Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا - مدیرعامل پالایشگاه گاز بیدبلند خلیج فارس اظهار کرد: هدف و خواستگاه این طرح بزرگ عینیت بخشیدن به رویای تاریخ 110 ساله صنعت نفت در جمع‌آوری و فرآورش گازهای همراه نفت، گازهای مشعل و منابع عظیم گازهای غنی در استان‌های خوزستان، بوشهر و کهگیلویه و بویراحمد بوده است که با گشایش رسمی این ابرپروژه به واقعیت پیوست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گزارش خبرنگار شانا، محمود امین‌نژاد صبح امروز (پنجشنبه، دوم بهمن‌ماه) در آیین بهره‌برداری از طرح‌های ملی وزارت نفت (بهره‌برداری رسمی از پالایشگاه گاز بیدبلند خلیج فارس) در این باره گفت: پالایشگاه گاز بیدبلند خلیج فارس با ظرفیت 40 درصدی از خوراک‌های قابل دسترس از شهریورماه در مرحله تولید آزمایشی قرار گرفته و اکنون یکی از شریان‌های انرژی و تامین خوراک صنایع پتروشیمی کشور است که ان‌شاءالله با تامین خوراک 100 درصدی، درآمد حاصل از صادرات محصولات تولیدی این پالایشگاه 710 میلیون دلار و درآمد کل آن با لحاظ فروش داخلی سالانه 1.5 میلیارد دلار خواهد بود.
وی افزود: از ویژگی‌های مهم این پروژه ثبت رکورد 63 میلیون نفر/ساعت کار بدون حادثه منجر به فوت در تاریخ صنعت نفت ایران، ابرپروژه سال 99 کشور و فینالیست و نامزد دریافت جایزه بین‌المللی مدیریت پروژه در بخش انرژی در سال 2020 میلادی و دستیابی به‌ جایگاه سوم پروژه برتر دنیا بوده است.
مدیرعامل پالایشگاه بیدبلند خلیج‌فارس در تشریح اهداف ساخت این مگاپروژه نفتی گفت: یکی از اهداف اصلی ساخت این پروژه افزون بر ایجاد ارزش افزوده اقتصادی، جلوگیری از ایجاد آلودگی ناشی از سوزاندن گازهای یادشده در مشعل و حفظ سلامت مردم این استان‌ها و محیط زیست منطقه است که به لحاظ همین کارکرد از آن می‌توان به عنوان ریه‌های جدید تنفسی در پهنه جغرافیایی اجرایی آن نام برد.
امین نژاد تاکید کرد: افزون بر این موارد، گازهای اسیدی تولید شده در این پالایشگاه به جای سوزانده شدن در مشعل‌های پالایشگاه، با سرمایه‌گذاری 65 میلیون دلاری، دوباره فرآوری و برای حفظ تولید صیانتی به چاه‌های نفت منطقه آغاجاری تزریق می‌شود.
وی با اشاره به این که امروز با افتتاح این پروژه روز به تصویر کشیدن اقتدار فنی نظام جمهوری اسلامی است، گفت: بزرگترین هاب گازی غرب آسیا این پیام صریح را به جهانیان مخابره می‌کند که اندیشه و همت جوانان غیور ایران تحریم‌شدنی نیست.
مدیرعامل پالایشگاه گاز بیدبلند خلیج‌فارس با تاکید بر این که هدف و خواستگاه این مگاپروژه عینیت بخشیدن به رویای تاریخ 110 ساله صنعت نفت در جمع‌آوری و فرآورش گازهای همراه نفت، گازهای مشعل و منابع عظیم گازهای غنی در گستره جغرافیایی سه استان خوزستان، بوشهر و کهکیلویه و بویراحمد بوده است، افزود: با تدبیر هوشمندانه مهندس زنگنه در تعیین راهبرد اجرای آن، امروز این رویا با افتتاح رسمی این ابرپروژه به واقعیت پیوست.
سهم 65 درصدی سازندگان داخلی در ساخت مگاپروژه بیدبلند خلیج‌فارس
امین نژاد تاکید کرد: همه بخش‌های اجرایی این پروژه از جمله طراحی و اجرای هزار کیلومتر خط لوله جمع‌آوری و ارسال گازهای یادشده به پالایشگاه و ارسال محصولات تولیدی آن به مقاصد مصرف و بنادر صادراتی در عرصه جغرافیایی سه استان، ساخت پالایشگاه به عنوان قلب این مگاپروژه با ظرفیت شیرین‌سازی و فرآورش بیش از 2 میلیادر فوت مکعب گاز در روز و ظرفیت تولید سالانه بیش از 14 میلیون تن گاز اتان، متان، بوتان، پروپان و پنتان پلاس، ساخت تاسیسات ذخیره‌سازی و اسکله صادراتی در ماهشهر همگی با وجود تحریم‌های ظالمانه و انصراف شرکت‌های مطرح خارجی برای ساخت این مگاپروژه همگی ازسوی شرکت‌های مهندسی و پیمانکاران توانمند داخلی طراحی و اجرا شده است، به طوری که سهم سازندگان داخلی در اجرای این پروژه بیش از 65 درصد است.
وی تصریح کرد: در بخش تامین منابع مالی 2.2 میلیارد دلار از بودجه 3.4 میلیارد دلاری این پروژه از منابع صندوق توسعه ملی و تشکیل یکی از بزرگترین کنسرسیوم‌های بانک‌های داخلی شامل بانک تجارت پارسیان صنعت و معدن و ملت با عاملیت بانک سپه تامین شد که انسجام و هارمونی ایجاد شده میان سیستم بانکی و گمرکی و وزارت صمت (صنعت، معدن و تجارت) در کارسازی و استفاده از این منابع سبب شد در گشایش و موثر شدن اعتبارات اسنادی رکوردهای زمانی بی‌نظیری در سیستم بانکی کشور ثبت شود و ثمره ارزشمند این هماهنگی بی‌نظیر اجرا و اتمام بیش از 98 درصد پروژه در عرض 36 ماه پس از گشایش اعتبارات اسنادی بوده است.
مدیرعامل پالایشگاه گازی بیدبلند خلیج‌فارس در پایان از مسئولان استانی، پیمانکاران و کارگران زحمتکش در ساخت این پروژه قدردانی کرد.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: پالایشگاه گاز بیدبلند خلیج فارس مدیرعامل پالایشگاه صنعت نفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۵۵۶۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واردات ۳ میلیارد دلار بنزین در سال گذشته

