Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جام جم آنلاین از ایسنا، بیش از یک سال از اولین ابتلا به کروناویروس می‌گذرد و بیشتر مردم از نحوه شیوع بیماری مطلعند.

قطرات تنفسی که در اثر سرفه، عطسه و صحبت کردن در هوا پخش می‌شود می‌تواند وارد مجراهای تنفسی فوقانی افراد شود. ویروس از طریق دهان، بینی و حتی چشم‌ها وارد بدن شده و شروع به انتشار در سلول‌ها می‌کند و سرانجام به ریه‌ها می‌رسد جایی که بیشترین آسیب را میزند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به همین دلیل زدن ماسک، رعایت فاصله‌ گذاری اجتماعی، شستن دست‌ها و تهویه‌ی مناسب فضای‌های داخلی توصیه می‌شود. احتمال بیماری با لمس کردن سطوح آلوده نیز وجود دارد اگرچه راه انتقال بیشتر از طریق قطرات تنفسی است اما محققان دانشگاه پزشکی واشنگتن در سنت لوئیس فرضیه‌ی جدیدی را مطرح می‌کنند که برخی افراد ممکن است به روشی غیرمعمول در معرض خطر عفونت به ویروس باشند: غذا خوردن

در روزهای ابتدایی همه‌گیری ما فهمیدیم که غذا نمی‌تواند باعث شیوع کویید-۱۹ شود. این ویروس به گیرنده‌های ACE۲ در بینی و ریه‌ها متصل می‌شود اما در دستگاه گوارش این اتفاق نمی‌افتد.

اسید معده می‌تواند ذرات موجود در غذا را از بین ببرد. همچنین پختن غذا باعث از بین رفتن ویروس می‌شود.

متخصصان بهداشت هنوز توصیه می‌کنند که افراد دست‌هایشان را هنگامی که غذا از بیرون تهیه کرده و به خانه آورده‌اند بشورند.

در ماههای بعد، مسئولان بهداشتی از جمله سازمان بهداشت جهانی(WHO) ، بیشتر بر این موضوع تأکید کردند که انتقال از طریق بسته‌بندی مواد غذایی بعید است.

محققان در سنت لوئیس چیزی را کشف کردند که در مورد همه‌ افرادی که در معرض ویروس قرار می‌گیرند صادق نیست.

آن‌ها افرادی را مورد مطالعه قرار دادند که از بیماری به نام مری بارت(Barrett’s esophagus) رنج می‌برند. این بیماری باعث می‌شود سلول‌های مری به ویروس کرونا متصل شوند.

رفلاکس معده می‌تواند آسیب‌هایی طولانی مدت به مری بزند از جمله می‌تواند باعث تغییر شکل سلول‌های مری شده طوری که این سلول‌ها شبیه به سلول‌های روده شوند.

این سلول‌ها که بعد از تغییر شکل دارای گیرنده‌های ACE۲ می‌شوند می‌توانند به اتصال ویروس کمک کنند.

دکتر جیسون سی میلز(Jason C. Mills) در بیانیه‌ای گفت: هنوز شواهدی مبنی بر اینکه افراد مبتلا به «مری بارت» میزان ابتلای بیشتری به کووید ۱۹ دارند و یا در معرض خطر بیشتری هستند وجود ندارد اما یکی از دلایل آن مورد مطالعه قرار نگرفتن این موضوع نیز هست. اکنون که ما این مطالعات را کنار هم گذاشتیم ارزش آن را دارد که بررسی کنیم آیا افراد مبتلا به مری بارت میزان ابتلای بیشتری دارند یا خیر.

افرادی که از این بیماری رنج می‌برند به طور معمول دارویی به نام «پروتون پمپ» (proton pump) مصرف می‌کنند. این دارو ترشحات اسید معده را کاهش داده و در نتیجه میزان اسیدی بودن معده کم می‌شود که می‌تواند باعث گذر ویروس‌های بیشتر از معده شده که در روده به گیرنده‌های مخصوص وصل می‌شوند.

