Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار دفتر منطقه‌ای خبرگزاری فارس، «قربان قلی بردی محمداف» و «الهام علی اف» سران دو کشور ترکمنستان و آذربایجان از طریق ویدئو کنفرانس، تفاهم نامه همکاری بین کشورها را در مورد اکتشاف و توسعه مشترک میدان هیدروکربن «دوستلیک"» در دریای خزر را امضا کردند.

«قربان قلی بردی محمداف» رئیس جمهور ترکمنستان در جریان این مراسم گفت: این تفاهم نامه حاصل سال‌ها کار انجام شده توسط دو کشور است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در مراسم امضا از طریق ارتباط ویدئویی گفت که این کار با هدف باز کردن پتانسیل عظیم دو قدرت بزرگ انرژی و ایجاد شرایط مطلوب برای توسعه انرژی پایدار در منطقه دریای خزر انجام شده است. 

برد محمداف گفت: این توافقات به عنوان نمونه‌ای از حسن همجواری، مسئولیت و آینده نگری، برابری، در تاریخ روابط بین کشورهای ما ثبت خواهد شد.

وی ادامه داد: امضای این تفاهم نامه مرحله جدیدی از همکاری انرژی ترکمنستان و آذربایجان در خزر را نشان می‌دهد.

بردی محمداف تأکید کرد: با اشاره به اینکه فرصت‌های جدیدی برای کار مشترک بر اساس حقوق مستحکم بین المللی ایجاد می‌شود، انگیزه‌ ای برای سرمایه گذاری های بزرگ خارجی و توسعه اقتصاد ملی دو کشور نیز خواهد بود.

وی اذعان داشت: ترکمنستان و آذربایجان در مورد موضوعی کاملاً مهم جهانی مانند امنیت انرژی و ساختار انرژی جهان رویکردهای مشترک دارند.

بردی محمداف عنوان کرد: دریای خزر مهمترین زمینه همکاری ترکمنستان و آذربایجان است و با توجه به اهمیت کنوانسیون وضعیت حقوقی دریای خزر، که در اوت 2018 امضا شده است آغاز مرحله جدید همکاری در دریای خزر در بخش انرژی آغاز شده است.  

 رئیس جمهور ترکمنستان در سخنان خود،  بخش حمل و نقل را به عنوان مهمترین حوزه مشارکت بین دو کشور عنوان کرد.

بردی محمد اف اظهار داشت: ترکمنستان و آذربایجان به همراه افغانستان، گرجستان و ترکیه در حال کار بر روی عملکرد موثر کریدور حمل و نقل لازوریت هستند که به عنوان شاهراه بین آسیا و اروپا است.

وی تاکید کرد: ترکمنستان و آذربایجان نیز از ابتدا در ایجاد سیستم حمل و نقل دریای خزر - دریای سیاه سهیم بوده اند.

بردی محمداف گفت: ما با هم یک پروژه بزرگ، مهم و بسیار امیدوار کننده را آغاز می‌کنیم.

وی خطاب به همتای آذربایجانی خود الهام علی اف ابراز اطمینان کرد که کار مشترک دو کشور در زمینه دوستلیک موفق و موثر خواهد بود.

رئیس جمهور ترکمنستان همچنین از علی اف به دلیل حمایت از این تفاهم نامه و سهم وی در تقویت دوستی، برادری و همکاری بین دو کشور و ملت تشکر کرد.

در این مراسم تفاهم نامه همکاری را «رشید مرداف» وزیر خارجه ترکمنستان و «جیهون بایراموف» وزیر خارجه آذربایجان امضا کردند.

جزئیات این تفاهم نامه در مارس 2020 در چارچوب سفر بردی محمداف به باکو مورد بررسی قرار گرفته بود.  

پس از این سفر بود که کار گروه‌های دو کشور توافقاتی در مورد کار مشترک در مورد یکی از بزرگترین ذخایر منابع هیدروکربنی در خزر انجام دادند.

رئیس جمهور ترکمنستان نام آن را «دوستلیک» نامید که به معنای دوستی است.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: ترکمنستان آذربایجان دریای خزر انرژی ترکمنستان و آذربایجان رئیس جمهور ترکمنستان تفاهم نامه بردی محمداف دریای خزر دو کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۶۲۵۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

باکو: ارمنستان تعیین مرز با آذربایجان را آغاز کرد

به گزارش خبرآنلاین به گزارش از ایسنا، در بیانیه وزارت کشور جمهوری آذربایجان آمده است: «مسیر باغانیس-ووسکپار برای انجام پاکسازی مین در قلمرو مجاور و هم‌چنین جلوگیری از ورود شهروندان به مناطق مین‌گذاری شده مجاور به منظور اطمینان از ایمنی آنها بسته شده است.»

خبرگزاری تاس به نقل از بیانیه وزارت کشور جمهوری آذربایجان گزارش کرد: «تعیین مرز در بخش باغانیس-ووسکپار برای امروز ۲۳ آوریل (۴اردیبهشت) برنامه‌ریزی شده است. هم‌چنین به اطلاع می‌رسانیم شایعاتی مبنی بر اینکه بخشی از قلمرو حاکمیت جمهوری ارمنستان به آذربایجان واگذار خواهد شد، صحت ندارد.»

این بیانیه در ادامه مجددا افزود: «تاکید می‌کنیم که هیچ تغییری در خط تماس ارمنستان-آذربایجان برای امروز برنامه‌ریزی نشده است. پس از تعیین مرز، نیروهای مرزی ارمنستان به حفاظت از خط مرزی مشغول خواهند شد.»

دفتر دولت ارمنستان هم امروز در بیانیه‌ای اعلام کرد بر اساس توافق کمیسیون‌های تعیین حدود مرزی هر دو کشور، «فرآیندی از ۲۳ آوریل ۲۰۲۴ برای تعیین مختصات بر اساس اندازه‌گیری‌های مربوطه آغاز می‌شود.»

310310

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1898704

دیگر خبرها

  • هوشمندی ایران در از سرگیری سوآپ گاز ترکمنستان، تمدید صادرات گاز عراق و تکمیل خط لوله صلح
  • آغاز مرحله دوم رها سازی آب از سد سیلوه به دریاچه ارومیه
  • آغاز مرحله نخست آزمون سراسری در ۱۶ شهرستان آذربایجان غربی
  • افتتاح ۳ مگاپروژه حوزه انرژی سریلانکا توسط سید ابراهیم رئیسی/ امضای ۵ سند همکاری میان ایران و سریلانکا/رئیسی: تهدیدها و تحریم ها ملت ایران را متوقف نکرده است/ رئیس جمهور سریلانکا: از حمایت های ایران تشکر می کنیم
  • فعالیت هنرستان انرژی اتمی هرمزگان از مهر ماه سال جاری آغاز می‌شود
  • توسعه همکاری‌های برق و انرژی ایران و ترکمنستان
  • تاکید بر توسعه همکاری ایران و ترکمنستان در زمینه برق و انرژی
  • توسعه همکاری ایران و ترکمنستان در زمینه برق و انرژی
  • باکو: ارمنستان تعیین مرز با آذربایجان را آغاز کرد
  • ارمنستان : عملیات تعیین مرز با آذربایجان را آغاز کردیم