Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر – گروه استان‌ها: جنوب استان کرمان در فصل زمستان که کشاورزان سایر استان‌ها خانه نشین می‌شوند به مرکز تولید محصولات مختلف کشاورزی تبدیل می‌شود، یک محصول کشت می‌شود و همزمان محصول دیگر برداشت می‌شود. کشاورزانی که با افت و خیزهای اقتصادی کشور بر روی موج گرانی خود را با وام‌های کشاورزی و قرض گرفتن از یکدیگر سرپا نگه داشته‌اند حالا تغییرات اقلیمی را مانند دیواری مستحکم در مقابل تلاش شبانه روزی شان می‌بینند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۱۵ روز قبل بد که موج سرمایی که در ۲۰ سال گذشته در جنوب کرمان بی سابقه بود میلیاردها خسارت در جنوب استان به جای گذاشت اما این پایان ماجرا نبود و طوفان شدیدی که از روز پنجشنبه در شرق و جنوب کرمان آغاز شده بود مصیبتی دیگر بر سر مردم آورد.

باتلاق جازموریان که مدتهاست به دلیل عدم ورود حق آبه خشک شده است کانون اصلی ریزگردها در جنوب کرمان شده است.

وزش باد شدید در جنوب کرمان که دید افقی را به ۱۰ متر کاهش داد موجب شده بسیاری از مزارع کشاورزی زیر شن مدفون شود.

هر چند مردم سعی کردند با محکم کردن گلخانه‌ها و جالیزها که با کشت زیر پلاستیک طی سال‌های اخیر رونق گرفته است، از خسارت‌ها بکاهند اما در همان ساعات اولیه بروز طوفان تمامی زحمات خود را بر باد رفته دیدند.

نکته اینکه همزمان با طوفان شن وزیر کشاورزی در سفری غیر رسمی به کرمان سفر کرد و به چند مزرعه در شمال و جنوب غرب استان رفت اما در حالی که هزاران نفر از کشاورزان جنوب کرمان از سرمازدگی هفته گذشته و طوفان روزهای اخیر خسارت شدید دیدند از مردم و مزارع کشاورزی این مناطق بازدید نکرد.

در برخی از مناطق شهرستان‌های رودبار جنوب، قلعه گنج و منطقه جازموریان و زهکلوت دیگر محصولی در زمین مشاهده نمی‌شود و مزارع زیر شن‌های روان مدفون شده‌اند.

خسارت‌ها تنها در شهرستان رودبار جنوب ۲۰۰ میلیارد تومان گزارش می‌شود. این در حالی است که طوفان در شرق به خصوص در ریگان و فهرج نیز خسارت‌های زیادی را به جای گذاشته است.

خسارت‌ها تنها در شهرستان رودبار جنوب ۲۰۰ میلیارد تومان گزارش می‌شود. این در حالی است که طوفان در شرق به خصوص در ریگان و فهرج نیز خسارت‌های زیادی را به جای گذاشته است

اداره کل هواشناسی استان کرمان پیش بینی کرده وضعیت فعلی طی روزهای آینده نیز ادامه خواهد یافت و بعد از طوفان دمای هوا بار دیگر به شدت کاهش خواهد یافت.

بیشترین خسارت‌ها در بخش جازموریان، زهکلوت و رودبار جنوب به جای مانده است و هنوز مسئولان هیچ اظهار نظری در خصوص حمایت از کشاورزان نکرده‌اند.

طوفان همچنان ادامه دارد و فرماندار رودبار جنوب در گفتگو با مهر از خسارت ۲۰۰ میلیارد تومان به کشاورزی این شهرستان خبر می‌دهد و می‌گوید: بسیاری از کشاورزان با مشکلات جدی مالی برای باز پرداخت وام‌ها مواجه شده‌اند.

محصولی در زمین‌های کشاورزی باقی نمانده است

محمود قانعی افزود: شن گرفتگی زمین‌های کشاورزی بیشترین خسارت را به جای گذاشته است؛ بسیاری از کشاورزان بیمه نیستند و جبران خسارت این افراد ضروری است.

وی تصریح کرد: طوفان به زیر ساخت‌های شهرستان خسارت زیادی وارد کرده و از مردم می‌خواهیم تا فروکش کردن تند باد و طوفان شن از عبور و مرور غیرضروری خودداری کنند.

وی بیشترین میزان خسارت‌ها را مربوط به بخش زهکلوت دانست و گفت: مردم محروم این منطقه با وجود مشکلات زیادی که در زمینه افزایش قیمت نهاده‌های کشاورزی وجود دارد اقدام به کشت زمین‌های کشاورزی کرده بودند.

