Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-06@08:07:50 GMT

فرمان ایست به شیوه‌نامه فولادی

تاریخ انتشار: ۷ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۸۰۲۶۶۴

فرمان ایست به شیوه‌نامه فولادی

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از دنیای اقتصاد، در رونوشت اسحاق جهانگیری به نامه محمد شریعتمداری از محمد نهاوندیان معاون اقتصادی رئیس‌جمهور خواسته شده: «هیچ علامت منفی به بورس داده نشود.» بسیاری این نامه را در حکم پایان زودهنگام آیین‌نامه فولادی معاون اقتصادی رئیس‌جمهور می‌دانند.

۲۸ آذرماه بود که معاون اقتصادی رئیس‌جمهور در نامه‌ای خطاب به وزرای اقتصاد و صمت، آیین‌نامه ساماندهی بازار فولاد را در ۱۹ ماده ابلاغ کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پس از این نامه بود که موجی از مخالفت‌ در مقابله با این شیوه جدید از خرید و فروش فولاد و زنجیره وسیع این محصول به راه افتا‌د. یکی از مهم‌ترین بندهای این شیوه‌نامه، تعیین قیمت‌های پایه شمش، اسلب، ورق گرم و سرد و میلگرد به ۸۰ درصد نرخ CIS بود که با مخالفت جدی کارشناسان و فعالان صنعت فولاد روبه‌رو شد. محمد شریعتمداری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی یکی از مخالفان این شیوه‌نامه بود که برای لغو آن به معاون اول رئیس‌جمهور نامه نوشت و دلایل ناکارآمدی این شیوه‌نامه را تشریح کرد. محتوای این نامه شباهت بسیاری به گفته‌های مخالفان این آیین‌نامه داشت.

استدلال مخالفان این بود که قیمت‌گذاری فولاد و محصولات فولادی نظیر ورق و شمش با قیمتی پایین‌تر از نرخ بازارهای جهانی زمینه ضرر و زیان بنگاه‌های بزرگ و کوچک صنعتی را فراهم کرده و در عین نابودی انگیزه‌های سرمایه‌گذاری در این صنعت، چشم‌انداز صادراتی این بخش را از بین خواهد برد. با اینکه توجه به همه بخش‌های زنجیره فولاد و تلاش برای تا‌مین نیاز شرکت‌های مصرف‌کننده فولاد در داخل از فواید این بخشنامه بود؛ اما به‌دلیل وجود رانت و برخی تعارضات در زنجیره بسیار وسیع این صنعت، قیمت‌گذاری دستوری به‌صورت نامتوازن روی بازیگران تا‌ثیر خواهد گذشت. موضوعی که در نهایت به لغو این بخشنامه نیز منجر شد.

با اینکه این شیوه‌نامه جدید رنگ اجرا به خود ندید و در قدم اول ابلاغ، توسط معاون اول رئیس‌جمهور لغو شد اما موجی از بحث‌ها در خصوص قانونی بودن مداخله دولت در قیمت‌گذاری کالاهای سپرده شده به بورس کالا را به راه انداخت. موضوعی که در نهایت حتی زمینه استعفای رئیس ساز‌مان بورس را ایجاد کرد و تا‌ثیر شدید خود را روی چشم‌انداز بازار و سهامداران شرکت‌های فولادی که سهم پررنگی در بازار بورس دارند، از طریق افت کلی شاخص‌های این بازار به جا گذاشت. در همین رابطه انجمن‌های مختلف در کنار فعالان صنعت فولاد با تا‌یید این موضوع بارها از معاون اقتصادی رئیس‌جمهور خواستند که در آیین‌نامه مذکور بازنگری کرد. محمد نهاوندیان نیز در دو جلسه ضمن شنیدن ‌نظرات بر اصلاح این آیین‌نامه تا‌کید کرد. با این حال اصرار معاون وزیر صنعت بر اجرای آیین‌نامه در گام اول و اصلاح آن در گام دوم، عاقبت خوشی پیدا نکرد.

