Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-06@20:30:40 GMT

خطرات جدی در حذف برنامه غربالگری جنین

تاریخ انتشار: ۲ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۷۵۴۰۰۱

خطرات جدی در حذف برنامه غربالگری جنین

انجمن علمی پریناتولوژی ایران در بیانیه ای در مورد برنامه غربالگری جنین، ضمن حمایت از این برنامه، نسبت به حذف آن هشدار داد و از مجلس شورای اسلامی خواست در قانونگزاری، هشت مورد مطرح شده در این بیانیه را مد نظر قرار دهد.

به دنبال برخی صحبتهای اخیر مبنی بر حذف برنامه غربالگری دوران بارداری، انجمن علمی پریناتولوژی در بیانیه ای نسبت به این موضوع هشدار داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این بیانیه آمده است: «در این زمان که مسئله افزایش جمعیت مورد توجه قرار گرفته است و کمیسیون جمعیت مجلس محترم شورای اسلامی درصدد تصویب طرح جوانی جمعیت می باشد، به منظور اطلاع تصمیم گیرندگان کمیسیون جمعیت و نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی نقطه نظرات انجمن علمی پریناتولوژی ایران را ضمن پایبندی به اصل افزایش جمعیت و کمک موثر به فرآیند آن به استحضار می رساند:

۱. غربالگری بارداری به منظور ارتقای سلامت مادر و جنین و نوزاد و ایجاد اطمینان خاطر و آرامش والدین از تولد فرزند سالم و کاهش بار مالی دولت به جهت هزینه های سرسام آور مراقبت از کودکان ناتوان جسمی و ذهنی شدید به وجود آمده است.

۲. همانطور که مادران در دوران بارداری از نظر کم خونی، دیابت، فشارخون، بیماریهای عفونی و زایمان زودرس غربالگری می شوند، از نظر اختلالات ژنتیکی و ساختاری جنین هم غربالگری می شوند.

۳. غربالگری ناهنجاریهای کروموزومی که از حدود ۳۳ سال پیش معرفی شد و تحول علمی عظیمی در نظام مراقبت از مادران باردار ایجاد کرد، هیچگاه اجباری نبوده و پس از انجام مشاوره دقیق با مادر و آگاه سازی والدین انجام می شود که انجام آن کاملا اختیاری و آگاهانه می باشد.

۴. غربالگری جنین شامل سونوگرافی جنین و آزمایش خون در هفته ۱۳-۱۱حاملگی است که میزان خطر احتمالی ناهنجاری جنین را تعیین می کند.

۵. هیچگاه براساس نتیجه مشکوک غربالگری اولیه تصمیم گیری نهایی نمی شود.

۶. در صورت نتیجه مشکوک اولیه، مادر مورد مشاوره قرار گرفته و در صورت تمایل والدین با تست غربالگری NIPT یا تست تشخیصی قطعی، ناهنجاری تایید یا رد می شود.

۷. در صورت ابتلای جنین به ناهنجاری ساختاری و یا ژنتیکی، والدین از بیماری آگاه شده و خود را آماده پذیرش نوزاد مبتلا کرده و در هنگام زایمان از مراقبتهای ویژه شامل تیم حمایتی، تجهیزات، امکانات و کمکهای احتمالی برحسب نوع بیماری برخوردار می شوند.

۸. در صورت ابتلای جنین به ناهنجاریهای شدید فیزیکی و ذهنی در صورت تمایل، خانواده می توانند به سازمان پزشکی قانونی کشور مراجعه و با نظر سه کارشناس معتمد پزشکی قانونی و طی مراحل سختگیرانه اداری و قانونی، جوز ختم بارداری توسط سازمان محترم پزشکی قانونی صادر می شود. (ماده قانونی سقط درمانی مصوب سال ۱۳۸۴ مجلس شورای اسلامی و مورد تایید شورای نگهبان می باشد.)

انجمن پریناتولوژی ایران به عنوان متولی سلامت مادر، جنین و نوزاد با علم و آگاهی کامل نسبت به حساسیت خانواده های ایرانی و با توجه به مسائل فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی در راستای اطمینان بخشی به مادر و والدین از جهت سلامتی جنین و رعایت عدالت اجتماعی حمایت خود را از برنامه غربالگری که اهرم موثر افزایش جمعیت می باشد اعلام می دارد.

حذف برنامه غربالگری در این زمان که سواد سلامت جامعه افزایش یافته، منجر به عدم تمایل به فرزندآوری خصوصا فرزندآوری جوانان شده و چه بسا می تواند منجر به سقط های غیرقانونی، غیرایمن و افزایش مرگ و میر مادر و از دست رفتن قدرت باروری شود.

