Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-04-27@04:27:54 GMT

کرونا کشنده‌تر است یا آلودگی هوا؟

تاریخ انتشار: ۲ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۷۵۴۹۴۹

آلودگی هوا موضوعی است که هر سال با سرد شدن هوا گریبانگیرمان می‌شود، این در حالی است که پیش از شروع فصل سرما گمان می‌رفت به دلیل شیوع کرونا و کاهش حضور مردم در اجتماعات میزان آلودگی هوا نسبت به مدت مشابه در سالیان قبل کاهش یابد، اما این مقوله محقق نشد.

خبرگزاری میزان - ایسنا نوشت: بنابر اعلام شرکت کنترل کیفیت هوای تهران، طی دی ماه سال جاری در تهران ۲۴ روز هوای آلوده تنفس کرده‌ایم که از این بین ۱۳ روز ناسالم برای همه گروه‌ها و ۱۱ روز ناسالم برای گروه‌های حساس بوده است و تنها حدود ۶ روز کیفیت هوا در حد قابل قبول گزارش شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این در حالی است که پیش از شروع فصل سرما گمان می‌رفت به دلیل شیوع کرونا و کاهش حضور مردم در اجتماعات، دورکاری بخشی از شاغلان، آنلاین شدن مدارس و دانشگاه‌ها و ... میزان آلودگی هوا نسبت به مدت مشابه در سالیان قبل کاهش یابد؛ مقوله‌ای که محقق نشدن آن زیر سایه منحوس کرونا دو عامل اصلی نگرانی فعلی پزشکان و متخصصان را برای افزایش بیماری‌های تنفسی در پی داشته است.

بر اساس اعلام متخصصان و مسئولان وزارت بهداشت از آنجایی که آلودگی هوا سیستم تنفسی افراد را درگیر می‌کند، زمینه برای ابتلای سریع‌تر به کرونا هموار می‌شود؛ موضوعی که هر چند با ارائه راه حل‌های تغذیه‌ای و توصیه به عدم خروج از منزل و... شاید بتوان اندکی از خطر آن را کاست، اما هچنان با ما همراه خواهد بود.

این در حالی است که به اذعان مسئولان شهری تنها در تهران سالانه ۴۰۰۰ نفر به دلیل آلودگی جان می‌بازند. با این اوصاف در شرایطی که برخی مرهم درمان این درد را تعطیلی شهر‌ها اعلام می‌کنند اما، وزارت بهداشتی‌ها معتقدند این موضوع باید به شکل نهادینه با اصلاح ناوگان حمل و نقل عمومی، بهبود کیفیت سوخت و... برطرف شود.

همچنین به اذعان دکتر عباس شاهسونی - رییس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت، آلودگی هوا چهارمین علت مرگ در دنیا محسوب می‌شود و بعد از فشار خون بالا، مصرف دخانیات و سوءتغذیه، آلودگی هوا چهارمین علت مرگ و میر است و دومین علت مرگ ناشی از بیماری‌های غیر واگیر بعد از مصرف دخانیات قرار دارد. این نشان می‌دهد که آلودگی هوا اثر زیادی بر افزایش مرگ‌های زودرس در دنیا دارد.

در عین حال آلودگی هوا علت ۲۰ درصد از مرگ‌های ناشی از بیماری‌های ایسکمیک قلب، ۱۹ درصد از مرگ‌های ناشی از سرطان‌های ریه، علت ۲۶ درصد از مرگ‌های ناشی از سکته‌های مغزی، علت ۲۰ درصد مرگ‌های ناشی از دیابت، علت ۴۰ درصد مرگ‌های ناشی از بیماری‌های مزمن انسداد ریوی و ۳۰ درصد مرگ‌های ناشی از عفونت‌های حاد دستگاه تنفسی است. این موارد نشان می‌دهد که آلودگی هوا می‌تواند بر روی سکته قلبی، سکته مغزی، سرطان ریه، دیابت و ... موثر باشد.

به گفته شاهسونی، همچنین آلودگی هوا با انتقال بیشتر بیماری کووید-۱۹ ارتباط دارد و در عین حال منجر به تشدید این بیماری می‌شود؛ به طوری که آلودگی هوا و ذرات آلاینده هوا تا ۱۵ درصد منجر به افزایش موارد مرگ و میر و ابتلای ناشی از کرونا می‌شود.

