Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمدحسین ابراهیمی عضو شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی کشور در گفت‌وگو با خبرنگار تشکل‌های دانشگاهی خبرگزاری فارس، با اشاره بررسی بودجه ۱۴۰۰ از سوی دانشجویان بسیجی گفت: بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۰ نشان می‌دهد یکی از بخش‌هایی که نسبت به قانون بودجه سال ۹۹ افزایش خیلی جدی داشته، بودجه‌ حوزه سلامت است. بر اساس لایحه بودجه مجموعه اعتبارات حوزه سلامت از عدد ۹۶ هزار میلیارد به رقم تاریخی ۱۵۵ هزار میلیارد تومان رسیده که نسبت به بودجه سال ۹۹ بیش از ۶۰ درصد رشد داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: رشد ۶۰ درصدی اعتبارات حوزه سلامت در حالی است که مابقی حوزه‌ها در لایحه بودجه ۱۴۰۰ با رشد کمتری همراه بوده، مثلا بودجه مربوط به ساخت مسکن کمتر از ۱۰ درصد رشد داشته است.

ابراهیمی افزود: به طور کلی اعتبارات نظام سلامت از دو محل تأمین می‌شوند. اول، منابع عمومی بودجه؛ دوم، درآمدهای اختصاصی که از محل درآمدهای بیمارستان ها تأمین می‌شود. در قانون بودجه سال ۹۹ از مجموع ۹۶ هزار میلیارد تومان اعتبارات حوزه سلامت تنها ۲۹ هزار میلیارد تومان از منابع عمومی، حدود ۴۷ هزار میلیارد تومان از محل درآمد های اختصاصی و حدود ۱۹ هزار میلیارد تومان هم از محل یارانه ها تأمین شد.

عضو شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی کشور اظهار داشت: با این وجود در لایحه بودجه سال ۱۴۰۰، سهم منابع عمومی افزایش ۲.۵ برابری داشته و به عدد نجومی ۷۳ هزار میلیارد تومان رسیده است. از طرفی درآمدهای اختصاصی حوزه سلامت نه تنها کم نشده بلکه با افزایش محدودی همراه بوده است. به طوری که درآمدهای اختصاصی حوزه سلامت از ۴۷ هزار میلیارد تومان به ۵۱ هزار میلیارد تومان رسیده است. همچنین رقم مربوط به یارانه ها هم ۴۸ درصد افزایش داشته و معادل ۲۹ هزار میلیارد تومان شده است.

وی گفت: ‌در قانون بودجه سال ۹۹ تعداد بیماران بستری ۲۱.۶۰۰.۰۰۰ بیمار تخمین زده شده بود. این درحالی است که در لایحه بودجه ۱۴۰۰ تعداد بیماران بستری حدود ۱۲.۹۶۰.۰۰۰ بیمار تخمین زده شده است. با توجه به اینکه تعداد بیماران تخمین زده شده در لایحه بودجه سال ۱۴۰۰، ۴۰ درصد نسبت به تعداد بیماران تخمین زده شده در قانون بودجه ۹۹ کاهش یافته است؛ اما شاهد آن هستیم که اعتبارات حوزه سلامت در لایحه بودجه ۱۴۰۰ نسبت به قانون بودجه ۹۹، ۶۰ درصد افزایش یافته است.

ابراهیمی تصریح کرد: برخی افراد شیوع بیماری کرونا را علت اصلی افزایش هزینه های حوزه سلامت مطرح می‌کنند در صورتی که هزینه بیماران کرونایی از طریق بیمه‌ها پرداخت می‌شود و عملا جزو درآمدهای اختصاصی وزارت بهداشت به حساب می‌آید و این درحالی است که افزایش اعتبارات حوزه سلامت در لایحه بودجه ۱۴۰۰، عمدتا از محل منابع عمومی بودجه صورت گرفته است. در نتیجه، شیوع ویروس کرونا را نمی‌توان دلیل منطقی برای افزایش چشمگیر هزینه ها در حوزه سلامت دانست.

وی ادامه داد: همچنین بعضی افراد مدعی می شوند که افزایش هزینه‌های حوزه سلامت در لایحه بودجه ۱۴۰۰ به دلیل استخدام نیروی کار جدید است، ولی این حرف هم اشتباه است. چراکه اگر ما بگوییم ۵۰ هزار نیرو در سال جدید قرار است که استخدام بشوند و میانگین پرداختی حقوق به آنها را ۴ میلیون تومان در ماه در نظر بگیریم، در مجموع ۲۴۰۰ هزار میلیارد تومان اعتبار برای این کار لازم است، در صورتی  که این رقم اختلاف خیلی زیادی با افزایش ۶۰ هزار میلیارد تومانی منابع مالی حوزه سلامت دارد.

عضو شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی کشور اظهار داشت: با این حال به نظر می رسد دولت با بهانه کردن شیوع ویروس کرونا و با افزایش نجومی اعتبارات حوزه سلامت، می خواهد هزینه ویژه خواری‌های خود یعنی بودجه‌های خارج از بودجه که بخشی آن قطعا به انتخابات ۱۴۰۰ مربوط می شود را از این محل تامین کند.

