Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-06@22:54:55 GMT

توضیح وزیر نفت سابق درباره پرونده بابک زنجانی

تاریخ انتشار: ۴ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۷۶۹۳۴۲

توضیح وزیر نفت سابق درباره پرونده بابک زنجانی

به گزارش «تابناک» به نقل از ایلنا، رستم قاسمی در حاشیه بازدید از بیست و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی نفت در جمع خبرنگاران با بیان اینکه امروز یکی از روز‌های خوب زندگی ما است که از نمایشگاه نفت بازدید کردیم، اظهار داشت: از کسانی که زحمت برپایی این نمایشگاه را کشیدند باید قدردانی کنیم. صنعتگران کشورمان پیشرفت شگرفی در برخی حوزه‌ها داشته‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امروز شاهد ملی شدن واقعی صنعت نفت هستیم. خیلی از صنعتگران ما توانسته‌اند تهدید‌های تحریم را به فرصت تبدیل کنند که جای قدردانی دارد.

وی ادامه داد: اولین سخنرانی بنده به عنوان وزیر نفت وقت در عسلویه بود. عسلویه مجتمع آهن‌هاست آن زمان بنده اعلام کردم ما آدم‌ها را می‌خواهیم؛ آدم‌ها هستند که آهن‌ها را می‌سازند. امروز هم صنعتگران نفت ثابت کرده‌اند که می‌توانند و توانستند.

وزیر سابق نفت در پاسخ به ایلنا درباره چرایی بروز و ظهور فردی همچون بابک زنجانی در زمان وزارت او، گفت: در دوران غیرتحریم، شرکت ملی نفت سال‌ها نفت را به شکل دولتی می‌فروخت زمانی که تحریم رخ داد، فروش نفت در کشور شرایط عادی نداشت امروز هم به خاطر تحریم، شرایط عادی نیست البته ما هم زمینه‌هایی را ایجاد نکرده بودیم که بخش خصوصی بتواند نفت کشور را در شرایط مختلف بفروشد.

قاسمی افزود: بابک زنجانی به عنوان خریدار به شرکت ملی نفت و شرکت‌های پوششی که بر اساس مجوز شورای عالی امنیت ملی ایجاد شده بود مراجعه می‌کند، معتبرترین معاملات تجاری دنیا با LC است. ایشان وقتی نفت را می‌خرند LC را از یک بانک ایجاد شده در خارج از کشور به شرکت نفت می‌دهد بیش از ۶۰ درصد مدیریت آن بانک متعلق به یکی از بانک‌های بزرگ کشور بود که حدود ۸۰ درصد ارتباطات وزارت نفت هم از همین بانک بود. او وقتی LC را ارائه می‌دهد تا قبل از سررسید، کل بانک را خریداری می‌کند و به این ترتیب صاحب بانک و LC می‌شود همزمان با آن، بانک هم مورد تحریم قرار می‌گیرد.

وی ادامه داد: در آن زمان اقدامات انجام شده وزارت نفت این بود که ایشان را ممنوع‌الخروج کرد و کارشناسانی سازماندهی شدند که اموال او را شناسایی کنند. کازرونی وزیر مسکن اوایل انقلاب اموال او را شناسایی کرد، از سوی دیگر نیز اقداماتی برای دادگاهی او انجام شد. در همان دولت ما بابک زنجانی را به دادگاه معرفی کردیم.

وزیر سابق نفت تصریح کرد: نکته مهم اینکه باید اقدامات قضایی صورت می‌گرفت و این امر طبیعی است، ولی مهمتر اینکه باید برای بازگشت پول اقداماتی انجام می‌شد؛ اینکه پول وجود دارد، اما کجاست؟!

قاسمی خاطرنشان کرد: پرونده بابک زنجانی یک متر ارتفاع دارد. بیش از ۲۵ دادگاه رسمی برگزار شد و طی هشت سال گذشته دست وزارت اطلاعات این دولت بوده است.

وی تاکید کرد: تحقیقاً اعلام می‌کنم که هیچ کارمند وزارت نفت در پرونده بابک زنجانی متهم نیست و هیچ اتهامی بر صنعت نفت وارد نیست البته بعضی مواقع از معاونین قوه قضاییه برخورد‌هایی دیده می‌شود، اما در کل شجاعانه برخورد می‌کند.