وی می‌گوید: ثابت شده است که ویروس کرونا می‌تواند بر روی ذرات معلق ریز بچسبد و وارد سیستم تنفسی فرد شود و ذرات معلق در هوا می‌توانند یک نوع مسیر انتقال برای کرونا باشد.

در هر حال طی دو یا سه روز اخیر با افزایش وزش باد اندکی از میزان تجمع آلاینده‌ها کاسته شده است و با پیش‌بینی سازمان هواشناسی مبنی بر آغاز بارش برف و باران طی روز‌های آتی، امید می‌رود تا از شرایط آلودگی هوا دور شویم، اما امید بستن به شرایط جوی تا چه مدت می‌تواند برطرف کننده معضل آلودگی هوا باشد؟

شناسایی عوارض آلودگی هوا در روز‌های کرونایی

در این راستا و برای شناسایی عوارض آلودگی هوا در روز‌های کرونایی دکتر داوود عطاران_رئیس انجمن متخصصین ریه گفت: ذرات آلاینده و انواع مواد سمی مانند دی‌اکسید نیتروژن، دی‌اکسید گوگرد، ذرات معلق ازن و... که در محیط وجود دارند، می‌توانند سبب اسپاسم و تنگی مجاری تنفسی شوند و در کسانی که بیماری‌های زمینه‌ای تنفسی مانند آسم و برونشیت داشته باشند بیماری تشدید می‌شود. البته در افراد سالم نیز حتی کسانی که زمینه آلرژی دارند هم در خطر هستند.

وی با اشاره به اینکه آلوگی هوا زمینه بروز عفونت‌های تنفسی را فراهم می‌کند، ادامه داد: ثابت شده است که آلودگی هوا موجب تضعیف سیستم ایمنی و مجاری تنفسی می‌شود در واقع در سیستم تنفسی مکانیسم‌های دفاعی وجود دارد که آلودگی هوا می‌تواند عملکرد آن‌ها را دچار اختلال کند.

وی افزود: اخیرا مطالعاتی در برخی کشور‌ها از جمله چین و ایتالیا صورت گرفته و مشخص شده است کسانی که در معرض آلودگی هوا بودند هم بیشتر در معرض ابتلا به کرونا بودند و هم میزان مرگ و میر در آن‌ها بالاتر بوده است.

عطاران، تاکید کرد: تضعیف سیستم ایمنی و ریه‌ها می‌تواند مهم‌ترین عامل افزایش احتمال ابتلا به کرونا در میان کسانی باشد که در هوای آلوده تنفس کرده‌اند.

تاثیر تعطیلی شهر‌ها برای کنترل و کاهش آلودگی هوا

وی اظهار کرد: به نظر می‌رسد بهتر است منابع تولید آلاینده‌ها کنترل شود تا اینکه به تعطیلی شهر‌ها فکر کنیم. تردد خودرو‌ها و کنترل کیفیت سوخت آنها، نظارت بر سوخت مورد استفاده‌ی کارخانه‌ها و نیروگاه‌ها و... عوامل مهم‌تری برای کاهش آلودگی هوا هستند. قطعا آلایندگی موادی همچون مازوت بسیار بیشتر از سایر سوخت‌ها است و کنترل این عامل تاثیر بسزایی در کاهش آلودگی هوا دارد.

وی در ادامه سخنان خود به تاثیر مصرف سیگار و قلیان در زمان آلودگی هوا اشاره کرد و گفت: آلودگی هوا به تنهایی میزان ابتلا به بیماری‌های قلبی_عروقی، تنفسی، سرطان ریه و... را افزایش می‌دهد و مصرف دخانیات در چنین هوایی احتمال ابتلا به موارد ذکر شده را دو چندان می‌کند.

عطاران در پایان صحبتهایش تصریح کرد: موضوع کرونا و مشکلات آن ظرف چند ماه آینده کاهش خواهد یافت، زیرا هم مردم رعایت می‌کنند و هم به واکسن و دارو‌های تاثیرگذار دست خواهیم یافت. اما موضوع آلودگی هوا چنین نیست، در دو دهه اخیر درگیر آن بوده‌ایم و اگر بی‌توجهی به آن ادامه‌دار شود میزان مرگ و میر ناشی از آلودگی هوا به مراتب از مرگ و میر ناشی از کرونا بیشتر خواهد شد؛ این در حالی است که مرگ ناشی از آلودگی هوا «مرگ خاموش» است و مانند مرگ ناشی از کرونا توجهات را به سمت خود جلب نمی‌کند و تنها در فصول خاصی از سال که میزان آلودگی هوا افزایش می‌یابد موقتا به آن توجه می‌شود و مجددا فراموش می‌شود.

