Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-04-28@15:57:03 GMT

تاثیر استرس بر سیستم قلبی عروقی چیست؟

تاریخ انتشار: ۴ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۷۷۳۸۱۴

تاثیر استرس بر سیستم قلبی عروقی چیست؟

دکتر مریم موسوی تاکید کرد: استرس‌های روحی فردی، اختلالات اضطرابی، افسردگی مزمن، استرس شغلی، بیکاری، فقدان حمایت مالی اجتماعی، استرس زناشویی، طلاق، تجرد، تجارب نامطلوب دوران کودکی، اختلالات اضطرابی پس از تروما (سیل، زلزله، جنگ، تجاوز) و خصوصیت‌های شخصیتی همگی می‌توانند بصورت حاد و مزمن سیستم قلبی عروقی را تحت تاثیر قرار دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش خبرگزاری برنا از تهران ؛ دکتر مریم موسوی، متخصص قلب و عروق در گفتگو با خبرنگار برنا با تاکید بر اینکه استرس‌های روحی، اجتماعی و اثرات آن روی سلامت روانی افراد بر عملکرد همه اعضای بدن تاثیرات به سزایی دارد؛ گفت: در این میان سیستم قلب و عروق از جمله آسیب پذیرترین ارگان‌های بدن در مقابل استرس‌هاست. چنانچه یکی از شایعترین شکایات افراد بدنبال استرس‌های مختلف بصورت حملات تپش قلب، احساس درد در قفسه سینه، تنگی نفس و احساس خفگی بروز می‌کند. تنش‌های روحی نه تنها بصورت حاد  بلکه در موارد مزمن شده نیز با واکنش پذیری سیستم قلبی عروقی همراه است.

او افزود: پاسخ فیزیولوژیک بدن نسبت به استرس با افزایش سطح هورمون‌های استرس‌زا و واکنش‌های التهابی و بدنبال آن تغییر در ضربان قلب، افزایش فشار خون در زمینه انقباض عروقی، افزایش نیاز عضله قلب به اکسیژن و کاهش خون‌رسانی عروق کرونر قلب بواسطه  تغییر در جدار عروق و تسریع در تصلب شرایین، اختلال در سیستم خودکار عصبی دیده می‌شود.

دارنده بورد تخصصی قلب و عروق بیان کرد: ارتباط بین وقایع حاد و پر استرس با حمله حاد قلبی و انواع آریتمی در برخی موارد مشخص شده است اما در مجموع اثرات استرس مزمن بر شانس وقوع حملات قلبی خصوصا در افراد دارای زمینه بیماری قلبی بیشتر بوده است.

او ادامه داد: علی‌رغم همه این موارد بدلیل فقدان معیارهای استاندارد یکپارچه جهت تعیین شدت و کیفیت استرس و عدم توجه کافی به این مقوله ،تاثیر دقیق این عوامل بر سیستم قلبی به راحتی قابل اثبات نیست. از طرفی به واسطه تاثیرات نامطلوب استرس روی سبک زندگی افراد، رژیم غذایی ناسالم، کاهش فعالیت فیزیکی، تبعیت کمتر از توصیه های درمانی پزشکی، افزایش تمایل به رفتارهای پر خطر مانند استعمال دخانیات و الکل شانس ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی را می‌افزاید؛ اما باید توجه داشت از آنجا که همه این عوامل بصورت بالقوه زمینه ساز ابتلا به بیماری قلبی هستند، باعث می‌شود نقش استرس بصورت مستقیم کمتر مورد توجه قرار گیرد.

دکتر مریم موسوی در پایان تاکید کرد: استرس‌های روحی فردی، اختلالات اضطرابی، افسردگی مزمن، استرس شغلی، بیکاری، فقدان حمایت مالی اجتماعی، استرس زناشویی، طلاق، تجرد، تجارب نامطلوب دوران کودکی، اختلالات اضطرابی پس از تروما (سیل، زلزله، جنگ، تجاوز) و خصوصیت‌های شخصیتی همگی می‌توانند بصورت حاد و مزمن سیستم قلبی عروقی را تحت تاثیر قرار دهند. به همین دلیل ضرورت توجه به سلامت روان افراد جامعه و پیگیری درمان اختلالات روانپزشکی با استفاده از تکنیک‌های روان درمانی و مصرف داروها بیش از پیش  حائز اهمیت شده است، چراکه نتایج درمانی مناسب علاوه بر بهبود وضعیت روحی روانی افراد با کاهش نسبی خطر بیماری‌های قلبی عروقی، بهبود کیفیت زندگی و افزایش امید به زندگی همراه است.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: استرس سيستم قلبي عروقي اختلالات اضطرابی سیستم قلبی عروقی سیستم قلب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۷۳۸۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دلیل آبریزش دائمی بینی چیست؟

 به گزارش تابناک به نقل از وری‌ول هلت،‌ اگر مدت‌زمان آلرژی از موعد انتظارتان بیشتر شد یا اینکه داروهای بدون نسخه ضدآلرژی کارساز نبود، احتمالا پای بیماری زمینه‌ای در میان است.
هرچند دوره بیماری‌های زمستان و آلرژی فصل بهار روبه پایان است، احتمال دارد آبریزش بینی به قوت خودش باقی باشد. اگر داروهای آلرژی هم علاج این آبریزش مدوام نبودند، وقتش رسیده که بدانید احتمالا به عارضه‌ای متفاوت دچارید.

