Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا - وزیر امور اقتصادی و دارایی طی سخنانی در جلسه امروز کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه کار دولت، "حمایت" و نه "تضمین" بازار سرمایه است، تاکید کرد" به عنوان متولی بازار سرمایه، پای کار ایستاده ام تا آن را به تعادل برسانم.
به گزارش خبرگزاری آریا به نقل از روابط عمومی بانک رفاه کارگران ، دکتر فرهاد دژپسند با بیان این مطلب تأکید کرد: به شما اطمینان میدهم همکاران شما در دولت برای تعادل بخشی به بازار سرمایه، زمان نمی شناسند، گر چه کماکان معتقدم مطالعه، مشاوره و معامله به عنوان سه اصل کلیدی حضور در این بازار باید مورد توجه تازه واردین قرار گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وزیر اقتصاد گفت: دولت و حتی مجموعه حاکمیت در درجه اول وظیفه دارد شرایط را به گونه ای مهیا کند که ریل گذاری مناسب برای تسهیل ورود و خروج و نقد شوندگی بورس صورت گیرد.
وی با بیان اینکه، بازار سرمایه محلی برای کشف قیمت و نه قیمت گذاری است، اظهار داشت: بازار بورس نسبت به قیمت گذاری واکنش منفی نشان می دهد و به عنوان مثال وقتی وزیر صمت در خصوص بازار فولاد اقدام به چنین کاری کرد، بازار سرمایه واکنش منفی نشان داد و باعث نگرانی دیگر فعالان اقتصادی شد که نکند این اقدام به سایر کالا ها تسری پیدا کند. دژپسند افزود: من به عنوان وزیر اقتصاد در این مورد از مصاحبه با رسانه ها خودداری کردم اما این موضوع در هیات دولت مطرح و قرار شد دیگر اصلاح قیمت اینگونه اتفاق نیافتد.
وی طرح موضوعاتی نظیر اجبار پالایشگاه های دولتی به توزیع قیر یا معافیت مالیاتی شرکت های معدنی و پتروشیمی را از جمله دیگر مسایلی عنوان کرد که از سوی فعالان بازار سرمایه مورد رصد قرار گرفت. وزیر اقتصاد تصریح کرد: افزایش نرخ سود بین بانکی در حالی که نرخ سپرده سالانه در بانک ها معادل 18 درصد و نرخ بین بانکی حدود 20 درصد است، طبیعتا بر روی بازار سرمایه تاثیر منفی دارد. وی با تاکید بر اینکه وزارت اقتصاد متولی صنعت بانکداری است، افزود: وزیر اقتصاد به عنوان متولی باید ابزار لازم را در اختیار داشته باشد.
وی ادامه داد: یکی از ایراد هایی که به ما گرفته می شود این است که چرا حقوقی های در حد فاصل تیر تا اواسط مرداد ماه اقدام به عرضه گسترده سهام در بورس کردند در حالی که ما منطقا‌ً باید در زمان فزونی تقاضا اقدام به عرضه می کردیم تا مانع افزایش مصنوعی قیمت ها می شدیم. دژپسند افزود: در همان ایام مصوبه ای برای افزایش شناوری شرکت های بورسی تا 25 درصد را گرفتیم که به اذعان همگان "مصوبه طلایی" بود، زیرا روند رو به فزونی تقاضا در بورس را پوشش می داد. وزیر اقتصاد تصریح کرد؛ در زمان ریزش بورس هم باید تقاضا شکل بگیرد که به همین منظور حقوقی‌ها ورود کردند و اقدام به خرید سهام می‌کنند.
وزیر اقتصاد همچنین تامین مالی بودجه از طریق عرضه انواع اوراق را اقدامی دیگر از سوی وزارت اقتصاد در راستای حفظ تعادل در بازار سرمایه معرفی کرد که موجب تعمیق بخش دیگری از بازار سرمایه شد. دژپسند افزود: همچنین، در مقطعی، ما به این نتیجه رسیدیم که دولت دیگر عرضه اولیه نکند و بخش خصوصی را به این کار فرا خواندیم. رییس شورای عالی بورس و اوراق بهادار، با دعوت همگان به عدم برخورد احساسی با نوسانات بازار سرمایه گفت: اگر خاطرتان باشد یک مرتبه دیگر، شاخص بازار سرمایه تا یک میلیون و دویست هزار واحد پائین آمد و بعد مجدداً تا یک و نیم میلیون واحد افزایش پیدا کرد.
این تجربه به ما نشان داد که تغییر روند شاخص در شرایط ثبات شرایط پیرامونی به سهولت امکانپذیر است. وزیر اقتصاد در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تلاش های صورت گرفته برای تسهیل ورود شرکت ها به بورس، اعلام کرد: در حال حاضر در صورت کامل بودن مدارک، فرآیند پذیرش یک شرکت در بازار بورس، حداکثر یکماه طول می کشد. دژپسند با بیان اینکه دولت باید کاری کند که این عملیات کشف قیمت در بازار بورس با کارآمدی انجام شود، گفت: در همین زمینه در دو ماه گذشته به اندازه 10 سال کار انجام شده و همه شرکت‌ها بازار گردان دارند. وزیر اقتصاد با اشاره به برخی دیگر از اقدامات این وزارتخانه برای کاهش نوسان بازار، استفاده از ابزار جدیدی مانند اوراق تبعی در این خصوص را مورد اشاره قرار داد.
گفتنی است دژپسند بعد از ظهر امروز به اتفاق رییس سازمان بورس و اورق بهادار، اعضای هیأت مدیره این سازمان، رؤسای شرکت های بورس تهران و فرابورس و تعدادی از معاونین این وزارتخانه، در جلسه کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با موضوع بررسی شرایط بازار سرمایه حضور یافته بود.
-->

