Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر اسبق مرکز رصد اجتماعی وزارت کشور گفت: باید کاری کنیم که زندگی افراد با هزینه‌های پایین آغاز شود؛ این رویکرد بسیار مطلوب است و کرونا چنین امری را محقق کرد.

اردشیر گراوند،جامعه‌شناس در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ با تبیین نقش کرونا در تغییر سبک زندگی مردم ، به‌ویژه اثرگذاری آن در ازدواج جوانان، اظهار کرد: کرونا محدودیت‌هایی در جامعه ایجاد کرده و موجب شده برخی از خانواده‌ها مراسم نامزدی، عقد، عروسی و.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. را اجرا نکنند و یا محدودیت‌هایی در برگزاری اینگونه مراسم اعمال شود؛ قاعدتاً بخشی از سبک زندگی مردم پس از کرونا به این صورت ادامه خواهد داشت و مردم این الگوی زندگی را برای خود حفظ خواهند کرد.

وی در ادامه گفت: هزینه‌های عروسی قبل از بحران کرونا در جامعه، گردش مالی عظیمی به همراه داشت که برخی از کسب‌وکارها از همین هزینه‌های عروسی درآمد حاصل می‌کرده و قوام پیدا می‌کردند.اما نباید این گردش مالی را با تجمل گرایی اشتباه گرفت. 

 

لزوم آغاز زندگی جوانان با هزینه‌های پایین

گراوند، با تصریح بر لزوم توجه جوانان به هزینه‌های کم و ازدواج‌های بدون آلایش، اظهار داشت: باید کاری کنیم که زندگی افراد با هزینه‌های پایین آغاز شود؛ این رویکرد بسیار مطلوب است و کرونا چنین امری را محقق کرد. چرا که کرونا سبب شد برخی از جوانان به رغم دارا بودن شرایط مالی خوب و عالی از برگزاری حداقل یک مراسم عروسی ساده هم ناتوان شوند که این مسئله موجب نگرانی برخی از خانواده‌ها شد و برخی‌ از دختران نیز از ناتوانی در گرفتن مراسم عروسی افسرده شدند.

 

ازدواج آسان موضوعی که می‌‍‌تواند عملی شود

مدیر اسبق مرکز رصد اجتماعی وزارت کشور در پاسخ به این پرسش که آیا می‌توان ازدواج آسان را در جامعه فرهنگ‌سازی کرد، گفت: این موضوع شدنی است و می‌توان به این هدف مهم دست پیدا کرد، اما سؤال این است که آیا کرونا توانسته شروع زندگی جوانان را تسهیل کند؟ باید پاسخ داد به طور قطع کرونا زندگی جوانان را تحت تاثیر خود قرار داده و برخی‌ها به سمت و سوی ازدواج‌های آسان سوق پیدا کرده اند.


گراوند با تشریح معضلات وضعیت گذشته خاطرنشان کرد: قبل از بحران کرونا برخی از دختران و پسران جوان حتی هزینه برگزار کردن یک عروسی ساده را نیز نداشتند و کرونا موجب شد تا آن‌ها از برگزاری یک مراسم ساده هم ناتوان بمانند. در حقیقت کرونا برای این جوانان بهانه‌ای برای عدم برگزاری این عروسی‌ها شد و بخش بزرگی از مردم جامعه از کنار گذاشتن برخی آداب‌و رسوم‌های عروسی خوشحال هستند، مثل آنکه همین سال گذشته در ایام نوروز، گرانی‌ها آن‌قدر فشار آورد که مردم جریان تحریم آجیل را به راه انداختند.  

وی در ادامه این بحث خاطر نشان کرد: بخشی از عروسی‌های امروز تجمل‌گرایی نیست، بلکه یک‌ چشم و هم‌چشمی و یک بیماری است که برخی از مردم جامعه به آن دچار شده‌اند، بنده معتقدم که 80 درصد از مردم دنبال تجمل‌گرایی نیستند و برگزاری یک عروسی در حد توان افراد تجمل‌گرایی نیست، بلکه چشم و هم چشمی است

این جامعه شناس در تعریف معنای تجمل‌گرایی، عنوان کرد: تجمل‌گرایی تعریف خاصی دارد، اینکه ما بیاییم مانند اقشار پردرآمد در زندگی و حتی برای برگزاری مراسم ازدواج هزینه کنیم، این مصداق همان تجمل‌گرایی است و نباید این‌گونه باشد.

 

رسومات پسندیده برخی از قومیت‌ها در حمایت از زوج‌ها 

گراوند، با اشاره به نقش مردم در کمک کردن به ازدواج جوانان گفت: در برخی شهرهای غربی کشور، هرکسی که به مراسم عروسی جوانی می‌آید، کادوی عروسی را نقداً پرداخت می‌کند و حتی جوان برای هزینه عروسی می‌تواند وسیله‌ها را به‌صورت نسیه خریداری کند؛ چراکه فردای روز عروسی می‌تواند بدهی خود را با همان کادوهای مردم پرداخت کند. این شیوه و روش همان دستگیری از جوان است که باید مشارکت مردم سایر نقاط کشور هم دست کم این‌گونه باشد.

