Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-05@03:34:46 GMT

شناسایی عوامل مهاجرت، لازمه توسعه روستاهاست

تاریخ انتشار: ۷ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۸۰۹۷۷۹

شناسایی عوامل مهاجرت، لازمه توسعه روستاهاست

به گزارش ایرنا، عبدالله کیانی روز شنبه در اجلاس شورای اسلامی استان اصفهان در تالار شهروند این شهر افزود: بر اساس بررسی‌های صورت گرفته، نخستین عامل مهاجرت از روستاها به شهرها، هزینه‌کردن درآمدهای نفتی در راه توسعه و ایجاد جذابیت کاذب در شهرها و مغفول ماندن از روستاها بوده است.

وی، دومین عامل را وضعیت بدمعیشتی در روستاها دانست و گفت: نبود امکانات و فقر روزافزون روستایی باعث شده تا روستاییان به امید پیدا کردن فرصت شغلی بهتر، روستاها را رها و با هدف دستیابی به زندگی بهتر، حاشیه‌نشین شهرها شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رییس شورای اسلامی اصفهان با تاکید بر ضرورت تغییر نگاه سنتی به روستاها افزود: بر این اساس باید به روستاها کمک شود تا روند توسعه و جایگاه واقعی خود را پیدا کنند و نقش و مسوولیت بیشتری را در روند توسعه خویش بپذیرند.

وی راهکارهای توسعه روستایی و افزایش نقش روستاها در این زمینه را شامل ۹ گام مهم برشمرد و گفت: گام اول و دوم توسعه، مشارکت روستاییان در برنامه‌ریزی و اجرای طرح ها و آموزش و ترویج مسائل فنی، کشاورزی و فرهنگی به آنهاست.

کیانی، اصلاح روش آبیاری، کمک به توسعه تعاونی‌های روستایی، اعطای کمک مالی، یارانه و تسهیلات بانکی و توسعه صنایع روستایی و دستی، توجه به صنایع تبدیلی و تکمیلی، تغییرات ساختاری و نهادی در مدیریت‌ و برنامه‌ریزی‌ و کنترل و ارزیابی مداوم برنامه‌های توسعه را از دیگر گام های مهم در رونق روستاها و ممانعت از مهاجرت به شهرها برشمرد.

ضرورت باورمندی مسوولان به شوراها

رییس شورای اسلامی شهر استان اصفهان نیز در این جلسه گفت: شوراها بعد از ۲۲ سال در شهرها و روستاها به بلوغ رسیده‌اند و باید بیش از پیش جدی گرفته شوند و از سوی مسوولان باور شوند.

علیرضا نصر اصفهانی افزود: در این راستا باید مسوولان به شوراها تفویض اختیار دهند و به آنها اطمینان کنند و به این باور برسند که شوراها در این مدت نه تنها آسیبی نزدند بلکه کمک حال دولت و نمایندگان مجلس بودند.

وی با اشاره به کارآمدی روز به روز شوراها و پیشرانی آنها در کارهای مردم گفت: با این وجود همچنان گرفتار مدیریت متمرکز هستیم.

رییس شورای اسلامی شهر اصفهان با تاکید بر  مشکلات مشترک شوراها گفت: اکنون مساله زاینده‌رود، آب، خشکسالی و آلودگی هوا مشکل مشترک بسیاری از شهرها و روستاهای اصفهان است و بر این اساس باید با همفکری، هم‌افزایی و وحدت به فکر رفع آن باشیم.  

به گزارش ایرنا، جلسه رییسان شوراهای اسلامی شهر و روستای استان بصورت محدود و با رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی و با هدف بررسی مشکلات و نیازهای روستاها بدون مصوبه در تالار شهروند اصفهان برگزار شد.

استان افزون‌ بر پنج میلیون نفری اصفهان دارای  ۱۰۸ شهر و یکهزار و ۹۳۴ روستا و آبادی با جمعیت نزدیک به ۶۰۰ هزار نفر است.

 نزدیک به ۹۰۰ روستای این استان بیش از ۲۰ خانوار دارد.

بیش از سه هزار و ۵۰۰ نفر در استان اصفهان عضو شوراهای شهر هستند.

برچسب‌ها شورای اسلامی شهر اصفهان مهاجرت توسعه روستایی اصفهان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: شورای اسلامی شهر اصفهان مهاجرت توسعه روستایی شورای اسلامی شهر اصفهان مهاجرت توسعه روستایی اصفهان اخبار کنکور شورای اسلامی اسلامی شهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۰۹۷۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خودگردان کردن شهرداری‌ها جفا در حق آبادانی شهر است

ایسنا/مازندران عضو شورای اسلامی شهرستان نور با بیان اینکه خودگردان کردن شهرداری ها و کاهش کمک به آنها جفا در حق آبادانی شهر و کشور است، گفت: امروزه نباید منابع مالی شهرداری‌ها از فروش تراکم یا جریمه‌های کمیسیون ماده صد تامین شود؛ چرا که بزرگترین اشتباه است.

مجید گودرزی عضو شورای اسلامی شهرستان ۱۳ اردیبهشت  در همایش شوراهای اسلامی شهرستان نور با اشاره‌ به اینکه ضعف جایگاه شوراها در قوانین کشور است، اظهار کرد: متاسفانه از اولین قانون شوراهای محلی مصوب ۱۳۵۸ شورای انقلاب تا آخرین اصلاحیه قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراها هر چه قانون اصلاح شده است از حوزه اختیارات و عمل شوراها کاسته شد و به طور مشخص از روح حاکم بر جایگاه شورا در قانون اساسی فاصله گرفته شده است. 

