Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری دانشجو»
2024-05-01@06:06:00 GMT

مجلس از تولید واکسن داخلی حمایت می‌کند

تاریخ انتشار: ۷ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۸۰۴۵۳۸

مجلس از تولید واکسن داخلی حمایت می‌کند

شهریاری بیان کرد:هدف اصلی و نخست ما حمایت از تولید واکسن در داخل کشور است و مجلس هم این موضوع را به جد پیگیری می‌کند. به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، حسینعلی شهریاری، رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در برنامه «دارونامه» در رابطه با موضع مجلس نسبت به واردات و تولید واکسن کرونا گفت: کمیسیون بهداشت و درمان مجلس از همان ابتدا پیگیر واکسن بود و بر همین اساس نیز جلسات متعددی را با مسئولان ذیربط برگزار کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی افزود: هدف اصلی و نخست ما حمایت از تولید واکسن در داخل کشور است و قرار شد مجلس این موضوع را به جد پیگیری کند که خوشبختانه اولین فاز آزمایش بالینی واکسن کرونا هم بر انسان انجام گرفت.

شهریاری درمورد واردات واکسن خارجی گفت: سران سه قوا موافقند که یک واکسن خارجی مطمئن، موثر، با ایمنی کامل و با تأییدیه وزارت بهداشت و درمان وارد کشور شود، اما به دلیل تحریم‌ها ما همچنان در حوزه انتقال ارز به کشور‌های خارجی مشکل داریم.

رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس متذکر شد: وزارت بهداشت و بانک مرکزی در تلاشند تا منابع ارزی موجود را منتقل کنند که در این صورت ۱۶ میلیون و ۸۰۰ هزار دُز واکسن وارد کشور خواهد شد، اما امیدواریم واکسن داخلی هم هر چه سریعتر مراحل بالینی خود را طی کند تا حدأقل نیاز گروه‌های با اولویت را برطرف کنیم.

وی ادعای آمریکا مبنی بر عدم تحریم ایران در حوزه دارو را از اساس کذب خواند و گفت: ایران در حوزه دارو و تجهیزات و وسایل پزشکی تحریم است و نمونه آن هم واکسن آنفولانزا بود که با وجود تأمین منابع مالی آن، اما به موقع واکسن‌ها را به ایران نرساندند و زمانی وارد ایران شد که زمان مناسب آن از دست رفته بود.

شهریاری مطرح کرد: با توجه به موضوع بیوتروریسم معلوم نیست که دوباره در آینده ویروس جدیدی ساخته و در دنیا پخش شود، لذا ما باید در زمینه ساخت واکسن داخلی به موقع اقدام کنیم و نیازی به کشور‌های دیگر نداشته باشیم.

رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس ضمن اظهار اینکه دشمن همیشه به دنبال فشار حداکثری و وابسته کردن ایران به خودش است به مردم هشدار داد که مراقب تبلیغات سوء دشمنان نسبت به تولید واکسن ایرانی باشند.

در ادامه، مصطفی قانعی، دبیر کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا با اشاره به حمایت دولت از فناوری‌های تولید واکسن در داخل گفت: در حال حاضر انواع واکسن‌ها در دنیا در فاز سه قرار گرفته اند و دو واکسن هم موفق به تأییدیه شده اند که البته این دو هم در خود آمریکا بودند.

وی با بیان اینکه فناوری تولید تمام واکسن‌ها در کشورمان موجود است، افزود: نکته‌ای که وجود دارد پاسخگویی برای حجم وسیع واکسن است که کار زمان بری است و امکان فراهم شدن این حجم وسیع از واکسن تا قبل از خردادماه در داخل وجود ندارد.

دبیر کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا اظهارکرد: تمام واکسن ساز‌ها در دنیا ادعا می‌کنند که به دلیل قرار گرفتن در فاز اورژانسی برای تولید واکسن نباید انتظار داشت که واکسن ساز، مسئولیت کلی عوارض آن را بر عهده بگیرد.

قانعی متذکرشد: سازمان غذا و داروی ایران کل زیرساخت‌های تولید واکسن در داخل را بررسی و مشاهده می‌کند، اما برای واکسنی که از خارج وارد کشور می‌شود فرصتی برای بازرسی زیرساخت‌های آن توسط تیم ایران نیست و البته این موضوع درمورد کشور‌های دیگر هم صدق می‌کند.

وی در پاسخ به مطلبی در فضای مجازی که چرا ایران که قادر به ساخت واکسن آنفولانزا نیست به سرعت وارد کارآزمایی بالینی واکسن کرونا شده؟ گفت: تجهیزات و فناوری واکسن آنفولانزا از سال‌های قبل وارد ایران شد، اما قیمت یکی از تجهیزات آن بالا رفت و بعد از مدتی هم مشمول تحریم‌ها شد و کل فناوری ذیربط خوابید.

دبیر کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا با بیان اینکه استارت واکسن ایرانی آنفولانزا زده شده و اخبار آن طی دو ماه آینده به مردم خواهد رسید، افزود: این تفکر که ما نتوانستیم واکسن آنفولانزا را بسازیم اشتباه است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: واکسن داخلی واکسن کرونا تولید واکسن آزمایش بالینی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس تولید واکسن در داخل واکسن آنفولانزا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۰۴۵۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ظرفیت داخلی تولید لوکوموتیو برای پاسخ به نیاز کشور کافی است

در برنامه بالاتر موضوع واردات یا تامین لوکوموتیو از داخل کشور مورد بحث و گفتگو قرار گرفت و نظرات موافق و مخالف بررسی شد. آقای اسلامی مدیرعامل مپنا لوکوموتیو و آقای رستمی رئیس کمیسیون حمل و نقل اتاق بازرگانی ایران به سوالاتی پاسخ دادند.