دبیر انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پالایش گفت: ریشه ناترازی بنزین در بخش تولید نیست بلکه ریشه ناترازی بنزین در مصرف بی‌رویه است و مصارف بالا، کار را به‌جایی رسیده که به جای صادرات، در سال گذشته حدود ۳ میلیارد دلار واردات بنزین داشتیم.

به گزارش ایسنا، ناصر عاشوری در نشستی خبری با بیان اینکه متوسط ظرفیت تولید روزانه بنزین در کشور ۱۱۵ میلیون لیتر است، اظهار کرد: این میزان از ابتدای دولت تغییر محسوسی نداشته و تا پایان دولت هم تغییر محسوسی نخواهد داشت، چراکه از شرکت‌ها و پالایشگاه‌های فعلی نمی‌توان انتظار رشد ظرفیت تولید داشت، هرچند پروژه‌هایی در راستای افزایش کیفی محصولات در پالایشگاه‌ها در حال اجرا است.

وی افزود: ریشه ناترازی بنزین در بخش تولید نیست بلکه ریشه ناترازی بنزین در مصرف بی‌رویه است، ناوگان حمل‌و نقل کشور هر سال روبه‌ نزول است و خودروهای فرسوده هنوز در خیابان‌های کشور تردد می‌کنند و خودروسازها نیز بر اصول بهینه طراحی نمی‌شود و مصارف بالا، کار را به‌جایی رسیده که به جای صادرات، در سال گذشته حدود ۳ میلیارد دلار واردات بنزین داشتیم.

وی با بیان اینکه دولت به‌دنبال احداث پتروپالایشگاه‌ها و پالایشگاه‌های بزرگ است اما این روند زمان‌بر است، گفت: بهتر است روی پالایشگاه‌های کوچک برنامه ریزی شود که هم با سرمایه کمتر و هم در زمان کمتر قابل بهره‌برداری است و اشتغال‌زایی و ارزآوری برای کشور به‌دنبال دارد.

