Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، فرارسیدن ایام وفات حضرت ام البنین (س) اسطوره ادب و الگوی مادران و همسران شهدا در طول تاریخ اسلام، فرصت مناسبی است تا یکبار دیگر نقش ویژه مادران و همسران شهدا در تربیت فرزندان و همسرانی با روحیه جهاد و شهادت بررسی شود.

نقش ویژه مادران و همسران شهدا و جانبازان انقلاب اسلامی که از روزهای نخست شکل گیری نهضت امام خمینی (ره) آغاز شده بود، به جنگ تحمیلی رسید و تا امروز در مبارزه با گروه های تروریستی ادامه یافت؛ در تمامی این مقاطع تاریخی، مادران و همسران شهدا، همواره پشتیبان و مدافع کسانی بوده اند که در خط مقدم جنگ برای دفاع از ارزش‌های اسلامی تلاش کرده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خبرنگار ایرنا برای تبیین گوشه‌ای از این استقامت‌ها و ایستادگی‌ها با چندتن از مادران و همسران شهدا گفت و گو کرده تا گوشه‌ای از مکارم و معالم روحی و معنوی آنها را در تربیت فرزندان و همسرانی در طراز اسلام و انقلاب برای جامعه کنونی ترسیم نماید.

مادران و همسران شهدایی که وقتی پای صحبت‌های آنها می نشینی بیش از همه چیز از اخلاص، از خودگذشتگی، نماز اول وقت و سایر فضیلت های اخلاقی می‌شنوی، فضیلت هایی که اگر در جامعه امروز ساری و جاری شود بسیاری از مشکلات و آسیب های اجتماعی کاهش می یابد.

شهید حجت اسدی دلبسته اهل بیت عصمت و طهارت شده بود

شهید حجت اسدی یکی از شهدای مدافع حرم قزوینی است که در سال ۹۴ در یک عملیات در نزدیکی حرم حضرت زینب (س) به شهادت رسیده است، از این شهید والا مقام به عنوان علمدار جبهه فرهنگی هم یاد می شود که نشان از مجاهدت‌ها و تلاش‌های ویژه او در زمینه‌های فرهنگی است.

مادر شهید مدافع حرم حجت اسدی با اشاره به مهمترین اصولی که در تربیت فرزندان خود به آن توجه کرده است، اظهار داشت: در تربیت شهید حجت اسدی از همان ابتدای بارداری سعی کردم معنویت را در خودم تقویت کنم و همواره به نماز اول وقت، شرکت در برنامه های مذهبی و گرفتن روزه که در آن ایام مصادف با فصل تابستان بود، مقید بودم.

صدیقه سیاه پوش با بیان اینکه از همان روزهای نخست که حجت به دنیا آمد حس عجیبی به او داشتم، گفت: به نظر من خداوند قبل از اینکه بخواهد به انسان فرزند یا ثروتی بدهد باید ظرفیت استفاده از آن را بدهد تا بدین وسیله بتواند آن را در راه خدا هزینه کند که من درباره این فرزندم همین حس را داشتم.

وی افزود: در طول تربیت شهید حجت سعی می کردم که دلبسته اش نشوم، حسی که به نظر، خداوند متعال در وجود من نهادینه کرده بود و باعث شد او تبدیل به افتخار خانواده و ملت اسلام شود.

این مادر شهید اضافه کرد: در طول تربیت او سعی می کردم که همیشه حجت را به همراه خودم به مراسم مذهبی ببرم که خوشبختانه در این زمینه موفق عمل کردم و او دلبستگی شدیدی به اهل بیت عصمت و طهارت به ویژه حضرت زهرا (س) پیدا کرده بود.

سیاهپوش با بیان اینکه انسان دوست دارد فرزندی ایده آل را تربیت کند، اظهار داشت: در طول دوران کودکی و نوجوانی او همواره سعی کردیم که نکات لازم را به او گوشزد کنیم، هر چند که او راه خودش را انتخاب کرده و در اخلاص، نماز اول وقت و سایر فضیلت های اخلاقی زبانزد شده بود.

این مادر شهید گفت: خداوند سه موضوع نماز، احترام به پدر و مادر و جهاد را در اولویت قرار داده است که این شهید در تمامی این زمینه ها خاص و پیشرو بود.

وی افزود: افتخار می کنم که چنین فرزندی را تربیت کردم و امروز باعث سربلندی من و ملت ایران و اسلام شده است.