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: بازار سرمایه وزیر اقتصاد شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۶۸۶۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آینده بورس در چند پرده

نوسان نماگر‌های بورسی همچنان ادامه دارد؛ اما هنوز نمی‌توان با قدرت در زمینه خروج بازار سهام از فراز و فرود فرسایشی ۲۶ روزه ۱۴۰۳ سخن گفت.

به گزارش دنیای اقتصاد، بورس تهران هنوز نتوانسته مسیر واقعی خود را به رخ سهامداران بکشد. نخست به این دلیل که هرگاه در مسیر صعودی قرار گرفته برخی از دست انداز‌ها مانع از پایداری در مسیر صعودی شده است. از ریسک‌های بیرونی و بی اعتمادی حاکم بر بازار گرفته تا گره قیمت‌گذاری دستوری که مانند دیواری سد راه ورود پول به بورس شده است. طبیعتا در چنین شرایطی نمی‌توان انتظار داشت بازار سهام کارکرد‌های طبیعی خود را پیاده کند. بررسی عملکرد بورس بعد از مرداد ۹۹ نشان می‌دهد؛ عوامل مذکور باعث شده تا سهامداران نوپا انگیزه جدی برای ورود به تالارشیشه‌ای نداشته باشند.

بازار سهام در سال‌های اخیر مصائب زیادی را متحمل شده است؛ از افزایش نرخ بهره و مصوبات گاه و بیگاه در خصوص قیمت فروش بنگاه‌های تولیدی همگی عواملی بودند که توانستند کارکرد‌های بازار سهام را مختل کنند. علاوه بر این موضوعات بورس ۱۴۰۳ را با پس لرزه‌های تنش‌های سیاسی کشور آغاز کرد.

بررسی‌ها حکایت از آن دارد که از ابتدای ۱۴۰۳ شاخص سهام ۱۴ روز مثبت و ۱۲ روز منفی را پشت سرگذاشته است. این در حالی است که بر اساس پیش‌بینی کارشناسان بورسی، بازار نماگر‌های سهامی می‌توانستند فروردین جذابی را رقم بزنند. اما بر اساس آنچه گفته شد؛ عوامل مختلفی دست به دست هم دادند تا بازار سهام عملکردی بهتر از حدود ۳ درصدی کسب نکند. اما دماسنج اصلی بورس با توجه به اینکه در هفته دوم اردیبهشت متزلزل ظاهر شد؛ مجددا با تردید‌های جدیدی محاصره شده است.

