به عمل آورد.

براساس این گزارش، پکن در مورد بیشتر بخش های دریای چین جنوبی ادعای مالکیت دارد. از مسیر ارتباطی سالانه بیش از 3 تریلیون دلار محموله های تجاری با کشتی از آنجا عبور می کنند. پکن همواره رزمایش های مشترک کشورهای این حوزه را مورد انتقاد قرار داده و اظهار می کند که این اقدامات باعث افزایش تنش ها و برهم خوردن صلح و ثبات در منطقه می شود.

در همین حال سخنگوی وزارت امور خارجه چین چند روز پیش اظهار کرد چین از فیلیپین می خواهد تا از تشدید تنش ها و تحرکات در دریای چین جنوبی خودداری کرده و از آمریکا نیز خواست تا حمایت از درگیری ها و تقابلات در منطقه را کنار بگذارد.

همچنین فردیناند مارکوس رئیس جمهور فیلیپین اظهار کرد کشورش به هیچ وجه هیچ نوع درگیری را تحمل نخواهد کرد و مانیل خواستار افزایش تنش ها در منطقه نیست. این رزمایش ها و تمرین های نظامی سالانه هشداری برای چین است.

علاوه بر این ژنرال مایکل سدرولم فرمانده نیروهای مشترک رزمایش بالیکاتان در جمع خبرنگاران اظهار کرد این بخش از رزمایش نظامی، ابزاری برای بهبود عملکرد نیروها در کنار یکدیگر است و به طورمستقیم علیه هیچ دشمن خاصی انجام نشده است.

بخش اصلی این رزمایش شامل حملات دریایی در روز چهارشنبه برگزار می شود که در آن، نیروهای مشترک فیلیپین و آمریکا، کشتی غیرتجاری نیروی دریایی مانیل را غرق خواهند کرد.  

این در حالی است که آمریکا و فیلیپین سال گذشته نیز رزمایش های مشترکی را در دریای چین جنوبی برگزار کردند.

تاکنون مقامات آمریکا از جمله جو بایدن بر تعهد تخطی ناپذیر واشنگتن در حمایت از فیلیپین در برابر هرگونه حملات مسلحانه تحت قرارداد دفاع دو جانبه سال 1951 تاکید کردند.

آغاز رزمایش نظامی آمریکا و فیلیپین

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تمرین دفع حملات خارجی در رزمایش مشترک آمریکا و فیلیپین
  • ساخت زیردریایی هدایت‌پذیر از راه دور با قابلیت بازرسی و عملیات مختلف
  • تأمین مالی  ۲ میلیارد دلاری  برای انتقال آب خلیج فارس و دریای عمان
  • ائتلاف دریایی اروپا در دریای سرخ با کمبود کشتی جنگی مواجه شده است
  • تأمین مالی حدود ۲ میلیارد دلاری صندوق توسعه ملی برای انتقال آب خلیج فارس و دریای عمان
  • چین در دریای زرد رزمایش نظامی ۸ روزه برگزار می‌کند
  • بندر گوگسر آخرین بندرگاه هرمزگان در دریای عمان
  • آخرین تحولات اوکراین| درخواست کی‌یف از اروپا برای اعزام نیرو
  • ورود سامانه بارشی جدید به کشور / موج جدید بارش‌ها کدام مناطق را در برمی‌گیرد؟
  • وزارت ورزش همچنان مالک استقلال و پرسپولیس!