Web Analytics Made Easy - Statcounter

تابناک هر روز بسته‌ای خبری از مطالب اقتصادی با اهمیت و مهم ایران و جهان همچون تغییرات در بازار انرژی، بازار طلا، سکه، مسکن، نفت، خودرو و ... تا خبر‌ها و رویداد‌های جذاب اقتصادی را گردآوری می‌کند.

به گزارش «تابناک اقتصادی»؛ این پیمانه تیتر‌هایی همچون شروع مثبت بورس در معاملات امروز، سهام آسیا اقیانوسیه افت کردند، قیمت جهانی طلا با افت دلار رشد کرد، سفر دو روزه رییس کل بانک مرکزی به عمان، درخواست کمک فوری دولت الکاظمی از صندوق بین‌المللی پول، طلای سیاه ارزان شد و یوآن چین در مسیر سبقت از دلار را در بر دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شروع مثبت بورس در معاملات امروز

در حالی که روز گذشته، شاخص کل بورس اوراق بهادار با افزایش ۱۲۸۶ واحدی معادل ۰.۱۰ درصد به یک میلیون و ۲۳۵ هزار و ۸۴۳ واحد رسیده بود، در دقایق ابتدایی بازار امروز، نماگر کل بورس با رشد 3000 واحدی همراه شده است. /جزئیات بیشتر از بورس امروز

پیش بینی بورس تا انتخابات ریاست جمهوری

سیدی کارشناس بازار سرمایه گفت: بازار در چند وقت اخیر در سهام بسیاری از شرکت ها اصلاح خوبی را تجربه کرده و در وضعیت فعلی به قیمتی جذاب در خرید و معاملات رسیده است. به طور معمول همیشه بازار سرمایه به صورت کلاسیک قبل از شروع سال جدید تا خرداد ماه سال بعد که فصل مجامع شرکت ها است و سودی را بین سهامداران تقسیم می کند روند صعودی را تجربه خواهد کرد. امسال موقعیت بازار به دلیل انتخابات متفاوت است و زمینه ایجاد تلاطم در بازار ممکن است افزایش یابد، صحبت های انجام شده در زمینه اقتصاد سیاسی می تواند به صورت کوتاه مدت بر روند بازار تاثیرگذار باشند. برای افرادی که قادر به شناسایی سهام خوب شرکت ها باشند بازار به نسبت متعادل و رو به مثبتی را می توان در برخی از صنایع و از ماه بهمن تا خرداد ماه که آغاز انتخابات ریاست جمهوری است را انتظار داشته باشیم. سهامداران نباید در بازار در انتظار روند صعودی یا نزولی شاخص بورس به صورت مداوم باشند اما از این به بعد در برخی از صنایع چنین توجبهی وجود دارد که بازار را به مدار صعودی بازگردانند.

وی به سهامداران توصیه کرد و افزود: اکنون توصیه  ما به سهامداران خرد این است تا منابعی را که قرار است در بورس سرمایه گذاری کنند به طور حتم از طریق  صندوق های سرمایه گذاری وارد این بازار کنند، زیرا این صندوق ها به واسطه مدیران صندوق ها نسبت به وضعیت بازار آگاهی دارند و می توانند سهامی را که دارای موقعیت مناسب برای سرمایه گذاری و مستعد رشد هستند را انتخاب کنند.

سهام آسیا اقیانوسیه افت کردند

سهام آسیا اقیانوسیه در معاملات امروز، سه‌شنبه، علی‌رغم رشد دیشب سهام وال‌استریت افت کردند. جامع‌ترین شاخص آسیا اقیانوسیه ام‌اس‌سی‌آی بدون سهام ژاپن ۰.۴۹ درصد پایین آمد و شاخص نیکی ژاپن ۰.۶۳ درصد افت کرد. در بازار چین، کامپوزیت شانگهای ۱.۰۶ درصد سقوط کرد در حالی که هانگ‌سنگ در هنگ‌کنگ با سقوط سنگین‌تر ۱.۹۶ درصدی روبرو شد. کوسپی کره‌جنوبی هم ۱.۴۲ درصد سقوط کرد. بازارهای هند و استرالیا امروز به علت تعطیلات رسمی بسته بودند.

