Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-01@06:02:50 GMT

ظریف: دولت جدید آمریکا اقدام عملی نداشته است

تاریخ انتشار: ۷ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۸۰۹۶۲۲

ظریف: دولت جدید آمریکا اقدام عملی نداشته است

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از صداوسیما، محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران در نشست مشترک خبری با سرگئی لاوروف همتای روسی اش در مسکو گفت: با لاوروف درباره مسائل متعدد از جمله همکاری نزدیک و ثمربخش در زمینه انرژی گفتگو کردیم. ما به همکاری نزدیک با روسیه در زمینه فناوری اطلاعات امیدوار هستیم.

ظریف افزود: روابط روسیه و ایران قدیمی و نزدیک است و ما دیدگاه‌های مشترک درباره برنامه‌های منطقه‌ای و بین المللی داریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دولت جدید آمریکا به حرف زدن اکتفا می‌کند و اقدام عملی انجام نمی‌دهد.
وزیر امور خارجه ایران گفت: تاریخ روابط بین ایران و روسیه از طول عمر آمریکا بیشتر است.

وی گفت: تهران بر خلاف واشنگتن به تعهداتش در توافقنامه هسته‌ای پایبند است. ما به تعهدات خودمان در توافقنامه هسته‌ای پایبند بودیم، اما واشنگتن حتی در دوره باراک اوباما هم به تعهداتش عمل نکرد.

وزیر امور خارجه ایران گفت: روابط دوجانبه بین ایران و روسیه پیشرفت خوبی دارد. به ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه برای پایان دادن به مشکلات در منطقه ما، درود می‌فرستم.

ظریف افزود: فرآیند قانونی در سوریه باید ادامه پیدا کند و کمک‌ها به این کشور ارسال شود. به ادامه همکاری برای حل بحران انسانی در یمن امیدواریم. باید در یمن آتش بس اعلام و خونریزی‌ها در این کشور متوقف شود.

لاوروف: همه طرف‌ها را به بازگشت به تعهداتشان در برجام تشویق می‌کنیم

سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه در نشست مشترک خبری با محمد جواد ظریف همتای ایرانی اش در مسکو گفت: اگر دولت جدید آمریکا تصمیم بگیرد به توافقنامه هسته‌ای با ایران بازگردد، از آن استقبال خواهیم کرد. امیدواریم آمریکا به تعهداتش در توافقنامه هسته‌ای ایران بازگردد. ما اظهارات زیادی را از تیم بایدن شنیده ایم که به طرح‌های سیاست خارجی وی مربوط می‌شود. این اظهارات که در مورد بازگشت آمریکا به طرح اقدام جامع مشترک مطرح شده است‏، قابل توجه است.

لاوروف افزود: درصورتی که این موضوع اتفاق بیافتد (آمریکا به برجام بازگردد) ‏، ما یقیناً از آن استقبال خواهیم کرد.

وزیر امور خارجه روسیه گفت: روسیه با دیگر کشورها برای منع اشاعه سلاح‌های هسته‌ای همکاری خواهد کرد. ما دیدگاه جدیدی برای تأمین امنیت در منطقه خلیج فارس ارائه کردیم.

لاوروف افزود: برای یافتن راه‌هایی به منظور تشویق همه طرف‌های امضا کنندگان توافقنامه هسته‌ای به منظور بازگشت به تعهدات شأن تلاش می‌کنیم.

وزیر امور خارجه روسیه گفت: دولت دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق آمریکا، کشورهای متعدد را به نقض تعهدات شأن در توافقنامه هسته‌ای تشویق کرد.

لاوروف گفت: گفتگوهای ما سازنده و صریح بود که به ما در حل مسائل مختلف کمک می‌کند. رؤسای جمهور روسیه و ایران همواره برنامه‌های مشترک دوجانبه و نیز موضوعات داغ منطقه‌ای و بین المللی را بررسی می‌کنند. ما درباره همه این مسائل گفتگو کردیم. ما همکاری نزدیک در زمینه‌های مختلف از جمله زمینه‌های حمل و نقل، فرهنگ، اقتصادی و سیاسی داریم. ما درباره احداث تجهیزات جدید در نیروگاه بوشهر در ایران گفتگو کردیم. هدف ما در زمینه‌های اقتصادی و تجاری، تقویت روابط و تماس‌هایمان است. ما دیدگاه‌های مشترک درباره مسائل مختلف داریم.

لاوروف افزود: ما همچنین امروز درباره همه گیری کرونا گفتگو کردیم. ما درباره این مسائل در تماس دائم هستیم. صندوق سرمایه گذاری روسیه در این مورد کمک می‌کند. به ما گفته شد که همتایان ما در تهران در حال پایان فرآیند تولید واکسن‌های روسی هستند. ما همچنین درباره امنیت اطلاعاتی گفتگو کردیم. ما برای هماهنگی بین خود در سایه موضوعات پیچیده در زمینه‌های اطلاعاتی و سایبری تلاش می‌کنیم تا مانع از نفوذهای سایبری شویم. ما به برنامه جامع اقدام مشترک و پرونده هسته‌ای ایران پرداختیم. ما به حفظ این توافقنامه توجه داریم و اطمینان داریم که راه تحقق این هدف، آن است که همه شرکا به این توافقنامه بر اساس قطعنامه شورای امنیت، پایبند و متعهد باشند. ما می‌دانیم دعوت‌ها در این باره برای حفظ برجام نتیجه بخش خواهد بود تا آمریکا به قطعنامه شورای امنیت بازگردد و به تعهداتش عمل کند که راه درستی برای حرکت در آینده خواهد بود. ما در بیانیه مشترک وزارتی در ۲۱ دسامبر بر این موضوع تاکید کرده بودیم.