اسلامی گفت: ما در حال حاضر کمبود لوکوموتیو داریم که از سال‌های گذشته این کمبود رسوب کرده است. ما در کشور بین ۲۵ تا ۳۰ دستگاه لوکوموتیو نیاز داریم، به شرط اینکه تعمیرات لوکوموتیو‌های موجود در کشور را هم انجام دهیم. ظرفیت تولید داخل کشور برای پاسخگویی به این نیاز کافی است و حتی بیشتر از این نیاز را هم می‌توانیم پاسخ دهیم.

او افزود: به طور متوسط سالانه ۳۰ دستگاه لوکوموتیو در بخش باری نیاز داریم. در بخش مسافری اگر تمام لوکوموتیو‌هایی که در کمتر از ۱۵ سال اخیر خریداری شده است وارد خدمت رسانی شوند، فعلا پاسخگوی نیاز خواهد بود و اگر کمبودی وجود داشت می‌توان از بخش‌های دیگر استفاده کرد. کل لوکوموتیو‌های راه آهن که اکنون در بخش باری فعال هستند، ۵۰۶ مورد است.

رستمی گفت: ما یک هزار دستگاه لوکوموتیو در کشور داریم که از این تعداد ۸۰۴ دستگاه متعلق به دولت است و ۱۹۷ دستگاه مربوط به بخش خصوصی است. تعداد ۵۲۴ لوکوموتیو در حال فعالیت است و ۵۰ درصد از ظرفیت لوکوموتیو ما عملا زمین گیر است. برای جایگزینی این میزان از لوکوموتیو فرسوده هم نیاز است که از ظرفیت تولید داخل استفاده کنیم و هم به بخش خصوصی اجازه دهیم که واردات انجام بگیرد.

اسلامی در پاسخ گفت: بسیاری از این لوکوموتیو‌های فرسوده، با یک سرمایه جزئی می‌توانند مورد بهره برداری قرار بگیرند. هزینه واردات یک لوکوموتیو به اندازه تعمیر ۳ لوکوموتیو است. اگر سرمایه‌ای که می‌خواهیم برای واردات هزینه کنیم، برای تعمیرات صرف کنیم این لوکوموتیو‌ها به چرخه خدمت رسانی اضافه خواهند شد. تاکنون هر وارداتی هم از طرف بخش خصوصی انجام شده، لوکوموتیو‌های دست دوم و ۳۵ ساله وارد کرده است. هیچ بخش خصوصی لوکوموتیو نو وارد نکرده است. دولت می‌تواند این لوکوموتیو‌های فرسوده را به بخش خصوصی واگذار کند تا آنها با هزینه‌های اندک دوباره آنها را وارد مدار خدمت رسانی کند.

رستمی گفت: دولت تمایلی ندارد لوکوموتیو‌هایی که فرسوده هستند را به مزایده بگذارد و هر شرکتی میزانی آن را بگیرد و به جای واردات، تعمیرات آن را انجام دهد و در خط سرویس دهی قرار بگیرد. بر اساس ظرفیت هایی که برای ما انجام می‌شود می‌توانیم واردات را انجام دهیم. در حال حاضر شرکت‌های ما آمادگی دارند، از شرکت‌های چینی لوکوموتیو‌های صفر را وارد کنند، اما در این زمینه محدودیت برای ما از طرف دولت ایجاد شده است.

اسلامی در ادامه گفت: در برنامه هفتم پیش بینی شده که ۵۵۰ لوکوموتیو طی سال‌های برنامه تامین شود که سالی ۱۱۰ دستگاه می‌شود. از این تعداد نصف آن مربوط به بازسازی لوکوموتیو‌های موجود است. اولویت تامین واردات هم با بخش داخلی است، حتی مصوبه مجلس هم این امکان را فراهم کرده که لوکوموتیو دسته دوم با عمر کمتر از ۱۵ سال وارد شود. پس محدودیت و ممنوعیتی برای واردات وجود ندارد.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی راه و شهرسازی

دیگر خبرها

  • موج مهاجرت پرستاران به کشور‌های خلیج فارس
  • نقش کارگران در جهش تولید و رونق اقتصاد کشور انکارناپذیر است
  • ظرفیت داخلی تولید لوکوموتیو برای پاسخ به نیاز کشور کافی است
  • آسترازنکا به مرگبار بودن واکسن کرونایش اعتراف کرد
  • ایران به‌دنبال همکاری و کمک به سوریه در تولید دارو است
  • اعتراف سازنده واکسن کووید آسترازنکا بعد از ۳ سال
  • سهم زنجان از تولید ناخالص داخلی کشور افزایشی است
  • انجام واکسیناسیون پنوموکوک کودکان در استان سیستان و بلوچستان
  • ادغام واکسن پنوموکوک در برنامه ایمن سازی کودکان در استان خراسان جنوبی
  • بدهی خارجی ایران کمتر از ۲۶ کشور خاورمیانه و آسیای مرکزی شد