 

رسوماتی که زوج‌ها را زیر بار بدهی‌ پیر می‌کند

مدیر اسبق مرکز رصد اجتماعی وزارت کشور، با انتقاد از رسومات برخی خانواده‌ها برای برگزاری عروسی‌های مجلل، خاطرنشان کرد: واقعاً ما نباید کاری کنیم که بیش از ظرفیت و توان خود برای عروسی هزینه کنیم و سالها بدهکار بانک‌ها یا افراد و  اشخاص شویم؛ چراکه آثار اینگونه عروسی‌ها می‌تواند ناگوار باشد و افراد را دچار استرس و تبعات منفی کند.

 

نظام اجتماعی؛ عاملی مهم در تشویق جوانان به ازدواج 

وی با اشاره به نقش دولت و مردم در همیاری جوانان گفت: ما باید نظام اجتماعی را تشویق به مشارکت کنیم و اگر جوانی بخواهد ازدواج کند، باید او را در پرداخت هزینه‌ها یاری کنیم، اقدامی که در تاریخ ادوار مختلف ایران بوده و می‌توان از آن الگوبرداری کرد. از طرفی دولت باید زمینه‌های شکل‌گیری ازدواج جوانان را تسهیل کند تا بتوانند در بهترین شرایط ازدواج کنند و دچار مشکلات عدیده پس از ازدواج نشوند.


وی با متذکر شدن نقش دولت در حمایت از ازدواج جوانان گفت: دولت، اگر می‌خواهد در شرایط کنونی جوانان ازدواج و فرزندآوری افزایش و تداوم پیدا کند، باید اقداماتی را در پیش بگیرد که جوان تنها دغدغه انتخاب همسر مناسب را داشته باشد و دغدغه‌های مسکن، اشتغال، افزایش تسهیلات ازدواج و پرداخت وام‌های بدون بهره را در دستور کار قرار دهد. چراکه این‌یک ضرورت است.

انتهای پیام/ا

منبع: دانا

کلیدواژه: ازدواج جوانان تجمل گرایی عروسی ها هزینه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۶۸۵۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فاصله ازدواج و فرزندآوری به ۳ سال رسیده است

‌به گزارش خبرگزاری مهر، صابر جباری، با عنوان این مطلب که ۵۰۰ مرکز آموزش هنگام ازدواج در سراسر کشور با خدمات رایگان فعال هستند، گفت: هم اکنون خدمات درمان ناباروری در همه مراکز دولتی کاملاً رایگان ارائه می‌شود و در همه استان‌ها حداقل یک مرکز ناباروری سطح ۳ وجود دارد.

وی افزود: علاوه بر درمان، خدمات پیشگیری از ناباروری و اصلاح سبک زندگی هم در دستور کار قرار گرفته است.

جباری ادامه داد: هنوز درصد سزارین‌ها در کشور ما بالا است که برای سلامت مادر و جنین خطرات جدی به همراه دارد.

وی افزود: به روایت آمار، کودکان ناشی از سزارین نسبت به کودکان ناشی از زایمان طبیعی خطر ابتلاء به آسم و بیماری تنفسی شأن بیشتر است.

جباری گفت: تجهیز خوابگاه‌های متأهل دانشجویی و افزایش وام ودیعه دانشجویی، کاهش نوبت شب کاری کادر درمان از جمله اقدامات وزارت بهداشت در راستای حمایت از قانون جوانی جمعیت است.

وی به اجرای منشور کرامت مادری اشاره کرد و افزود: فاصله سن ازدواج و فرزندآوری از ۴ سال به ۳ سال کاهش یافته و توصیه ما به زوجین این است که تا دو سال ابتدای ازدواج به فرزندآوری اقدام کنند.

کد خبر 6088342 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • (تصویر) عکس‌هایی از جشن عروسی دختر ناصرالدین‌شاه؛ ۱۳۰ سال قبل
  • پرداخت ۱۶۰ هزار میلیارد تومان وام ازدواج پارسال در کشور
  • تشکیل ستاد وصال شیرین در راستای تسهیل ازدواج جوانان در کشور
  • وام ازدواج ۸۸.۵ درصد متقاضیان قمی پرداخت شده است
  • «مه مغزی» عارضه جدید کرونا
  • فاصله ازدواج و فرزندآوری به ۳ سال رسیده است
  • اهمیت خانواده و ازدواج برای نسل جوان تببین شود
  • ۳۰۰۰ جوان کهگیلویه و بویراحمد در انتظار وام ازدواج
  • ۳۰۰۰جوان کهگیلویه و بویراحمدی در صف پرداخت وام ازدواج هستند
  • شایع‌ترین اختلالات روانی در مبتلایان به کرونا را بشناسید