Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، درست یک سال پس از کشف کووید-۱۹ دوباره در ماه دسامبر خبر شیوع سویه‌ای جدید از این ویروس در صدر اخبار گرفت. نتایج اولیه حاکی از آن بود که این نوع جدید SARS-CoV-۲ در انگلیس با سرعت بالاتری از ویروس اولیه منتشر می‌شود.

اما اکنون شواهدی تازه به دست آمده است که نشان می‌دهد این ویروس نه تنها سریع‌تر فراگیر می‌شود بلکه حتی کُشنده‌تر نیز هست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این بوریس جانسون، نخست‌وزیر انگلستان بود که جهان را با انتشار این اخبار در وحشت فرو برد.

جنجال رسانه‌ای

رسانه‌های جمعی، از جمله بی‌بی‌سی و نیویورک تایمز و سایر نشریات در گزارش‌های خود گفته‌اند نوع جدید ویروس کرونا معروف به B,۱.۱۷، ممکن است حدود ۳۰٪ کشنده‌تر باشد. اما ما در سرویس علمی خبرگزاری آنا قصد داریم حقیقت ماجرا را آن‌طور که هست به شما نشان دهیم. گزارش‌ها و اخباری که تاکنون منتشر شده است در واقع میزان «عدم اطمینان» این تخمین‌ها را پنهان می‌کند.

در حقیقت، حد بالا و حد پایین میزان کُشندگی این ویروس نامشخص است. در حالی که حد پایین میزان کُشندگی خوش‌بینانه است، اما حد بالای آن به طرز ترسناکی تفاوت دارد. با این وجود روی هم رفته شواهد نشان می‌دهد که ویروس جدید تقریباً بدون هیچ تردیدی کُشنده‌تر از ویروس قدیمی است.

بخش پنهان ماجرا

همه این یافته‌ها از گزارشی به دست آمده است که توسط «گروه مشاوره تهدیدات ویروس‌های تنفسی جدید و نوظهور» یا «نِروْتاگ» (NERVTAG) منتشر شده است. در گزارش «نِروْتاگ» (NERVTAG)، نُه نتیجه‌گیری مختلف از پنج تحقیق مجزا گردهم آورده شده است که در این شکل برآیند آن نمایش داده می‌شود.

در تصور فوق در هر مطالعه، میزان تخمینی از مرگ‌ومیر در صورت ابتلا به B,۱.۱.۷ همراه با حد پایین یا بالای آن نشان داده شده است. در بین مطالعات مختلف این توافق نانوشتهِ عمومی وجود دارد که آلودگی به این نوع ویروس بیشتر از آلودگی به انواع دیگر آن منجر به مرگ افراد خواهد شد. دو مطالعه نشان داده‌شده با رنگ خاکستری خوش‌بینانه‌ترین تحقیقات بوده‌اند، اما همچنین بیشترین ابهامات را دارند. از میان این دو، موردی که توسط اداره بهداشت عمومی انگلیس (PHE) انجام شده تنها از داده‌های اولیه استفاده کرده است؛ بنابراین به طور بدیهی نتایج آن قابل استناد نیست.

مورد دوم یعنی تحقیق گروه شبکه‌های اطلاعات بالینی کووید-۱۹ موسوم به CO-CIN در بین جمعیت آلوده، تنها نتایج مربوط به بیماران بستری‌شده را بررسی کرده است که بنابراین به آن هم نمی‌توان چندان استناد کرد. سایر مطالعاتی که در گزارش «نِروْتاگ» منتشر شده است تا حدود زیادی این مسئله را مورد تأیید قرار داده‌اند که ویروس نوع B,۱.۱.۷ در حدود ۱۵٪ الی ۶۵٪ کُشنده‌تر از ویروس اصلی است. اما هیچ قطعیتی وجود ندارد که حد بالا درست است یا حد پایین!

بیشتر بخوانید

کرونای انگلیسی و سردرگمی رسانه ملکه/ چرا BBC فارسی، انگلیسی است؟

آیا این گزارش دانشمندان را اقناع کرده است؟

برخی از دانشمندان در مورد نتایج گمراه‌کننده این گزارش ابراز نارضایتی کرده‌اند. پاتریک والانس (Patrick Vallance)، مشاور ارشد علمی دولت انگلستان تأکید کرده است که شواهد «هنوز قوی» نیستند و نیویورک تایمز می‌نویسد شواهد «به دور از قطعیت» هستند. دلیل اصلی این ابراز تردید‌ها وجود احتمال مغرضانه بودن و غیرقابل اتکا بودن نمونه‌های کوچک مورد بررسی قرار گرفته است.

به عبارت دیگر این ترس وجود دارد که این داده‌ها به درستی حقایق علمی را نشان ندهند. با این حال، مطالعه اداره بهداشت عمومی انگلیس بر اساس داده به دست آمده از ۱۸۴،۴۱۴ نفر انجام شده است - که نمونه کمی نیست. چیزی که در مورد گزارش «نِروْتاگ» باید با قطعیت پذیرفت این است که سویه جدید ویروس بی‌تردید کُشنده‌تر است.