زوج های جوان با صداقت و درستی زندگی خود را به پیش ببرند

شهید مدافع حرم حمید محمدرضایی یکی از شهدای معروف قزوینی است که در سال ۹۴ در یک عملیات مستشاری به شهادت رسید ولی پیکرش مفقود شد تا اینکه در سال ۹۷ تفحص گردید و با حضور مردم خون گرم قزوین و شال تشییع و خاکسپاری شد.

همسر این شهید مدافع حرم درباره مهمترین ویژگی های او اظهار داشت: این شهید والامقام در وهله نخست دارای متانت و تواضعی مثال زدنی بود که نظر هر کسی را به خود جلب می کرد،او مبادی آداب بود و با همه از کوچک تا بزرگ با احترام و ادب برخورد می کرد.

نجمه رمضانی افزود: او همواره کم صحبت می کرد و هرگز نسنجیده و بدون فکر سخن نمی گفت، شنونده بسیار خوبی بود و هیچ گاه سخنان طرف مقابل را قطع نمی کرد.

این همسر شهید با بیان اینکه ۲۵ سال با این شهید عزیز با نهایت محبت و تعامل زندگی کرده است، گفت: در اوایل زندگی مشترک با وجود اینکه سن کمی داشتیم ولی ایشان راهنمایی هایی زیاد و موثری برای تشکیل یک زندگی مطلوب داشت و اهل دروغ، ریا و چاپلوسی نبود.

رمضانی گفت: این شهید، پایه گذار یک زندگی براساس تفاهم، صمیمت، محبت عاقلانه و رفتار درست و صادقانه زیر سایه اهل بیت و قرآن بود و در تربیت فرزندان صالح، مدیریت معیشت، ابراز محبت به همسر و فرزندان، شنیدن مشکلات خانواده و کمک به رفع آنها تمام تلاش خود را به کار می گرفتند.

این همسر شهید درباره نقش همسران شهدا در مجاهدت‌های شهدا اضافه کرد: همواره زنان، زمینه اعتلای مردان را فراهم کرده اند و با صبر و شکیبایی و تحمل سختی ها فرزندان با ایمان و صالح را پرورش داده اند و در صورت نیاز آنها را روانه جبهه کرده اند.

وی افزود: اگر زنان و مادران شهدا نبودند دشمن در خاک وطن جولان می داد و امنیت و آسایش مردم را برای همیشه از آنها سلب می کرد.

رمضانی به زوج های جوان توصیه کرد: در آغاز زندگی سعی کنند صادق باشند و در چارچوب درستی و صداقت و دوری از دروغ و ریا سعی کنند که موازین اسلامی، دستورهای قرآن و بزرگان دین را در جهت اعتلای یک زندگی سالم به کار بگیرند.

این همسر شهید گفت: تجملات و خودنمایی، خوشبختی را به ارمغان نمی آورد درحالیکه زن و شوهر در کنار یکدیگر با مودت و محبت می توانند یک زندگی با آرامش و صمیمت را شکل داده و فرزندانی در طراز انقلاب اسلامی تقدیم جامعه کنند.

احترام به پدر و مادر، ویژگی مهم شهید شیری بود

شهید مدافع حرم ذکریا شیری یکی دیگر از شهدایی است که در سال ۹۴ در منطقه العیص سوریه به شهادت رسید و پیکر مطهر او تا امسال مفقود بود، درباره این شهید والا مقام کتابی تاثیر گذار و خواندنی به نام "کاش برگردی" منتشر شده است که به نقل از مادر این شهید به نگارش درآمده است.

مادر این شهید مدافع حرم اظهار داشت: در دوران طفولیت ذکریا همواره در نمازهای جماعت شرکت داشتم و در مراسم عزاداری امام حسین (ع) و شب قدر شرکت می کردم و تمام تلاشم این بود که بتوانم فرزندم را در آغوش اهل بیت عصمت و طهارت بزرگ کنم.

رقیه آقائی گفت: هنگامی که برای امام حسین (ع) اشک می ریختم به او شیر می دادم تا برکت سیدالشهدا در زندگی او ساری و جاری شود.

وی افزود: در دوران نوجوانی با روش‌های ساده ای حلال و حرام را به او آموزش دادم و او را به سمت شرکت در مراسم مذهبی هدایت کردم که خوشبختانه مورد استقبال او هم قرار گرفت.

این مادر شهید اضافه کرد: ذکریا در طول زندگی خود، خیلی پیشرفت کرده بود و به اندازه ای برای پدر و مادر خود ارزش قایل شد که مورد رضایت خدا قرار گرفت و در راه اسلام و ایران به شهادت رسید.

آقائی اظهار داشت: خوشحالم که ذکریا زحمت های من را هدر نداد و حتی بعدها من را به مراسم مذهبی از جمله دعای کمیل و دعای ندبه برد.

