Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/خراسان رضوی به گفته رئیس اداره بهزیستی گناباد، بسیاری از ساختمان‌های اداری و اماکن عمومی شهرستان گناباد قدیمی هستند و احداث آن‌ها مربوط به زمانی است که بحث مناسب‌سازی اصلا مطرح نبوده است همچنین بافت جمعیتی شهرستان که ۱۲.۵ درصد آن را سالمندان تشکیل می‌دهند اهمیت موضوع مناسب‌سازی فضا برای معلولان، سالمندان و جانبازان را دو چندان می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شاید باور و تصور عمومی این باشد که توان‌یابان، معلولان و سالمندان به دلیل محدودیت‌هایی که دارند احتمالا قادر نباشند همانند یک شهروند عادی در اجتماع حضور پیدا کنند اما آنچه مسلم است بسیاری از معلولان با محدودیت‌های خود کنار آمده و این محدودیت مانعی برای عدم حضور فعال آن‌ها در جامعه نیست بلکه آنچه بیش از خود محدودیت‌ها حضور این افراد را در جامعه کم‌رنگ می‌کند فراهم نبودن زیرساخت‌های لازم برای حضور آن‌ها در جامعه است.

شهرستان گناباد نیز از این امر مستثنی نیست و اتفاقا به دلیل بافت قدیمی بناها و همچنین جمعیت بالای سالمندان در این شهر، لزوم پرداختن به بحث مناسب‌سازی فضا برای معلولان ، توان‌یابان و سالمندان اهمیت بیشتری پیدا می‌کند.

رئیس اداره بهزیستی گناباد در گفت‌وگو با ایسنا عنوان کرد: یکی از دغدغه‌ها و مشکلات اصلی معلولان در شهرستان گناباد بحث مناسب‌سازی فضاهای عمومی است و اگر بخواهیم که معلولان، سالمندان، جانبازان و...حضور فعالی در جامعه داشته باشند باید زیرساخت‌های این حضور را برایشان فراهم کنیم که یکی از مهمترین این زیرساخت‌ها مناسب‌سازی فضاهای شهری و اماکن عمومی است.

علی آراسته اظهار کرد: شهرستان گناباد بافت قدیمی دارد و بسیاری از ساختمان‌های اداری و اماکن عمومی قدیمی هستند و این ساختمان‌ها زمانی احداث شده‌اند که اصلا بحث مناسب‌سازی مطرح نبوده است بنابراین ضرورت پرداختن به این موضوع در گناباد اهمیت ویژه‌ای دارد.

وی ادامه داد: یکی از موضوعات دیگری که لزوم اجرای طرح مناسب‌سازی را دو چندان می‌کند بافت جمعیتی شهرستان گناباد است به طوری که طبق آمارهایی که برآورد شده است گناباد دومین شهر سالمند کشور است و بالغ بر ۱۲.۵ درصد جمعیت گناباد سالمندان هستند

وی تصریح کرد: در راستای تحقق بخشیدن به تساوی حقوق شهروندان باید زمینه‌ای فراهم شود که تمامی شهروندان بدون دغدغه از فضاها و اماکن عمومی بهره‌مند شوند.

آراسته با اشاره به اینکه درصد بالایی از جمعیت شهرستان را سالمندان تشکیل می‌دهند خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه بیشترین مراجعین به مراکز و اماکن مذهبی سالمندان هستند باید مناسب‌سازی این فضاها مورد توجه بیشتر قرار گیرد.

وی اظهار کرد:  در زمینه مناسب‌سازی مراکز مذهبی در مصلای شهرستان گناباد اقداماتی انجام شده است اما کافی نیست و هنوز جای کار بسیاری دارد.

آراسته در ادامه افزود: شهرستان گناباد از جمله شهرستان‌هایی است که پایلوت طرح مناسب‌سازی انتخاب شده است و به همین منظور نیز اعتباراتی تخصیص یافته است اما در سال‌های اخیر با توجه به محدودیت‌های اعتباری که به وجود آمده است روند اجرای بسیاری از پروژه‌ها کند بوده است.

وی تصریح کرد: در طرح مناسب سازی فضا برای معلولان علاوه بر مناسب‌سازی فضاها و معابر شهری و اماکن عمومی بحث دیگری که مطرح است مناسب‌سازی منازل مددجویان است که در این زمینه مشکل خاصی نداریم و برای متقاضیان مناسب‌سازی منازل شخصی از جمله ورودی منازل، سرویس بهداشتی و...اعتباراتی به متقاضیان پرداخت می‌شود و سال جاری نیز به همین منظور ۷۰ میلیون تومان اعتبارات به مددجویان پرداخت شده است.

در زمینه مناسب‌سازی وسایل حمل و نقل عمومی برای سالمندان و معلولان هیچ اقدامی انجام نشده است

آراسته افزود: یکی از دغدغه‌های دیگر معلولان، بحث ایاب و ذهاب معلولان است که در این زمینه تا کنون هیچ اقدامی در شهرستان انجام نشده و این بخش نیاز به توجه ویژه‌ای دارد و امیدواریم که بتوانیم در این زمینه نیز خدماتی برای جامعه هدفمان انجام دهیم.