پشت پرده لغو آیین‌نامه با حکم معاون اول

برخی شایعات از محرمانه بودن نامه سه روز پیش اسحاق جهانگیری به محمد نهاوندیان خبر می‌دهند. نامه‌ای که البته روز گذشته از سوی خبرگزاری مهر منتشر شد و واکنش‌های مختلفی را در پی داشت. طبق مفاد این نامه، اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس‌جمهور به معاون اقتصادی رئیس‌جمهور دستور داده شیوه‌نامه عرضه و تقاضای زنجیره فولاد به گونه‌ای بازنگری و اصلاح شود که هیچ علامت منفی به بازار سهام داده نشود.

دستور جهانگیری برای اصلاح شیوه‌نامه فولاد پس از آن صادر شد که محمد شریعتمداری، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ۲۸ آبان‌ماه در نامه‌ای به جهانگیری خواستا‌ر بازنگری در شیوه‌نامه مذکور شده بود. شریعتمداری در نامه خود به جهانگیری نوشته بود: با توجه به سهم ۱۵ درصدی صنعت فولاد در بازار سرمایه، شیوه‌نامه تنظیم بازار فولاد علاوه بر کاهش صادرات این صنعت، باعث آسیب جدی به سرمایه و اعتماد مردم و ناامنی اقتصادی، اجتماعی و سیاسی خواهد شد. وزارت کار و شرکت‌های تا‌بعه آن، سهم ۲۰ درصدی از معادن و صنایع فولادی کشور دارند و نظرات آنها در تدوین شیوه‌نامه اخذ نشده است. شیوه‌نامه تنظیم بازار فولاد با هماهنگی وزارتخانه‌های صمت، کار و اقتصاد و مشارکت شرکت‌های بزرگ فولادی و تشکل‌های این زنجیره به گونه‌ای اصلاح شود که مشخص، شفاف، صریح و بدون امکان اعمال سلایق شخصی و غیرکارشناسی باشد و از ایجاد رانت توسط برخی افراد که مصداق واضح این موضوع هستند، جلوگیری شود.

پربیننده ترین ۸۰شرکت بورسی مجوز پذیرش سهام و یا انتشار اوراق گرفتند نابسامانی تولید با تعدد سامانه‌ها/ سامانه بهین یاب باری بر دوش تولیدکننده بانک دی آماده همکاری بیشتر با ذوب آهن اصفهان چه عواملی در رشد ۵.۴درصدی صنعت موثر بود؟ اقتصاد باید به دست مردم اداره شود/ نباید اجازه داد دلالان به راحتی کار کنند

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: فولاد فولاد خام معاون اقتصادی رئیس جمهور شیوه نامه معاون اول آیین نامه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۰۲۶۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای شیوه‌نامه نظام استاد شاگردی در دانشگاه آزاد اسلامی

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شورای عالی انقلاب فرهنگی، حجت‌الاسلام و المسلمین عبدالحسین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در جلسه هم اندیشی که با حضور نخبگان هنری کشور و مسئولین دانشگاه هنرهای اسلامی ایرانی استاد فرشچیان از جمله برپا شد، با ابراز قدردانی از تلاش‌های بی‌وقفه اساتید حاضر در جلسه در مسیر تعالی هنر ایرانی در جهان، به تبیین فعالیت‌ها و مأموریت‌های شورای عالی انقلاب فرهنگی طی ادوار مختلف و دوره جدید این شورا پرداخت.

استاد خسروپناه با تأکید بر اهتمام و آمادگی دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی نسبت به نهادینه کردن شیوه نامه نظام استاد شاگردی خاطر نشان کرد: طرح شیوه‌نامه نظام استاد شاگردی در دانشگاه آزاد اسلامی و به همت دانشگاه استاد فرشچیان انجام شد و در شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوب و در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اجرا شد. رفع مشکلات و دغدغه‌های نخبگان هنری کشور اولویت شورای عالی انقلاب فرهنگی است که بر این اساس در صدد هستیم تا با همت دانشگاه استاد فرشچیان، مرکز آفرینش هنرهای قرآنی و موزه رویداد هنری را عملیاتی کنیم.

