Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/هرمزگان وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به اینکه حق داریم به اندک رعایت نکنندگان بگوییم بس است بی خیالی و بی توجهی، اظهار کرد: در شهری نیست که سفر کنم و تصاویر شهیدان کادر درمان دلم را به درد نیاورد.

دکتر سعید نمکی صبح امروز(دوم بهمن ماه) در نشست استانی ستاد مدیریت بیماری کرونا در استان هرمزگان، افزود: امروز ۳۰ پروژه را با وجود درگیری با کرونا با مجاهدت مسئولان به افتتاح رساندیم و در یکی از محرومترین مناطق کشورمان توسعه زیرساخت های نظام سلامت شتاب گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه یکیاز هدایای ارزشمند برای مردم و نظام جمهوری اسلامی در عرصه بین المللی این بود که در رقابتی نابرابر و اوج تحریم ها در عرصه جهانی بدرخشیم، تصریح کرد: در روزهایی که مردم قدرتمندترین کشورها در باتلاق کرونا از بین می رفتند و کشوری مثل آمریکا مرگ بالای ۴ هزار نفر را تجربه کرد، کشورمان به مرگ کمتر از ۸۰ نفر رسید گرچه همین تعداد هم داغ سنگینی بود اما این موضوع افتخاری بزرگ برای کشورمان بود که با دست های بسته در این اقیانوس شنا کرد و با تمامی محدودیت ها در مبارزه با کرونا از هیچ تلاشی فروگذاری نکرد.

نمکی با اشاره به اینکه همراهی تمامی دستگاه ها به کارآمد تا امروز به این توفیق دست یابیم، خاطرنشان کرد: اما همواره نگران بازگشت موج طوفان سنگین کرونا هستیم و باید حواسمان باشد که نباید رعایت دستورالعمل ها را نادیده بگیریم.

وی ادامه داد: افزایش تولید در هرمزگان در حالی که تمامی جهان در عرصه اقتصادی با مشکل برخورده است دستاوردی بزرگ محسوب می شود و رشد منفی اقتصادی کشورهای مقتدر جهان در حالی است که کشورمان در حال حرکت به سمت رشد مثبت اقتصادی است.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه معجزه رشد اقتصادی و جهش تولید بدون رعایت مردم و دلسوزی نظام بهداشت و درمان محقق نمی شد، تصریح کرد: کادر درمان در گرما و سرما با لباس رزم در کنار خط تولید ایستادند و همچون سربازانی گمنام و شجاع از هیچ تلاشی برای مبارزه با کرونا در طول شبانه روز ذره ای عقب نشینی نکردند.

وی با اشاره به اینکه امروز سربازان سلامت احساس می کنند ممکن است بار دیگر موج شدیدی از کرونا بازگردد، افزود: در اردیبهشت ماه بارها تأکید کردم مراقب باشید که در وقت های اضافه گل نخوریم و هر موقع احساس کردم رعایت پروتکل ها با عادی نگاری کنار گذاشته خواهدش شد، آن زمان شکست مان برابر غول سهمگین کرونا رقم می خورد.

نمکی با بیان اینکه همکارانم نگرانند وقتی فوجی از مسافرت به استانی را می بینند که بیماری کرونا را با سختی مهار کردند خستگی مان دو چندان می شود، عنوان کرد: وقتی دکتر فرشیدی در هرمزگان نگران کپسول اکسیژن بیماران بود و بیمارستان ها پیش بینی برای این تعداد بیمار را نداشت اما همکارانم در کمتر از یک ماه در اکسیژن رسانی انقلابی به پا کردیم.