وی با بیان اینکه بسیاری از قانون‌هایی که نوشته می‌شود متاسفانه ضمانت اجرایی ندارند، گفت: یکی از قانون‌هایی که وجود دارد این است که سازمان‌هایی که موضوع مناسب‌سازی را رعایت نکنند به آنها پایان کار داده نشود اما بر اجرای درست این قانون خیلی نظارت نشده و حتی بسیاری از ادارات اصلا نیازی به پایان کار ندارند و دنبال آن هم نمی‌روند.

وی توضیح داد: لازم است که در اعتباراتی که برای احداث فضاها و اماکن عمومی تخصیص داده می‌شود بخشی از اعتبارات و درصدی از آن را به مناسب‌سازی فضا برای معلولان و سالمندان اختصاص دهند.

رئیس اداره بهزیستی گناباد تاکید کرد: در بحث مناسب‌سازی فضا منظور فقط مناسب‌سازی فضا برای معلولان و سالمندان و...نیست بلکه مورد دیگری که قابل توجه است این است که سطح جامعه و سطح دسترسی افراد را طوری فراهم کنیم که موانعی که خود باعث معلولیت می‌شوند را هم از سر راه برداریم.

فرماندار گناباد نیز در زمینه اهمیت مناسب‌سازی فضاهای شهری و عمومی برای معلولان و سالمندان گفت: مناسب‌سازی محیط برای توان‌یابان ،سالمندان و ...الزامی است و در کمیته مناسب‌سازی شهرستان، هر ماه جلساتی در همین زمینه برگزار و اهم مشکلات بررسی شده و اولویت‌بندی می‌شود.

حامد قربانی در گفت‌وگو با ایسنا عنوان کرد: با توجه به اهمیت موضوع مناسب‌سازی،هم به شهرداری‌ها و هم به دهیاری‌ها دستورالعملی ابلاغ شده است که در پروژه‌های جدیدی که اجرا می‌شوند حتما باید الزامات مناسب‌سازی رعایت شود.

وی ادامه داد: قرار است برای پیگیری و برنامه‌ریزی بهتر، مناسب‌سازی در شهرستان به صورت دستگاه به دستگاه اجرا شود و بر همین اساس هر دستگاه یک جلسه دعوت شده و در مورد اقدامات لازم برای مناسب‌سازی آن تصمیم‌گیری شود که بنا بر این است که دستگاه‌هایی که تردد در آنها بیشتر است مشخص شده و اولویت اجرای طرح با این دستگاه‌ها باشد و به عنوان اولین دستگاه این کار را از خود فرمانداری شروع کردیم.

قربانی تصریح کرد : ساختمان فرمانداری گناباد چون یک ساختمان قدیمی است امکان تعبیه آسانسور نیست و متاسفانه رفت‌ و آمد معلولان و توان‌یابان به همان طبقه همکف هم مشکل بود.

وی ادامه داد: رو به روی فرمانداری بولواری بود که پارک ممنوع بود و برای تسهیل رفت‌ و آمد معلولان در این قسمت تابلوی پارک ویژه معلولان نصب شد همچنین پیاده‌رو اصلاح شده و رمپی در داخل پیاده‌رو احداث شد؛ در داخل محوطه فرمانداری نیز چند جا اختلاف ارتفاع داشت که اصلاح شد و با اصلاح رمپ داخل فرمانداری تردد معلولان و توان‌یابان تا طبقه همکف فرمانداری تسهیل شده است.

فرماندار گناباد خاطرنشان کرد: مناسب‌سازی هزینه‌بر است و بسیاری از دستگاه‌ها تمایل به مناسب‌سازی دارند ولی به دلیل کمبود اعتبارات نمی‌توانند خیلی تغییرات اساسی ایجاد کنند.

مناسب‌سازی علاوه بر دستگاه‌ها و ادارات، در سطح شهر هم در حال پیگیری است و اقداماتی هم در این زمینه انجام شده است و شهرداری نیز اعلام آمادگی کرده است که در مکان‌هایی که مانعی برای تردد معلولان و... است بلافاصله نسبت به رفع آن اقدام کند.

فرماندار گناباد گفت: امیدواریم با اجرای طرح مناسب‌سازی و تلاش در جهت حقوق شهروندی مساوی، زمینه حضور بیشتر معلولان و توان‌یابان را در سطح جامعه فراهم کنیم.