از واقعیات تا انتظارات

اما بازار سهام سومین هفته معاملاتی اردیبهشت را با یک روز کاری کمتر چگونه پشت سر خواهد گذاشت؟ در همین رابطه محمد غفوری کارشناس بازار سرمایه، ضمن اشاره به وضعیت بازار سهام اظهار کرد: اکنون سرمایه‌گذاران با ابهامات بی‌شماری در مورد روند بازار سهام مواجه هستند. آیا قیمت‌گذاری دستوری باز هم می‌تواند بازار سهام را تهدید کند؟ مباحث مرتبط با مالیات به کجا ختم می‌شود؟ آیا سیاستگذار برای جبران کسری خود ممکن است بورس را دستاویز مشکل خود کند؟ این پرسش‌ها عملا نشان می‌دهد؛ بدون شک تمامی فعالان بازار سهام در این روز‌ها به جای تمرکز بر تحلیل‌های بنیادی با مجموعه‌ای از بلاتکلیفی‌ها دست به گریبان هستند.

در هفته‌ای که گذشت حال و روز قیمت‌ها در بازار سرمایه خوب نبود. در طول این هفته بسیاری از نماد‌های بازار و کوچک در مدار نزولی حرکت کردند. گام برداشتن در این مسیر تاثیر بسزایی بر ذهنیت فعالان خرد بازار سهام نسبت به رونق معاملات روز‌های آتی گذاشته است. یکی از موضوعات مهم که باعث شده تا بازار با خروج ۴۵۷۲میلیارد تومانی پول مواجه باشد دقیقا به بلاتکلیفی‌های حاکم بر بازار بازمی‌گردد.

در واقع معلق ماندن سرنوشت بازار‌های موازی و چشم‌انداز مبهم وضعیت سیاسی کشور همراه با ریسک‌های قانونی منجر به تداوم بی‌اعتمادی سهامداران به بورس شده است. بر این اساس انتظار می‌رود که بورس در هفته جاری متاثر از این موضوعات به روند فرسایشی خود ادامه دهد. اما به طور کلی سناریو‌های مختلفی برای روند آینده بازار سهام می‌توان تعریف کرد که نقش ریسک‌های سیاسی را در سناریو‌های مختلف نباید نادیده گرفت.

به گفته این کارشناس وقتی وضعیت متغیر‌های اثرگذار بر بورس مجهول است؛ نمی‎ توان انتظار رونق بورس همراه با آرامش را داشت. اما با همه این اوصاف دو سناریوی بورسی قابل تامل است. اگر بخواهیم شاخص از منظر قیمتی بازار را مورد بررسی قرار دهیم، وضعیت‌های رکودی بازار طی سال‌های ۸۳، ۹۲و ۹۹ نشان می‌دهد هرگاه بازار توانسته بالای سقف شرایط رکودی این سال‌ها تثبیت شود، هیچ وقت زیر محدوده‌ای که توانسته سقف دوره رکودی خود را بشکند، نوسان نداده است.

به بیانی دیگر بازار تا زمانی که بالای سقف شکسته شده خود قرار دارد وارد وضعیت انباشت شده است. در چنین وضعیتی سهامداران حقوقی به بازار ورود پیدا کرده اند. دوران رکودی هم می‌تواند با ورود سرمایه‌گذاران بزرگ که عمدتا حقوقی هستند گره بخورد. اما یکی از موضوعات قابل تامل در این است که تجربه بازار سهام در زمان نزدیک به انتخابات ریاست جمهوری نشان می‌دهد که معمولا ۸-۷ماه قبل از انتخابات دوره دوم ریاست جمهوری رشد بازار رقم خورده است.

با قرار گرفتن در چنین شرایطی می‌توان امید داشت که موتور محرک بورس استارت بخورد و فضای مطلوب‌تری را در بازار سرمایه مشاهده کنیم. اما در کوتاه‌مدت بازارسهام را چه می‌شود؟ بورس تا زمانی که از منظر ارزش معاملات بالای سطح ۶ هزار میلیارد تومان تثبیت نشود؛ سیگنالی مبتنی بر آغاز روند صعودی مخابره نخواهد شد.

