Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش سرویس سیاسی جام نیـوز، ۴۱ نفر از معاونان ادوار گذشته وزارت امور خارجه و سفرای پیشین جمهوری اسلامی ایران در ارتباط با انتخابات اخیر آمریکا و انتخاب «جو بایدن» به عنوان رییس‌جمهوری این کشور بیانیه‌ای صادر کردند.

در این بیانیه آمده است: آقای جو بایدن به عنوان چهل و ششمین رییس‌جمهور آمریکا آغاز به کار کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بازگشت آمریکا به برجام یکی از سرفصل‌های وی در انتخابات اخیر بود.

در این بیانیه تصریح شده است: علیرغم نقض تعهدآمریکا و بی‌عملی اروپا در مورد تعهدات مربوط به برجام در خلال سه سال گذشته و با در نظر گرفتن این نکته که هنوز در ایران عده‌ای از سلایق مختلف، سیاسی منتقد جدی برجام هستند، دولت جمهوری اسلامی ایران همواره متعهد به تعهدات بین المللی خود بوده و به مفاد توافق برجام وفادار باقی مانده است.

معاونان پیشین وزارت امور خارجه و سفرای سابق جمهوری اسلامی در این بیانیه تاکید کرده‌اند: اگر دولت جدید آمریکا تمایل دارد گام‌های اعتمادساز و مثبتی را در رابطه با جمهوری اسلامی ایران بردارد، باید بداند فرایند بازگشت به برجام از همان جایی آغاز می‌شود که دولت ترامپ از آن خارج و تعهدات بین المللی آمریکا ناشی از برجام را نقض کرد. همان طور که رهبری معظم به صراحت اعلام کرده‌اند: «اگر آنها به تعهدات به تعهدات خود بازگردند ما نیز برمی‌گردیم».

در این بیانیه خاطرنشان شده است: از آنجا که آمریکا خود از بانیان توافق برجام بوده و این توافق توسط قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت مورد تایید و تاکید قرار گرفته و در واقع، توافق برجام جزء لاینفک قطعنامه ۲۲۳۱ است، براساس ماده ۲۵ منشور ملل متحد، آمریکا ملزم و متعهد به اجرای کامل تعهدات مندرج در توافق برجام بوده است، در حالی که دولت قبلی ِآمریکا این تعهد بین المللی خود را نه تنها صراحتا نقض کرده بلکه دیگر کشورها را هم تشویق به نقض تعهد خود در این خصوص کرد، اما هیچ کشور دیگری علیرغم فشارهای سنگین آمریکا از روش دولت آمریکا در نقض تعهدات ناشی از قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت پیروی نکرد، قابل توجه است که جمهوری اسلامی ایران در خلال این مدت به تعهدات برجامی خود پایبند بوده است. 

معاونان پیشین وزارت امور خارجه و سفرای سابق جمهوری اسلامی با بیان اینکه دولت آقای بایدن به خوبی آگاه است که احیای تحریم‌هایی که توسط دولت قبلی آمریکا با نقض تعهد برجامی خود صورت گرفت، عملا موجب برقراری تحریم‌ها علیه مردم ایران و محروم کردن آنان از حقوق حقه خود است، اظهار داشته‌اند: بر همین اساس دونالد ترامپ رییس‌جمهور سابق آمریکا به دلیل ارتکاب جنایات متعدد ضدبشری و نقض گسترده و سیستماتیک حقوق بنیانی بشر و اعمال تحریم‌های ظالمانه از جمله درخصوص دارو و غذا بر علیه مردم ایران و ترویج و حمایت از تروریسم دولتی از جمله اعتراف صریح و آشکار وی در صدور دستور برای ترور سپهبد شهید قاسم سلیمانی باید محاکمه و مجازات شود. 

این بیانیه می‌افزاید: واضح است که جمهوری اسلامی ایران در مقطع کنونی، با اقتداری به مراتب بیش از سال ۲۰۱۶ میلادی در حوزه‌های دفاعی و فناوری پیشرفته زیر بار طرح موضوعات غیر مرتبط با برجام نخواهد رفت و اجازه گشودن باب جدیدی در مذاکرات را به هیچ طرفی نخواهد داد بنابراین از دولت جمهوری اسلامی ایران انتظار داریم با درایت و سعه صدر با موضوع مذاکرات در چارچوب برجام و بدون عجله و با رعایت سه اصل عزت، حکمت و مصلحت برخورد کند.