وی با اشاره به اینکه در کمتر از یک ماه ۲۵۰۰ تخت ICU تجهیز کردیم و در کمتر از دو ماه کشور محتاج به ماسک و لباس درمانی به کشور صادرکننده تبدیل شدیم، اظهار کرد: امروز صادرکننده مازاد بر نیاز بسیاری از داروها و تجهیزات ویژه کرونا هستیم و این یعنی شکست دشمن که می خواست ما را در این باتلاق ببیند.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه وقتی هجمه ای از سفر را به استانی می بینیم که سرریز بیماری ممکن است گرفتارش کند، همه را نگران می کند، گفت: ما می دانیم مردم خسته و نیازمند سفرند و کسبه نیازمند چرخه اقتصادی هستند اما هیچ آفتی جز طولانی شدن بیماری برای اقتصاد کشور خطرناک تر نیست.

نمکی با اشاره به اینکه همه باید به هم کمک کنیم تا چرخش بیماری کرونا در کشور متوقف شود، اضافه کرد: وقتی از سفر نگران می شویم برای این است که بیش از ۱۰ کشور اروپایی وسعت اقلیم و تنوع ژنتیکی داریم و این ویروس در هر چرخه و ژنتیکی قابلیت تغییر دارد به طور مثال ژنتیک هرمزگان با کردستان و سیستان و بلوچستان متفاوت است و نباید اجازه چرخش بدهیم.

وی با بیان اینکه اتفاقی در اقلیم مازندران و شمال کشور اتفاق افتاد و اگر هوشمندانه با آن مقابله نمی کردیم آتش این بیماری شمال کشور را می گرفت، افزود: بزودی هر ۱۰ شهر قرمز در مازندران بزودی نارنجی می شود، این افتخاری برای کشورمان خواهد بود.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به اینکه همکاران من هم داغدار هستند و نازنین ترین شهدا را برای مهار کرونا تقدیم کردیم، بیان کرد: اخیرا مراسم هایی برگزار می شود که پروتکل ها در آن رعایت نمی شود نظیر کاشان که امیدوارم از این دست اقدامات تکرار نشود.

وی ادامه داد: قم پایگاه انقلاب اسلامی است و ما مدیون مردم قم هستیم که پرچم انقلاب اسلامی را برافراشته اند و هیچ زمان این موضوع را فراموش نخواهیم کرد.

نمکی اضافه کرد: تردید ندارم همکارانم جز احترام به مبانی انقلاب اسلامی دیدگاهی ندارند و معاونم در جلسه ستاد مدیریت بیماری کرونا با دلسوزی نکاتی را برای مدیریت مطرح می کند و قرار بر پخش زنده نبوده بلکه جلسه کارشناسی بوده است و باید این موارد در آن جلسه مطرح می شد.

وی با بیان اینکه همکارانم ۱۲ ماه است خواب و خوراک ندارند و در صحنه نبرد با کرونا حضور دارند و جز دلسوزی برای مردم هدفی ندارند، خاطرنشان کرد: به عنوان وزیر و سکاندار وزارت بهداشت و درمان همه مخلص تمامی مردم سرمزین ایران اسلامی هستیم.

 وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به اینکه برای فدا شدن آمده ایم نه برای چسبیدن به صندلی، عنوان کرد: آبروی خود را برای حفظ جان مردم گذاشته ایم و نیت ما اهانت به هیچ فردی نبوده و نیست آن هم در شهری که سمبل خون و قیام بوده و هست و اگر سوتفاهمی برای مردم قم بوجود آمده باید بگویم جز احترام و سربلندی مردم هیچ چیزی طلب نمی کنیم.

وی با بیان اینکه انتظار رعایت پروتکل ها را داریم و شکسته شدن آن بار جدیدی بر دوش مردم نگذارد، افزود: چرا باید داغ مادران، همسران و فرزندان کادر شهید درمان را بر دلشان بگذاریم با بی توجهی و عدم رعایت پروتکل ها و این موضوع انتظار بالایی از مردم نیست.

نمکی با اشاره به اینکه حق داریم به اندک رعایت نکنندگان بگوییم بس است بی خیالی و بی توجهی، اظهار کرد: در شهری نیست که سفر کنم و تصاویر شهیدان کادر درمان دلم را به درد نیاورد.