قیمت جهانی طلا با افت دلار رشد کرد

قیمت جهانی طلا در معاملات امروز، سه‌شنبه، تخت تأثیر افت ارزش دلار تقویت شد. تا ساعت ۷:۱۸ به وقت تهران، قیمت خرید نقدی هر اونس طلا در بورس لندن، اسپات‌گلد ۰.۲۷ درصد بالا آمد و به ۱٫۸۶۰.۰۱ دلار رسید. قیمت پیش‌خرید هر اونس طلای آمریکا ۰.۲۱ درصد رشد کرد و به ۱٫۸۵۹ دلار رسید. علی‌رغم تقویت شب گذشته دلار در برابر ارزهای مهم جهان، شاخص دلار صبح امروز را با افت ۰.۱ درصدی در مقابل رقیبان بین‌المللی خود آغاز کرده است. افت ارزش دلار باعث شد تا قیمت طلا برای دارندگان ارزهای غیر دلاری گران‌تر تمام شده و تقاضای جهانی برای آن کاهش یابد.

دلار تا کجا می تواند پایین برود؟

با وجود حمایت وزیر خزانه داری جدید آمریکا از تقویت دلار به نظر می رسد وی کار سختی برای تحقق این هدف داشته باشد. دلار طی سال ۲۰۲۰ بیش از ۵.۵ درصد ارزش خود مقابل شش ارز مهم جهانی را از دست داد و دلار در برابر اشتیاق بانک مرکزی آمریکا به تزریق هرچه بیشتر نقدینگی بی دفاع ماند. افزایش نگرانی از  پیامدهای تزریق وسیع نقدینگی باعث شد نوسان در بازار  ارز تشدید و دلار به عقب رانده شود.  

کیت جوکس- مدیر بخش ارزی در بانک سوسیت ژنرال فرانسه گفت: به زبان ساده دلیل اصلی ریزش دلار این بود که نمی شد قیمت دلار را در سطح قبلی که از نظر بازار بسیار بالا بود حفظ کرد. دلار هنوز هم به نظر بیش از چیزی که واقعا می ارزد در بازار قیمت دارد  و بنابراین پیش بینی من آن است که باید منتظر کاهش بیشتر ارزش آن مقابل ارزهای مهم باشیم. پس از روی کار آمدن دولت بایدن و وعده دموکرات ها به افزایش مخارج برای احیای اقتصاد، بسیاری از کارشناسان ارزی هشدار داده اند که این روند به معنای ریزش بیشتر ارزش دلار خواهد بود. بانک مرکزی و دولت آمریکا اکنون در مجموع چیزی حدود شش تریلیون دلار به اشکال مختلف به اقتصاد تزریق کرده اند و در سناریو بدبینانه پیش بینی می شود دلار یک پنج دیگر از ارزش خود مقابل ارزهای مهم را تا پایان امسال از دست بدهد.

نیش‌ترمز در بازار مسکن؛ هر متر خانه در تهران چند میلیون تومان شد؟

روند ریزش قیمت مسکن طبق آمار بانک مرکزی، با یک نیش‌ترمز متوقف شد. با استناد به گزارش رسمی بانک مرکزی درباره تحولات بازار معاملات مسکن در شهر تهران در دی ماه، میانگین قیمت هر مترمربع واحد مسکونی در شهر تهران در این ماه در حالی به ۲۷ میلیون و ۳۹۰ هزار تومان رسید که این میزان در مقایسه با ماه قبل با رشد ۸/ ۱ درصدی همراه شد. رشد ۸/ ۱ درصدی میانگین قیمت مسکن در شهر تهران در حالی در دی ماه در آمارهای رسمی ثبت شده است که در آذرماه بنا بر اعلام بانک مرکزی، میانگین قیمت مسکن تهران حدود یک درصد کاهش یافته بود.

