Web Analytics Made Easy - Statcounter

فرماندار دلگان در جنوب سیستان و بلوچستان گفت: ساخت سد توسط استان همجوار در مسیر ورود آب به تالاب جازموریان مهترین دلیل خشکی آن بوده و اختصاص حقابه زیست محیطی تنها راه نجات تالاب و رونق کشاورزی منطقه است.

مجتبی شجاعی روز یکشنبه اظهارداشت: تالاب جازموریان به عنوان مرکز تنظیم اکوسیستم های شرق کرمان و غرب سیستان و بلوچستان که در گذشته آب آن شیرین بود بر اثر یکجانبه‌گرایی کرمان و ساخت سدهای متعدد بر روی رودخانه ها از جمله هلیل رود این تالاب خشک شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه تالاب جازموریان تنها یک نام نیست بلکه سند هویت و دلیل ماندگاری و دل دادن به این جغرافیای سخت است افزود: تمام سدهایی که در مسیر رودخانه‌های متصل به تالاب جازموریان ایجاد شده بدون انجام مطالعات حوزه آبریز بوده است.

فرماندار دلگان تصریح کرد: ساخت سدها نیازمند مطالعات جامع و کامل در تمام حوزه‌ها بوده که متاسفانه سدهای ساخته شده در جازموریان عمدتا فاقد پیوست‌های لازم بوده که زمینه خشکی این منطقه را فراهم آورده است.

وی خاطرنشان کرد: بر روی رودخانه هلیل رود تاکنون چهار سد به نام سد جیرفت با حجم ۴۷۰ میلیون متر مکعب، سد صفارود با حجم ۱۲۰ میلیون متر مکعب، سد آسیا در بافت با حجم ۵۰ میلیون متر مکعب وجود دارد.

شجاعی با بیان اینکه رفع مشکل جازموریان تنها به رهاسازی آب وابسته است گفت: متاسفانه در گذشته طی دهه ۸۰ و اوایل دهه ۹۰ مردم محلی و حتی برخی مسوولان خطر خشک‌سالی را در حاشیه جازموریان جدی نگرفتند که متاسفانه نه تنها از مخاطرات خبر نداشتند بلکه از اهمیت آن هم مطلع نبودند.

وی ادامه داد: در این حوزه برای رفع مشکلات باید سازمان حفاظت محیط زیست، منابع طبیعی و آبخیزداری و وزارت نیرو به تکالیف خود پایبند باشند و آن را عملیاتی کنند که متاسفانه وزارت نیرو آن طور که انتظار می‌رفت به تکالیف خود در برنامه ششم توسعه عمل نکرده است

شجاعی افزود: اشتباه است اگر بخواهیم این حال بد جازموریان را به خشکسالی یا کم‌آبی ربط دهیم چراکه این تالاب بزرگ به واسطه نبود مدیریت صحیح آب به این روزگار گرفتار شده ما با جازنشینان استان کرمان در آینده سرنوشت مشترکی داریم لذا در این راستا تقاضا داریم حتما مسوولان سیستان و بلوچستان در فرایند تصمیم‌گیری در خصوص آینده تالاب نقش داشته ‌باشند.

وی با اشاره به اینکه وزارت نیرو مسوول مدیریت سد جیرفت است گفت: مدیریرت تالاب جازموریان در حوزه کرمان است و تصمیات و اعتباراتی که قرار است گرفته شود در این استان توزیع می‌شود که این اتفاق خوشایندی نیست چراکه ماهم در مخاطرات و فواید این تالاب سهیم هستیم لذا باید در تصمیم‌گیری برای این حوزه باید شریک باشیم.

فرماندار دلگان اظهارداشت: هم‌اینک هم بحث انتقال آب از رودخانه‌های متصل به جازموریان مطرح که دغدغه مردم جنوب سیستان و بلوچستان بوده و اطمینان مردم هنوز به تصمیم و پشتیبانی‌های علمی که در خصوص انتقال آب گرفته شده جذب نشده است.

وی خاطر نشان کرد: اعتباری به نام طرح ملی حفاظت پایش و احیای تالاب‌ها و رودخانه‌های در معرض خطر و تهدید کشور اعطا شده و به صرف اینکه ۵۱ درصد از وسعت تالاب جازموریان در استان کرمان است، تمام این اعتبار را به آنها اختصاص پیدا کرده که بعد از مکاتبات استاندار و سازمان حفاظت محیط زیست، پیگیری‌ها و حساسیت‌های اجتماعی که انجام شد بناست در سال ۱۴۰۰ سهمی به سیستان و بلوچستان و شهرستان دلگان اختصاص یابد.

شجاعی ادامه داد: ۵۱ درصد تالاب جازموریان در استان کرمان و ۴۹ درصد در سیستان وبلوچستان است که ما در این موضوع تردید داریم و باید در این زمینه بررسی مجدد انجام و مطالعات جامع تالاب تکمیل شود.

وی تصریح کرد: تالاب جازموریان نیاز به درمان و هم نیاز به پیشگیری دارد تا به سرنوشت تالاب‌های مشابه همچون تالاب هامون دچار نشود که خوشبختانه سال گذشته از محل اعتبارات گرد و غبار به شهرستان دلگان برای اولین بار اعتباری تخصیصی پیدا کرد.

فرماندار دلگان افزود: خشک شدن تالاب هامون جازموریان مشکلات زیادی را برای روستاهای این شهرستان و بخش جلگه چاه هاشم ایجاد کرده و برای احیای این تالاب نیازمند عزمی جدی است.