وی تصریح کرد: حق نظارت شورای استان در اجرای بودجه استان، وضع آیین نامه در اداره شوراها، حضور در کمیته برنامه ریزی استان با حق رای، تایید پیمانکاران پروژه های استانی، حضور دو نماینده شورای استان در هیات حل اختلاف استان و غیره از جمله موارد قانونی بود که با اصلاحیه‌های مکرر حذف شده است.

 گودرزی با اشاره به اینکه بدون شک راه توسعه کشورها از مشارکت‌های محلی می‌گذرد، خاطرنشان کرد: متاسفانه تقلیل شوراها به ویژه شوراهای فرادست به نهادهای تشریفاتی مخالف مردم سالاری دینی است.

عضو شورای اسلامی شهرستان نور با اشاره به درآمدهای پایدار شهری گفت: در کشور ما ایران که اقتصادی به شدت دولتی دارد متاسفانه سهم کمک‌های دولت به شهرداری‌ها که بزرگترین سازمان خدمات رسان به مردم هستند زیر ۱۰ درصد است در حالی که کشورهایی با اقتصاد غیر دولتی و آزاد شهرداری‌ها بیش از ۵۰ تا ۶۰ درصد بودجه خود را از کمک‌های دولت دریافت می‌کنند.

وی با بیان اینکه باید درآمدهای پایدار شهرداری‌ها به صورت قانونی، شفاف و دقیق انجام شود، ادامه داد: تامین منابع مالی از خلاف سازی در حقیقت تشویق و کمک به توسعه تخلفات شهری است.

عضو شورای اسلامی شهرستان نور با اشاره به اینکه شهرداری‌های ما امروزه با بحران کمبود درآمد روبرو هستند، اظهار کرد: گره زدن درآمد شهرداری‌ها به عوارضی چون پروانه ساختمانی، جریمه تخلفات و غیره باعث شده است با کاهش میزان ساخت و ساز و رکود و تورم قیمت مسکن، درآمدهای شهرداری با افت زیادی روبرو شود و در خدمت رسانی به مردم با معضل جدی روبرو شوند. 

وی ادامه داد: اخیراً ورود دیوان عدالت اداری به مصوبات شوراها و حذف برخی از عوارض دریافتی توسط شهرداری‌ها باعث ایجاد مشکلات فراوان برای آنها شده است. 

گودرزی با اشاره به اجرای قانون مدیریت هماهنگ شهری گفت: دولتمردان و متصدیان امور، مجلس شورای اسلامی و همه دست اندر کاران نباید از واگذاری امور شهر به مردم هراس داشته باشند، چرا که راهی غیر از این برای رهایی از معضلات شهری وجود ندارد و مسیر توسعه روستاها و شهرها و کشور تنها از این مسیر می‌گذرد.

عضو شورای اسلامی شهرستان نور یادآور شد: اعتماد به مردم و شوراها در کنار واگذاری وظایف به شهرداری‌ها، تامین مالی، اصلاح حقوقی و ساختاری و نظارت صحیح بر آنها راه برون رفت از مشکلات شهری است. 

وی ادامه داد: فراموش نکنیم شاید انجام این جراحی در نظام برنامه ریزی شهری دردناک باشد و با مقاومت روبرو شود اما تنها راه نجات بیمار است.

گودرزی با اشاره به اهمیت آموزش شوراها و مسئولین خاطرنشان کرد: بسیاری از پرونده‌های مطرح در هیات‌های حل اختلاف و رسیدگی به شکایات شوراها چه در سطح شهرستان و چه در سطح استان ناشی از نبود آگاهی اعضای شوراها و همچنین مسئولین دولتی از قوانین و مقررات شوراهاست و آموزش حجم عظیمی از این پرونده ها را کاهش خواهد داد.

عضو شورای اسلامی شهرستان نور تاکید کرد: شورای شهرستان با توجه به وظایف قانونی خود این آمادگی را دارد که همکاری و همراهی لازم را در جهت انجام آموزش‌ها دارد.

وی بیان کرد: وظایف شورای روستا بسیار گسترده است و قانون در این مورد مسئولیت‌های زیادی را متوجه آنان کرده است. حمایت نهادهای دولتی، شوراهای فرادست و سایر ارگان‌ها و نهادها از شوراهای روستا باید بیشتر شود و منابع و امکانات مالی مناسب در اختیار آنها قرار داده شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • خودگردان کردن شهرداری‌ها جفا در حق آبادانی شهر است
  • پیگیر رفع مشکل اینترنت در روستاها هستیم
  • پیگیری مشکل اینترنت در روستاها
  • شوراها رابط بین نظام، مردم و حاکمیت هستند
  • اصفهان برخوردار از تفکر پایداری است/ کلنگ دفتر شورای استان را به زمین خواهیم زد
  • اعتبار هزار میلیاردی برای طرح‌های عمرانی روستاها
  • تناسب جمعیت روستایی و شهری خراسان شمالی حفظ شود
  • مجلس شورای اسلامی، قانون مدیریت یکپارچه شهر را عملیاتی کند
  • همایش روسای شورای‌های اسلامی استان اصفهان آغاز شد
  • مجلس شورای اسلامی، قانون مدیریت یکپارچه شهری را عملیاتی کند