سفر دو روزه رییس کل بانک مرکزی به عمان

همتی رییس کل بانک مرکزی با دعوت مقامات عمانی، امروز در سفری دو روزه عازم مسقط می‌شود و با توجه به شرایط جدید بین المللی درباره تعمیق روابط بانکی و تجاری دو کشور، مذاکره خواهد کرد.

وزیر جدید خزانه‌داری آمریکا کیست؟

جانت یلن با تأیید مجلس سنای آمریکا به اولین زن تاریخ تبدیل شد که سمت وزارت خزانه‌داری این کشور را به دست آورده است. همچنین جانت یلن حالا به اولین زن تاریخ آمریکا تبدیل شد که هم ریاست فدرال‌رزرو و هم ریاست وزارت خزانه‌داری را در کارنامه خود داشته است. مجلس سنا در رأی‌گیری شب گذشته با اکثریت مطلق (۸۴ رأی موافق در برابر ۱۵ رأی مخالف) یلن را به عنوان وزیر آینده خزانه‌داری آمریکا منصوب کرد. حالا اولین و مهم‌ترین برنامه یلن به عنوان وزیر خزانه‌داری آمریکا حمایت از بسته مالی جدید ۱.۹ تریلیون دلاری رئیس‌جمهور جو بایدن خواهد بود. این در حالی اتفاق می‌افتد که دولت آمریکا به تازگی سال مالی ۲۰۲۰ را با کسری بودجه‌ای ۳ تریلیون دلاری به پایان رسانده است.

درخواست کمک فوری دولت الکاظمی از صندوق بین‌المللی پول

«فرهاد علاء الدین» رئیس شورای مشورتی عراق طی پستی در توئیتر تایید کرد که دولت این کشور از صندوق بین‌المللی پول کمک فوری درخواست کرده است. وی نوشت که دولت عراق، شش میلیارد دلار تحت عنوان سازوکار تامین مالی سریع از صندوق بین‌المللی پول درخواست می‌کند و احتمالا چهار میلیارد دیگر تحت عنوان برنامه‌های دیگر درخواست می‌کند. در این صورت مجموع مبلغ استقراض عراق بالغ بر 90 میلیارد دلار خواهد شد. علاوه بر آن شش میلیارد دلار به ایران و سه میلیارد دلار به ترکیه مقروض است.

یوآن چین در مسیر سبقت از دلار

جرالد سلنته، کارشناس اقتصادی و ناشر ژورنال ترندز، می‌گوید: چین تنها اقتصادی بود زمانی که شیوع ویروس کرونا کمر اقتصاد جهانی را خم کرده بود، توانست سرپا بایستد و پیش‌بینی می‌شود، به زودی جایگاه آمریکا به عنوان قدرت برتر اقتصادی را تصاحب کند. چین طی سال جاری هم مرکز توجهات خواهد بود و چشم‌انداز آینده حاکی از آن است که همانگونه که آمریکا در جنگ جهانی دوم جایگاه برتر را داشت، چین هم در قرن 21 جایگاه برتر را داشته باشد و به زودی جایگزین آمریکا در اقتصاد جهانی شود. قرن 20 قرن آمریکا بود اما قرن 21 متعلق به چینی‌ها خواهد بود. در حال حاضر تمرکز واشنگتن روی به راه انداختن جنگ است، اما چین روی فعالیت‌های اقتصادی‌اش تمرکز کرده است. سلنته در پیش‌بینی‌های خود حتی پا را فراتر گذاشت و عنوان کرد: آمریکا در حال حاضر همان جایگاهی را دارد که انگلیس پس از جنگ جهانی اول داشت و در آن زمان دلار جای پوند انگلیس به عنوان ارز غالب جهانی را گرفت. من پیش‌بینی می‌کنم که طی چند سال پیش‌رو یوآن چین به اصلی‌ترین ارز مبادلاتی در جهان تبدیل شود و دلار آمریکا شبیه آنچه برای پوند انگلیس اتفاق افتاد، جایگاه خود را از دست داده و پایین کشیده شود.