وی خاطر نشان کرد: ما همچنین درباره منطقه قره باغ در سایه تلاش‌های روسیه در نهم نوامبر برای آتش بس، گفتگو کردیم. ما نتایج دیدار روسیه، ارمنستان و جمهوری آذربایجان را به ایران اعلام کردیم که مربوط به پایان محاصره این منطقه در جنوب قفقاز با مشارکت کشورها و بازیگران مختلف و ایران است. ما اطمینان داریم که با این کارها خواهیم توانست اوضاع در این منطقه را عادی و این مسئله را بر اساس برابری، حل کنیم که به سود همه ملت‌ها از جمله ملت‌های ارمنستان و آذربایجان و همسایگان شأن است. ما درباره راه حل در سوریه تبادل نظر و نیز مقدمات برگزاری نشست سوچی را بررسی کردیم. ما همچنین درباره کمیته قانون اساسی سوریه، گفتگو کردیم که بر اساس توافق روسیه، ایران و ترکیه در فرآیند آستانه پیگیری می‌شود. ما اقدامات خود را بر اساس برنامه‌های مشترک، هماهنگ می‌کنیم. ما همچنین به مسائل مختلف و مشکلات در کشورهای خلیج فارس به ویژه یمن، افغانستان و لیبی پرداختیم. ما همچنین مسئله فلسطین را بررسی کردیم. ما اقدامات خودمان را در سازمان‌های مختلف منطقه‌ای و بین المللی به ویژه در سازمان ملل هماهنگ خواهیم کرد.

کد خبر 5131651 جواد بخشی الموتی

منبع: مهر

کلیدواژه: آذربایجان ولادیمیر پوتین فناوری اطلاعات پرونده هسته ای ایران خلیج فارس محمدجواد ظریف مجلس شورای اسلامی محمد باقر قالیباف اسحاق جهانگیری محمدجواد ظریف وزارت خارجه محمد جواد ظریف سعید خطیب زاده لایحه بودجه ۱۴۰۰ مجلس هیئت دولت لایحه بودجه علی اکبر صالحی ویروس کرونا ایالات متحده امریکا توافقنامه هسته ای وزیر امور خارجه گفتگو کردیم ما همچنین ما درباره بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۰۹۶۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روسیه در آستانه ساخت اولین نیروگاه هسته‌ای ازبکستان

به گزارش قدس آنلاین، رسانه‌های محلی ازبکستان نوشتند: شرکت دولتی «روس‌اتم» روسیه به عنوان پیمانکار ساخت اولین نیروگاه هسته ای در ازبکستان انتخاب شده است.

این پروژه نیروگاه هسته‌ای شامل ساخت دو واحد نیروگاهی مجهز به راکتورهای نوع VVER-۱۲۰۰ است. این نوع راکتور متعلق به نسل «۳+» بوده و بالاترین استانداردهای بین المللی ایمنی و کارایی را داراست.

انتظار می رود راه اندازی اولین واحد برق در سال ۲۰۳۰ انجام شود و راه اندازی واحد دوم برای سال ۲۰۳۳ برنامه ریزی شده است. هزینه اولیه این پروژه ۱۱ میلیارد دلار برآورد شده است.

نشریه استرانا روس اتم (Strana Rosatom) خاطرنشان می کند که ساخت نیروگاه هسته ای گام مهمی در توسعه زیرساخت های انرژی ازبکستان خواهد بود و منبع انرژی قابل اعتماد و سازگار با محیط زیست را برای این کشور فراهم می کند.

قرارداد همکاری بین ازبکستان و روسیه برای ساخت این ایستگاه در دسامبر ۲۰۱۷ امضا شد. پس از آن، شرکت توسعه انرژی هسته ای اوزاتم (Uzatom) در ازبکستان ایجاد شد.

شرکت دولتی انرژی اتمی روسیه «روس‌اتم» طی سال‌های اخیر به کشورهای آسیای مرکزی پیشنهاد ساخت نیروگاه‌های هسته ای با شرایط مطلوب را داده است؛ قزاقستان، ازبکستان و قرقیزستان چنین پیشنهادهایی را در مقاطع مختلف دریافت کرده اند و گام‌هایی را برای احداث این نیروگاه‌ها برداشته‌اند.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • تصویب لایحه جنجالی در سنای آمریکا؛ واردات اورانیوم از روسیه ممنوع شد
  • سنای آمریکا واردات اورانیوم از روسیه را ممنوع کرد
  • روسیه: آمریکا در مورد اقدام دادگاه لاهه علیه اسرائیل ریا می‌کند
  • روسیه در آستانه ساخت اولین نیروگاه هسته‌ای ازبکستان
  • حذف عملی ایران از کریدورهای تجاری
  • صاحب‌نظر روس: ایران الگوی مثال‌زدنی پیشرفت برای شرق و غرب است
  • علیرضا عسگری؛ سوژه‌ای سوخته برای فرار از شکست
  • چین، آمریکا را تهدید به اقدام تلافی جویانه کرد
  • نگاهی به تمام جنجال‌های کریمی قدوسی | گاف تاریخی نماینده مشهد چه بود؟
  • درخواست ماکرون برای بازدارندگی هسته‌ای در دفاع مشترک اروپایی