Web Analytics Made Easy - Statcounter

رییس سازمان محیط زیست گفت: در شرایط حاضر اگر قانون هوای پاک اجرایی شود۷۰ درصد اقتصاد تعطیل می‌شود.

به گزارش مهر، عیسی کلانتری رییس سازمان محیط زیست در آیین رونمایی از برنامه جامع اقدام ملی کاهش آلودگی هوا با اشاره به اینکه ۳۰۰ روز از سال می‌گذرد و ۱۰۷ روز سال آلوده بوده که یک سوم روزهای سال بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خوشبختانه امسال گردوغبار داخلی نداشته‌ایم، در حالی که گردوغبار با منشاء خارجی همچنان باقی است و آلاینده‌ها موجود انسانی و طبیعی بوده است.

وی افزود: استفاده از پتانسیل دانشگاه‌های کشور هنوز کافی نیست و پتانسیل فراوانی باقی است.

کلانتری گفت: دانشگاه‌های کشور باید سعی کنند حقوق شهروندان پایمال نشود، هوای سالم، آب سالم و استفاده درست و بهینه از انرژی از حقوق شهروندی است.

وی افزود: در بخش مهندسی کشور پتانسیل خوبی دارد و این مسائل دانشگاه‌ها را بهتر می‌توانند حل کنند.

رییس سازمان محیط زیست گفت: در مساله دریاچه ارومیه مشاورین امکان حل آن را نداشتند و نگاهشان محدود بود. اما دانشگاه‌ها مشکل دریاچه ارومیه را با محوریت دانشگاه شریف پیش بردند. اما دولت تصمیم گرفت با ۱۴ دانشگاه برنامه احیا را ارایه کند و امروز می‌بینید، روند احیا شروع شده و تا پایان سال عملیات سخت افزاری تمام می‌شود.

وی افزود: در مساله آلودگی هوا هم دانشگاه‌ها می‌توانند برنامه ریزی درستی داشته باشند. ما باید شرایط کشور را در نظر بگیریم واقعیت این است که اگر قانون هوای پاک اجرایی شود ۷۰ درصد اقتصاد تعطیل می‌شود.

کلانتری علت آلایندگی ۹۹ درصد کلانشهرها را انسان محور دانست و گفت: نمی‌توانیم بگوییم ۳ میلیون موتور سوار کاربراتوری وارد شهر نشوند یا اینکه برق نداشته باشیم.

وی با بیان اینکه تحریم‌ها یکی از عوامل این شرایط بوده است و نتوانستیم خودروهایمان را جایگزین کنیم و اصل آلاینده‌ها مربوط به موتورهای گازوییل سوز و صنایع مازوت سوز است، گفت: قرار بود ۷۰ هزار کامیون جایگزین کامیون‌های فرسوده شود و ۶ هزار اتوبوس هم جایگزین اتوبوس‌های فرسوده شود، اما چون درآمد ارزی نداشتیم نتوانستیم.

رییس سازمان محیط زیست با اشاره به اینکه یک میلیارد دلار پول اتوبوس را نداشتیم و تولید داخلی هم نداشته‌ایم اطهار داشت: خوشبختانه در بخش سوخت بنزین و گازوئیل وضعیت مناسبی داشتیم و تقریباً استاندارد هستند اما سوخت نیروگاه‌ها فرق می‌کند و آن دیوانه‌ای که ما را تحریم کرد باعث شد دولت نتواند به وظایفش عمل کند.

کلانتری اظهار داشت نمی‌خواهیم دشمن را بزرگ کنیم اما ضرباتش را زد و درآمدهای ارزی کشور محدود شد و ناوگان حمل و نقل و صنعت ماند حتی اتوبوس هم نتوانستیم بیاوریم.

وی گفت: پول‌های ما در کره جنوبی، ترکیه و هند بلوکه شده و بخش عمده مشکل هوا هم ارزی است و سیاست‌های خارجی اثراتش را در هوای پاک به ما نشان می‌دهد.

کلانتری ابراز داشت: وقتی ۳ میلیون موتورسیکلت مستهلک کاربراتوری در تهران است چند برابر خودرو آلودگی ایجاد می‌کند. و ما آن‌را کوچک تلقی می‌کنیم و فکر می‌کنیم سیاست خارجی با داخلی ارتباطی ندارند.

رییس سازمان محیط زیست با اشاره به اینکه نمی‌توانیم تکنولوژی وارد کنیم، اظهار داشت: ۴ سال است همه امکانات داخلی برای جفت گیری یوز پلنگ به کار گرفتیم اما موفق نشدیم چون تحقیق نشده و در حفظ حیات وحش و حفظ منابع ژنتیکی با کمبود مواجهیم.

وی ادامه داد: صندوق محیط زیست صد درصد هزینه‌های این بخش را می‌دهد اما در بخش شناسایی ضعیف هستیم. دانشگاه‌ها باید کمک کنند و اگر بخواهم خودروی آلاینده نداشته باشم با این روند تحقیقاتی تا ۱۰ سال زمان می‌برد که بخشی از آن ناشی از تحریم است.

کلانتری با تاکید بر اینکه شدت تخریب محیط زیست در کشور ما را بالا است، ابراز داشت: حداقل ۴۰۰ هزار کامیون سنگین باید اسقاط شود، مشکل اعتباری نداریم و اگر در موضوع هوای پاک در حوزه پژوهشی سرمایه گذاری نشود، فایده ندارد.

وی افزود: خودروها، کامیون ها، اتوبوس های شهر تهران که عمر بالای ۳۰ سال دارد باید جایگزین شود.

رئیس سازمان محیط زیست در خصوص دیگر تصمیم گیری ها در حوزه محیط زیست نیز گلایه کرد و گفت: ما هنوز فکر می کنیم هر چه آب داریم باید مصرف کنیم و این تفکر ریشه محیط زیست را میزند.

وی ادامه داد: وقتی من وزیر کشاورزی هستم، قانون من را موظف کرده است خودکفا شوم و کاری به مصرف آب ندار م، وزارت نیرو خودش مصرف کننده است و کاری به پایداری ندارد و در حالی قانون جامع آب از سوی وزارت نیرو با عنوان بهره بردار نوشته می شود که جای محققان با دیدگاهی زیست محیطی خالی است.

رئیس سازمان محیط زیست تاکید کرد: زمانی این چالش ها بیرون می زند. منابع محیط زیست ما پایمال می شود و این مساله نه امنیتی است و نه سیاسی است و به آن انگ زد این کشور باید پایدار بماند. مقام معظم رهبری بارها گفته اند مساله محیط زیست مساله این دولت و آن دولت نیست.

وی افزود: مساله امنیت و سیاست را باید از محیط زیست خارج کنید و بگذارید محیط زیست برای مردم باقی بماند.

لینک کوتاه: asriran.com/003DKS

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: رییس سازمان محیط زیست دانشگاه ها هوای پاک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۴۳۹۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۶۰ درصد غذا های المپیک پاریس «غیرگوشتی» است

مسؤولان بازی‌های المپیک پاریس اعلام کردند به منظور حفاظت از محیط زیست، در این دوره ۶۰ درصد غذاها غیرگوشتی خواهد بود.   به گزارش ایسنا، با توجه به اینکه ۶۰ درصد از غذاهایی که در طول زمان بازیهای المپیک به هواداران کشورها ارائه می شود بدون گوشت و ۸۰ درصد از منابع محلی تهیه می شود، بازی های المپیک پاریس، استاندارد جدیدی را برای پایداری محیط زیست ایجاد می‌کند.   جگر چرب، استیک تارتار، گوشت گاو بورگینیون، بلانکت دوو، ران قورباغه و حلزون تنها بخشی از غذاهای گوشتی در فرانسه هستند.    بیایید واقعی باشیم، غذاهای گیاهی‌ فرانسه شهرت خاصی ندارد. در واقع، فرانسوی‌ها دو برابر میانگین جهانی گوشت مصرف می‌کنند و بالاترین مصرف گوشت گاو و گوساله را به ازای هر نفر در اروپا دارند.   اما برگزارکنندگان المپیک پاریس به دنبال تغییر هستند. آنها قصد دارند غذاهای گیاهی زیادی در المپیک ارائه کنند.  هدف این است که نشان داده شود فرانسه اکنون بیشتر به «گیاه» می پردازد تا «گوشت».   ۶۰ درصد غذاهای المپیک پاریس "غیر گوشتی" است   اعلام شده است که ۶۰ درصد از غذاهایی که در طول این رویداد برای عموم مردم سرو می شود، بدون گوشت و ۸۰ درصد از تمام غذاها از محصولات محلی فرانسه تهیه می شود.   تونی استنگوئه، رئیس پاریس ۲۰۲۴ در بیانیه‌ای گفت: این وظیفه ماست افرادی را که در  المپیک شرکت خواهند کرد، آموزش دهیم. این یک وظیفه جمعی است که عادات خود را تغییر دهیم و بیشتر به محیط زیست فکر کنیم. بنابراین باید غذاهای گیاهی را نیز امتحان کنید چون از نظر طعم، بسیار خوب هستند.   رستوران دهکده المپیک ورزشکاران که ۴۰ هزار وعده غذایی در روز تهدیه خواهد کرد، در طول المپیک ۲۴ ساعته باز است و ظرفیت ۳۵۰۰ صندلی دارد. ۳۳ درصد از غذاها گیاهی خواهد بود و برای اولین بار، حدود ۱۵۰۰۰ ورزشکار به جای بشقاب های یکبار مصرف، از بشقاب های قابل شستشو استفاده خواهند کرد.   همچنین هیچ نوشیدنی الکلی در دهکده سرو نخواهد شد. کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • یکی از اصلی ترین ارکان های مقابله با قاچاقچیان حیات‌وحش دادن آموزش است
  • رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست: 50 درصد تالاب هامون آبگیری شده است
  • پاکسازی سفیدرود از ادوات صید غیرمجاز و برخورد قاطع با متخلفان آغاز شد
  • حدود ۵۰ درصد تالاب هامون آب‌گیری شد
  • طالبان حق‌آبه هیرمند را رهاسازی کرد | ۵۰ درصد تالاب هامون آبگیری شد
  • سلاجقه: تاکنون ۵۰ درصد تالاب هامون آبگیری شده است
  • سازمان اداری و استخدامی کشور ابلاغ کرد/کارمندان دولت حق دریافت هدیه را ندارند/ برخورد قضایی با متخلفان
  • سلاجقه: حدود ۶۰میلیون مترمکعب از حقابه هیرمند رهاسازی شد
  • سلاجقه: حدود ۶۰ میلیون متر مکعب از حقابه هیرمند رهاسازی شد
  • ۶۰ درصد غذا های المپیک پاریس «غیرگوشتی» است