دلیل آبریزش بینی ممکن است «التهاب سینوسی مزمن» (رینوسینوزیت، rhinosinusitis) باشد؛ بیماری التهابی مزمنی اگر بیش از سه ماه طول بکشد تورم سینوس‌ها را به‌دنبال خواهد داشت.

البته ممکن است همزمان دچار آلرژی و التهاب سینوسی مزمن باشید. از آنجایی که آبریزش بینی هم جزو علائم التهاب سینوسی مزمن و هم جزو علائم آلرژی‌های فصلی است، افراد معمولا فکر می‌کنند که دلیل اصلی آبریزش بینی آلرژی فصلی باشد. با وجود آنکه داروهای بدون نسخه ضدآلرژی در درمان آن موثر است، اما به افرادی که التهاب سینوسی مزمن دارند کمک چندانی نمی‌کنند.

علائمی که نشان می‌دهند دلیل آبریزش بینی آلرژی نیست
نشانه‌هایی وجود دارد که آلرژی‌زاهای (آلرژن‌ها) بهاری، که در محیط شناورند، شاید دلیل آبریزش بینی نباشند. برای مثال، اگر وضعیت آلرژی بیش از حد طول کشید یا اینکه داروهای بدون نسخه کارساز نبود، احتمالا پای بیماری زمینه‌ای در میان است.

جایانت پینتو، مدیر بخش راینولوژی (جراحی و درمان بیماری‌ها بینی) و آلرژی دانشگاه پزشکی شیکاگو، می‌گوید، وقتی با فردی مواجه می‌شویم که مدت‌زمان طولانی آبریزش بینی دارد به بیماری التهاب سینوسی مزمن مشکوک می‌شویم. افرادی که آنتی‌هیستامین، استروئیدهای داخل بینی یا اسپری بینی استفاده می‌کنند و همچنان آبریزش‌ بینی دارند، ممکن است به التهاب مزمن سینوس‌ مبتلا باشند که روش درمانی دیگری می‌طلبد.

بنابراین متخصصان توصیه می‌کنند که در چنین مواردی به متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کنید.

درمان التهاب سینوسی مزمن
داروهای بدون نسخه برای تسکین علائم آلرژی کافی و مناسب‌اند اما معمولا به التهاب سینوسی مزمن کمکی نمی‌کنند. اما خبر خوب این است که اگر متخصص همه دلایل احتمالی را بررسی و موثرترین درمان را انتخاب کرده‌ باشد،‌ بیماری التهاب سینوسی مزمن درمان‌پذیر است.

روش‌های درمانی برای افراد مختلف متفاوت است، اما آنتی بیوتیک‌ها یا استروئیدها به‌همراه اسپری بینی و سینوس، از درمان‌های رایج التهاب سینوسی مزمن به‌شمار می‌روند. اگر این روش‌های درمانی کارساز نبود، جراحی سینوس راه دیگری است که متخصصان توصیه می‌کنند.

دیگر خبرها

  • حمله قلبی به دو هوادار تراکتور به خاطر استرس شدید
  • پزشکان می‌گویند آسانسورسواری عمر را کوتاه می‌کند؛ جایگزین استفاده از راه‌پله!
  • لبخند ساختگی ما را شادتر می‌کند؟
  • پنج راه برای تکمیل «چرخه استرس» و جلوگیری از فرسودگی یا افسردگی
  • دلیل آبریزش دائمی بینی چیست؟
  • زخم‌های دیابت، کشنده‌تر از سرطان
  • خواب کافی و تاثیر آن بر سلامت جسم و روان
  • نماینده مردم زنجان : دولت جدیت لازم برای استفاده از افراد توانمند را نداشت/ مجلس در انتسابات تاثیر منفی گذاشت/ چالش‌هایمان بیشتر خواهد شد
  • غیبت ۱۳۷ کنکوری در مناطق سیل‌زده شهرستان زیرکوه/ علاوه بر فرصت مجدد آیا سهمیه‌ای به داوطلبان اختصاص داده می‌شود؟ +فیلم
  • کوتاهی افراد ونهادهای مسئول درخصوص حجاب سبب ورود نیروی انتظامی شد