طلای سیاه ارزان شد

قیمت نفت خام در معاملات امروز، سه‌شنبه، سود به دست آمده در معاملات دیشب تحت تأثیر خوش‌بینی به بسته مالی جدید آمریکا را از دست داد و افت کرد. در همین زمان دولت‌های اروپایی برای مقابله با شیوع گونه جدید ویروس کرونا محدودیت‌های قرنطینه‌ای سختی وضع کرده‌اند که آینده تقاضای نفت این منطقه را در هاله‌ای از ابهام فرو برده است. قیمت پیش‌خرید هر بشکه نفت خام برنت دریای شمال، بنچ‌مارک بین‌المللی قیمت نفت، تا ساعت ۷:۱۱ به وقت تهران، ۰.۶۱ درصد افت کرد و به ۵۵.۵۴ دلار بازگشت. قیمت پیش‌خرید هر بشکه نفت خام نیمه‌سنگین تگزاس غرب آمریکا، دابلیوتی‌آی، ۰.۵۱ درصد رشد کرد و به ۵۲.۵۰ دلار رسید. بازگشت لیبی به ظرفیت کامل تولید نفت خام خود پس از تعمیر خرابی یک خط لوله اصلی هم باعث افت قیمت نفت شد.

ورود مجلس به افزایش قیمت بلیط هواپیما

عضو کمیسیون عمران مجلس با بیان اینکه در حال حاضر قیمت بلیط هواپیما شناورسازی نشده بلکه رهاسازی شده است تاکید کرد: در شرایط شیوع ویروس کرونا شرکت‌های هواپیمایی در تمامی کشورها به دلیل محدودیت‌های تردد، برای مسافران آپشن‌‎هایی در نظر گرفته یا قیمت‌ها را کاهش دادند، این در حالی است که در ایران شاهد افزایش قیمت بلیط هواپیما هستیم. صنعت هوایی با توجه به افزایش نرخ ارز و عدم حمایت دولت دچار مشکلات عدیده ای است، اما نباید با گرانی بلیط‌ها کوتاه‌ترین مسیر را برای بهبود وضعیت و یا رفع مشکلات صنعت هوایی کشور انتخاب کنیم، چرا که این کار موجب کاهش سفر با هواپیما شده و ضربه اصلی مجدداً به شرکت‌ها وارد می‌شود. مجتبی یوسفی  افزایش قیمت بلیط هواپیما را ناشی از سوءمدیریت وزارت راه و شهرسازی و سازمان هوایی کشور در حوزه نظارت دانست و تاکید کرد: روزهای اخیر در حالی با افزایش قیمت‌ بلیط هواپیما مواجه می‌شویم که در فصل پیک سفر نیستیم، اگر در این دوره زمانی نتوانیم قیمت‌ها را کنترل و نظارت کنیم در روزهای پیک سفر نمی‌توانیم مدیریت کنیم. شناورسازی قیمت بلیط هواپیما را آقای آخوندی وزیر سابق راه و شهرسازی راه اندازی کرد، این امر در حالی رخ داد که ما در ایران با محدودیت تعداد ناوگان هوایی کشور مواجه هستیم.

عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: ما نیز معتقدیم باید صنعت هوایی کشور سرپا بماند اما سوء مدیریت بخش دولتی نباید از جیب مردم جبران شود. بنابر این موضوع افزایش قیمت بلیط هواپیما را به صورت جدی در کمیسیون عمران مجلس پیگیری کرده و از وزیر راه و شهرسازی سوال خواهیم کرد. /خانه ملت