وزیر سابق نفت تاکید کرد: در پرونده بابک زنجانی برخورد قوه قضاییه مشخص است و هیچ اتهامی به کارکنان وزارت صنعت نفت کشور وارد نبوده و نیست. کسانی که از روز‌های ابتدایی ابهاماتی داشتند نیز پس از بررسی‌های به عمل آمده کاملا رفع اتهام شد.

قاسمی در ادامه گفت: به هر حال در شرایط تحریم، ریسک و مشکلاتی وجود دارد. اکنون نیز وزارت نفت برای فروش نفت تلاش می‌کند، اما پشت صحنه ریسک‌هایی نیز وجود دارد که بابک زنجانی نیز یکی از همین ریسک‌ها بود، اما نکته مهم اینکه در سال ۹۰ و ۹۱ که تحریم آمریکا، سازمان ملل و اروپا بودیم نزدیک به ۱۶۰ میلیارد دلار نفت فروخته شد که بالاترین فروش نفت در ۱۰۰ سال گذشته است.

وی درباره فروش نفت گفت: همانطور که آقای زنگنه در مجلس اعلام کرد که قاسمی نه تنها ۹۰ درصد بلکه ۱۰۰ درصد در کنار وزارت نفت است. بنده مدتی است که در بحث فروش نفت به وزارتخانه کمک می‌کنم و بخش قابل توجهی از نفت کشور را به روش‌هایی که وجود دارد می‌فروشیم. هم در وزارت نفت و هم با کسانی که بنده کار می‌کنم اتفاقاتی افتاده که صادرات افزایش یافته است. به هر حال بنا به تکلیفی که به عهده ما گذاشته شده، در زمینه فروش نفت به وزارتخانه کمک می‌کنم.

وزیر سابق نفت درباره واردات گاز از ترکمنستان بیان داشت: در دوره‌ای از این کشور گاز وارد می‌کردیم و بابت آن بدهی داشتیم که باید پرداخت می‌شد. گاز ترکمنستان برای ما یک حسن داشت و آن هم اینکه از آنچه صادر می‌کردیم ارزانتر بود ضمن اینکه مزیت سوآپ را هم داشتیم، اما به هر دلیل قطع شد. در آن مقطع که مشکلات بانکی برای صادرات و واردات داشتیم بنده سفری به کشور ترکمنستان داشتم و با رئیس جمهور این کشور ملاقات و مذاکره کردم که قبول کنند به جای پول، به آن‌ها کالا بدهیم که توافق خوبی بود و ما توانستیم تعداد زیادی اتوبوس، لوله‌های نفت و محصولات شیمیایی را به جای طلب به ترکمنستان صادر کنیم.

قاسمی خاطرنشان کرد: این تهاتر دو مزیت داشت؛ اول اینکه گاز به کشور وارد می‌شد ثانیاً توانستیم تولیدات کشور را بفروشیم و پول تولیدکنندگان را نیز شرکت گاز پرداخت می‌کرد. اتفاق دیگر اینکه از بعضی فروشندگان نفت طلا می‌گرفتیم و به جای بدهی به ترکمنستان تحویل می‌دادیم.

وی درباره مقاصد صادرات نفت در شرایط حاضر گفت: دلیلی ندارد محل فروش را اعلام کنم، اما به دلیل ارتباطی که با برخی کشور‌ها داشتم به همان کشور‌ها صادرات نفت دارم که رقم خوبی است و با اسناد و مدارک، اطلاعات آن در شرکت ملی نفت وجود دارد.

وزیر سابق نفت در ادامه با بیان اینکه بالاترین توسعه در صنعت نفت در سال‌های ۹۰ و ۹۱ بوده است، اظهار داشت: مهندس زنگنه هم این موضوع را تایید می‌کند. در سال ۹۰ فقط در شرکت ملی نفت ۲۰ میلیارد دلار و در سال ۹۱ در همین شرکت ۲۱ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری کردیم. در دولت دهم ۱۷ فاز پارس جنوبی را با هم در دستور کار قرار دادیم که در تاریخ صنعت نفت کشور بی‌سابقه است؛ آن زمان ایراد می‌گرفتند که منابع مالی شروع همزمان ۱۷ فاز چگونه تامین می‌شود؟ به هر حال ابرطرح آن روز صنعت نفت در دنیا بود و منابع مالی آن هم تامین شده بود و امروز به جز فاز ۱۴ تقریبا تمامی ۱۷ فاز به اتمام رسیده و فاز ۱۴ هم در شش ماه اول ۱۴۰۰ تکمیل می‌شود.

