Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از لایوساینس بین ۲۱ دسامبر (اول دی) و ۱۰ ژانویه (۲۱ دی)  بیش از ۴.۰۴ میلیون نفر واکسن کرونای مدرنا را دریافت کرده‌اند، اما فقط ۱۰ نفر دچار «آنافیلاکسی»، یعنی واکنش آلرژی وخیم بالقوه مرگبار شدند. به این ترتیب شمار موارد آلرژی شدید ناشی از این واکسن ۲.۵ مورد در هر میلیون فردی واکسن‌زده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هنوز روشن نیست که چه عاملی باعث موارد نادر آلرژی شدید در این افراد دریافت‌کننده واکسن کروناویروس شود، اما در این ۱۰ مورد آلرژی شدید نسبت به واکسن مدرنا ۹ مورد در کسانی رخ داده بود که آلرژی شناخته‌شده قبلی داشتند (پنج نفر از این افراد قبلا به دلایل دیگر دچار آنافیلاکسی شده بودند).

اغلب این افراد سابقه آلرژی به داروهای گوناگون مانند پنی‌سیلین داشتنند، اما یک نفر سابقه آلرژی محیطی و غذای داشت و دیگری هیچ سابقه آلرژی شناخته‌شده نداشت.

۹ نفر از این ۱۰ بیمار در فاصله ۱۳ دقیقه از گرفتن واکسن دچار علائمی مانند تهوع، استفراغ، خس‌خس‌سینه، تورم زبان و دانه‌های پوستی شدند و یکی نفر ۴۵ دقیقه پس از دریافت واکسن واکنش نشان داده بود.

همه ۱۰ بیماری با اپی‌نفرین- هورمونی که به نام آدرنالین هم شناخته می‌شود و داروی اصلی موجود در «قلم‌های اپی» (Epipens) و قلم‌های خودکار تزریق مشابه درمان شدند؛ چهار بیمار در بخش اورژانس درمان شدند و شش بیمار بستری شدند و از میان آنها چهار بیمار نیاز به لوله‌گذاری تنفسی پیدا کردند. اما بر اساس این گزارش همه ۱۰ بیمار بهبود پیدا کردند.

نویسندگان گزارش CDC می‌گوید: «بر اساس این پایش اولیه، آنافیلاکسی پس از دریافت واکسن کرونای مدرنا ظاهرا واقعه‌ای نادر است.»

اما از آنجایی که تا به حال داده‌های گسترده‌ای درباره واکسن‌ها کرونا در دست نبوده است، مشکل است خطر آنافیلاکسی ناشی از این واکسن‌ها را با آنافیلاکسی واکسن دیگر مربوط به بیماری‌های دیگر مقایسه کرد.

کد خبر 580988 برچسب‌ها كروناويروس واکسن بیماری آلرژی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: كروناويروس واکسن بیماری آلرژی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۸۵۷۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دلیل آبریزش دائمی بینی احتمالا «التهاب سینوسی مزمن» است

ایتنا - هرچند دوره بیماری‌های زمستان و آلرژی فصل بهار روبه پایان است، احتمال دارد آبریزش بینی به قوت خودش باقی باشد. اگر داروهای آلرژی هم علاج این آبریزش مدوام نبودند، وقتش رسیده که بدانید احتمالا به عارضه‌ای متفاوت دچارید.

به گزارش وری‌ول هلت،‌ دلیل آبریزش بینی ممکن است «التهاب سینوسی مزمن» (رینو‌سینوزیت، rhinosinusitis) باشد؛ بیماری التهابی مزمنی اگر بیش از سه ماه طول بکشد تورم سینوس‌ها را به‌دنبال خواهد داشت.  

البته ممکن است همزمان دچار آلرژی و التهاب سینوسی مزمن باشید. از آنجایی که آبریزش بینی هم جزو علائم التهاب سینوسی مزمن و هم جزو علائم آلرژی‌های فصلی است، افراد معمولا  فکر می‌کنند که دلیل اصلی آبریزش بینی آلرژی فصلی باشد. با وجود آنکه داروهای بدون نسخه ضدآلرژی در درمان آن موثر است، اما به افرادی که التهاب سینوسی مزمن دارند کمک چندانی نمی‌کنند.
  علائمی که نشان می‌دهند دلیل آبریزش بینی آلرژی نیست
نشانه‌هایی وجود دارد که آلرژی‌زا‌های (آلرژن‌ها) بهاری، که در محیط شناورند، شاید دلیل آبریزش بینی نباشند. برای مثال، اگر وضعیت آلرژی بیش از حد طول کشید یا اینکه داروهای بدون نسخه کارساز نبود، احتمالا پای بیماری زمینه‌ای در میان است.

جایانت پینتو، مدیر بخش راینولوژی (جراحی و درمان بیماری‌ها بینی) و آلرژی دانشگاه پزشکی شیکاگو، می‌گوید، وقتی با فردی مواجه می‌شویم که مدت‌زمان طولانی آبريزش بینی دارد به بیماری التهاب سینوسی مزمن مشکوک می‌شویم. افرادی که آنتی‌هیستامین، استروئیدهای داخل بینی یا اسپری بینی استفاده می‌کنند و همچنان آبریزش‌ بینی دارند، ممکن است به التهاب مزمن سینوس‌ مبتلا باشند که روش درمانی دیگری می‌طلبد.

بنابراین متخصصان توصیه می‌کنند که در چنین مواردی به متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کنید.
  درمان التهاب سینوسی مزمن
داروهای بدون نسخه برای تسکین علائم آلرژی کافی و مناسب‌اند اما معمولا به التهاب سینوسی مزمن کمکی نمی‌کنند. اما خبر خوب این است که اگر متخصص همه دلایل احتمالی را بررسی و موثرترین درمان را انتخاب کرده‌ باشد،‌ بیماری التهاب سینوسی مزمن درمان‌پذیر است.

روش‌های درمانی برای افراد مختلف متفاوت است، اما آنتی بیوتیک‌ها یا استروئیدها به‌همراه اسپری بینی و سینوس، از درمان‌های رایج التهاب سینوسی مزمن به‌شمار می‌روند. اگر این روش‌های درمانی کارساز نبود، جراحی سینوس راه دیگری است که متخصصان توصیه می‌کنند. 

دیگر خبرها

  • دلیل آبریزش دائمی بینی احتمالا «التهاب سینوسی مزمن» است
  • همایش «قدس از چشمان آقای نادر» برگزار می‌شود
  • دلیل آبریزش دائمی بینی چیست؟
  • چرا شروع فصل بهار برای افراد آلرژی ایجاد می‌کند؟
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • واکنش به حواشی دکترای افتخاری رئیسی در کراچی
  • واکنش به حواشی دکترای افتخاری رئیسی از دانشگاه کراچی
  • آزمایش اولین «واکسن شخصی» برای نوعی از سرطان روی بیمار انگلیسی
  • واکنش خبرگزاری دولت به انتقادات پیرامون دکترای افتخاری رئیسی در پاکستان
  • زمان برگزاری مراسم یادبود پیشکسوت فقید بسکتبال