تقریبا از هر پنج نفر در ایالات متحده یک نفر از بیماری رفلاکس معده رنج می‌برد، اما این بدان معنا نیست که همه‌ این افراد در معرض ابتلا به ویروس از طریق غذا هستند.

محققان از طریق آزمایش‌هایی نشان دادند که تغییرات سلول‌های مری می‌تواند باعث اتصال ویروس به آن‌ شود با این‌ حال نمی‌توان ثابت کرد که در زندگی واقعی نیز این اتفاق رخ دهد. همچنین مشخص نیست فردی که دچار مری بارت است ویروس را از غذای آلوده دریافت کرده و نه از طریق مجاری تنفسی.

با این حال محققان می‌گویند، ممکن است فردی که دارای بیماری مری‌بارت است و مقادیر کمی از ویروس در مجاری تنفسی خود دارد با بلعیدن ترشحات تنفسی ویروس را وارد مری کند و این موضوع باعث شدت بیماری شود. اما همه‌ این‌ها گمانه زنی‌هایی است که نیازمند تحقیقات بیشتری است اما آن‌چه داشنمندان تاکنون ثابت کرده‌اند این است که ویروس می‌تواند به سلول‌های مری افراد مبتلا به مری‌بارت متصل شود.

بسیاری از مبتلایان به کووید ۱۹ علائم گوارشی از جمله دل درد و اسهال دارند اما مشخص نیست آیا بارت می‌تواند بر روی این علائم اثر بگذارد یا شدت بیماری را بیشتر کند.

میلز می‌گوید: نگرانی ما این است که افرادی که از بیماری بارت رنج می‌برند در برابر غذای آلوده حساس‌تر باشند. این مطالعات داده‌هایی در اختیار ما قرار می‌دهد که بررسی کنیم آیا گروه خاصی از مردم در معرض خطر ابتلا به بیماری از طریق آن‌چه‌ ‌می‌خورند هستند.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: کرونا کروناویروس کووید ۱۹ سرفه عطسه ماسک تواند باعث سلول های مری مری بارت سلول ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۸۷۰۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا مالاریا از مرزهای شرقی وارد کشور شده است؟

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، وضعیتی که موجب نگرانی است چون بسیاری از کارشناسان تأکید می‌کنند که در این روند افزایشی، هم شانس عوارض شدیدتر می‌شود و هم احتمال مرگ افزایش خواهد یافت؛ ضمن آنکه برنامه ایران در مهار و حذف مالاریا تحت‌تأثیر قرار می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: آخرین وضعیت بیماری مالاریا در کشور

عبدالرضا میراولیایی، کارشناس مسئول کنترل بیماری‌های منتقله از ناقلین وزارت بهداشت، با اشاره به این موضوع می‌گوید: «در شرایطی که با افزایش ابتلا به مالاریا به دلایلی ازجمله رطوبت، سیل پاکستان و ورود جمعیت زیاد مبتلا از مرزها به داخل کشور مواجهیم، کار کمی سخت‌تر می‌شود، اما در کشور امکان تشخیص سریع و درمان کامل بیماری را داریم و این مهم‌ترین امتیاز ما در کنترل مالاریاست. تا زمانی هم که موارد ابتلا از یک فرد آلوده به فرد غیرآلوده در داخل کشور نداشته باشیم، مشکلی درباره گواهینامه نخواهیم داشت.» او به چند نکته دیگر هم درباره شیوع این بیماری اشاره می‌کندکه در ادامه آمده است.

