Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-03@09:57:43 GMT

فرصتی برای کاهش آلاینده‌ها

تاریخ انتشار: ۷ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۷۹۹۷۱۸

فرصتی برای کاهش آلاینده‌ها

سهم عمده وضعیت آلـــــودگـــــی هـــــوا و نابسامانی‌های موجود در این حوزه ناشی از فعالیت بیش از 3هزار واحد صنعتی و تولیدی آلاینده در سطح کشور است که عمده این صنایع به‌دلیــل وضـــــعیت ناپایدار اقتصادی، امکان به روزرسانی تجهیزات و اصلاح فرآیند تولید را ندارند.

در این خصوص اعمال سیاست‌های حمایتی با بهره‌مندی از منابع مالی و مشارکت اشخاص در بخش تولید و صنعت، نقش مهمی در جلوگیری از آلایندگی و تخریب محیط‌‌ زیست خواهد داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

صندوق ملی محیط‌ زیست نیز به‌عنوان مؤسسه عمومی غیر دولتی وابسته به سازمان حفاظت محیط زیست، با رویکرد...
کمک به تقلیل آلاینده‌های زیست‌محیطی، ضمن حمایت از صنعت در راستای ایجاد سازوکار پایش و نظارت بر واحد‌های صنعتی و شناسایی واحد‌های آلاینده، نسبت به ارائه تسهیلات به این واحدها تا کنون اقدامات مؤثری انجام داده است.
در واقع سازمان حفاظت محیط ‌زیست به‌عنوان مقام تشخیص و اعلامی در تبصره (1) ماده 38 قانون بودجه و صندوق ملی محیط‌‌ زیست به‌عنوان تنها مؤسسه عمومی غیردولتی وابسته به این سازمان، نقش تسهیل‌گر و رابط مالی بین سازمان حفاظت محیط‌ زیست و صنعت را ایفا می‌کند.
پس‌از تأیید ضرورت اجرای یک پروژه زیست‌محیطی توسط مدیرکل حفاظت محیط‌ زیست استان برای بررسی تکمیلی و طرح در کمیته‌های فنی به دفاتر تخصصی حوزه معاونت محیط‌ زیست انسانی سازمان حفاظت محیط‌ زیست معرفی می‌شوند.
در واقع به‌منظوراجرای بند (ن) تبصره (6) قانون بودجه سال 1399 با بهره‌گیری از ظرفیت ادارات کل حفاظت محیط‌ زیست در سراسر کشور، واحدهای آلاینده محیط‌ زیست شناسایی می‌شوند. در مرحله دوم پروژه‌های کاهش آلودگی محیط‌ زیست در قالب کاربرگ‌های مشخصات فنی و مالی توسط واحدهای متقاضی به اداره‌های کل حفاظت محیط‌ زیست استان‌ها ارائه و توسط ادارات کل مورد بررسی قرار می‌گیرند.
بعد از آن پروژه‌های مورد تأیید در دفاتر تخصصی حوزه معاونت محیط زیست انسانی به صندوق ملی محیط‌ زیست معرفی و در جلسات مشترک با مدیران کل حفاظت محیط‌ زیست استان‌ها و مدیران دفاتر تخصصی حوزه معاونت انسانی برای دریافت تسهیلات اولویت‌بندی می‌شوند و در نهایت پروژه‌های اولویت دار در راستای تفاهمنامه بین صندوق ملی محیط‌ زیست و بانک ملی جمهوری اسلامی ایران (بانک عامل) با ارائه طرح توجیهی برای دریافت تسهیلات به بانک عامل معرفی می‌شوند. بر اساس این تفاهمنامه بانک ملی در زمینه اعطای تسهیلات برای کاهش آلودگی‌های زیست‌محیطی و جلوگیری از تخریب محیط‌ زیست با صندوق ملی محیط‌ زیست همکاری می‌کند.
از ابتدای سال 1399 تاکنون به میزان 3هزار و 980 میلیارد ریال از محل بند(ن) تبصره (6) قانون بودجه سال 1399 به صندوق ملی محیط‌ زیست اختصاص یافته و صندوق نیز مراحل اول، دوم و سوم معرفی پروژه‌ها به بانک ملی برای پرداخت تسهیلات را انجام داده است.

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: سازمان حفاظت محیط صندوق ملی محیط کل حفاظت محیط پروژه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۹۹۷۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزئیات کشف لاشه پلنگ در منطقه شکار ممنوع فریمان

رئیس اداره حفاظت محیط‌ زیست شهرستان فریمان از کشف لاشه پلنگ در منطقه شکار ممنوع کلیلاق این شهرستان خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از خراسان‌رضوی و به نقل از روابط‌عمومی محیط زیست استان، جواد ستوده اظهار کرد: محیط‌بانان شهرستان فریمان، حین گشت و پایش منطقه تحت مدیریت سازمان، لاشه یک قلاده پلنگ در ارتفاعات منطقه شکار ممنوع کلیلاق شهرستان فریمان را پیدا کردند.

وی افزود: در بررسی‌های مقدماتی محیط‌بانان، نشانه‌ای از تیراندازی روی لاشه پلنگ دیده نشده است.

رئیس اداره حفاظت محیط‌زیست فریمان گفت: علت مرگ پلنگ هنوز مشخص نیست و برای بیان دقیق علت مرگ و کالبدشکافی، لاشه به اداره حفاظت محیط زیست منتقل و ضمن نمونه‌برداری با همکاری دامپزشکی علت مرگ مشخص و اطلاع‌رسانی خواهد شد.

به گزارش ایمنا، منطقه شکار ممنوع کلیلاق به وسعت ۴۱ هزار و ۷۳ هکتار در حوزه سه شهرستان فریمان، زاوه و تربت‌جام قرار دارد.

حضور گونه‌های ارزشمندی همچون قوچ و میش، کل و بز، پلنگ و نیز تراکم پوشش گیاهی از درختان کهنسال اورس، گواهی بر پتانسیل‌های غنی در منطقه است که محلی برای زیست، ذخایر ارزشمند ژنتیکی و تنوع مطلوب زیستی به‌شمار می‌رود، این منطقه در فاصله ۲۵ کیلومتری شهرستان فریمان در استان خراسان‌ رضوی واقع شده است.

کد خبر 750035

دیگر خبرها

  • پلمب دو واحد شن و ماسه در یزد
  • شارژ۱۹میلیارددلاری صندوق توسعه/تزریق۱۰۰همت به مسکن در۱۴۰۳
  • بازدید رایگان از موزه تاریخ طبیعی محیط زیست گیلان در روز ملی موزه‌ها
  • علت آلودگی هوا و محیط‌زیست قم چیست؟
  • جزئیات کشف لاشه پلنگ در منطقه شکار ممنوع فریمان
  • صندوق ملی محیط زیست از طرحهای حافظ محیط زیست حمایت می کند
  • گلایه مدیر کل برای استفاده نکردن نهادها از صندوق ملی محیط‌زیست
  • بازدید جمعی از مسئولان قضایی استان قم از منطقه حفاظت شده پلنگ دره
  • پلمب دو واحد آلاینده غیر مجاز تولید زغال در رباط کریم 
  • ظرفیت صندوق ملی محیط‌زیست در کهگیلویه و بویراحمد بدون استفاده مانده است