این بیانیه یادآور شده است: در فرایند رفع نقض و احیای تعهدات توسط آمریکا، جمهوری اسلامی ایران باید بر مواضع بر حق خود ایستاده و پس از حصول اطمینان از رفع تحریم‌ها و طی فرایندی اعتمادساز به تعهدات قبلی برجامی خود به صورت متناسب و متضامن و متناظر بازگردد. چنانچه تحریم‌های ظالمانه علیه مردم مقاوم ایران ادامه یابد، دولت جمهوری اسلامی ایران باید تا آنجایی که مصلحت ملی اقتضاء کند، به پیشرفت‌های علمی و دفاعی و پیشبرد برنامه‌های هسته‌ای صلح‌آمیز خود ادامه دهد. 

معاونان ادوار وزارت امور خارجه و سفرای پیشین ایران با اشاره به تعهدات تمامی اعضای برجام عنوان کرده‌اند: برجام توافقی است که دارای تعهدات چند جانبه است‌، بنابراین چنانچه یک یا چند کشور متعاهد از اجرای تعهدات خود طفره روند، برای طرف دیگر این حق مسلم محفوظ است که تعهدات خود را براساس موازین ذیربط برجام کاهش دهد. 

در این بیانیه تاکید شده است: اعتقاد ما بر این است چنانچه آمریکا از دشمنی با جمهوری اسلامی ایران دست بردارد، شرایط جدیدی فراهم خواهد شد تا زمینه کاهش و مالا رفع تنش از منطقه ما فراهم گردد. ما قویا معتقدیم گفت‌وگو و تفاهم همیشه ابزار مناسب دیپلماسی برای رسیدن به اهداف مشروع در جهت برقراری و تحکیم صلح، عدالت، ثبات و امنیت در منطقه است. 

اسامی امضاکنندگان بیانیه ۴۱ نفر از معاونان ادوار وزارت امور خارجه و سفرای پیشین جمهوری اسلامی ایران:
ابراهیم رحیم‌پور، بهروز کمالوندی، حمیدرضا آصفی، علی آهنی، محمدحسین عادلی، علیرضا معیری، محمدجواد آسایش، ابوالقاسم دلفی، عبدالله نوروزی، سید محمد موسی هاشمی گلپایگانی، محمدطاهر ربانی، محمدباقر سخایی، علی اکبر فرازی، محمدحسین فدایی‌فرد، محمد طاهری، علی نعمت‌اللهی، سبحانی، احمد دستمالچیان، نواب، سی علی سقائیان، ملکی، مصطفی اعلایی، محمد رئیسی، جهانبخش مظفری، سید حسین موسویان، محمدعلی قانع‌زاده، حسین رضوانی، سیدرضا طباطبایی، محمود صدری، امیرعلی شهیدی، جواد انصاری، منصور معظمی، محمدرضا صادق، محمود فکری، احمد ادریسیان، ابوالفضل رهنما، جعفر هاشمی، صباح زنگنه، محمدابراهیم طاهریان، محمد زائری امیرانی، محسن شریف خدایی

 

ایرنا

منبع: جام نیوز

کلیدواژه: دیپلمات ایرانی پیام آمریکا وزارت امور خارجه و سفرای جمهوری اسلامی ایران توافق برجام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۶۶۱۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازگشت فروش نفت ایران به زمان برجام با دو برابر قیمت نتیجه تمرکز دولت بر بازطراحی تجارت انرژی کشور

سهیل محمودیان کارشناس انرژی در مورد خنثی سازی تحریم ها از طریق فروش بی سابقه نفت خام با کمک دیپلماسی فعال انرژی به خبرنگار قدس گفت: ایران با افزایش صادرات نفت خام خود به سطوح بی سابقه در 6 سال گذشته و جذب سرمایه گذاران خارجی به صنعت نفت و گاز خود، با موفقیت تاثیر تحریم ها را خنثی کرده است. ایران طی سال‌ها با تحریم‌های متعددی به‌ویژه صادرات نفت خود مواجه بوده است که توانایی این کشور را برای فروش نفت خام خود در بازار بین‌المللی محدود کرده است. با این حال، ایران در سال‌های اخیر توانسته است با اعمال سیاست‌های جدید و نوین در بخش نفت و گاز بر این چالش‌ها فائق آید.

وی ادامه داد: یکی از عوامل اصلی موفقیت استراتژی بازاریابی نفت ایران، متنوع‌سازی پایگاه مشتریان آن است. ایران فعالانه به دنبال بازارهای جدید برای نفت خام خود بوده است و وابستگی خود را به خریداران سنتی کاهش داده است. ایران با کاوش در بازارهای جدید و ایجاد مشارکت های بلندمدت با خریداران، توانسته صادرات نفت خام خود را به میزان قابل توجهی افزایش دهد. این رویکرد به ایران کمک کرده تا به درآمد سالانه 35 میلیارد دلاری برسد که بالاترین میزان در 6 سال گذشته است. علاوه بر این ایران با جذب سرمایه گذاری خارجی در جهت توسعه میادین و زیرساخت های نفتی خود توانسته ظرفیت تولید نفت خود را افزایش داده تا بتواند تقاضای فزاینده نفت خام خود را در بازار بین المللی برآورده کند. این امر نه تنها حجم صادرات ایران را افزایش داده است، بلکه کیفیت و رقابت پذیری فرآورده های نفتی این کشور را نیز افزایش داده است.