مسئله‌ای که در گزارش نادیده گرفته شده است بحث مرگ‌ومیر در بین گروه‌های سنی مختلف است. برای مثال، رسانه‌ها از تفاوت میزان مرگ‌ومیر برای افراد بالای ۶۰ سال خبر می‌دهند. اما این مسئله هنوز در تحقیقات علمی به طور جدی مشخص نشده است که آیا گروه‌های سنی مسن‌تر از B,۱.۱.۷ نیز بیشتر آسیب می‌بینند یا این ویروس در گروه‌های سنی جوان‌تر نیز می‌تواند خطرناک باشد.

نکته دیگری که نباید مورد چشم‌پوشی قرار گیرد این است که B,۱.۱.۷ علاوه بر اینکه ذاتاً کشنده‌تر است همچنین انتظار می‌رود به دلیل اینکه بیشتر قابل انتقال است و شیوع سریع‌تری دارد منجر به مرگ عده بیشتری نیز بشود. به عبارت دیگر، فقط به این دلیل که موارد ابتلا به ویروس افزایش خواهد یافت، افراد بیشتری جان خود را از دست می‌دهند و این جدا از کُشندگی خودِ این سویه است.

اما ویروسی که در داخل بدن شما نباشد نمی‌تواند به شما آسیب برساند و دستور‌العمل‌های ایمنی کلی تغییر نکرده است؛ بنابراین صرف نظر از تمام این حرف‌ها، لطفاً ماسک بزنید و فاصله‌گذاری اجتماعی را رعایت کنید.


منبع:آنا

انتهای پیام/

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: کووید ۱۹ ویروس کرونا کرونای انگلیسی ویروس تنفسی ک شنده تر حد پایین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۱۲۱۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اروپا در حال سرکوب اعتراضات مسالمت آمیز در حمایت از فلسطین است

کشور‌های اروپایی که خود را حامی حقوق بشر و آزادی بیان می‌دانند و اعتقاد به لیبرالیسم را بخشی از هویت قاره سبز تعریف می‌کنند، از زمان نسل کشی رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیان در غزه تاکنون اقدام به حمایت همه جانبه از تل آویو کرده و هر گونه مخالفت در این زمینه را سرکوب می‌کنند. 

به گزارش الجزیره، گروه‌های حقوق بشری می‌گویند مقامات اروپایی در حال سرکوب تظاهرات مردمی در حمایت از فلسطینیان در این قاره هستند. 

جولیا هال، از مقامات عفو بین الملل امروز (دوشنبه) با هشدار درباره نقض آشکار آزادی بیان در قاره اروپا در تظاهرات طرفداران فلسطین، تاکید کرد: ما شاهد آن هستیم که مقامات اروپایی قوانین مربوط به نفرت پراکنی و قوانین مبارزه با تروریسم را به عنوان ابزاری برای پیگرد سخنان مشروع تحت استاندارد‌های بین المللی مردم مورد استفاده قرار می‌دهند. 

وی خاطر نشان کرد: اکنون موج گسترده‌ای از لغو تظاهرات ها، هدف قرار دادن اعتراضات صلح آمیز، دانشگاهیان، و هر کسی که اقدام به اعلام همبستگی با حقوق بشر فلسطینیان کرده و از اسراییل انتقاد کند، در اروپا شکل گرفته است. 

براساس اعلام انجمن مدنی اروپا مستقر در بروکسل، مقامات دستکم ۱۲ عضو اتحادیه اروپا اقدام به برداشتن گام‌های نامناسب شامل جلوگیری از برگزاری تظاهرات مردمی به دلیل آنچه نظم عمومی و امنیت خوانده شده است، کرده اند. 

مقامات فرانسوی اقدام به ممنوعیت تظاهرات در حمایت از فلسطینی ها، لغو کنفرانس‌ها در این زمینه، و دو مقام سیاسی چپ گرا را به اداره پلیس برای انجام تحقیقات پیرامون حمایت از تروریسم دعوت کرده اند!

آلمان نیز ماه جاری میلادی از ورود وانیس واروفاکیس، وزیر دارایی پیشین یونان به این کشور به دلیل آنچه نگرانی از اظهارات ضدیهودی و ضداسراییلی خوانده شده است، جلوگیری کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل اروپا و آمریکا

دیگر خبرها

  • انتقاد سازمان دفاع از کودکان از بازداشت کودکان فلسطینی به دست ارتش صهیونیست
  • قتل تکان‌دهنده ملکه زیبایی اکوادور در ملأعام
  • حمله جنگنده‌های آمریکایی و انگلیسی به مناطقی در یمن
  • کنایه سنگین به دولت رئیسی؛ ژست کنترل تورم نگیرید، نتوانستید
  • معرفی کامل دبی لند و هر آنچه که باید بدانید!
  • «حذف و اضافه» رمانی درباره همه آنچه در دانشگاه‌ها می‌گذرد
  • آنچه که باید در مورد ویژگی‌های جدید واتس‌اپ بدانید
  • فال تاروت برای متولدین ماه‌های مختلف امروز سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • اروپا در حال سرکوب اعتراضات مسالمت آمیز در حمایت از فلسطین است
  • محمد صلاح در فهرست فروش لیورپول قرار گرفت