۳عامل افزایش ابتلا

میراولیایی درباره دلایل افزایش موارد ابتلا به مالاریا در کشور می‌گوید: «نکته اول اینکه در کل دنیا به‌دلیل تغییرات اقلیمی و گرم‌شدن زمین موارد ابتلا از طریق ناقلان در حال افزایش است. نکته دوم هم تأثیرپذیری ایران درباره مالاریا از پاکستان است. سال گذشته با سیل پاکستان مواجه شدیم و با افزایش موارد ابتلا در کشور، روند بیماری افزایشی شد. طی این مدت تعداد زیادی از افرادی که وارد ایران شدند، پاکستانی و افغانستانی و مبتلا بودند. نکته سوم هم تجارت سوخت و تبادلات مرزی بسیار زیاد در مرزهای جنوب‌شرقی کشور است که در نتیجه آن، افراد آلوده بیشتری می‌توانند وارد کشور شوند.»‌

کنترل بیماری در کشور

کارشناس مسئول کنترل بیماری‌های منتقله از ناقلین وزارت بهداشت درباره کنترل بیماری در کشور عنوان می‌کند: «با اینکه آمار ورود افراد مبتلا به کشور بالاست، با توجه به ایجاد آمادگی و ارائه آموزش‌هایی که از پیش در مراکز بهداشتی و بیمارستان‌ها صورت گرفته است، این افراد در زمان کوتاهی شناسایی می‌شوند. هنر ما این است که این بیماران را به‌سرعت شناسایی کنیم تا چرخه انتقال برقرار نشود.»

شیـــوع بیماری در این مناطق

مناطق اندمیک برای مالاریا در ایران استان‌های سیستان و بلوچستان، جنوب کرمان و هرمزگان‌اند. در مرکز کشور هم مواردی از مالاریا وجود دارد؛ ازجمله در همدان و چهارمحال و بختیاری که موارد بیماری در آنها همان‌هایی بودند که از مرزهای جنوب‌شرقی کشور وارد شدند و به استان‌های مرکزی مسافرت داشتند.

علائم مشخص بیماری

علائم تیپیک مالاریا تب، لرز و تعریق است که در گذشته به آن تب نوبه می‌گفتند. تب و تعریق با فواصل مشخص در بیماران بروز می‌کند، اما هر تب‌ولرزی را مالاریا نمی‌گویند چون این علائم بین بیماری‌های ویروسی و میکروبی مشترکند. فرد مبتلا به مالاریا باید سابقه سفر به یک منطقه آلوده را از نظر مالاریا در داخل یا خارج از کشور داشته باشد.

شرایط سرایت بیماری

میراولیایی درباره سرایت این بیماری می‌گوید: «راه اصلی انتقال مالاریا از طریق پشه آنوفل است، اما از طریق پیوند عضو، انتقال خون و همچنین از مادر به جنین (درموارد بسیار نادر) امکان انتقال وجود دارد. همین حالا هم در اکثر نقاط کشور ازجمله اطراف تهران این پشه وجود دارد، اما چون مخزن بیماری (فرد مبتلا) وجود ندارد، خطری نیست. البته زمانی که افراد بیمار زیادی وارد کشور می‌شوند و به مناطق مختلف سفر می‌کنند، بیماری از طریق گزش فرد آلوده و سپس گزش فرد دیگر منتقل می‌شود.»

منبع: روزنامه همشهری

انتهای پیام/

کد خبر: 1229037 برچسب‌ها اخبار روز

دیگر خبرها

  • این علائم هشداردهنده ابتلا به سندروم روده تحریک پذیر است
  • مصرف برخی خوراکی‌ها احتمال ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد
  • وقتی که قولنج خبر از ابتلا به سرطان می‌دهد
  • کرونا ویروس چگونه با تغییرات آب و هوایی گسترش یافت؟
  • ابتلا به سرطان پروستات با مصرف این مواد غذایی
  • آیا مالاریا از مرزهای شرقی وارد کشور شده است؟
  • رضا شیخی درگذشت
  • عامل خطر ابتلا به آلزایمر شناسایی شد
  • این افراد در خطر ابتلا به ام اس قرار دارند
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت