Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه سیاست خارجی خبرگزاری فارس، علی اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی امشب (دوشنبه) در مراسم رونمایی از سومین آزمایش انتقال اطلاعات به روش کوانتومی بین برج میلاد و سازمان انرژی اتمی عنوان کرد: در آستانه دهه فجر و در ماه اقتدار و عزت ملت ایران ماه بهمن قرار داریم و امروز هم روزی به یادماندنی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه بحث فعالیت کوانتومی را از سال ۱۳۹۵ آغاز کردیم و اولین آزمایش در هم تنیدگی ذرات فوتون که ذرات نور است را در سال ۱۳۹۷ در فاصله آزمایشگاهی انجام دادیم، اظهار داشت: در سال ۱۳۹۷ در فاصله یک مقدار بیشتر و در خرداد ۱۳۹۹ در فاصله ۳۰۰ متری و الان در بهمن ۱۳۹۹ در فاصله ۱۶۵۰ متری با اختلاف ارتفاع ۳۰۰ متر این کار را انجام دایدم.

صالحی در تشریح این فعالیت عنوان کرد: کلید ورود به فناوری کوانتومی بحث درهم تنیدگی ذرات نور است که نام آن را فوتون گذاشته‌اند. 

رئیس سازمان انرژی اتمی در بیانی ساده‌تر گفت: فرض کنید هر دو دست من هر کدام ذره نور هستند و این دو ذره نور ابتدا باید در هم تنیده و جفت باشند. باید بتوانیم این جفت فوتون‌های در هم تنیده را تولید کنیم. سال ۱۳۹۷ که این کار را انجام دادیم شاید ما در بین کشورهای اسلامی اولین کشوری بوده و هستیم که این کار را صورت دادیم.

وی خاطرنشان کرد: بعد از اینکه جفت فوتون‌ها و ذرات نور را ایجاد کردیم این جفت را در هر فاصله‌ای که مدنظرمان باشد از هم جدا می‌کنیم. این یک امر خارق العاده است. حال اگر به هر یک از ذرات نور تکانی بدهید، جفت دیگر نور همان لحظه متوجه می‌شود. بدون هر ارتباطی به صورت آنی ارتباط بین آنها برقرار می‌شود.

صالحی گفت: اگر یک جفت فوتونی را در فاصله سال‌های نوری ایجاد کنید یکی از ذرات نور را تکان بدهید ذره دیگر همان لحظه متوجه می‌شود و نیاز نیست اطلاعات سال‌های نوری طول بکشد که به ذره دیگر برسد. این بحثی است که انیشتین گفت یک امر شبح وار است و نمی‌توانم چنین پدیده را باور کنم.

رئیس سازمان انرژی اتمی بیان کرد: ما در ۱۳۹۷ توانستیم جفت فوتون‌های در هم تنیده را تولید کنیم و الان در فاصله ۱۶۵۰ متری آن را کلید زدیم و این ارتباط برقرار شد و وقتی این فوتون‌‌ها ایجاد می‌شوند در ذات خودشان کلید رمزنگاری نهفته است و این یکی از آیات الهی است.

به گزارش فارس، صالحی با بیان اینکه از این رمزنگاری نهفته استفاده کرده و اطلاعات رمزگذاری شده را بین دو نقطه برقرار می‌کنیم، اظهار داشت: امیدواریم تابستان آینده هفت کیلومتر این آزمایش را بین برج میلاد و برج آزادی انجام دهیم و بعد از تابستان ۱۴۰۰ چند ماه بعد با پهپاد و بالن و در سال ۱۴۰۴ برای ماهواره آماده می‌شویم.

معاون رئیس جمهور درباره انتقال داده‌های دیگر نیز خاطرنشان کرد:  هر داده‌ای که بخواهیم می‌توانیم منتقل کنیم. عکس، متن و ...و ما سال دیگر این را در فیبر نوری پیاده می‌کنیم و در ۲۰ فروردین سال آینده (۱۴۰۰) ان‌شاءالله در فاصله ۱۰ کیلومتری در فیبر نوری انتقال اطلاعات رمز شده را برقرار کنیم و در یک فاصله یک ساله می‌توانیم به  یکصد کیلومتر برسانیم و وقتی این کار صورت بگیرد استفاده‌های گوناگونی دارد به خصوص در نیروهای مسلح و سیستم‌های اطلاعاتی و مخابراتی و مجموعه کسانی که نیاز دارند اطلاعات خود را رمز شده ارسال کنند می‌توانند این اطلاعات را ارسال کنند، بدون اینکه کسی بتواند این اطلاعات را هک کند.

صالحی همچنین گفت: ما توانستیم با یک هزارم هزینه‌های دیگران به دستاوردهای بزرگ برسیم. 

وی خاطرنشان کرد: ما در سال ۱۳۹۷ توانستیم ۵۰ الی ۱۰۰ فوتون در هم تنیده در ثانیه تولید کنیم. اینها کافی نیست چون وقتی تولید می‌شوند از بین هم می‌روند و شما باید اینقدر تولید کنید که بتوان ارتباط برقرار کرد. در سال ۱۳۹۹ توانستیم در فاصله ۳۰۰ متری این کار را انجام دهیم و فوتون‌های در هم تنیده در حد یک میلیون و ۳۰۰ هزار فوتون‌های در هم تنیده در ثانیه تولید کنیم و الان که بهمن ۱۳۹۹ هستیم و تقارن این ماه مبارک را با این اقدام بسیار شایسته و افتخارآفرین میمون و مبارک می‌دانم، این کار در فاصله ۱۶۵۰ متر و اختلاف ۳۰۰ متر توانستیم میلیون‌ها فوتون جفت شده را تولید و ارسال کنیم اما ۹۰ فوتون بین این دو فاصله به صورت قابل استفاده برقرار شد و بقیه از بین می‌رود.

* ۲۰ فروردین در یک فاصله ۱۰ کیلومتری اطلاعات رمزگذاری شده را منتقل کنیم

صالحی خاطرنشان کرد: امیدوارم در ۲۰ فروردین ۱۴۰۰ از این فناوری برای اولین بار به صورت کاربردی استفاده کنیم و در فیبر نوری فوتون‌های در هم تنیده را بین نقطه A و نقطه B  انتقال دهیم و اطلاعات رمزگذاری شده را در یک فاصله ۱۰ کیلومتری منتقل کنیم و ان‌شاءالله یکی دو سال بعد بین سازمان و فردو که فاصله هوایی یکصد کیلومتر ولی فاصله فیبرنوری ۳۰۰ کیلومتر است این کار صورت بگیرد.  

معاون رئیس جمهور گفت: ما در مقایسه با کشورهایی که دارای این فناوری هستند شش الی هفت سال عقب هستیم. ما با این کار وارد عرصه فناوری کوانتومی شدیم. یک بخش مربوط به مخابرات است. بخش دیگر تصویربرداری، کامپیوترها، حس‌گرها، رادار و رادار کوانتومی راداری است که نمی‌توان از آن فرار کرد.

رئیس سازمان انرژی اتمی بیان کرد: امیدواریم در آینده نه چندان دور این رادار را عملیاتی کنیم. در خصوص تصویربرداری قدم‌های بلندی برداشتیم. تجهیزات آن در حال خریداری است. آزمایشگاه بزرگ در سازمان ساخته‌ایم و تجهیزات خریداری شده و نصب شده ولی چون همه هزینه‌ها را نمی‌توانیم تامین کنیم ولی دانشگاه‌های مختلف را شناسایی کردیم و از آنها خواستیم در این فناوری کار کنند و این آزمایشگاه‌ها را هم افزا کامل کنیم که از کل ظرفیت کشور استفاده کنیم. ضمنا برنامه‌های درسی را تدوین کردیم و این رشته در دانشگاه‌ها در سطح دکترا آغاز خواهد شد. کتاب‌های درسی نوشته شده و دانشجویان پسادکترا را در این زمینه بگیریم که به سرعت خود بیفزایم که این فاصله شش الی هفت ساله بین ما و غرب را کوتاه‌تر کنیم. 

وی گفت: کاربرد این فناوری وزارت مخابرات، دفاع، ارتش، وزارت اطلاعات و ... است. در حال انعقاد قراردادهایی با این مجموعه‌ها هستیم که بتوانیم انتقال فناوری و اطلاعات کنیم.

رئیس سازمان انرژی اتمی افزود: در یک افق چهار ساله می‌توانیم در ماهواره پیاده کنیم. این یک سرعت فوق العاده‌ای که سازمان انرژی اتمی داشته است و همکاران و دوستان ما شب و روز کار می‌کردند که این فاصله را بین ما و غرب کم کنند.

به گزارش فارس، صالحی گفت: ما توانستیم با فناوری کوانتومی سلول‌های سرطانی را شناسایی کنیم و ما این کار را با کمک پزشکان دانشگاه تهران و سازمان انرژی اتمی انجام داده‌ایم. امیدواریم تصویربرداری شفاف را در یک سال آینده کاربردی کنیم. به جای استفاده از گاما و ایکس ری از این طریق استفاده می‌شود که آسیبی به فرد وارد نمی‌کند و شفاف نیز هست.

وی افزود: در زمین شناسی و شناسایی معادن می‌توان از این فناوری کوانتومی استفاده کرد.

معاون رئیس جمهور خاطرنشان کرد: الان هند یک میلیارد تا دو میلیارد دلار در این فناوری سرمایه گذاری کرده است. نمی‌توانیم بگوییم ما صبر کنیم و دیگران این فناوری را جلو ببرند و ما خریداری می‌کنیم. باید زمینه‌ها را فراهم کنیم که اگر خواستیم چیزی بخریم بدانیم چه می‌خریم.

رئیس سازمان انرژی اتمی درباره تبادل علمی با دیگر کشورها خاطرنشان کرد: تبادلات علمی ما مینیمم (حداقل) است. ما از مقالات علمی دیگران و کتاب‌های علمی استفاده کردیم و خودمان که کشف نکردیم و اگر دانشمندان ما رفت و آمد داشته و بیشتر در تماس باشند سرعت ما یقینا بیشتر خواهد بود.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: علی اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی کوانتوم فوتون رئیس سازمان انرژی اتمی فوتون های در هم تنیده فناوری کوانتومی تولید کنیم سال ۱۳۹۷ فوتون ها ذرات نور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۹۹۰۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«بمب‌های شهری» را برای کاهش ریسک زلزله شناسایی کنیم

دانشیار پژوهشکده مهندسی سازه پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله با بیان اینکه برای کاهش ریسک باید از آموزش تا استفاده از فناوری را مورد توجه قرار دهیم، اولین گام در این زمینه را شناسایی ساختمان‌های بحرانی عنوان کرد.

دکتر عبدالرضا سروقد مقدم در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به برگزاری نهمین کنفرانس بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله، گفت: این رویداد از سه‌شنبه ۱۸ تا پنج‌شنبه ۲۰ اردیبهشت ماه جاری در برج میلاد از سوی پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله برگزار می‌شود. اولین دوره این رویداد در سال ۱۳۹۰ برگزار شد.

وی تمرکز این کنفرانس را بر زلزله‌های کلانشهرها با تاکید بر تهران عنوان کرد و ادامه داد: دلیل اینکه در این کنفرانس بر موضوع زلزله تهران متمرکز شده، این است که زلزله‌های اخیر بزرگ در دنیا واقعیاتی را نمایان کرده است و اگر چنین زلزله‌هایی در تهران رخ دهد، از آن جایی که رخداد زلزله بزرگ در تهران نیز با تاخیر مواجه شده است، ما نیز به همان موارد دچار خواهیم شد.

سروقد مقدم گفت: از این رو از روز اول این کنفرانس یک سالن به مسائل مربوط به زلزله‌های تهران مرتبط می‌شود. ساخت و ساز بر روی پهنه گسلی از جمله مسائلی است که بر روی آن با حضور متخصصان و کارشناساس بحث و بررسی می‌شود.