وی هشدار داد که همچنان خطر سرمازدگی باقیمانده محصول نیز بعد از طوفان وجود دارد.

بسته حمایتی به کشاورزان اختصاص یابد

رئیس سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان در گفتگو با مهر با اشاره به وضعیت نامناسب کشاورزان طوفان زده گفت: حجم زیادی شن وارد مزارع و باغ‌های کشاورزان شده و به گلخانه‌ها نیز خسارت جدی موارد شده است، سیستم آبیاری خسارت دیده و کانال‌های آب نیز دچار شن گرفتگی شده‌اند.

سعید برخوری با اشاره به اینکه بسیاری از کشاورزان پوشش بیمه‌ای ندارند گفت: در سال‌های گذشته نیز در صورت بروز خسارت بیمه فقط تا سقف شش میلیون تومان به کشاورزان پرداخت کرده است.

باتلاق جازموریان کانون شن‌های روان

وی تصریح کرد: کانون بحران زهکلوت و جازموریان که نزدیک باتلاق جازموریان است می‌باشد، در حال جمع بندی خسارت‌ها هستیم و امیدواریم دولت برای جبران خسارت کشاورزان همکاری کند و بانک‌ها نیز زمان لازم را برای امهال وام‌ها در اختیار کشاورزان قرار دهند.

وی گفت: شدت خسارت‌ها به حدی است که باید بسته حمایتی در اختیار محرومان قرار گیرد با توجه به اینکه طوفان همچنان ادامه دارد احتمال افزایش خسارت بسیار زیاد است.

شدت طوفان شن به حدی بوده که به باغ‌ها نیز خسارت وارد و هزاران تن شن در مزارع جمع شده است

وی ادامه داد: شدت طوفان شن به حدی بوده که به باغ‌ها نیز خسارت وارد و هزاران تن شن در مزارع جمع شده است.

نماینده مردم جیرفت و عنبرآباد که عضو کمیسیون کشاورزی مجلس است نیز به خبرنگار مهر گفت: مشکلات کشاورزان به وزارتخانه مربوطه منعکس شده و اعضای کمیسیون کشاورزی مجلس نیز در جریان مشکلات قرار دارند.

ذبیح الله اعظمی بیان کرد: در مرحله اول باید میزان خسارت‌ها برآورد شود که هنوز به صورت شهرستانی این خسارت‌ها مشخص نشده و طوفان نیز ادامه دارد.

وی تصریح کرد: متأسفانه سرمازدگی هفته قبل هم خسارت جدی به کشاورزان وارد کرده است و حالا طوفان شن مشکلات را تشدید کرده که باید با برگزاری جلسات مشترک راهکارهای لازم برای حمایت از کشاورزان را مشخص کرد.

وعده‌های مسئولان و دستان خالی محرومان

وعده‌های مسئولان در حالی ادامه دارد که عدم حضور وزیر کشاورزی در زمان بروز طوفان در جنوب کرمان موجب دلخوری کشاورزان شده است و نگران هستند با حجم بالای خسارت‌ها تنها بمانند.

وعده‌های مسئولان در حالی ادامه دارد که عدم حضور وزیر کشاورزی در زمان بروز طوفان در جنوب کرمان موجب دلخوری کشاورزان شده است و نگران هستند با حجم بالای خسارت‌ها تنها بمانند

محمد طبسی از جمله کشاورزان زهکلوت است که به مهر می‌گوید: از تولید کننده محصولات کشاورزی، به افرادی مقروض به بانک‌ها تبدیل شدیم و پولی هم برای باز پرداخت اقساط نداریم.

وی گفت: بیمه در سال‌های گذشته تأثیری در زمینه تأمین خسارت‌های طوفان نداشت به همین دلیل اکثر مردم اقبالی به بیمه نشان نمی‌دهند.

وی افزود: در این فصل برای جلوگیری از سرمازدگی کشت زیر پلاستیک یا کشت گلخانه‌ای در جنوب کرمان رواج دارد در موج سرمای هفته گذشته اکثر کشاورزان خسارتی را تجربه کردند و کشت‌های زیر پلاستیک مانده بود که در طوفان تونل‌های پلاستیکی به کلی ریشه کن شدند.

مزارع تبدیل به تپه‌های شن شده‌اند

این کشاورز اضافه کرد: شن و خاک همه مزارع را فرا گرفته به طوری که دیگر بستر مزرعه و گیاهان دیده نمی‌شود و همه چیز زیر خروارها شن مدفون شده است.