وی خاطرنشان کرد: اگر عزم عمومی برای نجات تالاب جازموریان شکل گیرد می‌توان از بروز خسارت‌های آتی جلوگیری کرد چرا که کل تالاب در داخل کشور قرار گرفته و بر خلاف تالاب هامون در جازموریان مدیریت تالاب در اختیار وزارت نیرو است و ریشه خارجی ندارد.

شجاعی افزود: حق آبه تالاب هامون جازموریان واقع در دلگان باید حداقل در بخش زیست محیطی تعیین شود تا خطراتی که متوجه اکوسیستم منطقه و ناشی از تاثیر خشکی این تالاب است به کمترین میزان برسد.

وی با بیان اینکه زنگ‌ خطر حرکت شن‌های روان به سمت دلگان و نقاط شهری و روستایی مجاور حتی تا ایرانشهر ادامه پیدا کرده گفت: این تهدید به طور مستقیم حیات، اقتصاد، فرهنگ و زندگی روزمره مردم منطقه را نشانه رفته است./ ایرنا

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: سیستان و بلوچستان تالاب جازموریان فرماندار دلگان تالاب هامون وزارت نیرو رودخانه ها تالاب ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۸۲۵۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رهاسازی حقابه کامل تالاب‌های اقماری دریاچه ارومیه+فیلم

مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان‌غربی در جمع خبرنگاران و اصحاب رسانه که در قالب تور رسانه‌ای از تالاب‌های حاشیه پارک ملی دریاچه ارومیه در شهرستان نقده بازدید کردند گفت:  ۷۷ میلیون مترمکعب حقابه ۱۱ تالاب حاشیه پارک ملی دریاچه ارومیه در سال آبی جاری رهاسازی شده است که این میزان ۱۳ میلیون مترمکعب بیشتر از حقابه مصوب این تالاب‌ها بوده است.

سعید شهند با بیان اینکه امسال پس از ۲۰ سال تالاب‌های طالقان، قوپی باباعلی و گرده قیط و ممیند آبگیری شده و شاهد جریان یافتن حیات و بازگشت پرندگان به این تالاب‌ها هستیم، افزود: امسال نیز همانند سال گذشته وضعیت محیط زیستی تالاب‌های اقماری پارک ملی دریاچه ارومیه مطلوب است و با شرایط موجود این تالاب‌ها در زمره زنده‌ترین اکوسیستم‌های طبیعی کشور شاهد تنوع زیستی و گونه‌ای در این تالاب‌ها هستیم.

این مقام زیست محیطی ادامه داد: طبق برنامه‌ریزی انجام شده و بر اساس مصوبه کارگروه مدیریت زیست بومی تالاب‌های استان، تابستان امسال نیز حقابه محیط زیستی سه تالاب شورگل حسنلو، سولدوز و کانی‌برازان تامین و رهاسازی خواهد شد.

وی اظهار کرد: با رهاسازی حقابه تالاب‌های حاشیه پارک ملی دریاچه ارومیه هم اکنون این تالاب‌ها از وضعیت بسیار مطلوبی برخوردار هستند، به عنوان نمونه بسیار موفقی در سطح کشور به شمار می‌آیند.

جمعی از خبرنگاران و اصحاب رسانه آذربایجان غربی در قالب تور رسانه‌ای از تالاب‌های حاشیه پارک ملی دریاچه ارومیه در شهرستان نقده بازدید کردند.

شهریستان نقده دارای ۱۷ تالاب فصلی و دایمی است که سالانه میزبان هزاران قطعه انواع پرندگان مهاجر و بومی بوده و از بین تالاب‌های این شهرستان، تالاب‌های درگه‌سنگی یا سیران گولی، حسنلو و یادگارلو جزو تالاب‌های بین‌المللی (کنوانسیون رامسر) است.

تالاب‌های بین‌المللی و فصلی نقده با پوشش گیاهی و نیزاری و شرایط مساعد زیست‌محیطی، همواره به عنوان یکی از مراکز مهم مهاجرت، تخمگذاری و جوجه‌آوری پرندگان آبزی و کنار آبزی در کشور به شمار می‌رود.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

 

باشگاه خبرنگاران جوان آذربایجان غربی ارومیه

دیگر خبرها

  • تالاب هامون جازموریان جان دوباره گرفت
  • رهاسازی ۷۷ میلیون مترمکعب حقابه تالاب‌های اقماری دریاچه ارومیه
  • جان دوباره تالاب جازموریان بعد ۲ سال خشکسالی
  • رهاسازی حقابه کامل تالاب‌های اقماری دریاچه ارومیه+فیلم
  • تالاب جازموریان جان دوباره گرفت
  • رهاسازی ۷۷ میلیون مترمکعب حقابه تالاب‌های اقماری پارک ملی دریاچه
  • رهاسازی ۷۷ میلیون مترمکعب حقابه تالابهای اقماری پارک ملی دریاچه ارومیه
  • رهاسازی ۷۷ میلیون مترمکعب حقابه تالاب‌های اقماری پارک ملی دریاچه ارومیه
  • آبگیری یک کانون مهم گرد و غبار بر اثر بارندگی‌های اخیر | آب به جازموریان رسید
  • آبگیری بخشی ازتالاب جازموریان بر اثر بارندگی‌های اخیر