وی با بیان اینکه خانواده سلامت عزادار است و نباید با بی توجهی بیشتر از این داغ دلشان را تازه کنیم، تصریح کرد: آن فردی که جلوی دسته ای راه می افتد و جمعیتی را با خود همراه می کند به دنبال ثابت کردن چه چیزی است و این موضوع جز سنگین تر کردن بار بیمارستان ها هیچ نتیجه ای ندارد.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به اینکه یک قدم دیگر با هم برداریم به طور حتم غول بی شاخ و دم وحشی کرونا را کنترل می کنیم، تصریح کرد: تست واکسن ایرانی ما در مجموعه برکت مراحل بعدی را سپری کرد. واکسن مجموعه موسسه رازی هم اجازه تست بالینی گرفت و هفته آینده از شروع اولین فاز واکسن ساخت داخل در رازی رونمایی می شود.

وزیر بهداشت درباره واکسن کرونا تولید مشترک ایران و کوبا نیز گفت: این مجموعه که با انتقال دانش فنی در کوبا و در انستیتو پاستور در حال انجام است، فاز دوم مطالعه بالینی را در کشور کوبا طی می کند و فاز سوم را در آینده نزدیک و با انتقال دانش فنی و با نام پاستور در کشور آغاز می کنیم. امیدواریم مصرف این واکسن تولید مشترک را در اواسط بهار داشته باشیم.

وی در پایان گفت: با تأکید رئیس جمهور به اندازه کافی برای گروه های آسیب پذیر واکسن تأمین شده و امیدوارم قبل از ۲۲ بهمن و طبق مصوبه اولویت بندی شده، واکسیناسیون را در گروه ها شروع کنیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی کروناویروس همه باهم علیه کرونا درمان و آموزش پزشکی با اشاره بیماری کرونا وزیر بهداشت پروتکل ها بی توجهی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۵۵۱۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک ادعای عجیب از سوءتغذیه نیمی از ایرانی‌ها

نتایج اخیر یک پژوهش چندساله نشان می‌دهد که سرانه مصرف مواد غذایی ایرانی‌ها با وجود گرانی اقلام غذایی و شرایط بد اقتصادی تغییر چندانی نداشته و آن‌ها در وضعیت سوءتغذیه بحرانی قرار ندارند، اما بخش عمده درآمدهایشان به سمت تأمین مواد غذایی رفته است.

به گزارش همشهری، متخصصان تغذیه بر مصرف همه گروه‌های غذایی؛ کربوهیدرات، چربی‌ها، پروتئین، لبنیات، میوه و سبزیجات، برای حفظ سلامت بدن و جلوگیری از ابتلا به بیماری‌ها تأکید می‌کنند؛ محصولاتی که البته طی چند سال گذشته روند افزایشی قیمت داشته و به نوعی حضورشان در سفره‌ها کمتر شده. این وضعیت حواشی متعددی را هم رقم زده و اخبار متعددی از تبعات این مساله مطرح می‌شود، از جمله این‌که ایرانی‌ها در مسیر گرسنگی قرار گرفته و دچار سوءتغذیه شده‌اند.

 به گفته جلال‌الدین میرزای‌رزار، رئیس انجمن تغذیه ایران، هم پیش‌تر فکر می‌کردند که بحث سوءتغذیه در کشور جدی است و به همین دلیل یک طرح ملی از سوی انستیتو تحقیقات تعذیه در این باره در کشور کلید خورد که نتایج آن سوءتغذیه خانواده‌های ایرانی را رد می‌کند.

در این باره حتی تابستان سال گذشته سازمان جهانی خواربار و کشاورزی ملل متحد -فائو- از کاهش قابل توجه سوءتغذیه در ایران طی سال‌های ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۲ خبر داد و اعلام کرد: «طی این دوره ۶.۱ درصد از جمعیت ایران با مشکل سوء تغذیه مواجه بودند و این عدد در دوره قبل -۲۰۱۸ تا ۲۰۲۰- بالغ بر ۷ درصد بوده است.»