قاسمی خاطرنشان کرد: شروع ۱۷ فاز در پارس جنوبی و دولت دهم و اتمام آن کار بزرگی بود که در صنعت نفت رخ داد و اگر شروع نشده بود امروز تمام نمی‌شد.

وی یادآور شد: کمترین پیشرفت فاز‌ها در دولت قبل با ۵۲ درصد و بقیه را با ۶۰ تا ۹۵ درصد تحویل دادیم که دولت یازدهم هم آن‌ها را به اتمام رساند و امروز عملا پرونده پارس جنوبی بسته شده است.

منبع: تابناک

کلیدواژه: آلودگی هوا مهرداد میناوند علی انصاریان احمد جهان بزرگی نمایشگاه مجازی کتاب رستم قاسمی وزیر نفت دولت دهم بابک زنجانی آلودگی هوا مهرداد میناوند علی انصاریان احمد جهان بزرگی نمایشگاه مجازی کتاب پرونده بابک زنجانی وزیر سابق نفت شرکت ملی نفت وزارت نفت صنعت نفت نفت کشور فروش نفت ۱۷ فاز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۶۹۳۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیانیه وزارت خارجه مصر درباره دیدار شکری و امیرعبداللهیان

وزارت خارجه مصر اعلام کرد وزیر خارجه این کشور در دیدار با همتای ایرانی درباره آتش‌بس غزه گفت‌وگو کرد.

به گزارش ایسنا، وزارت خارجه مصر در بیانیه‌ای اعلام کرد: سامح شکری، وزیر خارجه این کشور در دیدار با حسین امیرعبداللهیان، همتای ایرانی خود بر تمایل قاهره برای آتش‌بس و تبادل اسرا و رسیدن به توقف کامل و دائم جنگ در غزه تاکید کرد.

طبق بیانیه وزارت خارجه مصر، وزیر خارجه این کشور خواهان تشویق کشورها برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین با هدف تقویت تلاش‌ها برای تشکیل کشور فلسطین بر اساس راه حل ۲ دولت تاکید کرد.

طبق گزارش الجزیره، در بیانیه وزارت خارجه مصر آمده است: شکری با همتای ایرانی خود برای ادامه مذاکره و گفت‌وگو جهت حل تمام مسائل موجود و در راستای تلاش برای عادی‌سازی روابط بین 2 کشور توافق کردند.

حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه که برای شرکت در پانزدهمین اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی در بانجول پایتخت گامبیا به سر می‌برد و «سامح شکری» وزیر خارجه مصر دیدار کردند.

در این دیدار، طرفین در خصوص آخرین روند تلاش‌های فی مابین برای ارتقای روابط دوجانبه و همچنین آخرین تحولات منطقه به خصوص اوضاع فلسطین و غزه و تلاش‌های جاری برای توقف جنایات رژیم صهیونیستی علیه مردم فلسطین گفت‌وگو و تبادل نظر کردند.

وزیران امور خارجه ایران و مصر در ابتدای این ملاقات ضمن ابلاغ سلام‌ها و درودهای گرم روسای جمهور ۲ کشور به یکدیگر،  اهتمام ویژه سران ۲ کشور برای پیگیری تقویت روابط فیمابین را مورد تاکید قرار دادند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • وزیر اسبق زلنسکی در فهرست تحت تعقیب روسیه قرار گرفت
  • شرکای پشت پرده بابک زنجانی چه کسانی بودند؟ /چرا پرونده اختلاس او شفاف سازی نمی شود؟ /مبلغ کلان ارزی قرار است به صورت املاک به بیت المال بازگردد؟
  • لبه تیغ
  • توضیح وزیر کشور درباره تقسیم استان تهران
  • توضیح دفتر نتانیاهو درباره بستن شبکه الجزیره
  • توضیح وزیر کشور درباره کشتی توقیف شده پرتغالی
  • وزیر کشور: مسئول رسیدگی به پرونده کشتی پرتغالی توقیف شده قوه قضاییه است
  • روسیه وزیر دفاع سابق اوکراین را تحت تعقیب قرار داد
  • بیانیه وزارت خارجه مصر درباره دیدار شکری و امیرعبداللهیان
  • تشکیل سالانه ۶۰ هزار پرونده قضایی در وزارت نیرو