Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-05-01@12:50:25 GMT

سنگ ۳.۹ میلیارد ساله‌ی ماه در دفتر کار بایدن!+عکس

تاریخ انتشار: ۴ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۷۷۴۴۹۰

سنگ ۳.۹ میلیارد ساله‌ی ماه در دفتر کار بایدن!+عکس

آفتاب‌‌نیوز :

 سنگی کوچک که به وسیله‌ی یک گیره در محفظه‌ای شیشه‌ای قرار دارد و به همراه وسایل دیگری که نشان دهنده‌ی جاه‌طلبی نسل‌های پیشین آمریکاست، بر روی قفسه‌ی کتابی در دفتر رئیس جمهور آمریکا گذاشته شده است.

به گزارش دیلی‌میل، ناسا به درخواست دولت جو بایدن این سنگ‌ را که در آزمایشگاه نمونه‌های گرفته شده از ماه در مرکز فضایی جانسون ناسا(Johnson Space Center) در هوستون بود به ریاست جمهوری قرض داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در پایه این سازه متنی در مورد سه فضانوردی که در ماموریت آپولو ۱۷ بودند و آخرین فضانوردانی هستند که روی سطح ماه راه رفتند وجود دارد. بر طبق متن موجود روی پایه‌ی محفظه‌ این سنگ، فضانورد آپولو ۱۷، رونالد ایوانز(Ronald Evans)، و ماه‌نوردان هریسون اشمیت(Harrison Schmitt) و یوجین سرنان(Eugene Cernan)آخرین افرادی که پای بر ماه گذاشتند این نمونه سنگ را از یک تخته سنگ بزرگ‌تر در دره‌ای به نام Taurus-Littrow که ۳ کیلومتر با ماه نشین آپولو فاصله داشت برداشتند. این قطعه ۳۳۲ گرمی از ماه در سال ۱۹۷۲ برداشته شده است. این نمونه ۳.۹ میلیارد سال سن دارد و در طول آخرین برخورد بزرگ فضایی در نزدیکی ماه به وجود آمده است.

این سنگ قسمتی حفره دار دارد که در طول برخوردهای مختلف اجسام به سطح ماه در طول میلیون‌ها سال ایجاد شده است. همچنین بخشی مسطح دارد که در اثر برشی که آزمایشگاه قمری ناسا برای تحقیقات زده است به وجود آمده است.

در طول مأموریت آپولو ۱۷، سرنان و اشمیت ۲۲ ساعت را در سطح ماه در دره Taurus-Littrow گذراندند، در حالی که همکار آن‌ها رونالد ایوانز بالای سرشان در گردش بود. این گروه آزمایشاتی از جمله نمودار لرزه ای، تجزیه و تحلیل ترکیبات جوی و نمونه برداری از ماه را انجام دادند و چند یادگاری با خود به خانه آوردند از جمله سنگی که اکنون در دفتر رئیس جمهور است.

این سنگ پیش از رسیدن به کاخ سفید در هفته جاری، در موزه فناوری آلمان در برلین به نمایش گذاشته شده بود.

جو بایدن اولین رئیس جمهوری است که این نمونه خاص را درخواست می‌کند، اما دومین نمونه‌ای است که در کاخ سفید قرار می‌گیرد.

در سال ۱۹۹۹، بیل کلینتون(Bill Clinton)، رئیس جمهور اسبق، برای بزرگداشت سی امین سالگرد فرود اولین فضاپیمای ناسا بر ماه، فضانوردان آپولو ۱۱ ، نیل آرمسترانگ(Neil Armstrong)، باز آلدرین(Buzz Aldrin) و مایکل کالینز(Michael Collins) را به کاخ سفید دعوت کرد و نمونه قمری ۱۰۰۵۷،۳۰ را که در ماموریت فضایی در سال ۱۹۶۹ برداشته شده بود نیز قرض گرفت.

سنگی که هم اکنون در دفتر رئیس جمهور قرار دارد نمونه‌ی قمری ۷۶۰۱۵,۱۴۳ است که نشان‌ دهنده‌ی تاریخ آخرین سفر ناسا به ماه و همچنین نشانه‌ای از سفر دوباره به ماه در آینده است. ایالات متحده قصد دارد در سال ۲۰۲۴ به ماه فضانورد بفرستد. این ماموریت که آرتمیس(Artemis) نام دارد اولین سفری است که بعد از ماموریت سال ۱۹۷۲ انسان را به ماه خواهد برد و اولین سفر به ماه که یک فضانورد زن در آن حضور خواهد داشت.

با این حال فضاپیمایی که قرار است آمریکا را به ماه برگرداند در اولین آزمایشات پرتاب مشکلاتی داشته است.

در ۱۶ ام ماه ژانویه ناسا قصد داشت آخرین آزمایش از سری آزمایش‌های ملقب به مسیر سبز(Green Run) را در مرکز فضایی استنیس(stennis Space Center) می سی سی پی(Mississippi) انجام دهد اما خرابی اجزای اصلی یکی از موشک‌ها باعث شد تا برای امنیت هر چهار موشک را خاموش کنند.

محدودیت زمانی برای اجرای مجدد این آزمایش وجود ندارد اما بر طبق گزارش اسپیس نیوز(space news)حداقل یک هفته طول می‌کشد تا آزمایش دیگری انجام شود و ناسا باید تصمیم نهایی را بگیرد.

در ماه فوریه ناسا قصد داشت تا هسته سیستم پرتاب فضایی را به مرکز فضایی کندی(Kennedy Space Center) بفرستد تا به فضاپیمای اوریون (Orion) ملحق شود اما اکنون شک و شبهه‌های حول این موضوع ایجاد شده است.