وی با اشاره به ویژگی های شهید شیری گفت: شوخ طبع، اخلاق خوب، توجه به صله رحم، تمرکز بر یاری رساندن به محرومان و حساسیت در استفاده از بیت المال از مهمترین ویژگی های او بود.

رهاورد

امید است مادران و همسران جامعه با الگو گرفتن از مادران و همسران شهدا و از همه مهمتر حضرت امام البنین (س) که مادر و همسر شهدای بزرگ اسلام است بتوانند فرزندانی را تربیت کنند که در راه اسلام جانفشانی کنند و از ارزش‌های اسلام و انقلاب دفاع نمایند.

برچسب‌ها انقلاب اسلامی ایران سپاه پاسداران انقلاب اسلامی شهید شهدای مدافع حرم استان قزوین بنیاد شهید و امور ایثارگران سازمان بسیج مستضعفان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: انقلاب اسلامی ایران سپاه پاسداران انقلاب اسلامی شهید انقلاب اسلامی ایران سپاه پاسداران انقلاب اسلامی شهید شهدای مدافع حرم استان قزوین بنیاد شهید و امور ایثارگران سازمان بسیج مستضعفان اخبار کنکور مادران و همسران شهدا تربیت فرزندان شهید مدافع حرم انقلاب اسلامی شهادت رسید مادر شهید یک زندگی حجت اسدی شهید حجت اهل بیت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۱۳۳۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معلمانِ نیک به خدا نزدیک ترند/ جایگاه معلم و تعلیم و تربیت از منظر امام رضا(ع)

دوازدهم اردیبهشت سالروز شهادت استاد شهید مطهری، به عنوان روز معلم نامیده شده است. شاید بتوان گفت در بین همه ادیان آسمانی و مکتب‌های موجود در دنیا، بیشترین سفارش و توصیه به علم‌آموزی و تکریم و تجلیل از حق معلم و استاد، در دین مبین اسلام بوده است.

بنابر آیه شریفه «و علّم آدم الأسماء کلّها» خداوند متعال نخستین معلم است و پیامبران الهی که وظیفه تعلیم آیات الهی را بر عهده دارند، همه معلمان بشریت هستند. مقام معلم آن قدر با ارزش است که پیامبر گرامی اسلام(ص) خود را معلم نامیده است: «إنّما بعثت معلّماً».

40 چهارشنبه را میهمان کلمات گهربار و حیات‌بخش حضرت علی بن موسی‌الرضا(ع) هستیم و همراه خوانندگان، شرح یک حدیث رضوی را در گفت‌وگو با اساتید حوزه و دانشگاه بررسی خواهیم کرد. شرح حدیث این هفته را در محضر استاد حوزه و دانشگاه، حجت الاسلام والمسلمین دکتر محمد باقر ربانی هستیم تا از جام معرفت کلمات رضوی، جان تشنه خویش را سیراب کنیم.

با عرض تبریک روز معّم خدمت شما استاد گرامی، صفحات رواق را منور به روایتی از حضرت رضا(ع) درباره علم آموزی و اهمیت کار معلّمی بفرمایید.

این روز بزرگ که به مناسبت شهادت استاد بزرگ حوزه و دانشگاه حضرت آیت الله شهید مطهری نامگذاری شده است، گرامی می‌دارم و مخصوصاً برای روح پاک آن دانشمند نمونه و دلسوز  پر تلاش، از درگاه خداوند طلب رحمت و رضوان دارم و به همه اساتید کشور عزیزمان ایران، این روز بزرگ را تبریک و تهنیت عرض می کنم. همان‌طور که می‌دانید اسلام، تأکید بسیاری بر ارزش ذاتی علم و تعلیم و تعلم آن دارد تا جایی که بسیاری از آیات قرآن و روایات پیامبر و اهل بیت(ع) در این باره وارد شده است. بنابر آیه شریفه «و علّم آدم الأسماء کلّها»، خداوند متعال نخستین معلم است و پیامبران الهی که وظیفه تعلیم آیات الهی را بر عهده دارند، همه معلّمان بشریت هستند. مقام معلّم آن قدر با ارزش است که پیامبر گرامی اسلام(ص) خود را معلّم نامیده است: «إنّما بعثت معلّماً»