ابراهیمی گفت: لذا از مجلس شورای اسلامی و نمایندگان محترم انتظار می‌رود با توجه به شرایط سخت اقتصادی و معیشتی که ملت عزیزمان را تحت فشار قرار داده است، در لایحه بودجه ۱۴۰۰، بودجه حوزه سلامت را با دقت بیشتری بررسی کنند و با اِعمال حداکثر شفافیت جلوی اینگونه وِلخرجی های دولت را بگیرند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: سلامت بودجه نمایندگان مجلس مجلس بودجه سلامت لایحه بودجه بودجه 1400 بسیج دانشجویی اعتبارات حوزه سلامت لایحه بودجه ۱۴۰۰ هزار میلیارد تومان درآمدهای اختصاصی تعداد بیماران حوزه سلامت تخمین زده شده بودجه سال ۹۹ منابع عمومی قانون بودجه هزینه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۱۵۴۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آخرین خبر از پاسکاری برنامه هفتم توسعه میان مجلس و شورای نگهبان /تکلیف بودجه ۱۴۰۳ در این مجلس روشن می شود؟

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، جبار کوچکی‌نژاد، عضو کمیسیون تلفیق برنامه هفتم توسعه اظهار کرد: با توجه به اتمام بررسی بخش دوم لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ مربوط به جداول در جلسات علنی هفته جاری مجلس شورای اسلامی مصوبات مجلس برای اعلام نظر به شورای نگهبان ارسال می‌شود.

وی در گفت‌وگو با ایسنا، ادامه داد: اگر شورای نگهبان به این مصوبات ایرادی را وارد کرد مجلس شورای اسلامی بعد از تعطیلات هفته آینده ایرادات شورای نگهبان را مورد بررسی قرار داده و رفع خواهد کرد.

عضو هیات رئیسه کمیسیون بودجه مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: قطعا مجلس یازدهم تا قبل از پایان عمر خود تکلیف بخش دوم لایحه بودجه را مشخص کرده تا به عنوان قانون به دولت ابلاغ شود.

کوچکی‌نژاد همچنین درباره وضعیت برنامه هفتم توسعه تصریح کرد: روز گذشته مجلس شورای اسلامی ایرادات شورای نگهبان در برنامه هفتم توسعه را رفع کرد و در برخی موارد نیز به مصوبات قبلی خود اصرار کرد که این موارد به مجمع تشخیص مصلحت نظام می‌رود لذا مجددا اصلاحات اعمال شده در برنامه هفتم به شورای نگهبان برای اعلام نظر تقدیم خواهد شد.

عضو کمیسیون تلفیق برنامه هفتم توسعه تاکید کرد که تکلیف برنامه هفتم تا پایان مجلس یازدهم مشخص خواهد شد و برای اجرا به دولت ابلاغ می‌شود.

طبق اصلاحات آیین‌نامه داخلی مجلس شورای اسلامی روند بررسی بودجه تغییر کرده است بدین شکل که ابتدا مجلس شورای اسلامی بخش اول لایحه مربوط به احکام و منابع و مصارف را بررسی و تصویب می‌کند بعد از تصویب بخش اول و ابلاغ به دولت، نوبت به بررسی بخش دوم مربوط به جداول می‌شود.

بخش اول لایحه بودجه ۱۴۰۳ در اسفندماه ۱۴۰۲ برای اجرا به دولت ابلاغ شد و مجلس بخش دوم لایحه بودجه را در هفته جاری بررسی کرد.

بررسی جداول در صحن مجلس شورای اسلامی برای اولین بار صورت گرفت. پیش از این و در سال‌های گذشته و مجالس قبلی تنها احکام و سقف منابع و مصارف لایحه بودجه در صحن مجلس رسیدگی می‌شد.

۲۷۲۱۱

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902628

دیگر خبرها

  • آخرین خبر از پاسکاری برنامه هفتم توسعه میان مجلس و شورای نگهبان /تکلیف بودجه ۱۴۰۳ در این مجلس روشن می شود؟
  • ایرادات شورای نگهبان به جداول بودجه چه زمانی بررسی می‌شود؟
  • مراقب باشیم دوران طلایی پزشکی ایران افول نکند
  • بی‌توجهی به مشکلات معیشتی کادر درمان سلامت را به مخاطره می‌اندازد/ دولت توان افزایش حقوق پرستاران را ندارد
  • وضعیت لایحه بودجه حوزه آموزش عالی، تحقیقات و فناوری
  • پایانی بر حواشی بودجه شهرداری کرمانشاه در شورای شهر
  • افشاگری کیهان از مخالفت دولت با لایحه حجاب | گیر داستان کجاست؟
  • افشاگری کیهان درباره مخالفت دولت با لایحه عفاف و حجاب
  • افشاگری کیهان درباره مخالفت با لایحه عفاف و حجاب
  • تصمیم مجلس برای فوق‌العاده پرستاری و حقوق کارکنان وزارت کشور