Web Analytics Made Easy - Statcounter

مورخ ۲ مهرماه ۹۹ بود که طرح «جهش تولید و تامین مسکن» با ۱۶۲ رأی موافق، ۳۹ رأی مخالف و دو رأی ممتنع از مجموع ۲۱۳ نماینده به تصویب رسید. بر اساس این طرح مقرر شد تا از زمین‌های قابل استفاده در حریم شهرها برای تولید مسکن و حمایت از محرومان و مستضعفان استفاده شود. در این طرح با در نظر گرفتن ساز و کارهایی جهت تامین منابع مالی، تامین زمین، تامین مصالح ساختمانی و تامین خدمات ساختمانی، سعی شده تا بستر لازم برای ساخت مسکن فراهم گردد و دولت نیز مکلف است تا طی ۴ سال، سالانه یک میلیون واحد مسکونی تولید و عرضه نماید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طی‌ چندروز گذشته، طرح جهش تولید و تامین مسکن توسط کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی به صورت دو فوریتی تهیه و کلیات آن به تصویب نمایندگان خانه ملت رسید. همچنین بررسی جزییات این طرح در دستورکار هفته جاری مجلس شورای اسلامی قرار گرفت. به استناد گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس ساخت هر۱۰۰ مترمربع واحد مسکونی می‌تواند زمینه اشتغال ۲.۵ نفر را به طور مستقیم و غیرمستقیم مهیا سازد.

دو عامل کاهش عرضه واحد‌های مسکونی و همچنین جولان تقاضاهای سرمایه‌ای از عوامل اصلی شرایط فعلی بازار مسکن است. بنابراین به نظر می‌رسد تا زمانیکه شاهد خارج شدن تقاضاهای سرمایه‌ای و همچنین عرضه متناسب با نیاز واحدهای مسکونی نباشیم، هیچ راهکار موقتی نمی‌تواند مُسکن بازار مسکن باشد.

در این راستا فعالان حوزه مسکن نیز براین باورند که به موجب این طرح منابع داخلی بانک‌ها به حوزه تولید هدایت و  تاثیرات مثبتی در اقتصاد مسکن رخ خواهد داد.

افشین پروین پور، کارشناس حوزه اقتصاد و مسکن دراین باره عنوان کرده است: «مطابق آمار مذکور در صورت اجرایی شدن ساخت حداقل ۱ میلیون واحد مسکونی در قالب طرح جهش تولید و تامین مسکن آمار افراد بیکار از ۲ میلیون و ۵۰۵ هزار نفر به ۶۳۰ هزار نفر رسیده و نرخ بیکاری نیز از ۹.۸ درصد به ۲.۵ درصد کاهش پیدا خواهد کرد.»

پارس نیوز در بررسی بیش‌تر این موضوع به گفت‌وگو با نایب رییس انجمن صنفی انبوه‌سازان تهران پرداخت.

ایرج رهبر، نایب رییس انجمن صنفی انبوه‌سازان تهران در گفت‌وگو با «پارس‌نیوز» عنوان کرد: «در قانون اساسی و شورای نگهبان این‌چنین مقرر است که هر لایحه‌ عنوان شده، با درنظر گرفتن منابع آن مطرح گردد. بیش از این، منابع بیش‌تر طرح‌ها بودجه دولت تعریف می‌‌شد اما با گذشت زمان، افرادی که دغدغه معیشت مردم را داشتند، منابع دیگری تعریف کردند.»

وی افزود: «منابع طرح جهش تولید و تامین مسکن نیز از صندوق ملی تعریف شده است. بنابر این مصوبه هر مبلغی که در صندوق ملی قرار گیرد، صرف طرح جهش تولید و تامین مسکن خواهد شد.»

رهبر تصریح کرد: «لازم به ذکر است تا بگوییم منابع صندوق ملی نیز مالیات‌های حال حاضر یا مالیات‌هایی است که در آینده تصویب می‌گردد. بدین ترتیب کلیه مالیات‌های در ارتباط با مسکن، صرف صندوق ملی و تامین مسکن می‌گردد. دولت نیز موظف است با در اختیار قرار دادن زمین‌های ارزان قیمت، به تامین مسکن و کاهش بحران‌های آن کمک کند.»

نایب رییس انجمن صنفی انبوه‌سازان تهران ضمن بیان اینکه ساخت مسکن ارزان قیمت برای افراد متوسط یا ضعیف جامعه بسیار مثمرثمر خواهد بود، خاطرنشان کرد: «به طورحتم با ساخت یک میلیون واحد مسکن طی یک سال، نیاز مسکن کشور برطرف و شرایط بهتری برای تولیدکنندگان فراهم خواهد شد.»