چین اولین مقصد سرمایه‌گذاران خارجی در جهان شد

گزارش جدید کنفرانس تجارت و توسعه سازمان ملل متحد نشان می‌دهد که چین در سال گذشته از آمریکا پیشی گرفته و اولین دریافت‌کننده سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی در جهان شده است. طبق گزارش سازمان ملل چین در سال گذشته ۱۶۳ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری خارجی را به خود جذب کرده در حالی که آمریکا ۱۳۴ میلیارد دلار سرمایه خارجی به کشور خود وارد کرده است. این در حالی است که در سال ۲۰۱۹ آمریکا ۲۵۱ میلیارد دلار و چین ۱۴۰ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری خارجی به خود جلب کرده بودند. در کل در این گزارش اشاره شد که بحران کرونا سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی را در کل جهان کاهش داده است، چرا که پاندمی کرونا اقتصاد کشورهای بزرگ و کوچک را به مرز تعطیلی کامل رسانده بود. در سال ۲۰۲۰ کل سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی در جهان ۴۲ درصد سقوط کرد و به ۸۵۹ میلیارد دلار رسید. این رقم حتی از پایین‌ترین سطح مربوط به بحران مالی ۲۰۰۹ هم ۳۰ درصد پایین‌تر است. سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی در کشورهای در حال توسعه ۱۲ درصد سقوط کرد، اما در مورد چین که آن هم در لیست این کشورها قرار دارد باید گفت که سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی در این کشور در واقع ۴ درصد نسبت به سال گذشته رشد کرده است.

 

 

 

منبع: تابناک

کلیدواژه: مهرداد میناوند علی انصاریان علی اصغر عنابستانی احمد جهان بزرگی نمایشگاه مجازی کتاب پیش بینی بورس دلار بازار مسکن مهرداد میناوند علی انصاریان علی اصغر عنابستانی احمد جهان بزرگی نمایشگاه مجازی کتاب سرمایه گذاری مستقیم خارجی افزایش قیمت بلیط هواپیما صندوق بین المللی پول خزانه داری آمریکا معاملات امروز آسیا اقیانوسیه درصد سقوط میلیارد دلار هوایی کشور بانک مرکزی دلار رسید پیش بینی شرکت ها نفت خام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۰۱۳۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«مالیات برعایدی سرمایه» چرا صدای ۲ درصد از جامعه را درآورد؟

به گزارش خبرنگار مهر این روزها طرح مالیات بر عایدی سرمایه در مجلس توسط نمایندگان در حال بررسی است در جریان بررسی این طرح عده‌ای صدای مخالف بلند کرده و اعلام کرده‌اند در شرایط بد اقتصادی دولت دنبال گرفتن مالیات جدید است و این یعنی اعمال تورم بیشتر بر اقتصاد.

سال گذشته سید احسان خاندوزی نامه‌ای به شورای نگهبان نوشت و در مورد این مالیات توضیح داد تصویب و اجرای طرح موسوم به مالیات بر عایدی سرمایه که دلالان و سفته بازان بازار مسکن، خودرو، طلا و سکه و ارزهای خارجی را هدف قرار می‌دهد، اقدامی بسیار ارزشمند است که در کشورهای دیگر نیز اجرا شده است.

به گفته خاندوزی، «فقدان این پایه مالیاتی که دست‌کم در ۱۰۰ سال گذشته در بیش از ۱۴۳ کشور در حال پیاده‌سازی بوده، موجب بروز مشکلات متعددی به‌خصوص در حوزه تولید شده است؛ به‌عنوان نمونه با توجه به بازدهی بالای خریدوفروش‌ها در بازارهای غیرمولد موازی تولید مانند بازار ملک، خودرو، طلا و ارز انگیزه سرمایه‌گذاری و کار در حوزه تولید را به‌شدت کاهش داده و یکی از موانع اصلی رونق تولید در کشور است.»

آن گونه که خاندوزی ادعا کرده است: «طرح مالیات بر سفته‌بازی و سوداگری به‌گونه‌ای طراحی شده است که به‌دلیل معافیت‌های گسترده در طرح، حداکثر دو درصد از افراد جامعه مشمول آن می‌شوند.