احمد میثمی نیز به خبرنگار مهر گفت: یک میلیون نفر ساکن جنوب کرمان زندگی شأن به کشاورزی وابسته است و در حالی که تنها دو ماه از سال جاری باقیمانده است آه در بساط ندارند.

وی افزود: با افزایش قیمت نهاده‌های کشاورزی هر طور که می‌شد مردم بذر و کود فراهم کردند، یکی نفر طلای زنش را فروخت یکی قرض کرد دیگری ماشینش را فروخت اما حالا دیگر چیزی باقی نمانده است.

فاطمه پورغلامی دیگر کشاورز که در منطقه جازموریان همه محصولش را از دست داده است می‌گوید: سیب زمینی، گوجه، شماع، هندوانه، خیار و پیاز همه سرمایه مردم بود من در روستای چاه علی زندگی می‌کنم در این روستا هیچ اثری از کشاورزی باقی نمانده است و همه چیز زیر شن مدفون است.

وی گفت: در گذشته باتلاق جازموریان منبع تأمین آب کشاورزان بود اما چون حق آبه جازموریان داده نمی‌شود و این باتلاق خشک شده با وزش باد شن ناشی از بستر این باتلاق به مصیبتی برای مردم تبدیل می‌شود.

کشاورزان جنوب کرمان در سال جاری با مشکل جدی مواجه شده‌اند و نیاز به حمایت مسئولان دارند.

کد خبر 5128984

منبع: مهر

کلیدواژه: کشاورزی جهاد کشاورزی کرمان وزارت جهاد کشاورزی استانداری کرمان طوفان ویروس کرونا بارش برف خطبه های نماز جمعه آمار کرونا شیراز کرمانشاه گرگان بوشهر شیوع کرونا شهرکرد مشهد قوه قضاییه سازمان تبلیغات اسلامی دهه فجر باتلاق جازموریان خسارت ها تنها جنوب کرمان وزیر کشاورزی رودبار جنوب نیز خسارت شن مدفون طوفان شن شده اند زیر شن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۷۵۲۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مبارزه با بیماری زنگ زرد غلات در ۲۶۱ هکتار از مزارع آذربایجان‌غربی

فرشته صادقی‌نسب مدیر حفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی آذربایجان‌غربی گفت: تاکنون مبارزه با عوامل خسارت‌زا در سطح ۲۴۶ هزار هکتار از مزارع غلات استان انجام شده که ۲۶۱ هکتار آن مربوط به بیماری برگی زنگ زردگندم است.

وی افزود: باتوجه به شرایط جوی مناسب برای ایجاد و گسترش بیماری برگی بویژه زنگ زردگندم در مزارع غلات استان، لازم است کارشناسان شبکه مراقبت ضمن پایش دقیق مزارع، در صورت مشاهده بیماری هرچه سریع‌تر اطلاع‌رسانی لازم را در خصوص کانون‌کوبی و سم‌پاشی مزارع با سموم توصیه شده به کشاورزان انجام دهند.

صادقی‌نسب اضافه کرد: با توجه به نقش بیماری‌ها در کاهش عملکرد محصول، عملیات مبارزه بایستی با نظر کارشناسان شبکه مراقبت و در اسرع وقت انجام گیرد تا علاوه بر اثربخشی مناسب از وارد آمدن خسارت به مزارع جلوگیری شود.

به گفته وی، عملیات ردیابی و پایش در مزارع همچنان ادامه دارد و توصیه‌های مدیریتی لازم توسط کارشناسان به کشاورزان انجام می‌گیرد.

باشگاه خبرنگاران جوان مهاباد مهاباد

دیگر خبرها

  • پیش بینی خرید ۹۰ هزار تن گندم از مزارع باوی
  • تولید بیش از ۱۹ هزار تن دانه‌های روغنی از مزارع کلزا شهرستان دهلران
  • ۳۶۳ هزار هکتار از اراضی کشاورزی ایلام آفت‌زدایی شد
  • هجوم ملخ‌ها به مزارع روستای لندی منطقه میانکوه
  • خسارت سیل به مزارع زعفران آبیز 
  • مبارزه با بیماری زنگ زرد غلات در ۲۶۱ هکتار از مزارع آذربایجان‌غربی
  • آغاز برداشت گندم در شهرستان دهلران
  • مبارزه با  بیماری زنگ زرد غلات در ۲۶۱ هکتار از مزارع آذربایجان‌غربی
  • گندم‌کاران مبارزه با آفت سن گندم را انجام دهند
  • کشاورزان خسارت دیده استان بوشهر برای مهلت تسهیلات مراجعه کنند