Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک کارشناس بازار سرمایه گفت: حرکات بازار بورس مانند دونده‌ای است که به او فشار وارد می‌کنید تا با سرعت بیشتری بدود. در این میان هرچه کمتر استراحت کند، در زمان استراحت خود دیگر حال مساعدی نخواهد داشت. افت بازار بورس نیز به دلیل رشد غیرمنطقی در ابتدای سال جاری بود.

به گزارش قدس آنلاین، علی خالق نیا در خصوص علت ریزش بورس در ماه‌های اخیر اظهار کرد: ریزش بازار بورس از چند منظر باید بررسی شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به لحاظ تکنیکالی و ساختار، ریزش بازار بورس در امتداد رشد افسار گسیخته‌ای بود که در ابتدای سال جاری رخ داد. در ابتدای سال رشدی داشتیم که افزایش آن از یک حدی به بعد غیر منطقی بود. رشد غیر منطقی و رشد خارج از عرف، قطعا افتی در پی داشت.

وی افزود: حرکات بازار بورس را به فردی که در حال دویدن است تشبیه می‌کنم. فردی که در حال دویدن است اگر به او فشار وارد کنید که با سرعت بیشتری بدود، هرچه کمتر استراحت کند، در زمان استراحت خود حال مساعدی نخواهد داشت. بورس نیز همین گونه است و بدون استراحت و بدون دلایل منطقی رشد کرد و رشد آن ناشی از تزریق پول از سوی مردم بود.

این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: یکی دیگر از عوامل ریزش بازار، نزدیک شدن به انتخابات آمریکا بود. بازار ترس داشت که ترامپ انتخاب نشود تا در پی انتخاب بایدن، دلار افت کند. در آن موقع معاملات بازار بورس و خودرو روی دلار ۳۵ تا ۴۰ هزار تومانی انجام می‌شد. تصور بازار این بود که با انتخاب بایدن، قیمت ارز کاهش و امیدها برای توافقات افزایش پیدا می‌کرد. این ترس عدم انتخاب ترامپ در انتخابات آمریکا باعث شد بورس یک حالت تدافعی به خود بگیرد.

خالق‌نیا با اشاره به دلایل دیگر افت بازار بورس خاطرنشان کرد: یکی دیگر از دلایل افت بازار بورس عدم حمایت کافی از سوی دولت بود. دولت ابزار قانون را در دست دارد و می‌تواند قوانینی وضع کند که به شرکت‌ها کمک کند. در حال حاضر مصوبه‌ای در مجلس در حال بررسی است که بر علیه معادن کشور است. یعنی ذخایری که معادن دارند و در پروانه معدن‌داری‌شان ذکر نشده است مربوط به دولت است. ۹۵ درصد معادن، میزان ذخیره‌ای که در پروانه خود ذکر کرده‌اند بسیار کمتر از میزانی است که در معدن وجود دارد. وقتی چنین مصوبه‌ای رای بیاورد، تقریبا ۴۰ درصد بازار بورس کشور را در بر می‌گیرد. دولت و مجلس می‌توانند حداقل قانون ضدبازار و ضد صنعت وضع نکنند.  

وی اضافه کرد: البته به دلیل حجم نقدینگی غیرمنطقی بازار و کاهش نرخ ارز نمی‌توان از افت بازار جلوگیری کرد. یعنی اگر دولت هم به دنبال این بود تا از بازار حمایت کند، شاید توانایی آن را نداشت. اگر بخواهیم واقع بینانه نگاه کنیم، افت بازار بورس به دلایل بنیادینی است که نمی‌توان از آن جلوگیری کرد و در کل این افت باید در بازار بورس رخ می‌داد. نقش عدم حمایت کافی از سوی دولت در ریزش بازار بورس کمرنگ است اما جا داشت که دولت حد و اندازه ریزش بازار را مشخص کند.

این کارشناس بازار سرمایه در خصوص پیشنهادات خود برای بهبود وضعیت پیش‌روی بازار بورس ایران تصریح کرد: ثبات، بهترین چیزی است که می‌تواند به سرمایه‌گذار کمک کند. همچنین مهم‌ترین عاملی که در بازار بورس و ارزش‌گذاری شرکت‌ها نقش دارد نرخ ارز است. وقتی از نرخ ۱۵ هزار تومانی صحبت می‌شود، بازار خود را با شرایط نرخ ارز ۱۵ هزار تومانی تعدیل می‌کند اما اگر نرخ ارز در همین نرخ ثابت شود و نگاه امیدوارانه‌ای به بازار و سرمایه‌گذار در ایران داده شود که نرخ ارز در بازه ۲۰ تا ۲۲ هزار تومان ثابت است، می‌تواند کمک بزرگی به سرمایه‌گذاران شود.