از امام رضا(ع) که خود ملقّب به عالم آل محمد(ص) است و معلم همه بشریت نیز روایاتی در این باب نقل شده که یکی از مهمترین آنها روایتی است که به نقل از پدران خود و آنها هم به نقل از پیامبر گرامی اسلام(ص) نقل فرموده‌اند که آن حضرت فرمود: «طَلَبُ اَلْعِلْمِ فَرِیضَةٌ عَلَی کُلِّ مُسْلِمٍ، فَاطْلُبُوا اَلْعِلْمَ مِنْ مَظَانِّهِ، وَ اِقْتَبِسُوهُ مِنْ أَهْلِهِ، فَإِنَّ تَعْلِیمَهُ لِلَّهِ حَسَنَةٌ، وَ طَلَبَهُ عِبَادَةٌ، وَ اَلْمُذَاکَرَةَ فِیهِ تَسْبِیحٌ، وَ اَلْعَمَلَ بِهِ جِهَادٌ، وَ تَعْلِیمَهُ مَنْ لاَ یَعْلَمُهُ صَدَقَةٌ، وَ بَذْلَهُ لِأَهْلِهِ قُرْبَةٌ إِلَی اللَّهِ، لِأَنَّهُ مَعَالِمُ اَلْحَلاَلِ وَ اَلْحَرَامِ، وَ مَنَارُ سَبِیلِ اَلْجَنَّةِ، وَ الْمُؤْنِسُ فِی اَلْوَحْشَةِ، وَ اَلصَّاحِبُ فِی اَلْغُرْبَةِ وَ اَلْوَحْدَةِ، وَ اَلْمُحَدِّثُ فِی اَلْخَلْوَةِ، وَ اَلدَّلِیلُ عَلَی اَلسَّرَّاءِ وَ اَلضَّرَّاءِ، وَ اَلسِّلاَحُ عَلَی اَلْأَعْدَاءِ، وَ اَلزَّیْنُ عِنْدَ اَلْأَخِلاَّءِ، یَرْفَعُ اَللَّهُ بِهِ أَقْوَاماً وَ یَجْعَلُهُمْ فِی اَلْخَیْرِ قَادَةً». در این روایت زیبا، امام رضا(ع) از قول پیامبر(ص) به ارزش ذاتی علم و لزوم تعلیم و تعلم و دلایل اهمیت علم نزد شارع مقدس اشاره می‌فرمایند. در این روایت، و به جهت مناسبتی که می‌خواهیم در این باره بحث کنیم، به شرح فقره‌ای از این روایت که درباره معلّم و ثواب تعلیم و دلایل این ثواب آمده است اشاره مختصری خواهم داشت.

امام رضا(ع) چه توصیه‌ای درباره شخصیت معلم و اینکه استاد و مربی چه خصوصیاتی باید داشته باشد دارند؟

امام رضا(ع) در جمله «فَاطْلُبُوا الْعِلْمَ فِی مَظَانِّهِ» اشاره نموده‌اند به اینکه در هر جا که مسلمان احتمال دهد علم وجود دارد، باید برای دریافت آن اقدام کند. در جمله بعدی امام اشاره به این موضوع دارند که «وَ اقْتَبِسُوهُ مِنْ أَهْلِهِ» یعنی علم را از اهل آن بگیرید» گر چه با توجه به فقره اول که گذشت، طلب علومی که معارف دینی نیستند حتی اگر نزد مشرک باشند، ضروری و واجب بوده و گمشده عاقل یا مؤمن تلقی شده اند اما علوم مربوط به دین و معارف دینی را باید از افرادی که شایستگی آن را دارند دریافت کرد و با توجه به سخن امیرالمؤمنین علی(ع) که تبعیت از اهل بیت(ع) و عدم پیشی گرفتن از ایشان را توصیه و عقب ماندن از آنها را نهی نمودند، اهل بیت(ع) کارشناسان واقعی علوم دینی بوده و مسلمانان تنها مجاز هستند علوم دین را از ایشان دریافت کنند. چنان که فرموده‌اند: «بر آنها پیشی مگیرید که گمراه می شوید و از آنان پس نمانید که تباه می‌شوید»

امیرالمؤمنین(ع) در جای دیگر فرموده‌اند: «ای کمیل! علم و معارف و اعتقادت را جز از ما نگیر تا از ما باشی». حدیث مزبور، دریافت علم از کسانی که علوم اهل بیت(ع) را نشر می‌دهند رد نمی‌کند، زیرا گرفتن علم از فقها و نشردهندگان علوم اهل بیت(ع) به نوعی گرفتن علوم از اهل بیت(ع) است.

پس معلوم شد که در علم‌آموزی غیر معارف دینی، باید انسان حتی اگر فقط در دست کفار و مشرکان این علم وجود دارد از آنها اخذ کند ولی در علوم دینی، کسب معارف فقط باید از طریق اهل بیت(ع) باشد. پس طلب علمی که واجب شده است بر همه مسلمانان؛ طریقی دارد که رکن اصلی این طریق معلم و استاد است. در ادامه این روایت، برخی امتیازها و نقاط مثبت تعلیم و تعلم بیان شده است.