دولت ترامپ محدودیت زمانی برای ارسال فضاپیما و فضانوردان به ماه تا سال ۲۰۲۴ تعیین کرده بود اما رئیس جمهور بایدن به این برنامه زمانی پایبند نیست.

منبع: خبرگزاری ایسنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: ناسا جو بایدن کاخ سفید رئیس جمهور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۷۴۴۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بایدن: آمریکا، مصر و قطر درباره توافق آزادی گروگان‌ها و آتش‌بس غزه همکاری خواهند کرد

همزمان با سفر آنتونی بلینکن وزیرخارجه ایالات متحده به عربستان سعودی و مطرح شدن طرح تازه برای آتش‌بس و آزادی گروگان‌ها، کاخ سفید روز دوشنبه دهم اردیبهشت در بیانیه‌ای از تماس تلفنی رئیس جمهور آمریکا با رئیس جمهور مصر و امیر قطر خبر داد.

به گزارش انتخاب، بیانیه کاخ سفید تاکید می‌کند رهبران آمریکا، مصر و قطر درباره پیشنهاد تازه‌ای که اکنون برای تضمین آزادی گروگان‌ها و آتش‌بس فوری در غزه روی میز است، گفتگو کردند.

رئیس جمهور آمریکا تأکید کرد که کشورش به همراه مصر و قطر برای تضمین اجرای کامل مفاد این توافق پیشنهاد تلاش خواهد کرد.

بایدن از عبدالفتاح السیسی رئیس‌جمهورمصر خواسته‌است تا تمام تلاش خود را برای آزادی گروگان‌های حماس به کار گیرد، زیرا این تنها مانع برای آتش‌بس فوری و امدادرسانی به غیرنظامیان در غزه است.

رئیس جمهور آمریکا همچنین بر اهمیت حفاظت از جان غیرنظامیان و اطمینان از اینکه فلسطینی‌ها به مصر یا هر مکان دیگری خارج از غزه آواره نمی‌شوند، تاکید کرده‌است.

رهبران این سه کشور همچنین «ابتکارات جاری» برای افزایش جریان کمک‌ها برای نجات جان مردم غزه را بررسی کردند. آن‌ها موافقت کردند که به طور مستقیم و از طریق تیم‌های خود در روز‌های آینده از نزدیک هماهنگ باشند.

دفتر ریاست جمهوری مصر نیز روز دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ماه در بیانیه‌ای اعلام کرد که عبدالفتاح السیسی، رئیس جمهور این کشور در تماسی تلفنی با جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا، درباره آخرین تحولات در مذاکرات بر سر آتش بس در غزه و خطرات تشدید تنش نظامی در رفح گفتگو کردند.

در این بیانیه با اشاره به خطر تشدید تنش نظامی در رفح تاکید شده‌است که حمله به رفح می‌تواند فاجعه کنونی را به یک بحران انسانی بدتر تبدیل کند که بر ثبات و امنیت در منطقه تاثیر می‌گذارد.

در این گفت‌وگوی تلفنی السیسی، با بررسی تلاش‌های فشرده مصر در این زمینه، بر ضرورت دسترسی کامل و کافی به کمک‌های بشردوستانه در غزه تاکید کرد.

آنتونی بلینکن وزیرخارجه آمریکا که در حال حاضر در عربستان سعودی بسر می‌برد در توییتی از دیدار خود با نمایندگان امارات متحده عربی، قطر، مصر، اردان و سازمان آزادی‌بخش فلسطین خبر داد.

بلینکن تاکید کرده‌است که در این دیدار درباره نقش آمریکا دربرقراری صلح و امنیت پایدار در منطقه و تلاش‌هایی که درباره آزادی گروگان‌ها و دستیابی به آتش بس صورت می‌گیرد، سخن گفته‌است.

بلینکن روز دوشنبه همچنین گفت که امیدوار است حماس پیشنهاد «فوق‌العاده سخاوتمندانه» برای توقف حمله اسرائیل به غزه در ازای آزادی گروگان‌ها را بپذیرد.

به گفته او، «حماس پیشنهادی از سوی اسرائیل دریافت کرده که فوق‌العاده سخاوتمندانه است. در این لحظه تنها چیزی که بین مردم غزه و آتش‌بس ایستاده است حماس است».

وزیر خارجه آمریکا افزود: «آن‌ها باید تصمیم بگیرند و باید سریع تصمیم بگیرند. امیدوارم که تصمیم درستی بگیرند.»

گزارش‌ها حاکی است که قرار بود هیئتی از حماس روز دوشنبه به مصر برود که همراه با قطر در حال میانجیگری برای دستیابی به توافقی است که باعث توقف حملات اسرائیل و آزادی گروگان‌ها شود.

دیگر خبرها

  • فضانوردان چینی پس از ۶ ماه به زمین بازگشتند
  • چین خاک سرخ مریخ را به زمین می‌آورد!
  • ادعای بایدن: حماس تنها مانع آتش بس فوری در غزه است
  • بایدن: آمریکا، مصر و قطر درباره توافق آزادی گروگان‌ها و آتش‌بس غزه همکاری خواهند کرد
  • تصاویر تلسکوپ فضایی وب از یک سحابی در فاصله ۱۳۰۰ سال نوری
  • دیدار هیات الجزایری با هنیه در استانبول
  • استارلاینر بوئینگ قرار است در 6 می به فضا پرتاب شود
  • دراگون از ایستگاه فضایی جدا می‌شود
  • کنایه بایدن به ترامپ: با یک بچه ۶ ساله رقابت می‌کنم
  • چین اولین کشوری خواهد بود که خاک مریخ را به زمین می‌آورد