خالق‌نیا عنوان کرد: به عنوان مثال اگر می‌خواهند سهام حوزه معدن و فولاد را تحریم کنند، سرمایه‌گذار با دلار ۲۰ هزار تومانی، سود سال آینده آن را از هم اکنون برای خود مشخص می‌کند و می‌تواند تشخیص دهد که نسبت به سال آینده تا چه میزان ارزنده است. ثبات ساختار اقتصادی و نرخ ارز می‌تواند تلاطم را از بازار بورس دور کند.
وی بیان کرد: تمام ساختار شاخص بورس از قیمت‌گذاری سهم‌ها تشکیل شده است. مهم‌ترین عاملی که روی قیمت سود و ارزش دارایی‌های یک شرکت تاثیرگذار است، نرخ ارز است. شرکت‌های ما یا صادراتی هستند و یا مواد اولیه خود را وارد می‌کنند که به نرخ ارز وابسته است. بخش بزرگی از بازار با قیمت ارز تکان می‌خورد. وقتی ارز بالا می‌رود، عملا صادرات را نسبت به واردات سودآورتر می‌کند. قیمت‌ها را افزایش می‌دهد که می‌تواند باعث افزایش سود شرکت‌ها شود. بنابراین خیلی مهم است که نرخ ارز ثبات داشته باشد.

این کارشناس بازار سرمایه در پایان در خصوص پیش‌بینی خود از روند بازار بورس در دو ماه پایانی سال جاری اظهار کرد: اگر دولت و مجلس اجازه دهند و قوانین ضد صنعت وضع نکنند، فکر می‌کنم بازار بورس در دو ماه پایانی سال شیب ملایم صعودی داشته باشد.

منبع: ایسنا

انتهای خبر/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: بازار بورس بورس کارشناس بازار سرمایه افت بازار بورس ابتدای سال هزار تومانی ریزش بازار شرکت ها نرخ ارز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۱۴۰۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گزارش بورس امروز یکشنبه ۹ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳

شاخص کل بورس روز شنبه ۸ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ در نهایت با افزایش ۶۵۲ واحدی بر روی کانال ۲ میلیون و ۳۰۴ هزار و ۹۷۸ واحد آرام گرفت. گزارش بورس امروز یکشنبه ۹ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ را بخوانید. به گزارش نبض بورس، بورس امروز ۹ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ : خبر‌های مهم برای بورس امروز: ۱- پیشنهاد هییت مدیره به مجمع عمومی فوق العاده در خصوص افزایش سرمایه شرکت گروه صنعتی و معدنی امیر / درصد افزایش سرمایه: ۷,۴۰۰ درصد
۲- در اقدامی کم سابقه اوراق دولتی در ابتدای سال با نرخ ۲۳ درصد منتشر شد!
۳- پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی: معافیت‌های مالیاتی بازار سرمایه نباید برداشته شود.
۴- محمدرضا فرزین رئیس‌کل ‎بانک مرکزی کشورمان به منظور توسعه همکاری‌ها و مناسبات پولی و بانکی و همچنین شرکت در پنجاهمین سالگرد تأسیس بانک توسعه اسلامی به عربستان سفر کرد.
۵- رئیس هیات عامل صندوق ملی مسکن از ورود این صندوق به بازار خرید سیمان از طریق بورس در آینده نزدیک خبر داد.
۶- نماد‌های تاپکیش و درازی به دلیل عدم احراز یک یا چند مورد از معیار‌های پذیرش بازار اول، از این بازار به بازار دوم فرابورس منتقل می‌شوند.
۷- ذخایر ارزی در دسترس ایران به ۳۰ میلیارد دلار افزایش یافت
۸- حراج جدید شمش طلا فردا ۹ اردیبهشت در مرکز مبادله ارز و طلای ایران برگزار می‌شود
۹- تالار خودرو بورس کالا سال جدید را با عرضه ۳۰ دستگاه کامیون کشنده فاو (کامیون کشنده FAW J۶P-۴۶۰) آغاز می‌کند. این خودرو‌ها قرار است یکشنبه ۹ اردیبهشت در بورس کالا عرضه شوند..
۱۰- افزایش نرخ در کلوند: افزایش قیمت در گروه محصولات دیوار ۱۰ درصد، کف ۲۰ درصد و پرسلان ۱۸ درصد می‌باشد که این امر باعث افزایش میانگین ۱۶ درصدی نرخ فروش محصولات می‌گردد. صف‌های خرید و فروش در پیش گشایش تعداد نماد‌های در صف خرید: 66 نماد | ارزش صف‌های خرید:  345.8 میلیارد تومان تعداد نماد‌های در صف فروش: 22 نماد | ارزش صف‌های فروش:  259.3 میلیارد تومان گزارش بازار: شاخص کل امروز ۹ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ 