محمودیان با اشاره به جذب 5.5 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری خارجی با وجود تشدید تحریم ها گفت: ایران علاوه بر بازاریابی موفق نفت ایران، به نقاط عطف قابل توجهی در جذب سرمایه گذاران خارجی به صنعت نفت و گاز خود نیز دست یافته است. علیرغم تحریم های اعمال شده بر این کشور، ایران موفق به جذب سطوح بی سابقه ای از سرمایه گذاری خارجی در بخش انرژی خود به ویژه در صنعت نفت و گاز شده است. در سال گذشته، بخش نفت و گاز کانون اصلی سرمایه گذاری خارجی بود که مجموع آن به 5.5 میلیارد دلار رسید که بالاترین میزان در سال های اخیر است. روند صعودی سرمایه گذاری خارجی در صنعت نفت و گاز ایران را می توان ناشی از تلاش دولت برای ایجاد فضای مساعد برای سرمایه گذاران خارجی دانست. دولت سیزدهم سیاست‌هایی را برای ساده‌سازی فرآیند سرمایه‌گذاری و ایجاد مشوق‌هایی برای جذب سرمایه‌های خارجی در بخش انرژی اجرا کرده است. ایران با ارائه شرایط جذابی مانند معافیت های مالیاتی، اجاره زمین با یارانه و روش های تایید ساده، توانسته طیف متنوعی از سرمایه گذاران را از سراسر جهان جذب کند.

این کارشناس انرژی ادامه داد: علاوه بر این، ایران در راستای توسعه مشارکت های استراتژیک با شرکت های خارجی برای استفاده از تخصص و منابع آنها در صنعت نفت و گاز کار کرده است. ایران با همکاری شرکت‌های بین‌المللی توانسته است به فناوری‌های جدید و راه‌حل‌های نوآورانه برای ارتقای توان و کارایی تولید خود دست یابد. این امر نه تنها از نظر افزایش تولید نفت و گاز به نفع ایران بوده است، بلکه به رشد و توسعه کلی بازار انرژی این کشور نیز کمک کرده است.

وی افزود: دیپلماسی هوشمندانه انرژی دولت سیزدهم، تمرکز بر خنثی‌سازی تحریم‌ها را با رسیدن به سقف‌های فروش روزانه نفت خام در 6 سال گذشته و شکستن رکوردها در جذب سرمایه‌گذاران خارجی به صنعت نفت و گاز خود با موفقیت به سرانجام رسانده است. ایران از طریق استراتژی‌های بازاریابی موثر، تنوع بخشی به مشتریان و سرمایه‌گذاری در فناوری‌های مدرن و در نتیجه تمرکز بر بازطراحی تجارت انرژی کشور، فروش نفت خود را به زمان برجام برساند م درآمد ارزی را نیز حدود دو برابر کند. رکوردشکنی های ایران در فروش نفت خام و سرمایه گذاری خارجی در صنعت نفت و گاز پیامدهای مهمی برای آینده بازار انرژی کشور دارد.

زهرا طوسی

دیگر خبرها

  • دیپلمات ایرانی: فراموش نکنیم جنگ آمریکا علیه ویتنام را جنبش دانشجویی متوقف کرد
  • بازگشت فروش نفت ایران به زمان برجام با دو برابر قیمت نتیجه تمرکز دولت بر بازطراحی تجارت انرژی کشور
  • حوزه‌های علمیه خواهران و جامعه‌الزهرا(س) بیانیه مشترک صادر کردند
  • بیانیه مشترک حوزه‌های علمیه خواهران و جامعه‌الزهرا(س) در حمایت از اجرای طرح عفاف و حجاب
  • واکنش ایران به بیانیه کویت و اردن درباره میدان آرش
  • مدد الهی نظامیان متجاوز آمریکا را در طبس زمین‌گیر کرد
  • بیانیه وزارت امور خارجه به مناسبت فرارسیدن سالروز واقعه طبس
  • بیانیه وزارت خارجه در سالگرد واقعه طبس و شکست آمریکا
  • ایران مفاد بیانیه مشترک سفر امیر کویت به اردن را درباره میدان آرش مردود خواند
  • بیانیه مهم ۲۸ ماده‌ای جمهوری اسلامی ایران و پاکستان