وی خطاب به مطالبات و دغدغه‌های هنرمندان برجسته تصریح کرد: درخواست‌ها و پیشنهادهای خود در راستای اعتلای جایگاه هنر در کشور را از طریق دانشگاه استاد فرشچیان به دبیرخانه شورا انتقال دهید تا بررسی‌ها و پیگیری‌های لازم انجام شود.

دکتر یارزاده دانشگاه هنرهای اسلامی ایرانی استاد فرشچیان نیز در ادامه جلسه ضمن تقدیر از تلاش‌های شورای عالی انقلاب فرهنگی به‌ویژه حجت‌الاسلام و المسلمین خسروپناه در تصویب و استقرار شیوه نامه نظام استاد شاگردی در کشور خواستار حمایت بیشتر از شیوه‌نامه نظام استاد شاگردی و اجرایی شدن این مهم شد.

وی تصریح کرد: در شرایط کنونی، به‌کارگیری ظرفیت‌های هنر با مرکزیت دانشگاه هنرهای اسلامی – ایرانی استاد فرشچیان، گام مؤثری در جهت جهش تولید با مشارکت‌های مردمی است. همچنین؛ گسترش دانایی‌محور فضای آموزشی هنرهای اصیل با نگاه تقویت اقتصاد هنر، راهکار بسیار مهمی در جهت توسعه صادرات آثار هنری و هنرمندان، اشتغال‌زایی، کارآفرینی و تحقق سیاست‌های دانش‌بنیان کشور خواهد بود.

دکتر یارزاده گفت: براین اساس، نهادینه کردن شیوه‌نامه نظام استاد شاگردی و معرفی تخصصی سفیران هنری دانشگاه استاد فرشچیان به جهان، گام مهمی در تعالی هنر ایرانی و تحقق وظایف و سیاست‌های شورای عالی انقلاب فرهنگی در این حوزه است.

گفتنی است در این دیدار استاد دکتر صفر سامی برترین خاتم کار جهان، استاد دکتر سید محمد هادی ابوالقاسمی نگارگر برجسته بین‌المللی، دکتر ابوالفضل زابح استاد کتابت، نسخه‌شناسی هنرهای ایرانی، دکتر محمد سجاد یارزاده رئیس دانشگاه استاد فرشچیان، دکتر مهدی خانکه پژوهشگر حکمت هنرهای اسلامی و مجید طلیمی کارشناس عالی روابط عمومی و رسانه حضور داشتند.

کد خبر 6097900

دیگر خبرها

  • اجرای شیوه‌نامه نظام استاد شاگردی در دانشگاه آزاد اسلامی
  • شیوه نامه افزایش حقوق و دستمزد سال ۱۴۰۳ دانشگاه آزاد تشریح شد
  • موافقت رئیس‌جمهور با پیشنهاد استاندار کرمانشاه
  • شیوه‌نامه خدمات غیرحضوری دفاتر اسناد رسمی تصویب شد
  • معاون رئیس‌جمهور: امکان گزینش در دور دوم انتخابات مجلس آسان‌تر است
  • پیش‌بینی بورس در هفته سوم اردیبهشت ۱۴۰۳/ پیشتازی فولادی‌ها و پالایشی‌ها در این هفته
  • انحراف آب هیرمند توسط طالبان به شوره زارهای افغانستان | افغانستانی‌ها آب شیرین را تلخاب می کنند! | واکنش معاون رئیس‌جمهور به این اقدام عجیب طالبان
  • مدیران مناطق تصمیم گیر نهایی شهریه مدارس غیردولتی هستند
  • یادواره ۲۴ شهید روحانی شهرستان‌های انار و رفسنجان برگزار شد
  • اعلام پذیرش دانشجویان و اساتید تعلیقی و اخراجی آمریکا، حرکتی هوشمندانه و انقلابی است