مالیات بر خانه های خالی و اخراج دلالان

وی گفت: «بی‌شک اخذ مالیات از خانه‌های خالی، موجب کنترل و کاهش سوداگری خواهد شد. با تصویب این لایجه مجلس نیز تنها تولیدکننده قادر به نگه‌‌داری از خانه‌ی خالی آن‌هم در بازه زمانی کوتاه خواهد بود. بنابراین کلیه افرادی که به قصد جمع‌آوری سرمایه، این خانه‌ها را تهیه کرده‌اند، موظف به اجاره یا فروش این املاک خواهند شد.»

او درپایان این گفت‌وگو یادآور شد: «عرضه خانه‌های خالی، موجب می‌‌گردد تا سوداگری با کاهش چشم‌گیری رو به رو گردد چراکه اجاره این چنین خانه‌‌هایی برایشان مقرون به صرفه نخواهد بود و ناچار به فروش می‌گردند.»

در ادامه «پارس‌نیوز» به گفت‌وگو با مهدی روانشاد نیا، کارشناس مسکن پرداخت تا قالب طرح جهش تولید و تامین مسکن بر اقتصاد مسکن را مورد بررسی قرار دهد.‌

*بهبود عرضه مسکن با افزایش تولید

مهدی روانشادنیا، کارشناس مسکن در تشریح طرح جهش تولید و تامین مسکن به خبرنگار اقتصادی «پارس‌نیوز» عنوان کرد: «به طورحتم اگر قانون تامین مسکن اجرایی شود ۵۰ درصد به تولید مسکن افزوده می‌شود چراکه نیاز کنونی کشور تولید ۸۰۰ هزار واحد در سال است. بی‌شک با تولید چنین میزانی بازار فروش و عرضه مسکن نیز در بهبود نسبی قرار خواهد داد.»

وی افزود: «درحال حاضر در تمامی زمینه‌ها از قبیل اجرای کوچک ترین جزئیات تا تولید ساختمان تبحر کافی داریم و هر آنچه را که نیاز است خود به تولید می‌رسانیم. امکانات فنی و مهندسی کشور نیز ظرفیت تولید بیش از ۱ میلیون واحد مسکونی درسال را دارد. بنابراین به صراحت می‌توان آمادگی جهش تولید مسکن را داریم اما تمامی ظرفیت‌ها به کار گرفته نشده و پای کار نیستند.

این کارشناس مسکن همچنین خاطرنشان کرد: «از‌منظر کارشناسان این حوزه طرح جهش تولید و تامین مسکن می‌تواند موجب کاهش سوداگری و کنترل بحران مسکن گردد‌. حال باید از مسئولین ذی‌ربط پرسید که ضوابط عملیاتی شدن و اجرای این طرح چیست؟»

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: مسکن واحد های مسکونی انبوه سازان مسکن ارزان قیمت مسکن مسکن مالیات بر خانه های خالی تولید مسکن جهش تولید و تامین مسکن طرح جهش تولید و تامین مسکن خانه های خالی میلیون واحد پارس نیوز صندوق ملی گفت وگو خانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۴۶۱۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بزرگداشت اکبر زنجان پور و دو جای خالی

حمید سمندریان که با شوق فراوان نظاره‌گر کار دانشجویان خود بود، استعداد و توانمندی این دانشجو را کشف کرد و اول بار در نمایش «نگاهی از پل» با او همکاری کرد. اکبر زنجان‌پور در این نمایش به عنوان استعدادی درخشان ظاهر شد و این اولین گام‌های او در جاده موفقیت بود.

به گزارش ایسنا، این خاطره به دهه ۵۰ بازمی‌گردد و حالا دانشجوی سابق قرار است همزمان با زادروز استاد خود و در مراسمی که کانون کارگردانان خانه تئاتر برگزار می‌کند، تقدیر شود.

دانشجوی سابق اما سال‌هاست که خانه‌نشین است و شرایط را برای به صحنه بردن اثری تازه، مناسب نمی‌داند.