دبیر علمی نهمین کنفرانس بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله با اشاره به حضور سخنرانان کلیدی، اظهار کرد: یکی از سخنرانان از کشور چین بوده که قرار است در این کنفرانس اعلام کند چگونه کشور ترکیه قانع شده است برای بیمارستان‌هایی با ۱۰۰ تخت خواب حتما باید از فناوری‌های نوین لرزه‌ای استفاده کنند. چنین اقدامی در این کشور تبدیل به قانون شده و بر اساس آن بیمارستان‌های دارای بیش از ۱۰۰ تخت موظف هستند تا از فناوری‌هایی چون جداسازهای لرزه‌ای استفاده کنند.

سروقد مقدم با تاکید بر اینکه ما در کشور هنوز نتوانسته‌ایم این امر را تبدیل به قانون کنیم، افزود: ما هنوز وزارت بهداشت را نتوانسته‌ایم قانع کنیم که برای بیمارستان‌ها از این فناوری بهره‌مند شوند و ما می‌توانیم از تجارب این محققان استفاده کنیم که چگونه این کشورها توانسته‌اند قانونگذاران را مجاب به سیاستگذاری مناسب کنند.

این محقق حوزه زلزله خاطر نشان کرد: در کنار آن محققانی از کشور سوییس، سیستم‌ها و فناوری‌های نوین لرزه‌ای را مطرح خواهند کرد.

وی با ابراز امیدواری از اینکه در این کنفرانس ۳ روزه فضایی برای ارائه نظرات در خصوص مسائل مربوط به زلزله فراهم می‌شود، اظهار کرد: در حوزه کاهش ریسک و مدیریت بحران سعی می‌شود همه مسائل از آموزش افراد تا ارتقای ساختمان‌های موجود و برنامه‌ریزی برای مقاوم‌سازی زیر ساخت‌های شهری دیده شود تا در زمان وقوع زلزله، به آسیب‌پذیرتر شدن شهرها کمک نکنند.

این استاد پژوهشگاه زلزله خاطرنشان کرد: یکی از مسائل مهم در این زمینه شناسایی سازه‌های بحرانی است. ما مشاهده می‌کنیم که برخی از ساختمان‌ها قبل از وقوع زلزله فرو می‌ریزند، نمونه آن پلاسکو و متروپل است. این ساختمان‌های بحرانی که به عنوان «بمب‌های شهری» هستند، در گام اول باید شناسایی شوند.

سروقد مقدم، شناسایی این سازه‌های بحرانی را یک اقدام اورژانسی دانست و گفت: مسائل کشور در حوزه مخاطرات بسیار زیاد است، ولی مهمترین اقدامات ما برای کاهش ریسک، شناسایی این سازه‌ها است.

به گزارش ایسنا، نهمین کنفرانس بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله از ۱۸ تا ۲۰ اردیبهشت ماه جاری در مرکز همایش‌های برج میلاد برگزار خواهد شد و تاکنون بیش از ۴۵۰ مقاله ارسالی به این کنفرانس مورد داوری قرار گرفته است.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • درخشش سر یک اسب در تصویر جدید «جیمز وب»
  • اینترنت کوانتومی و فناوری دسترسی رادیویی باز در کشور توسعه می‌یابد
  • اینترنت کوانتومی و فناوری دسترسی رادیویی باز در کشور توسعه خواهد یافت
  • «بمب‌های شهری» را برای کاهش ریسک زلزله شناسایی کنیم
  • اینترنت کوانتومی و دسترسی رادیویی در دستور کار معاونت علمی
  • دستاوردهای عملیات‌ وعده صادق ‌در عرصه علم و فناوری چه بود؟
  • با این فناوری انقلابی می‌توان درون سلول‌های سرطانی را مشاهده کرد!
  • مرکز پژوهش فناوری و نوآوری شبکه‌های کوانتومی افتتاح شد
  • ورود صنایع بزرگ به حوزه استارت‌آپی کشور در استیج اینوتکس بررسی می شود
  • محققان ایتالیایی پی بردند؛ نقش آسپرین در پیشگیری از سرطان روده بزرگ