Web Analytics Made Easy - Statcounter

همزمان با شیوع جهانی ویروس کرونا، استفاده از ماسک به عنوان یکی از شیوه‌های جلوگیری از شیوع این ویروس، در سراسر جهان به اوج خود رسید و امروز با تایید سازمان بهداشت جهانی، استفاده از ماسک در بسیاری از کشورها اجباری شده است.

هرچند در هفته‌های نخست شیوع کرونا، به دلیل برهم خوردن نظام عرضه و تقاضا، کمبود اقلام بهداشتی در ایران احساس شد اما در ماه‌های بعد با افزایش جدی تولید این محصولات و افزایش توان تولیدکنندگان، میزان نیاز کشور به واردات این محصولات به حداقل رسید و در ماه‌های بعد با تایید سازمان توسعه تجارت اعلام شد که در صورت تامین شدن نیاز داخلی، امکان صادرات برخی از این محصولات از جمله ماسک‌های سه لایه وجود خواهد داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آمارهای اتاق بازرگانی تهران نشان می‌دهد که در سال ۲۰۲۰، ارزش بازار جهانی ماسک صورت به بیش از ۱۴۰ میلیارد دلار رسیده است.

ایران در هشت ماه نخست امسال، حدود ۹.۲ تن ماسک به ارزش ۲۰۶ هزار دلار به ۹ کشور صادر و در مقابل حدود ۱۳۲ تن از این کالا به ارزش ۱۶.۵ میلیون دلار از چهار کشور وارد کرده است.

همچنین در آغاز شیوع ویروس کرونا، صادرات ماسک از کشور ممنوع اعلام شد تا نخست نیاز داخلی تأمین شود.

استان مرکزی به عنوان قطب چهار صنعت برای تامین ماسک مردم استان و سایر هموطنان با شیوع کرونا اقدام به راه اندازی ۳۰ کارگاه با مشارکت تولیدکنندگان و نواحی مقاومت بسیج کرد.

کمبود پارچه مهمترین مشکل کارگاه‌های تولید ماسک در استان بود که با رفع این مانع، شمار کارگاه‌های تولید ماسک به بیش از ۶۰ کارگاه و تولید روزانه نیز به بیش از یکصد هزار عدد رسید.

تولید روزانه ۵۰۰ هزار عدد ماسک در ۲۰ کارگاه استان مرکزی

رئیس اتاق اصناف استان مرکزی گفت: روزانه ۵۰۰ هزار عدد ماسک در ۲۰ کارگاه استان برای تامین نیاز مردم به ماسک تولید می‌شود.
«جمشید زند» افزود: با توجه به مصوب شدن نرخ هر ماسک یک هزار تومان و رعایت نشدن این نرخ گذاری برای عرضه ماسک، اتاق اصناف استان مرکزی برنامه‌ریزی در این خصوص را در دستور کار قرار داد.

وی اظهارداشت: چون عرضه ماسک در استان فراوان شده قیمت به مرز ۷۰۰ تومان رسیده و اتاق اصناف آماده عرضه ماسک با قیمت مناسب در سطح شهر اراک است.
رئیس اتاق اصناف استان مرکزی گفت: فراهم نبودن امکانات صادرات نیز به بخش تولید ماسک در استان آسیب وارد می‌کند که این مهم هم باید مورد توجه متولیان قرار گیرد.

زند افزود: اکنون که بازار از تولید ماسک اشباع شده لازم است راهکار لازم درخصوص صادرات ماسک فراهم شود تا تولیدکننده که کارگاه خود را بر اساس شرایط کشور و نیاز به این محصول راه اندازی کرده مورد حمایت قرار گیرد.

وی در ادامه اظهار داشت: همان‌طور که سایر اقلام بهداشتی در سوپر مارکت‌ها و مراکز فروش عرضه می‌شود باید این امکان برای عرضه مستقیم ماسک فراهم شود تا از آسیب سرمایه گذاران در این بخش کاسته شود.
زند افزود: لازم است حمایت بیشتر از تولیدکننده و سرمایه‌گذار با رعایت پروتکل‌های بهداشتی در عرضه ماسک در سطح استان فراگیر شود.
وی اظهار داشت: اکنون عرضه مستقیم ماسک بهداشتی در بسته بندی‌های مناسب حتی در متروی تهران نیز درحال فروش است و باید زمینه فروش این محصول در به جز داروخانه ها در سایر مراکز عرضه کالا نیز با رعایت کامل پروتکل‌های بهداشتی در دستور کار قرار گیرد.

کمبود پارچه مهمترین مشکل کارگاه‌های خانگی ماسک در استان مرکزی

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری مرکزی نیز گفت: کارگاه‌های خانگی تولید ماسک با کمبود پارچه روبه‌رو بودند که برای این موضوع  چاره‌اندیشی شده است.

سعید فرخی ادامه داد: علاوه بر تولیدکنندگان صنعتی ماسک، ۱۱ کارگاه تولیدی زیر نظر بسیج اصناف روزانه بیش از ۳۰ هزار عدد ماسک تولید می‌کنند.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری مرکزی بیان کرد: تولید ماسک با قطعات کوچکتر برای استفاده کودکان نیز باید در دستور کار کارگاه‌های تولید ماسک استان قرار گیرد.

افزایش بهای مواد اولیه و عدم وصول به موقع مطالبات تولیدکنندگان

یکی از تولیدکنندگان ماسک در استان مرکزی معتقد است: افزایش بهای مواد اولیه به ویژه پارچه مورد نیاز یکی از مهمترین مشکلات اصلی تولیدکنندگان ماسک است.

مهرداد علیاری افزود: عدم وصول بخش قابل توجهی از مطالبات واحدهای تولیدکننده ماسک و اشباع بازار به واسطه افزایش قارچ گونه واحدهای تولید این محصول  از دیگر مشکلاتی است که تولیدکنندگان را با چالش مواجه کرده استو

وی اضافه کرد: برخی پارچه‌های موجود در بازار با خط تولید همخوانی کاملی ندارند و از سوی دیگر لوازم دیگر مورد نیاز در تولید ماسک از جمله فنر و کش نیز با افزایش قیمت همراه است که این امر محصول نهایی را گران می‌کند.

ظرفیت تولید ۱۷۳ میلیون ماسک در استان مرکزی

معاون امور صنایع سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی نیز گفت: اکنون ۶ واحد تولیدی ماسک با ظرفیت سالانه ۱۷۳ میلیون در استان مرکزی با پروانه فعالیت درحال تولید هستند.
«عادل لهراسبی» افزود:  ۶ واحد تولیدی دیگر نیز با ۱۵۵ میلیون عدد ماسک در سال درخواست صدور پروانه بهره‌برداری داده اند که استعلام آنها درحال انجام است.
وی اظهار داشت: چهار واحد تولید ماسک نیز در استان برای خرید ماشین آلات خارجی اقدام کرده‌اند که با فعال شدن این تعداد، ظرفیت اسمی تولید ماسک به ۱۰۰ میلیون عدد می‌رسد.
معاون امور صنایع سازمان صنعت،  معدن و تجارت استان مرکزی گفت: استان برای تولید ماسک مشکلی ندارد مشکل اصلی تهیه مواد اولیه است در کشور چهار تولیدکننده ماده اولیه ماسک وجود دارد که جوابگو واحدهای تولیدی کشور نیست.
لهراسبی افزود: مشکل دیگر تولیدکنندگان ماسک استان مرکزی در بحث توزیع و فروش این است که بازار تقریبا اشباع شده است .
وی اظهار داشت: باید در شرایط کنونی که عرضه در بازار بیش از نیاز است به صادرات توجه بیشتری کرد تا از خسارت سرمایه گذاران در این بخش جلوگیری شود.

عرضه ماسک صرفا در داروخانه ها و مراکز فروش تجهیزات پزشکی و بهداشتی

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: عرصه ماسک فقط باید داروخانه، مراکز فروش تجهیزات پزشکی و لوازم بهداشتی و آرایشی انجام شود.
دکتر «علی علیمرادیان» افزود: طبق دستورالعمل ابلاغی وزارت بهداشت نباید ماسک در سایر محل‌ها مثل سوپرمارکت عرضه شود که این کار خلاف قانون است.
وی اظهار داشت: فروشگاه‌های زنجیره‌ای بزرگ نیز مکان مناسبی برای فروش ماسک است به شرط آنکه پروتکل های بهداشتی رعایت شود.

سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: تاکنون یک میلیون و ۳۴۸ هزار و ۳۱۶ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و با فوت ۸۴ نفر از بیماران مبتلا به کرونا در ۲۴ ساعت گذشته، تعداد جانباختگان کرونا در کشور به ۵۷ هزار و ۵۷ نفر رسیده است.

 به گزارش خبرنگار ایرنا، سیما سادات لاری روز چهارشنبه با اعلام آخرین آمار مبتلایان و جانباختگان کرونا در ایران عنوان کرد: در ۲۴ ساعت گذشته تا ظهر روز (اول بهمن ماه ۱۳۹۹) براساس معیارهای قطعی تشخیصی ۶ هزار و ۱۸۲ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی و ۸۴۰ نفر بستری شدند. با این حساب، مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به یک میلیون و ۳۴۸ هزار و ۳۱۶ نفر رسید.

 تاکنون یک میلیون و  ۱۳۷ هزار و ۸۱۲ نفر از بیماران نیز بهبود یافته یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند و ۴۲۱۴ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.
 بر اساس آخرین تحلیل ها، ۱۰ شهر در وضعیت قرمز، ۲۳ شهر در وضعیت نارنجی، ۱۶۳ شهر در وضعیت زرد و ۲۵۲ شهر در وضعیت آبی قرار دارند و ۱۰ شهر قرمز کشور در استان مازندران و شامل آمل، بابل، تنکابن، جویبار، رامسر، ساری، سوادکوه، فریدونکنار، قائمشهر و نکا است.

برچسب‌ها کرونا ماسک ویروس کرونا اراک استان مرکزی وزارت صنعت معدن و تجارت تولید داخلی ستاد تنظیم بازار پروندهٔ خبری کرونا در ایران؛ آخرین اخبار و گزارش‌ها

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کرونا ماسک ویروس کرونا کرونا ماسک ویروس کرونا اراک استان مرکزی وزارت صنعت معدن و تجارت تولید داخلی ستاد تنظیم بازار اخبار کنکور ماسک در استان مرکزی تولیدکنندگان ماسک شهر در وضعیت ویروس کرونا تولید ماسک اتاق اصناف قرار گیرد عرضه ماسک عدد ماسک هزار عدد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۵۳۵۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

با «ساخت ایران» مشکل دارند!

صادرات، یکی از مولفه‌های مهم اقتصاد و صنعت هر کشوری محسوب می‌شود چرا که مزایای بسیار زیادی برای سازنده دارد. در ایران با اینکه بسیاری از کالا‌ها در سطح کیفی خوب تولید می‌شوند، اما به دلیل وجود تحریم‌ها ورود آن‌ها به بازار کشور‌ها به سختی انجام می‌شود. در این میان برخی کشور‌ها که خواهان کالای ایرانی هستند به دلیل تحریم‌ها تقاضا می‌کنند عبارت «ساخت ایران» از روی کالا حذف شود!

به گزارش دنیای اقتصاد، ششمین دوره نمایشگاه «اکسپو» تهران که محلی برای به تصویر کشیدن توانمندی‌های صادراتی کشور است از ۸ تا ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ در نمایشگاه بین‌المللی تهران برگزار شد. پیش از آن، ستاد برگزاری این نمایشگاه اعلام کرده بود پیش‌بینی می‌شود که بیش از ۳۰۰۰ تاجر و بازرگان خارجی از ۱۱۹ کشور دنیا در ششمین دوره این نمایشگاه شرکت کنند. انجمن ملی صنایع لوازم خانگی ایران هم در این نمایشگاه حضوری پررنگ داشت و غرفه این انجمن از سوی بازدیدکنندگان و همچنین مسوولان بلندپایه کشور مورد بازدید قرار گرفت و با جدیدترین تحولات این صنعت بزرگ در ایران آشنا شدند.

در حاشیه این نمایشگاه یکی از اعضای انجمن ملی صنایع لوازم خانگی ایران در خصوص فرصت‌هایی که این نمایشگاه برای تولیدکنندگان ایران و به خصوص صنعت لوازم خانگی به وجود می‌آورد و همچنین برخی از مسائل و مشکلات جاری تولیدکنندگان و صنعتگران کشور گفتگو کرد.

محمود قهاری ابتدا درخصوص شرایط و کیفیت نمایشگاه اکسپو۱۴۰۳ گفت: خوشبختانه امسال و در مقایسه با سال‌های گذشته شاهد استقبال چشمگیری از نمایشگاه بودیم. در همین زمینه دولت نیز سعی کرده بود این نمایشگاه تفاوت چشمگیری با ۵ دوره پیشین خود داشته باشد که در این خصوص نیز موفقیت‌هایی دیده شد.

وی در همین خصوص ادامه داد: تولیدکنندگان در ایران با مشکلات مختلفی روبه رو هستند، ولی این تیپ کار‌های اجرایی باعث دلگرم شدن صنعتگران کشور خواهد شد. همین که حضور تجار و بازدیدکنندگان خارجی از نمایشگاه امسال پررنگ شده بود نشان از بهبود نقش سازنده این نمایشگاه بوده است. خوشبختانه بسیاری از تولیدات در ایران در سطح جهانی مطرح است و ایجاد نمایشگاه‌هایی مانند اکسپو می‌تواند این تولیدات را بیشتر به دنیا معرفی کند.

موانع اصلی صادرات

مشاور عالی انجمن ملی صنایع لوازم خانگی ایران در خصوص مهم‌ترین موانع صادرات کالا از ایران و به خصوص لوازم خانگی و همچنین انتظار تولیدکنندگان در این خصوص گفت: در حال حاضر با تمام مشکلات و موانعی که برای تولیدکنندگان لوازم خانگی کشور وجود دارد، به برخی از کشور‌های همسایه صادرات انجام می‌شود، اما واقعیت این است که در حجم وسیع و مناسبی نیست. ما در حال حاضر نمی‌توانیم خودمان را در خصوص تولید و صادرات با کشور‌های آسیایی مانند ترکیه و چین مقایسه کنیم.

وی ادامه داد: با اینکه کالای لوازم خانگی ایرانی دارای کیفیت قابل قبولی است، اما در خصوص صادرات آن ما چند مشکل اساسی داریم. یکی اینکه به دلیل تحریم‌ها بسیاری از کشور‌ها از ترس عواقب آن حاضر نیستند با ایران تجارت کنند و بنابراین فروش کالای لوازم خانگی ما بسیار مشکل است. به همین دلیل متاسفانه بسیاری از کشور‌های هدف صادراتی از ما درخواست می‌کنند که عبارت «ساخت ایران» را از کالا‌های خود حذف کنیم!

محمود قهاری با تشریح بیشتر این موضوع اضافه کرد: بنابراین ترس از عواقب تحریم‌ها و همچنین برخی اخبار منفی علیه ایران باعث شده که آن‌ها چنین درخواستی را داشته باشند. در چنین شرایطی نیاز به دیپلماسی قدرتمند در حوزه روابط بین‌الملل داریم که وزارت امورخارجه باید بیشتر از قبل در مورد آن تلاش کند. البته اتاق بازرگانی نیز با رایزنی‌های خود تلاش کرده در خصوص این موضوع کمک حال تولیدکنندگان و صادرکنندگان باشد، اما به نظر می‌رسد برای افزایش حجم صادرات، دستگاه‌ها و بخش‌های مختلف باید راهکار‌های مناسبی در نظر گرفته و فعال‌تر عمل کنند.

وی گفت: از سوی دیگر ایجاد و در نظر گرفتن تسهیلات مناسب برای صادرات نیز تاثیر‌گذار خواهد بود. البته تاجر و صادرکننده ایرانی نیز باید خیالش بابت برگشت پول راحت باشد. در این خصوص نیز باید برای استفاده تجار از سیستم‌های بانکی بین‌المللی و دسترسی به آن تلاش شود تا پول فروش صادرات کالا به آسانی وارد کشور شود. البته باید در نظر داشت که برخی از مشکلات داخلی است و سیاستگذار باید در خصوص کاهش آن قدم‌هایی بردارد. به عنوان مثال تخصیص ارز به تولیدکنندگان در سال‌های اخیر به صورت قطره‌چکانی بوده که تبدیل به یکی از معضلات بزرگ شده است. چرا که تولیدکننده با این شرایط نمی‌تواند مواد اولیه مورد نیاز خود را وارد کند و به این صورت در تولید و سپس تهیه کالا برای بازار‌های داخلی یا صادرات محصول، شکاف بزرگی ایجاد خواهد شد.

آیا رایزن‌های اقتصادی وزارت امورخارجه برای بهبود شرایط صادراتی کشور و به خصوص لوازم خانگی کمکی داشته‌اند؟ عضو هیات‌مدیره انجمن ملی صنایع لوازم خانگی ایران در پاسخ به این سوال، گفت: حقیقتا اینکه این رایزن‌ها برای این مهم تلاشی داشته یا نداشته‌اند مشخص نیست، اما ما تا به حال شاهد هیچ‌گونه تاثیر مثبتی از این محل نبودیم. ولی به نظر می‌آید اگر وزارتخانه‌های صمت، اقتصاد یا امورخارجه بتوانند در خصوص ایجاد یا استحکام بخشی به روابط تجاری با دیگر کشور‌ها اقدامات عملی داشته باشند تا صادرات تسهیل شود، کمک بزرگی به افزایش حجم صادرات خواهد شد.

وی در همین خصوص ادامه داد: البته تجار ایرانی مشکل بازگشت ارز حاصل از صادرات به کشور را نیز دارند، اما این در قیاس با سایر موانع در پله بعدی قرار می‌گیرد. در حال حاضر کسانی که مواد اولیه وارد کشور می‌کنند مشمول استفاده از ارز صادراتی هستند. ولی برخی شرکت‌ها هم هستند که برای برگشت ارز باید طبق رقم ارز نیمایی عمل کنند که آن‌ها نیز به دلیل همخوانی نداشتن ارقام و حساب‌ها با یکدیگر، درگیر مشکلاتی می‌شوند.

برزخ تولیدکنندگان لوازم خانگی

محمود قهاری تولیدکنندگان لوازم خانگی ایران را در شرایط برزخ توصیف کرد و گفت: تولیدکنندگان لوازم خانگی در ایران در حال حاضر در شرایط خاصی قرار دارند. شاهد افزایش قیمت مواد اولیه تولید شده در داخل کشور هستیم که این اتفاق باعث افزایش قیمت کالای نهایی خواهد شد. اما با این حال تولیدکنندگان لوازم خانگی اجازه افزایش قیمت را ندارند و برخی از این کالا‌ها مانند یخچال، لباسشویی، تلویزیون و دیگر لوازم بزرگ مشمول قیمت‌گذاری دستوری هستند.

اما از سوی دیگر موضوع دیگری که وجود دارد این است که بازار هم فعلا کشش افزایش قیمت را ندارد. به این ترتیب تولیدکنندگان لوازم‌خانگی که با تورم تولید نیز مواجه هستند با شرایط متفاوتی روبه رو می‌شوند و امیدواریم مسوولان و سیاستگذاران، راهکار مناسبی برای این مشکل پیدا کنند.

مشاور عالی انجمن ملی صنایع لوازم خانگی ایران در پایان گفت: با توجه به مشکلات مطرح شده، عمده تولیدکنندگان اعلام می‌کنند درگیر ضرر و زیان‌های مالی هستند؛ بنابراین راه‌حلی که به ذهن آن‌ها می‌رسد این است که افزایش قیمت دهند. البته در حالی که قدرت خرید مصرف‌کننده نیز سقوط کرده، افزایش قیمت نیز می‌تواند باعث افزایش رکود بازار‌ها شود که مجموع این اتفاق‌ها به زیان تولیدکننده، توزیع‌کننده و در نهایت مصرف‌کننده خواهد بود.

راهکار‌های گره‌گشا

موضوعاتی مانند وضعیت بازار‌های صادراتی، رکود بازار‌های داخلی، افزایش قیمت مواد اولیه تولید و ورود کالای قاچاق به بازارها، از مهم‌ترین مشکلات و دغدغه‌های تولیدکنندگان و فعالان این صنعت هستند. آن‌ها معتقد هستند اگر قرار نیست افزایش قیمت انجام شود، دولت باید به شکل‌های مختلف حمایت‌های خود را از تولیدکننده افزایش دهد. این حمایت‌ها می‌تواند با مدل‌های متنوع مانند ارائه تسهیلات کافی، تخصیص ارز مناسب برای تهیه مواد اولیه یا حتی ارائه تسهیلات یا بن‌کارت‌های تشویقی به خریداران در راستای بهبود بازار باشد.

اگر چه بخش زیادی از کاهش حجم صادرات به وجود تحریم‌ها مربوط می‌شود، اما کارشناس این صنعت در این گفتگو بیان کرد، برای بهبود این وضعیت راهکار‌هایی نیز وجود دارد. در خصوص دسترسی تولیدکننده به مواد اولیه ارزان‌قیمت نیز حاکمیت از سال‌ها پیش بورس‌کالا را در نظر گرفته که با گذشت این سال‌ها بسیاری از تولیدکنندگان معتقد هستند سازوکار فعلی بورس‌کالا با اینکه کمک‌هایی در این خصوص داشته اما، با وجود برخی بی‌عدالتی‌ها در مورد میزان بالاتر فروش کالا و مواد اولیه به برخی شرکت‌های خاص، شرکت‌های دیگر با کمبود این مواد مواجه شده و مجبور می‌شوند بخشی از این مواد را از بازار آزاد تهیه کنند بنابراین هزینه‌های تولیدآن‌ها افزایش یافته و توجیه اقتصادی تولید برای آن‌ها کمرنگ خواهد شد؛ بنابراین راهکار موثر این خواهد بود که دولت نظارت بیشتری بر روی بورس‌کالا انجام دهد تا هر شرکت بر اساس میزان تولید خود از مواد اولیه با نرخ دولتی استفاده کند.

موضوع مهم بعدی در خصوص لوازم خانگی، تداوم ورود کالای قاچاق آن است که باعث ایجاد ضرر و زیان مالی برای تولیدکننده داخلی می‌شود. به عقیده بسیاری از کارشناسان، با وجود مبارزه‌هایی که برای جلوگیری از ورود کالای قاچاق انجام شده همچنان شاهد ورود آن به کشور هستیم، یکی از بهترین راهکار‌ها افزایش کیفیت کالای لوازم خانگی تولید ملی است که باعث اطمینان خریدار شده و بنابراین به فکر خرید کالای قاچاق خارجی نخواهد بود.

مرحله بعد نیز جمع‌آوری این کالا‌ها از سطح بازار و نظارت بیشتر روی مرز‌های آبی و خاکی کشور است تا با کاهش این پدیده، شاهد شکوفایی بیشتر تولید و اشتغال در کشور باشیم و مصرف‌کننده نیز با خیال راحت اقدام به خرید کالای مورد نیاز خود کند.

دیگر خبرها

  • دست کوتاه تولیدکنندگان در تامین مواد اولیه/ راه پر پیچ و خم است!
  • استقرار ۵۰ درصد تولیدکنندگان شوینده در قزوین
  • گلایه تولیدکنندگان از کمبود نقدینگی و تأخیر بسیار بانک مرکزی در تخصیص ارز/ سیاست‌هایی که در حال متوقف کردن تولید است/ خودتحریمی، بدتر از تحریم خارجی است
  • گلایه تولیدکنندگان از کمبود نقدینگی و تأخیر بسیار زیاد بانک مرکزی در تخصیص ارز/ سیاست‌هایی که در حال متوقف کردن تولید است/ خودتحریمی بدتر از تحریم خارجی است
  • گلایه تولیدکنندگان از کمبود نقدینگی و تأخیر بسیار زیاد بانک مرکزی در تخصیص ارز/ سیاست‌هایی که در حال متوقف کردن تولید است/ خودتحریمی در کشور بدتر از تحریم خارجی است
  • تامین ۷۰ درصدی لوله و اتصالات کشاورزی از تولیدکنندگان داخلی
  • مکمل خارجی و وارداتی نداریم | بیشترین تقلب در این مکمل‌هاست | روش‌ های تشخیص مکمل اصل از تقلبی 
  • با «ساخت ایران» مشکل دارند!
  • تولیدکنندگان آلومینیوم مواد اولیه را به قیمت دلار ۶۰ هزار و ۵۰۰ تومان خریداری می‌کنند
  • دغدغه بیماران قلبی؛ کمبود وارفارین داریم؟