شاخص کل: 2 میلیون و 284 هزار و 833 واحد | کاهش 20145 واحدی | معادل منفی 0.87 درصد

شاخص کل قیمت وزنی-ارزشی: 474 هزار و 163 واحد | کاهش 4180 واحدی | معادل منفی 0.87 درصد

شاخص کل هم وزن: 757 هزار و 509 واحد | کاهش 7534 واحدی | معادل منفی 0.98 درصد

شاخص قیمت هم وزن: 424 هزار و 8 واحد | کاهش 4217 واحدی | معادل منفی 0.98 درصد 

شاخص آزاد شناور: 2 میلیون و 952 هزار و 255 واحد | کاهش 33014 واحدی | معادل منفی 1.11 درصد

شاخص بازار اول: یک میلیون و 775 هزار و 138 واحد | کاهش 21376 واحدی | معادل منفی 1.19 درصد

شاخص بازار دوم: 4 میلیون و 293 هزار و 643 واحد | کاهش 21151 واحدی | معادل منفی 0.49 درصد

شاخص سهامداران خرد امروز ۹ اردیبهشت  ۱۴۰۳ 

(شاخص ارزش دارایی سهامداران با دارایی کمتر از ۱۰ میلیارد تومان)

شاخص سهامداران خرد:  136 هزار و  829 واحد | کاهش 1453 واحدی | معادل منفی 1.05 درصد

ارزش و حجم معاملات

تعداد معاملات: 325 هزار و 618 نوبت معاملاتی

ارزش معاملات: 43 هزار و 487 میلیارد ریال

حجم معاملات: 6 میلیارد و 922 میلیون برگه اوراق بهادار

ارزش دلاری بورس

ارزش دلاری بازار: 160 میلیارد دلار

نماد‌های تاثیرگذار

۷ نماد تاثیرگذار بر شاخص کل بورس: فملی ، فولاد ، شپنا ، وبملت ، شستا ، شتران ، شبندر

صف‌های خرید و فروش

تعداد نماد‌های در صف خرید: 54 نماد | ارزش صف‌های خرید: 1119 میلیارد تومان
سنگین‌ترین صفوف خرید: وسدید ، ثزاگرس ، وایرا

تعداد نماد‌های در صف فروش: 59 نماد | ارزش صف‌های فروش: 2428 میلیارد تومان
سنگین‌ترین صفوف فروش: همگام ، وثنو ، فنرژی

سرانه خرید و فروش بازار

سرانه خرید: 20.1 میلیون تومان

سرانه فروش: 24.6 میلیون تومان

برترین عرضه و تقاضا

۳ نماد با برترین تقاضا در بورس: وسدید ، ثزاگرس ، وایرا

۳ نماد با برترین عرضه در بورس: خفولا ، وثنو ، فنرژی

بیشترین و کمترین قیمت

۳ نماد با بیشترین افزایش قیمت در بورس: وبهمن ، واعتبار ، دابور

۳ نماد با بیشترین کاهش قیمت در بورس: خلنت ، خوساز ، خمحور

ورود و خروج پول حقیقی:

میزان خروج پول حقیقی: 119 میلیارد تومان

۳ نماد با بیشترین ورود پول حقیقی: واعتبار ، توسن ، فنر

۳ نماد با بیشترین خروج پول حقیقی: خودرو ، فملی ، فولاد

نقشه بازار امروز ۹ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳   

گزارش بازار هر روز راس ساعت ۱۳:۳۰ در نبض بورس منتشر خواهد شد.

دیگر خبرها

  • بورس همچنان ریزشی؛ سهامداران نگران شدند
  • مشکلات اقتصاد ایران راه‌حل سیاسی دارد؟
  • بورس امروز ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص و نمای بازار
  • شاخص بورس ۲۰ هزار واحد کاهش یافت
  • گزارش بورس امروز یکشنبه ۹ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳
  • بورس امروز ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص و نمای بازار
  • پیش‌بینی بورس فردا ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • رشد ۶۵۲ واحدی در پایان معاملات
  • ثبات نسبی در بازار سرمایه
  • بورس در سکوت