مصیبت بزرگ پدیده سوداگری، سال‌هاست که گریبان‌گیر اقتصاد کشور شده؛ به‌طوریکه کارشناسان آن را یکی از عوامل مهم به شماره افتادن نفس تولید می‌دانند. از نشانه‌های وجود این پدیده شوم در کشور، رونق کاذب بازارهای موازی با تولید است. بازارهایی همچون بازار زمین، طلا، خودرو و ارز که محمل مناسبی برای جولان سوداگران و دلالان هستند.

کسانی که می‌خواهند یک شبه راه صد ساله را بروند سرمایه خود را وارد یکی از این بازارها می‌کنند و در سایه نبود قوانین بازدارنده، سودهای هنگفت به جیب می‌زنند. اما این تمام ماجرای سوداگری نیست؛ چراکه ورود پول‌های کلان به بازارهایی مثل مسکن و خودرو باعث افزایش تقاضای سرمایه‌ای می‌شود و در نتیجه نیاز مصرفی مردم را با چالش مواجه می‌کند.

زیان‌های مردم از سوداگری

در حال حاضر بخش زیادی از تقاضا در بازار مسکن مربوط به تقاضای سرمایه‌ای است و مردم عادی توان خرید مسکن متناسب با نیاز خود را ندارند. با وضع مالیات بر سوداگری تقاضا سرمایه‌ای و التهاب بازار کاهش پیدا می‌کند؛ در نتیجه در صورت ساخت و عرضه بیشتر مسکن در کشور دسترسی مردم به آن امکان‌پذیر می‌شود.

سوداگری در بازار ارز در بسیاری موارد اثر شدیدتری بر بازار کالاهای مصرفی مردم دارد؛ چراکه با افزایش قیمت ارز، قیمت مواد اولیه تولید و کالاهای وارداتی افزایش پیدا می‌کند و به سرعت نیاز ضروری روزانه مردم را با مشکل مواجه می‌کند.

سوداگری علاوه بر رشد تقاضای سرمایه‌ای، باعث افزایش فاصله طبقاتی و فاصله غنی و فقیر می‌شود که در نتیجه آن انواعی از مشکلات اجتماعی به سمت خانواده‌ها سرازیر می‌شود. عدالت حکم می‌کند هر کسی متناسب با درآمد خود مالیات بپردازد تا هم از فشار بر روی اقشار کم درآمد کاسته شود و هم منابع به درستی در جامعه توزیع شود.

طرح مالیات بر عایدی سرمایه به همین منظور و نیز با هدف کنترل سوداگری و حرکت جریان سرمایه به سمت فعالیت‌های مولد و با ارزش افزوده برای کشور مطرح شد و هم اکنون در مرحله بررسی جزئیات آن در مجلس است.

کاهش فرار مالیاتی با طرح مالیات بر عایدی سرمایه

به گفته مهدی موحدی بکنظر، رئیس مرکز آموزش و پژوهش سازمان امور مالیاتی؛ آمریکا پایه مالیات بر عایدی سرمایه را از سال ۱۹۱۳ و بریتانیا از ۱۹۶۵ اجرایی کرده‌اند و تا سال ۲۰۱۷ بیش از ۱۸۷ کشور این نوع مالیات را به کار گرفته‌اند.

اما این نوع مالیات که بیشتر جنبه تنظیمی دارد، تاکنون در ایران فرصت بروز و ظهور پیدا نکرده و پیش از این با لطایف‌الحیلی از دستور کار خارج شده بود. اکنون دولت و مجلس اتفاق نظر دارند که مالیات بر عایدی سرمایه باعث فروکش کردن تلاطمات بازار دارایی‌های اصلی می‌شود؛ زیرا انگیزه سوداگران برای ورود به آن‌ها را از بین می‌برد.

طرح فعلی مالیات بر عایدی سرمایه مزایای بسیاری دارد که یکی از آن‌ها کاهش فرار مالیاتی است. در کشور ما به دلیل شفاف نبودن درآمدهای برخی اشخاص و نبود مالیات ستانی هوشمند، فرار مالیاتی حجم بالایی دارد.