به گفته دبیر انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پالایش اگر دولت پالایشگاه‌های کوچک را حمایت کند، می‌توان پالایشگاه‌های ۲۰ تا ۴۰ هزار بشکه‌ای احداث کرد که هر ۱۰‌ تای آن به اندازه یک پالایشگاه بزرگ آورده به دنبال دارد و به‌دلیل پراکندگی، هم سرمایه‌پذیری کمتری دارد و هم از نظر پدافند غیرعامل بسیار موثر خواهد بود.

عاشوری با بیان اینکه دولت و مجلس باید به دنبال بهینه سازی سوخت و کنترل مصرف باشند، اظهار کرد: با اطمینان می‌توان گفت ما تا دو سال آینده در همه حوزه های انرژی اعم از آب، برق، گاز و بنزین بحران خواهیم داشت.

وی با اشاره به برنامه‌های درنظر گرفته شده در طول نمایشگاه نفت، گفت: در این مدت با شرکتهای داخلی و خارجی از جمله سازندگان و شرکتهای دانش بنیان مذاکره خواهیم داشت و تعدادی از تفاهمنامه هایی را که سال‌های گذشته به امضا رسانده بودیم به قرارداد تبدیل خواهیم کرد که بخشی از این قراردادها و تفاهم‌نامه‌ها مربوط به استفاده از توان شرکت‌های دانش بنیان است.

دبیر انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پالایش با بیان اینکه با محوریت شعار سال که جهش تولید با مشارکت مردم است در نمایشگاه نفت امسال حضور خواهیم یافت، گفت: در ۳ پنل تخصصی حضور داریم که محور آنها، برنامه‌ریزی برای تولید با کیفیت و جهش تولید، تأثیر کاهش منابع مالی در استمرار تولید و تهدید ناشی از کاهش نیروهای متخصص در صنعت پالایش است.

عاشوری در خصوص مهاجرت نیروهای متخصص از پالایشگاه بتوان و مشکلات حاصل از این مساله، گفت: تا پیش از این، مهندسین ما درخواست رفتن به خارج از کشور داشتند، الان افراد فنی و آچار به‌ دست پالایشگاه‌ها نیز درخواست کار در کشورهای خارجی را دارند به‌طوری که از کشورهای همسایه دعوت‌نامه برای کارگران ماهر پالایشگاه‌ها با حقوق ۶۰۰ تا ۷۰۰ میلیون تومان در ماه ارسال می‌شود.

وی تصریح کرد: در تمامی ابعاد انرژی شامل برق، گاز، بنزین و گازوئیل دچار ناترازی هستیم و اگر امروز به اصلاح روند مصرف انرژی در کشور ورود جدی نکنیم، دو سال دیگر به‌طور حتم بحران تأمین انرژی خواهیم داشت.

دبیر انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پالایش با اشاره به میزان بدهی دولت به پالایشگاه‌ها گفت: میزان بدهی دولت به این بخش حدود ۲۰۰ همت است، یکی از راهکار این است که دوات اجازه تهاتر بدهی مالیاتی ۵۰ همتی پالایشگاه‌ها را با بخشی از مطالبات آنها بدهد و راهکار دیگر که پیشنهاد شده این است که در ۶ فرآورده اصلی تولیدی پالایشگاه‌ها، در بخش مازاد به ما اجازه فروش بدهند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تأمین مالی  ۲ میلیارد دلاری  برای انتقال آب خلیج فارس و دریای عمان
  • واردات ۳ میلیارد دلار بنزین در سال گذشته
  • تأمین مالی حدود ۲ میلیارد دلاری صندوق توسعه ملی برای انتقال آب خلیج فارس و دریای عمان
  • تخصیص ۲ میلیارد دلاری صندوق توسعه ملی برای انتقال آب خلیج فارس
  • تخصیص ۲ میلیارد دلاری صندوق توسعه ملی برای انتقال آب خلج فارس
  • هزینه‌کرد ۵.۵ میلیارد یورویی دولت سیزدهم برای بهبود وضع هوا و کاهش سوختن گازهای مشعل
  • توسعه‌یافتگی در جامعه با اتصال دانشگاه و صنعت محقق می‌شود
  • با رویای ریلی هیتلر آشنا شوید؛ قطار عجیب نازی ها که هیچگاه ساخته نشد!+ فیلم
  • «جدال خلیج»، خلیجی که همیشه فارس بوده+ فیلم
  • واحد تولید آمونیاک سبز در بندرعباس احداث می‌شود