گفتنی است در شهرستان گناباد ۲۱۱۸ معلول شناسایی شده‌ است که بیشترین معلولیت‌ها با ۶۰۸ نفر مربوط به معلولان جسمی حرکتی است و این مسئله اهمیت مناسب سازی را دوچندان می‌کند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی شهرستانها معلولان سالمندان مناسب سازي شهري گناباد مناسب سازی فضا برای معلولان برای معلولان و سالمندان شهرستان گناباد بحث مناسب سازی طرح مناسب سازی اماکن عمومی توان یابان محدودیت ها دستگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۰۶۳۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گردشگری اولین رکن سند توسعه و پیشرفت نایین است

فرماندار شهرستان نایین گفت: گردشگری اولین رکن و اولویت اول سند توسعه و پیشرفت و یکی از پیشران‌های اصلی توسعه شهرستان نایین است.

محمد کریمی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در نائین با بیان اینکه با وجود ۱۲۰۰ اثر تاریخی باید پیشرفت نائین را در گردشگری دنبال کنیم، اظهار کرد: با جدیت پیگیر توسعه گردشگری و تکمیل زیرساخت‌های آن در شهرستان نائین هستیم زیرا موضوع گردشگری با توجه به ظرفیت‌ها و ویژگی‌های تاریخی و فرهنگی شهرستان، به‌عنوان اولین رکن و اولویت اول سند توسعه و پیشرفت در نظر گرفته شده است.

وی افزود: تمام تلاش ما در مجموعه اداری شهرستان نائین حمایت از سرمایه‌گذاران در حوزه گردشگری و صنایع دستی و تسهیل امور در جهت رفع مشکلات حوزه گردشگری و میراث فرهنگی است.

فرماندار شهرستان نائین عنوان کرد: بر همین مبنا جلسات کمیته تخصصی میراث فرهنگی با فواصل زمانی معین برگزار و در این جلسات به صورت مصداقی با حضور مدیران مربوطه و بعضاً شخص سرمایه‌گذار موضوعات و درخواست‌های این حوزه مورد بررسی و تصمیماتی در این راستا اتخاذ می‌شود که امیدواریم بتوانیم به‌عنوان خدمتگزار مردم، زمینه ایجاد سرمایه‌گذاری و به تبع آن ایجاد اشتغال و توسعه شهرستان را در مبحث مهم گردشگری پیگیری کنیم.

کریمی با اشاره به برگزاری منظم جلسات این کمیته تخصصی گفت: بسیاری از مشکلات و مسائل این حوزه که بعضاً چندین سال متوقف بود با ارائه راهکار و تعامل بین دستگاهی و همکاری مدیران شهرستان مرتفع شد و شاهد اقدامات خوبی در حوزه مرمت آثار تاریخی، تسریع در صدور مجوزها و ایجاد واحدهای بوم‌گردی و گردشگری و پیگیری ثبت آثار ملموس و میراث ناملموس فرهنگی بودیم که با مجموع این اقدامات، حوزه گردشگری و میراث فرهنگی را به‌عنوان یکی از پیشران‌های اصلی توسعه شهرستان تقویت کرده‌ایم.

وی خاطرنشان کرد: ساماندهی بافت تاریخی نائین خصوصاً محوطه پیرامونی نارین قلعه، بررسی مسائل و مشکلات مجموعه‌های بوم‌گردی و گردشگری در شهرستان، بررسی نحوه معرفی جاذبه‌های گردشگری در ورودی‌های شهر نائین و جذب مسافران عبوری، احیای مغازه‌های بازار تاریخی نائین از مسائل و مشکلات حوزه میراث فرهنگی و گردشگری در نائین است که نیاز به بررسی دارد.

فرماندار شهرستان نائین با اشاره به بیش از هزار اثر تاریخی که حدود ۱۰۰ اثر از آن ثبت ملی شده است، گفت: وجود بیش از ۱۰۲ هکتار بافت تاریخی در شهر نائین موجب شده است تا این شهرستان جز ۹ شهرستانی در کشور باشد که برای بافت تاریخی آن مشاور ویژه تعیین شده است؛ مطالعات بافت تاریخی در حال انجام است و حوزه احیای بافت تاریخی نائین باید با رعایت ضوابط و هماهنگی دستگاه‌های ذی‌ربط عمل کند.

کد خبر 749098

دیگر خبرها

  • بدون آرام سازی اقتصاد هیچ کاری انجام نمی شود
  • بدون آرام‌سازی اقتصاد امکان انجام هیچ کاری نیست
  • گردشگری اولین رکن سند توسعه و پیشرفت نایین است
  • برنامه ریزی برای ساماندهی گذر قدیمی جلوخان
  • ضرورت ایجاد ساختار مناسب برای پیاده‌سازی علوم انسانی با جهان‌بینی الهی
  • راور، بافت و زرند شوراهای اسلامی نمونه استان کرمان شدند
  • کشف ۷ کیلوگرم تریاک در شهرستان گناباد
  • بررسی روند مناسب سازی منازل سالمندان و معلولان اشنویه
  • تغییر رویکرد مدیران و ایجاد ساختار مناسب؛ گام مهمی در پیاده سازی مبارزه با پولشویی در صنعت بیمه است
  • بازدید سرزده فرماندار مهاباد از کارگاههای فنی و حرفه‌ای