از این امتیازها مخصوصاً در ثواب شغل معلمی برای خوانندگان رواق بگویید تا جامعه ما، ارزش معلّم را بیشتر بداند و از ایشان تکریم کند؟

حضرت علی بن موسی الرضا(ع) در ادامه اشاره به این مطلب دارند که یاد دادن و آموزش علم به دیگران اگر برای خدا باشد، حسنه و نیکی است «تَعلیمه لِلهِ حَسَنَة؛ یادگیری علم برای خداوند حسنه است». در فقره بعدی حضرت می‌فرمایند که مذاکره علم، تسبیح خداست: «الْمُذَاکَرَةِ فِیهِ تَسْبِیحٌ.» یعنی سر کلاس نشستن و درس معلم و استاد را گوش دادن، همتراز تسبیح خداوند متعال است. در روایات داریم که یک ساعت در طلب علم بودن بهتر از احیای یک شب و یک روز در طلب علم بودن بهتر از سی ماه روزه است. سپس حضرت به یک امتیاز دیگر معلّمان اشاره دارند و می فرمایند، آموزش علم به دیگران، صدقه است: «تَعْلِیمُهُ مِنْ لَا یَعْلَمُهُ صَدَقَهَ» از دیدگاه امام رضا(ع) آموزش علم به افرادی که نمی‌دانند، نوعی صدقه است چرا که صدقه، به کمک مالی محدود نمی‌شود، بلکه شامل هر کار خوبی می‌شود، چنان که در روایت دیگری فرموده‌اند: «کل معروف صدقة».

امتیاز مهم دیگری که حضرت به آن اشاره می‌فرمایند، این است که معلم اگر علم خود را به اهل آن یاد بدهد و آنها را تربیت کند، موجب قرب و نزدیکی او به خداوند می‌شود و می‌توان گفت معلمانِ نیک، به خدا نزدیکترند. جمله «بَذلُهُ لِأَهْلِهِ قُرْبَةٌ إِلَی اللهِ» دلالت بر این مطلب دارد.

بنا بر آنچه گفته شد، مقام معلم بسیار بالا و والا است و همان طور که مرحوم امام خمینی(ره) فرمودند: «معلمی شغل انبیاست». یعنی اگر بخواهیم کسی و شغلی را همتراز شغل انبیاء معرفی کنیم، شغل شریف «معلمی» است.

با توجه به این حدیث شریف، خطاب به جامعه و مسئولان و نیز معلمان عزیز چیست؟

گرچه فرصت و مجال بسیار کوتاه بود تا این حدیث زیبا و پر معنا را شرح دهیم، لیکن خلاصه و پیام آن را می‌توان برای معلمان عزیز این دانست که قدر این شغل مهم را بدانند و آن را با هیچ بهای مادی تعویض ننمایند و اخلاص و تقرب الهی را هدف خود در این شغل مهم قرار دهند. پیام دوم خطاب به مسئولان و جامعه است، همان گونه که احترام و تجلیل از انبیای الهی لازم است، باید جانشینان آنان در تعلیم و ارشاد دیگران به معرفت و بینش را تکریم و تعظیم کنند و به گونه‌ای شود که شغل معلمی در جامعه از احترام و ارزشی فوق‌العاده برخوردار شود.

منبع: روزنامه قدس مریم احمدی شیروان

دیگر خبرها

  • معلمانِ نیک به خدا نزدیک ترند/ جایگاه معلم و تعلیم و تربیت از منظر امام رضا(ع)
  • دشمنان نظام و ملت ایران مرعوب تربیت یافتگان مکتب شهدا هستند
  • شهید مطهری طلایه دار مبانی فکری انقلاب اسلامی بود
  • ثبت نام ۲۴ هزار مادر دارای سه فرزند در طرح بیمه رایگان
  • روایتی از طلبه جهادگر و مادر ۵ فرزند/ بچه ها برکت آوردند
  • در شورای سیاست‌گذاری کنگره ۱۲ هزار شهید استان تهران چه گذشت؟
  • توزیع ۴۰۰۰ جلد کتاب برای پویش «قهرمان شهید شهر من» در استان تهران
  • روز مادر سال ۱۴۰۳ چه روزی است؟
  • گلستان شهدای جروکان ساماندهی شد
  • مادران ۴ فرزندی الگوی عینی برای خانواده‌ها