یک ادعای عجیب از سوءتغذیه ایرانی ها

عجیب‌ترین ادعا درباره سوءتغذیه ایرانی‌ها تابستان سال گذشته مطرح شد. مدیرکل سابق مطالعات اجتماعی وزارت تعاون با بیان اینکه اوضاع سوءتغذیه در کشور بحرانی شده، عنوان کرد: «۵۷درصد ایرانی‌ها سوءتغذیه دارند و کالری مورد نیاز یعنی ۲۱۰۰ کیلوکالری را دریافت نمی‌کنند. ۱۴.۵میلیون نفر از این ۵۷درصد هم کودکند و نزدیک ۱۰میلیون نفر زیر ۱۲سال»؛ ادعایی که نشان می‌داد فقر غذایی، سلامت بیش از نیمی از جمعیت کشور را تهدید می‌کند و هم نظام سلامت و هم آینده‌سازی کشور با مشکلات قابل‌توجهی روبه‌رو است.

ادعای این مسئول همان زمان هم مورد انتقاد گرفت و عنوان شد که حتی میانگین جدول سازمان بهداشت جهانی برای میزان کالری مورد نیاز گروه‌های سنی مختلف، متفاوت است. به‌عنوان مثال درباره افراد زیر ۱۰ سال دچار سوءتغذیه که به تأکید این مسئول سابق چیزی حدود ۱۰ میلیون نفر بودند، اگر پسر باشند ۸۵۰ تا ۱۹۸۰ کالری مورد نیاز است و اگر دختر باشند ۱۲۵۰ تا ۱۷۳۰ کالری. به همین دلیل میانگین عجیب ۲۱۰۰ کیلوکالری درباره این گروه سنی مصداق ندارد.

این در حالی است که وزارت بهداشت هم براساس جدولی که از سوی انستیتو تغذیه ایران تهیه شده بود، میانگین کالری و پروتئین مصرفی دهک‌های مختلف در سال ۹۷ را اعلام کرد. براساس این جدول، تنها ۴ دهک ابتدایی کالری کمتر از ۲۱۰۰ دریافت کرده بودند؛ دهک اول ۱۶۳۵، دهک دوم ۱۸۴۱، دهک سوم ۱۹۳۴ و دهک چهارم ۲۰۰۵؛ بنابراین کالری دریافتی ۳ دهک تفاوت قابل توجهی با میانگین کالری مطرح‌شده از سوی مدیرکل سابق مطالعات اجتماعی وزارت تعاون نداشته است.

البته آمار‌های رسمی وزارت بهداشت نشان می‌دهد که حدود ۱۶درصد کودکان زیر ۶ سال در ایران دچار سوء‌تغذیه‌اند و ۸۰۰هزار کودک در سنین رشد با کمبود انرژی و مواد پروتئینی و کمبود ریزمغذی‌ها روبه‌رویند. متولیان نظام سلامت همچنین از کمبود وزن ۱۱درصد کودکان در ایران و لاغری شدید حدود ۵درصد از کودکان خبر می‌دهند.

سرانه مصرف تغییری نکرده

ایرانی‌ها طی سال‌های ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۲ بهبود ۱۲ پله‌ای در رده‌بندی جهانی سوءتغذیه داشتند و در جایگاه ۹۰ قرار گرفتند؛ یعنی در مقایسه با ۱۶۷ کشور جهان از نظر سوءتغذیه، ۷۷ کشور جهان سوءتغذیه بیشتری نسبت به ایران داشته‌اند. حالا پژوهش‌ها هم نشان می‌دهند که ایرانی‌ها از نظر سوءتغذیه در وضعیت بحرانی قرار ندارند.