قاسم ساعدی، عضو کمیسیون انرژی مجلس در این باره اظهار داشت: «تا امروز که جای چنین قانونی در کشور خالی بوده، شاهد این هستیم که فرار مالیاتی افزایش پیدا کرده است. از سوی دیگر، برخی افراد که دنبال سوداگری و سفته‌بازی هستند، از بازار طلا، سکه، ارز، خودرو و مسکن، نهایت سودجویی را می‌برند و ضمن کسب سودهای هنگفت، مالیات هم نمی‌دهند و زیر رصد هم نیستند.»

با مالیات برعایدی سرمایه بساط سفته بازی جمع می‌شود

محمدحسین حسینزاده بحرینی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در باره مالیات بر عایدی سرمایه می‌گوید عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این سوال که خلأ طرح مالیات بر سوداگری چه تأثیری در افزایش قیمت بازار خودرو، مسکن، طلا و ارز داشته است، بیان کرد: نبود این ابزار تنظیم‌گری به میزان زیادی در بالا رفتن سرسام آور قیمت دارایی‌ها تأثیرگذار بوده است.

وی ادامه داد: در اکثر کشورهای دنیا شرایط به اینگونه است که اگر از یک مسکن کمتر از تعداد سال‌های مشخصی استفاده شود، برای فروش آن باید ۵۰ تا ۶۰ درصد مالیات به دولت پرداخت شود. این قوانین سخت‌گیرانه باعث می‌شود تا سوداگری در بازار جمع شود.

حسین‌زاده بحرینی توضیح داد: در کشور اشخاصی هستند که مبالغی را سرمایه‌گذاری می‌کنند تا یک کاسبی کوچک راه‌اندازی و اشتغال ایجاد کنند و مالیات نیز از آنها اخذ می‌شود، این در حالی است که سود این کار از خرید سکه و دلار کمتر است اما تاکنون سازوکاری نداشتیم که بتوانیم از این افراد و این مدل فعالیت‌های سوداگرانه مالیات بگیریم.

وی افزود: یک نهاد تنظیم‌گر باید جلوی این سوداگری‌ها و این سودهای هنگفت را بگیرد. سرمایه موجود در کشور نباید در این مسیرها هزینه شود، بلکه باید در مسیر تولید و مولدسازی به کار گرفته شود. بنابراین باید سازوکاری در بازار ایجاد شود تا جلوی این نوسان‌ها را بگیرد.

نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: با توجه به اینکه اکثراً سوداگران هستند که از سرمایه‌گذاری در بازار دارایی‌ها، سودهای هنگفت به دست می‌آورند و تا الان نیز به دلیل نبود مکانیزم‌های لازم از این افراد مالیات اخذ نشده، این ضعف، عاملی برای افزایش شکاف طبقاتی است؛ چرا که کارمندان و کارگران قبل از اینکه حقوقشان واریز شود، مالیاتش را پرداخت می‌کنند اما این افراد اینگونه نیستند. ‌

کد خبر 6090718 محمدحسین سیف اللهی مقدم

دیگر خبرها

  • «مالیات برعایدی سرمایه» چرا صدای ۲ درصد از جامعه را درآورد؟
  • پیش‌بینی تازه درباره قیمت ارز، طلا، مسکن و خودرو
  • نزول طلا و ارز ادامه دارد | افزایش تیراژ تولید خودرو
  • پیش‌بینی بورس فردا ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • پیش‌بینی قیمت طلا/ نگاه سرمایه‌گذاران به فلز زرد
  • ثبات نسبی در بازار سرمایه | افزایش ۶۵۲ واحدی شاخص کل
  • کاهش قیمت طلا در بازار جهانی فلزات گران بها
  • پیش بینی رئیس اتاق ایران و عراق از قیمت دلار
  • دلار ریخت، طلا جهش کرد/ ورق در بازار طلا و ارز برگشت؟
  • قیمت بیت کوین تا ۶۳ هزار دلار کاهش یافت