هرچند نسل جدید تماشاگران تئاتر نتوانسته‌اند هنرنمایی زنجان‎پور را روی صحنه ببینند، اما قدیمی‌های تئاتر نمی‌توانند حضور تاثیرگذار و استعداد شگرف او را در نمایش‌های «نگاهی از پل» و «ملاقات بانوی سالخورده» فراموش کنند

شاید اولین بازی حرفه‌ای او در تئاتر در نمایش «نگاهی از پل» بود که در کنار سوسن‌فرخ نیا به عنوان یکی دیگری از دانشجویان مستعد دانشکده هنرهای زیبا درخشید و بار دوم بود که خود را به عنوان استعدادی غیرقابل انکار اثبات کرد؛ در نمایش «ملاقات بانوی سالخورده» نوشته فردریش دورنمات و کار حمید سمندریان. او در آن نمایش نقش آالفرد ایل را بازی کرد که یکی از کارکترهای مهم نمایشی است و تفاوت سنی زیادی با آن داشت.

به انگیزه این تجلیل و به یاد حمید سمندریان، بخشی از صحبت‌های او را درباره زنجان‌پور مرور می‌کنیم:

«زنجان‌پور بسیار قابل قبول و باورپذیر بازی کرد. هرچند که آالفرد ایل از سن او دور بود ولی او نقش را به خوبی درک کرد. من استعداد زنجان ‌پور را در کلاس‌های دانشگاه شناختم. زمانی که شاگرد من بود، او را در اجراهای دانشگاهی دیده بودم و هیجان‌ها و انرژی‌های او را می‌شناختم. همان طور که در «نگاهی از پل» قدرت و انرژی خود را به نمایش گذاشت، در «ملاقات بانوی سالخورده» نیز به درونیات و عمق آلفرد ایل پی برد. دو نقش متفاوت و با بازی فراموش‌نشدنی زنجان‌پور. من برای رسیدن او به آلفرد ایل هیچ گونه درگیری نداشتم. زنجان‌پور به شدت خودش را متمرکز کرده بود تا به نقش برسد و آن طوری که من می‌خواهم بازی کند. او هم در بیرون و هم در درون به نقش رسید و خودش را هماهنگ کرد و به روح لحظه به لحظه نقش مسلط شد.

اما بخت با تماشاگران دهه هشتاد هم همراه بود تا یک بازی به یادماندنی دیگر از زنجان‌پور ببینند؛ در نمایش «شب هزار و یکم» به نویسندگی و کارگردانی بهرام بیضایی. نمایشی که در تالار چهارسو مجموعه تئاتر شهر روی صحنه رفت و در سه اپیزود گوناگون، نگاهی تازه به هزار و یک شب داشت. زنجان‌پور با همراهی مژده شمسایی و ستاره اسکندری در اپیزود دوم این نمایش بازی کرد تا برای تماشاگران نسل‌های بعدی تئاتر نیز خاطره زیبای دیگری از بازی‌های خود بسازد.

حالا این بزرگداشت همزمان با زادروز استاد او در خانه هنرمندان ایران، روز یکشنبه ۹ اردیبهشت ماه برپا می‌شود. حمید سمندریان، استاد او سال‌هاست که از دنیا رفته و بهرام بیضایی نیز به دلیل دوری از وطن، نخواهد توانست در این برنامه شرکت کند و این بزرگداشت با دو جای خالی همراه می‌شود.

بزرگداشت زنجان‌پور به کوشش کانون کارگردانان خانه تئاتر ایران، ساعت ۱۷ روز یکشنبه ۹ اردیبهشت ماه در تالار استاد جلیل شهناز خانه هنرمندان ایران برگزار می‌شود.

انتهای پیام

    

دیگر خبرها

  • مالیات بر سوداگری، صیاد دلالان نه مردم عادی
  • «مالیات برعایدی سرمایه» چرا صدای ۲ درصد از جامعه را درآورد؟
  • خوش خدمتی عجیب نشریات زنجیره‌ای به دلالان و فراریان مالیاتی دانه درشت
  • وضعیت بازار ملک در تهران / دلالان از بازار مسکن راضی نیستند!
  • «مشوق‌های مالیاتی هدفمند سرمایه گذاری» گامی مهم درجهت رونق تولید و افزایش مشارکت مردم
  • دلالان از بازار مسکن راضی نیستند!
  • رشد 42 درصدی اجاره خانه در فروردین 1403/ این افزایش در مقایسه با سال های گذشته بی نظیر است
  • رشد 42درصدی اجاره خانه در فروردین 1403/ این افزایش در مقایسه با سالهای گذشته بی نظیر است
  • بزرگداشت اکبر زنجان پور و دو جای خالی
  • تمرکز بر افزایش جذابیت تولید با کاهش مالیات در لایحه اصلاح قانون مالیات های مستقیم