Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-29@03:20:31 GMT

عمق دریاچه قمر تایتان ۳۰۰ متر است

تاریخ انتشار: ۵ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۷۸۰۵۱۴

عمق دریاچه قمر تایتان ۳۰۰ متر است

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسپیس مأموریت کاسینی ناسا به سیاره زحل ۳ سال پس از اتمام، هنوز هم اطلاعات علمی ارزشمندی برای کارشناسان فراهم می‌کند.

اطلاعات یکی از آخرین گذرهای این کاوشگر از کنار قمر تایتان نشان می‌دهد دریاچه عظیمی به نام «کراکن میر» که روی سطح سیاره واقع شده، عمقی بیش از ۳۰۰ متر دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چنین عمقی حدوداً معادل ارتفاع ساختمان کرایسلر در نیویورک است. در حقیقت این دریاچه چنان عمیق است که رادار کاسینی نتوانسته انتهای عمق آن را بررسی کند.

در سال ۲۰۱۴ میلادی اطلاعات اولیه نشان داده بود دریاچه مذکور ۳۵ متر عمق دارد اما نتایج تازه آشکار شده نشان می‌دهد عمق آن ۱۰ بار بیشتر از تخمین‌های اولیه است.

درک عمق و ترکیب دریاچه به تدریج اطلاعات بیشتری درباره ترکیبات شیمیایی قمر مرموز تایتان فراهم می‌کند. این سیاره تعداد زیادی دریاچه متان و اتان دارد. اهمیت کراکن میر به دلیل وسعت آن است. اگر این دریاچه روی زمین قرار داشت، تمام ۵ دریاچه بزرگ آمریکای شمالی را در بر می‌گرفت.

والریو پوگیالی محقق ارشد این پژوهش در دانشگاه کرنل می‌گوید: کراکن میر فقط یک نام نیست و ۸۰ درصد از مایعات سطح این قمر را در خود جای داده است.

کد خبر 5129408

منبع: مهر

کلیدواژه: تحقیقات علمی سیاره زحل فناوری فضایی حاکمیت سایبری واکسن کرونا شرکت دانش بنیان ویروس کرونا معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گوگل نوآوری هکرها فناوری نانو فیس بوک مایکروسافت فناوری فضایی امنیت اطلاعات شبکه های اجتماعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۸۰۵۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصویر روز ناسا: گلبرگ‌های اطراف سحابی حلقه

به گزارش خبرآنلاین، سحابی حلقه با فاصله ۲۵۰۰ سال‌نوری در صورت‌فلکی شلیاق (چنگ‌رومی) واقع شده و جزء سحابی‌های سیاره‌نما دسته‌بندی می‌شود. سحابی سیاره‌نما زمانی ایجاد می‌شود که ستاره‌ای خورشیدمانند عمرش به پایان می‌رسد؛ بدین‌ترتیب جو بیرونی خود را پرتاب می‌کند و هسته‌اش به کوتوله سفید تبدیل می‌شود.

این تصویر ترکیبی با داده‌های نور قرمز گسیل‌شده از اتم‌های هیدروژن و همچنین نورهای مرئی و فروسرخ ساخته شده و با داده‌های سه تلسکوپ فضایی هابل، دوچشمی بزرگ و سوبارو تهیه شده است. در این تصویر، حلقه مرکزی را به‌وضوح می‌بینید که حدود یک سال‌نوری وسعت دارد؛ اما در این نوردهی بسیار عمیق، جزئیات بسیار ظریف‌تر و گسترده‌تری آشکار شده است: رشته‌های حلقه‌ای گاز درخشان که بسیار دورتر از ستاره مرکزی سحابی گسترش یافته‌اند و یادگار بیرونی‌ترین لایه‌های جو ستاره در حال مرگ به شمار می‌آیند.

اعتبار تصویر: هابل، تلسکوپ دوچشمی بزرگ، تلسکوپ سوبارو؛ ترکیب و حق چاپ: رابرت گندلر

برای مشاهده عکس در ابعاد بسیار بزرگ، اینجا را کلیک کنید.

منبع: تصویر روز ناسا

۵۴۵۴

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900745 ذوالفقار دانشی

دیگر خبرها

  • تصویر روز ناسا: گلبرگ‌های اطراف سحابی حلقه
  • رصد عنکبوت در سیاره سرخ
  • (عکس) عنکبوت‌های درحال حرکت روی سطح مریخ
  • تصاویر عنکبوت‌های درحال حرکت روی سطح مریخ
  • مواظب مصرف داروهای خواب آور باشید
  • دستگیری عامل تیراندازی در منطقه فرحزاد تهران
  • کشف گاز متان در سیاره سرخ
  • سیاره مشتری به شکل‌گیری قمر زمین کمک کرده است
  • یک فرضیه در مورد چگونگی حرکت موجودات فضایی بین سیارات
  • میدان مغناطیسی زمین ۳.۷ میلیارد ساله است