رئیس انجمن تغذیه ایران در این‌ باره به توضیح می‌دهد: دراین‌باره یک پژوهش چندساله از سوی انستیتو تحقیقات تغذیه ایران آغاز شد. نام این طرح «سرانه مصرف مواد غذایی در خانوار‌های ایرانی» بود و از ۸ هزار خانوار ایرانی یادآمد غذایی گرفته شد. در طول این مطالعه سرانه مصرف تمام اجزای مواد غذایی در کشور به‌صورت پراکنده مورد اندازه‌گیری قرار گرفت. نتایجی که اخیرا به‌دست آمده نشان می‌دهند که سرانه مصرف نسبت به قبل از شرایط بد اقتصادی خیلی تغییر نکرده است که ایرانی‌ها را دچار سوءتغذیه بحرانی کند.

هزینه‌های ۵۰ درصدی برای خوراکی‌ها

به‌گفته میرزای‌رزاز، این مطالعه نشان داد که خانوار‌های ایرانی بخش قابل توجهی از درآمد خود را به تامین مواد غذایی اختصاص داده‌اند. او دراین‌باره عنوان می‌کند: اگر در سال‌های گذشته یک خانوار مجبور بود ۱۵ تا ۲۰ درصد از درآمد خود را به خورد و خوراک اختصاص دهد، اکنون این عدد به ۴۰ تا ۵۰ درصد رسیده است؛ اما مصرف سرانه چندان جابه‌جا نشده است، مگر درباره گوشت به‌صورت خاص، و شاید لبنیات.

این متخصص تغذیه درباره سرانه مصرف لبنیات در ایران توضیح می‌دهد: این شاخص در کشور ما در مقایسه با کشور‌های توسعه‌یافته همیشه کم بوده و اکنون هم همان وضعیت را دارد؛ به همین دلیل نمی‌توان کاهش مصرف را خیلی به مسائل اقتصادی ربط داد.

حمایت‌های غذایی ارجح‌تر است

رئیس انجمن تغذیه ایران با تأکید بر اینکه این آمار‌ها در دهک‌ها و گروه‌های آسیب‌پذیر تفاوت‌هایی دارد، عنوان می‌کند: این گروه‌ها در یک یا ۲ دهک قرار دارند که در سازمان‌های مردم‌نهاد و ان‌جی‌اوها، ارگان‌های نیمه‌دولتی مثل کمیته امداد و ارگان‌های دولتی مثل سازمان بهزیستی به‌عنوان مستمری‌بگیر ثبت شده‌اند. یکی از توصیه‌های همیشگی ما به دولت‌ها درباره این گروه‌های آسیب‌پذیر این بوده است که این گروه‌ها باید تحت حمایت‌های غذایی قرار داشته باشند؛ یعنی به جای دریافت یارانه و کمک‌های نقدی، سبد‌های مواد غذایی دریافت کنند تا دچار سوءتغذیه که عامل بسیاری از بیماری‌هاست، نشوند.

میرزای‌رزاز تأکید می‌کند: تحقیقات نشان داده است که پول نقد پرداختی به این خانوارها، به دلیل گرفتاری‌های زیادی که دارند، به مواد غذایی اختصاص پیدا نمی‌کند و صرف موارد و مسائل دیگر می‌شود.

دیگر خبرها

  • تلاش دانشمندان ایرانی برای تولید واکسن آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان
  • شاهکار طراح ایرانی در نمایشگاه خودرو پکن غوغا به پا کرد! /عکس
  • شاهکار طراح ایرانی در نمایشگاه پکن غوغا به پا کرد! /عکس
  • «مه مغزی» عارضه جدید کرونا
  • یک ادعای عجیب از سوءتغذیه نیمی از ایرانی ها
  • چرا ایرانی‌ها بیشتر سنگ کلیه می‌گیرند؟/ شایع‌ ترین بیماری های اورولوژی در کشور
  • یک ادعای عجیب از سوءتغذیه نیمی از ایرانی‌ها
  • چرا ایرانی‌ها بیشتر سنگ کلیه می گیرند؟
  • شایع‌ترین اختلالات روانی در مبتلایان به کرونا را بشناسید
  • حساسیت‌های فصل بهار و راه‌های درمان آن