البته این مهم منوط به این است که افزایش ارزش معاملات خرد پایدار باشد. بار‌ها دیده شده است که ارزش معاملات خرد به صورت مقطعی و روزانه جهش یافته است، اما به دلیل اینکه پایداری در این مسیر نشان نداده است مجددا به سطوح پایین سقوط کرده است. در هفته گذشته میانگین ارزش معاملات خرد عدد ۳۲۹۱ میلیارد تومان را ثبت کرد که کاهش ۲۶درصدی را نسبت به هفته اول اردیبهشت نشان می‌دهد. وضعیت فوق گویای این است که شرایط کنونی نمی‌تواند نوید‌بخش ورود پول قدرتمند در کوتاه‌مدت به بازار سهام باشد.

افت قابل توجه ارزش معاملات زنگ خطری برای تداوم روند منفی بازار محسوب می‌شود از این رو به نظر می‌رسد که در روز‌های پیش رو احتمالا همچنان فضا برای سرمایه‌گذاری جذاب نباشد. در شرایط کنونی شاید بتوان یکی از دلایل مهم بی‌رغبتی ورود پول را در ارزش معاملات زیر ۶ هزار میلیارد تومانی یافت.

این کارشناس افزود: واقعیت بورس با آنچه از شاخص کل برداشت می‌شود بسیار متفاوت است. شاخص سهام آنچه در بطن بازار در حال رخ دادن است؛ را نشان نمی‌دهد که ضعف بزرگی محسوب می‌شود. به همین دلیل به جای شاخص کل باید وضعیت ارزش معاملات خرد را در نظر گرفت. با توجه به شرایط این سنجه آماری باید انتظارات از بورس را تعدیل کرد. اما قیمت‌ها با توجه به سودسازی و ارزندگی در محدوده ارزنده‌ای قرار دارد. سرمایه‌گذاران می‌توانند با نگاه حداقل یکساله به بورس اعتماد کنند. دلیل این رویداد همان‌طور که در سطور قبل توضیح داده شد به عملکرد ضعیف در بورس منجر شده است. آن هم در شرایطی که افق روشنی پیش روی بازار سهام نیست. برآیند رفتار سهامداران نشان‌دهنده این واقعیت است که سرمایه‌گذاران بازار پرریسک سهام را فضای مناسبی برای سرمایه‌گذاری تلقی نمی‌کنند.

برخی از کارشناسان بازار سرمایه نیز بر این باورند که بازگشت بورس به رونق با توجه به ابهامات کنونی و شرایط واقعی بازار‌ها سناریوی ساده انگارانه‌ای است. بورس تهران نیز از آنجا که به مانند هر بازار مالی دیگر از اخبار و رویداد‌های مختلفی اثر می‌پذیرد نسبت به اخبار و وقایع گوناگون واکنش‌های گوناگونی را بروز می‌دهد. به این ترتیب این بازار هم دستخوش نوسانات گوناگونی است و ورود و خروج پول را به شرایط اثرگذار وابسته می‌کند.

دیگر خبرها

  • بازارگردانی به نفع یا به ضرر بورس؟
  • افزایش شرکت های بورسی در کرمانشاه
  • چرا بورس درجا می‌زند؟!
  • وزیر اقتصاد: رشد اقتصادی سال ۱۴۰۲ یکی از باکیفیت‌ترین رشدهای اخیر ایران است
  • افزایش سرمایه بیش از ۴ هزار درصدی یک نماد بورسی
  • خروج نقدینگی از بازار سرمایه ادامه‌دار شد
  • آینده بورس در چند پرده
  • آیا بورس به تنهایی می‌تواند باعث رونق تولید شود؟ 
  • سرمایه‌گذاری در ۱۰۰ شرکت بورسی ایران هیچ ریسکی ندارد | بزرگ‌ترین بازار بورس ناشناخته جهان مربوط به ایران است
  • شرکت سهام عام پروژه مسیر توسعه مشارکت مردمی در تامین مالی زیرساخت‌های کشور