Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-28@00:19:24 GMT

ضرورت توجه بودجه به صنعت پالایش نفت

تاریخ انتشار: ۶ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۷۹۲۱۱۵

ضرورت توجه بودجه به صنعت پالایش نفت

خبرگزاری آریا -
در حالی‌ که مشغول برنامه‌ریزی برای تولید برق بیشتر در کشور و جبران کمبودهای ناشی از بازده پایین نیروگاه‌ها هستیم در آخرین ملاحظات مربوط به بخش پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی شاهد مشورت نشدن با کارشناسان در مرحله بودجه‌نویسی هستیم.
پالایشگاه‌های ما فرسوده و فناوری آنها متعلق به بیش از چهار دهه پیش است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از آغاز صنعت پالایش نفت در ایران بیش از یک قرن می‌گذرد و در آبادان پالایشگاه با بیش از 100 سال سابقه بزرگ‌ترین و قدیمی‌ترین صنعت پالایشی خاورمیانه است، اما متأسفانه در این سال‌ها هرگز نتوانسته به سودآوری برسد و سرانجام سرمایه‌گذاران را در این عرصه تارانده است.
اینکه دولت در مواردی مانند پالایشگاه‌سازی طبق روند قانون تنها می‌تواند 20 درصد سرمایه‌گذاری کند و طبق اصل 44 قانون اساسی بیش از این مبلغ را نمی‌تواند سرمایه‌گذاری کند نشان می‌دهد که باید برای ایجاد جاذبه در بخش خصوصی درآمد سرمایه‌گذاری در امور پالایشی را افزایش داد و با در نظر گرفتن سود معقول، نفت تولیدشده را در اختیار پالایشگاه گذاشت تا در ادامه از سرمایه‌گذاری در این عرصه نهراسند.
اکنون برآورد می‌شود که اگر مشکل سودآوری پروژه‌های پالایشی حل نشود در آینده با مشکل جدی روبه‌رو خواهیم شد و پاسخگوی افزایش مصرف نخواهیم بود.
هم‌اینک دولت به این دلیل که فعالیت‌های پالایشی براساس قانون اجرای اصل 44 در گروه 2 قرار می‌گیرد براساس تبصره یک بند ب ماده 3 قانون اجازه سرمایه‌گذاری و مشارکت بیش از 20 درصد را در پروژه‌های پالایشی ندارد و به این ترتیب بخش خصوصی هم رغبتی به ورود به این عرصه نخواهد داشت.
باید در بودجه به‌گونه‌ای عمل شود که این رغبت ایجاد و از فرار سرمایه‌گذاران از این عرصه جلوگیری شود تا بتوانیم پاسخگوی افزایش نیازهای آینده باشیم.
یادمان باشد که هم‌اکنون صنعت پالایش و پخش برای خروج از بحران عقب‌ماندگی تکنولژیک به بودجه و سرمایه‌گذاری زیادی نیاز دارد.
اولویت طرح‌های پالایشی هنگامی که می‌دانیم تولید مازوت از نفت چه زیان کلانی را متوجه کشور می‌کند روشن می‌شود. نمایندگان محترم مجلس در برسی بودجه باید این اولویت‌ها را در نظر گیرند تا دچار خسرانی بیشتر نشویم.
اکبر نعمت‌الهی

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: سرمایه گذاری صنعت پالایش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۹۲۱۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاکید امام جمعه مشهد بر ضرورت تحول و تجدید حیات در عرصه فرهنگی جامعه

به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز خراسان رضوی، آیت الله سید احمد علم الهدی امام جمعه مشهددر جمع نمازگزاران جمعه در حرم مطهر رضوی با بیان اینکه امروزه این نگرانی وجود دارد که فرهنگ انقلابی گری در جامعه و به ویژه نسل جوان توسط دشمن کمرنگ شود گفت:ما به یک تحول و تجدید حیات فرهنگی نیاز داریم تا نسل آینده بتواند در بستری از جهت گیری‌های انقلابی ملت رشد کند. ملتی که فراتر از فرهنگ مشتری مداری در میدان باشد و دولتی که مافوق یک ناصح مشفق، برای صیانت از فرهنگ هزینه بدهد.
نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی در ادامه با اشاره به دستاورد‌های عملیات وعده صادق و نمایش اقتدار نیرو‌های مسلح کشورمان افزود: اراده این ملت، پرورش یافته بر بستر انقلابی است که در فرهنگ خداباوری ریشه دارد.

عضو مجلس خبرگان رهبری گفت:امام بزرگوار به مردم در این خط جهت داد و اندیشه‌ای را نهادینه کرد که در اراده انقلاب، دفاع مقدس و اکنون عملیات وعده صادق نمود پیدا می‌کند.
او در بخش دیگری از سخنانش با انتقاد از تحریف کلام و منطق رهبر معظم انقلاب در میدان عمل افزود: مایه تأسف است که امروزه شاهد تکرار و تحریف منطق رهبری در بین مسئولان هستیم. 
ایت الله علم الهدی افزود:جذب حداکثری که یکی از راهبرد‌های مقام معظم رهبری و به این معنااست که همه جریانات دولتی و تشکل‌های مردمی همت کنند تا افراد از جریان‌های لائیک و لامذهب خارج و به جمعیت انقلابی افزوده شوند.

دیگر خبرها

  • عواقب بند س تبصره ۶ قانون بودجه | وقتی برای معافیت‌ها سقف تعیین شود چه می‌شود؟
  • ضرورت توسعه تعاملات علمی دانشگاهی در راستای منافع دو کشور در عرصه بین‌المللی
  • «مشوق‌های مالیاتی هدفمند سرمایه گذاری» گامی مهم درجهت رونق تولید و افزایش مشارکت مردم
  • ضرورت تعیین تکلیف چای سنواتی/ دغدغه کشاورزان برطرف شود
  • شصت‌ودومین شماره مجله تصویری نفت و انرژی (متنا)
  • بازیابی و معرفی روایت‌های فرهنگ دریاپایه قشم ضرورت دارد
  • تاکید امام جمعه مشهد بر ضرورت تحول و تجدید حیات در عرصه فرهنگی جامعه
  • ضرورت توجه به سرمایه اجتماعی در تعامل مجلس و دولت/ وفاق و همدلی در اصفهان رو به ارتقا است
  • قوی کردن‌زیر ساخت‌های فرهنگی
  • بودجه دوربین‌های پلیس در انتظار تصویب