از قانونگزاران محترم درخواست می شود توصیه های علمی انجمن علمی پریناتولوژی ایران را مد نظر قرار دهند.»/ایسنا

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: برنامه غربالگری شورای اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۵۴۰۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امسال انجمن جراحان پلاستیک در کنگره جراحان حاضر نمی شود

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، محمدرضا قاضی سعیدی فوق تخصص زیبایی عنوان کرد: هر سال کنگره جراحان ایران در این روزها برگزار می شود که همه جراحان در رشته های مختلف مانند ارتوپدی، اورولوژی، جراحان پلاستیک، جراح اطفال، جراح عروق جراح مغز و اعصاب و در واقع جراحان در همه رشته ها در این کنگره ۵ روزه شرکت می کنند.

وی در خصوص عدم شرکت انجمن جراحان زیبایی و پلاستیک گفت : امسال بعد از 40 سال اولین باری است که انجمن جراحان پلاستیک در کنگره جامع جراحان  شرکت نکرده است.

قاضی سعیدی افزود: علت هم این است که هييت مديره انجمن جراحان عمومی یک حرکت غیر حرفه ای انجام داده اند و مسائل چالش برانگیز زیبایی را در برنامه های خود گنجانده اند

او اضافه کرد: انجمن جراحان عمومی مطالب چالش برانگیز زیبایی را در کنگره خود قرار داده اند و ما به اعتراض به این ماجرا بعد از 40 سال اولین سالی است که در کنگره به نشانه اعتراض حضور نداریم.

قاضی سعیدی ادامه داد: چند هفته مذاکرات فشرده نیز با جامعه جراحان و انجمن جراحان عمومی داشته ایم اما متاسفانه نتوانستیم جلوی این انحراف در آموزش را بگیریم و هر استدلالی که کردیم نتوانستیم انها را قانع کنیم . به همین دلیل تصمیم گرفتیم در این کنگره شرکت نکنیم.
هیچ جراح پلاستیکی در این کنگره شرکت نمی کند.

او توضیح داد که بیانیه ای از سوی جراحان پلاستیک منتشر شده که متن آن بدین شرح زیر است: رسالت اصلی گروههای تخصصی و فوق تخصصی حفظ اصول  استانداردهای علمی و عملی مورد نیاز در جامعه و حفظ جایگاه علمی در کشور است و یکی از نمادهای آشکار این وظیفه ارائه دستاوردها و حفظ جایگاه  ، حضور در کنگره های ملی است که این اتفاق مدیریت و ظرافت های خاص خود را می طلبد.

چند سال است که انجمن جراحان عمومی فراتر از قوانین عمومی و رزیدنتی اموزشی پزشکی به جای پرداختن به مسائل حساس  مهم جراحی کشور که رسالت اصلی انها است وارد بحث فریبنده جراحی زیبایی شده اند و با برگزاری همایش های مختلف زیبایی در شهرستان ها و مراکز استان باعث انحراف این وظیفه علمی خود شده اند و این انحراف بزرگترین گردهمایی علمی جراحان کشور یعنی جامعه جراحان نیز کشانده شده و توسط انجمن جراحان عمومی مسائل چالش برانگیز زیبایی به کنگره امسال اضافه شده است.

پس از اطلاع از عناوین چالش بر انگیز، انجمن جراحان پلاستیک تمام تلاش خود را بری حذف این پنل ها به کار برده است ولی متاسفانه هیات مدیره جراحان عمومی سعی در ادامه اقدام اشتباه خود داشته اند.

به دنبال این مسئله انجمن جراحان پلاستیک جلسه اضطراری کمیته راهبردی را برگزار کرد و به دنبال نظر اکثریت قاطع اعضا به نشانه اعتراض و پرهیز از مشارکت در این اقدام غیر جامع انجمن جراحان زیبایی عليرغم میل ذاتی اقدام به لغو برنامه خود در این کنگره کرده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • امسال انجمن جراحان پلاستیک در کنگره جراحان حاضر نمی شود
  • کنگره ایران‌شناسی بین‌المللی می‌شود
  • برگزاری مسابقه رباتیک ورزشی در دانشگاه صنعتی امیرکبیر
  • امسال رویکرد متفاوتی به اندیشه ورزان جوانی جمعیت داریم
  • آموزش ۷۰۰ دانش‌آموز در مدرسه رباتیک امیرکبیر
  • والدین دارای نوآموز بخوانند
  • چگونه کودک باهوش‌تری داشته باشیم؟
  • جلوگیری از سقط عمد ۳ هزار مورد جنین سالم در کشور
  • بنیاد ملی نخبگان درگذشت اسماعیل نصراللهی را تسلیت گفت
  • سالانه بین ۲۵۰ تا ۵۰۰ هزار سقط عمد در ایران انجام می‌شود