بیشتر بخوانید: چرا آمار بستری کودکان مبتلا به کرونا افزایش یافته است؟

انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

برچسب ها: ویروس کرونا آلودگی هوا

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: ویروس کرونا آلودگی هوا مرگ های ناشی آلودگی هوا مرگ و میر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۵۴۹۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طولانی‌ترین عفونت کرونا که ۶۱۳ روز طول کشید، بیش از ۵۰ جهش ایجاد کرد

زی‌سان: این مرد ۷۲ ساله ناشناس زمانی که در سال ۲۰۲۲ و پس از دریافت چندین واکسن کووید، به نوع اومیکرون (Omicron) ویروس کرونا مبتلا شد، دچار نقص ایمنی شدید بود.

به گزارش زی‌سان، از آن زمان، وی در مجموع ۶۱۳ روز تا زمان مرگش در اکتبر سال گذشته، به طور مداوم تستش به ویروس کرونا مثبت بود.
اگرچه موارد بسیار طولانی کووید-۱۹ در گذشته گزارش شده، اما این طولانی‌ترین موردی است که تاکنون وجود داشته است.

در طول ۲۰ ماه عفونت، پزشکان تمام تلاش خود را برای کمک به مرد مسن انجام دادند، اما هیچ نتیجه‌ای حاصل نشد. بدن او حتی با کمک دارو‌های آنتی‌بادی نمی‌توانست پاسخ ایمنی کافی برای مبارزه با ویروس داشته باشد و سال گذشته به دلیل تشدید یک بیماری زمینه‌ای درگذشت.

بیماران مبتلا به “SARS-CoV-۲” معمولاً ویروس را ظرف چندروز یا چند هفته از بین می‌برند، اما در این حالت شدید، عفونت تقریباً دو سال ادامه داشت.

در طول دوره عفونت، پزشکان مکرراً از مرد نمونه‌برداری کردند تا مواد ژنتیکی ویروس کرونا را تجزیه و تحلیل کنند و دریافتند که نوع اصلی Omicron BA۱ در بدن او بیش از ۵۰ جهش داشته است؛ جهش‌هایی که می‌توانستند از سیستم ایمنی بدن انسان فرار کنند.

خوشبختانه، «هیچ انتقال مستندی» از این مرد به سایر اعضای جامعه وجود نداشت، اما این مورد بر خطرات طولانی‌مدت عفونت SARS-CoV-۲ تاکید دارد.

محققان نوشتند: «این مورد بر خطر عفونت‌های پایدار SARS-CoV-۲ در افراد دارای نقص ایمنی تاکید می‌کند، زیرا ممکن است انواع منحصر به فرد ویروس کووید به دلیل تکامل گسترده، درون میزبان ظاهر شود.»

tags # کرونا سایر اخبار آیا انسان می‌تواند در فضا تولید مثل کند؟ | رابطه جنسی و زایمان در فضا چگونه است؟ بعد از فضا چه چیزی وجود دارد، جهان کجا تمام می‌شود؟! (تصاویر) مرکز واقعی جهان کجا است؟ فضانوردان چگونه در فضا دستشویی می‌کنند؟ | سرنوشت مدفوع انسان در فضا چه می‌شود؟

دیگر خبرها

  • ۷میلیون ایرانی مبتلا به دیابت؛ زخم‌های دیابت، از سرطان کشنده‌تر است
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • اگر برای خرید کشنده فاو در بورس تردید دارید، بخوانید
  • نحوه خرید کشنده فاو در بورس
  • استطاعتِ ۱۵۰ متقاضی حج رد شد
  • فیلمی بامزه از متهم اصلی کرونا!
  • ابزار کشنده زورگیران دهه هشتادی پارک چیتگر تهران را ببینید | تصویر
  • طولانی‌ترین عفونت کرونا که ۶۱۳ روز طول کشید، بیش از ۵۰ جهش ایجاد کرد
  • فروش تریلی چینی پرقدرت با پیش پرداخت 2 میلیارد و 750 میلیونی و تحویل فوری
  • فاو J6-460 در بورس کالا به فروش می‌رسد